Jump to content

Εξωτερικός USB δίσκος με κλείδωμα;

pan0sk

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, ψάχνομαι για την αγορά ενός εξωτερικού δίσκου ( γύρω στα 500-750GB) , αλλά επειδή θα λειτουργεί σε ιδιόμορφο περιβάλλον , θέλω να έχω πρόσβαση στα δεδομένα του μόνο μέσω κωδικού πρόσβασης. Δηλαδή αν κάποιος δεν ξέρει τον κωδικό να μην μπορεί να δεί τα δεδομένα. Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αυτο μπορείς να το κανεις απλώς με ενα κανονικό δίσκο και με πρόγραμμα που να κάνει encryption τα δεδομένα σου, και εσυ θα βάζεις κωδικό πρόσβασης για να τα δεις,αλλάξεις και οτι άλλο θελήσεις...Το θεμα ειναι οτι δεν εχω ασχοληθεί να βρω ποιο είναι καλό πρόγραμμα για αυτήν τη δουλειά , οπότε περίμενε να ακούσεις και άλλες απόψεις.

Καλώς ήρθες:)

καλως ηρθες καταρχην...καλυτερα θα ειναι κατα την γνωμη μου να κανεις την δουλεια σου με λαποιο προγραμμα που κανει encryption οπως το folder lock το οποιο ειναι και πολυ ισχυρο...

Επειδή παλιότερα είχα έναν Maxtor εξωτερικό δίσκο που έρχονταν με δικό του software για one touch backup, σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ το συνοδευτικό λογισμικό των δίσκων, και να μην πάω σε τρίτες λύσεις για backup και κλείδωμα φακέλων.

εγω για να ειμαι ειλικρινης θα προτιμουσα ( για κλειδωμα παντα) το προγραμμα που ανεφερα παραπανω και με εχει ικανοποιησει απολυτα

Η ποιό ασφαλής λύση είναι να...... κρύβεις τον μετασχηματιστή του ή να τον πέρνεις μαζί σου.

Χωρίς πλάκα, τα προγράμματα που σου πρότειναν είναι οκ αλλά ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει πάντα αφενώς και σε περίπτωση που χάσεις το κλειδί αντίο...

Προτίμησε έναν μικρό εξωτερικό δίσκο που θα τον πέρνεις μαζί σου.

Αρχική απάντηση από dpolal2

Η ποιό ασφαλής λύση είναι να...... κρύβεις τον μετασχηματιστή του ή να τον πέρνεις μαζί σου.

sorry κιολας αλλα νομιζω οτι αυτη ειναι η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ασφαλης λυση.

τωρα σχετικα με αυτο που λες για τα προγραμματα και το ξεκλειδωμα ειναι μεν γεγονος αλλα δεν νομιζω να εχει συναναστροφες με τοσο καλους χακερ το παλικαρι ,και εκτος αυτου αν εχει strong encryptio με την εννοια οτι μεσα στον κωδικο μπλεκονται αλφαριθμητικες τιμες και πεζα-κεφαλαια τοτε ειναι πολυ δυσκολο για τα οποιοδηποτε προγραμμα να καταφερει να σπασει τον κωδικο( κι ξαναλεω οτι δεν νομιζω να κατσει κανεις να ασχοληθει με τοσο εξεζητημενα προγραμματα για να αποκτησει προσβαση στα δεδομενα του φιλου)

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Καποτε η GB δεν εδινε ενα σετ hardware encrypt/decrypt για ide σκληρους?

...πωω ρε δεινοσαυρε τι θυμηθηκες!

(νομιζω η αbit ητανε, αλλα εχω και λιγο alzheimer)

:OT:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.