Jump to content

VGA, τροφοδοτικό ή κάτι άλλο? [solved]

Wizard!

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Να πω και την δικιά μου ιστορία, αν μην ανοίγω καινούργιο θρέντ.

Στο σύστημα της υπογραφής, όταν κάνει μπούτ το πισι μου βγάζει σκουπίδια στην οθόνη που κρατάνε μέχρι και το λογκο της μητρικής. Σαν να πιάνει συχνότητα, κατι γραμμές παντού. Που και που (2 φορές ως τώρα) μου βγάζει καμιά BSOD και στην ανάλυση μου λέει να κατεβάσω το hardware accel. της κάρτας. Υποπτεύομαι τροφοδοτικό, αλλά 500w -δεν φτάνει?

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 10:46]

Μάριε σε ευχαριστώ :)

Μακάρι να βρω ένα pattern που το κάνει...

Έλα και θα το βρούμε.
Αρχική απάντηση από MManolis [Σήμερα, στις 13:26]

Στο σύστημα της υπογραφής, όταν κάνει μπούτ το πισι μου βγάζει σκουπίδια στην οθόνη που κρατάνε μέχρι και το λογκο της μητρικής. Σαν να πιάνει συχνότητα, κατι γραμμές παντού. Που και που (2 φορές ως τώρα) μου βγάζει καμιά BSOD και στην ανάλυση μου λέει να κατεβάσω το hardware accel. της κάρτας. Υποπτεύομαι τροφοδοτικό, αλλά 500w -δεν φτάνει?

Για τις γραμμές, δες το καλώδιο που πάει στην οθόνη αν πατάει καλά ή αν έχει πρόβλημα.

Τα BSOD έχουν άλλη αιτία.

Συνήθως θερμοκρασία ή μνήμη.

Μη σε μπερδεύει το μήνυμα.

Όποια και να είναι η αιτία που κολλάει ο οδηγός της κάρτας γραφικών αυτό το μήνυμα έβγαζαν τα παλιότερα λειτουργικά.

Βασικά μόλις έκανα παραγγελία ένα PSU Tester για να δω τι συμβαίνει. Μίλησα με ένα φίλο που είναι admin σε μεγάλη εταιρία και μου είπε ότι του έχει τύχει 2 φορές παρόμοιο πρόβλημα (αυτό το τακ-τακ των δίσκων στο post) και ήταν και τις δύο τροφοδοτικό.

Στο tester δείχνει τιμές για volt αλλά και μιά τιμή σε millisecond (PG). Ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό και πότε είναι σωστή? Μου είπαν ότι >300ms το τροφοδοτικό έχει πρόβλημα... H ίδια η XILENCE λέει ότι >900ms και <100ms έχουν πρόβλημα, αλλά έχω δει τροφοδοτικά με >350 που δε δουλεύουν σωστά... :hmm:

Αρχική απάντηση από MManolis [Σήμερα, στις 11:26]

ποσον καιρο τοχεις το τροφ.?παλιωνουν με τον καιρο (ιδιαιτερα αν κανεις βαρια χρηση η 24/7 ) κ συνακολουθα πεφτει και η αποδοση τους.

Πρόβλημα σου συμμαζεμένο έχει ως εξής

Αρχική απάντηση από Wizard! [05-11-2007 10:26]

Έλεγχος δίσκων μνημών ΟΚ

Προβλήματα.

BSoD με κολλημένο αρχείο του AV firewall.

Σε παιχνίδια και AVI πρόβλημα ήχου με διακοπές και παράσιτα ανά 5-6".

Format και αφαίρεση κάρτας ήχου SB = Still BSoDs.

1ο raid-0 2Χ80 με λειτουργικό & προγράμματα.

2ο, raid-0 2Χ320, δεδομένα.

Αφαιρείται το 2ο Raid-0 και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Τα περίεργα προβλήματα σταμάτησαν για λίγο καιρό.

Αυτόματο BIOS reset at defaults (266x9=2400) και No post με θόρυβο, σύγχρονo με ένα κόκκινο led στην πλάτη της 2900XT. (χαρακτηριστικός θόρυβος hard disk controller failure).

Post. Aργεί να δει τους δίσκους. (Hard disk controller failure).

Αφαιρείται το USB καλώδιο του UPS, που ήταν σε hub με δικό του ρεύμα. Post OK

Μπαίνει το UPS σε άλλη USB θύρα. Post ΟΚ. (τι έγινε το hub?)

O/C @ 400x9=3600 (παλιά σταθερό) = No post + Hard disk controller failure.

Αλλαγή της μητρικής GB P35-DS4 Rev 1.0 με την GB P35-DS4 Rev 2.0.

Δούλεψε με το UPS πάνω στο hub. (χάρισε το αυτό το hub στο χειρότερο εχθρό σου)

Την επομένη το πρωί BSoD και πρόβλημα στο atikmdag.dll.

Reset και 3 beep = σφάλμα vga.

Δοκιμή κάρτας σε άλλο υπολογιστή

Με ίδιο τροφοδοτικό Tagan EasyConnect XL 700 = no post.

Δοκιμή με Tagan 1100. ΟΚ

Δεν είναι δυνατόν λέμε. Μόνο μητρική, δίσκος και vga να χρειάζονται 1000άρι?

Δοκιμή με Tagan 480 ΟΚ.

Δεύτερη δοκιμή με Tagan EasyConnect XL 700 = no post.

Δοκιμή κάρτας σε υπολογιστή σπιτιού με Tagan EasyConnect XL 700 = Post ΟΚ, αλλά με σκουπίδια στην οθόνη.

Έλεγχος υπολογιστή από Multirama = αναφέρθηκε ΟΚ ???

Ξανά σπίτι BSoD στα win.

Νo USB συσκευές = ΟΚ

Σύνδεση USB πληκτρολογίου = BSoD με σφάλμα ΑΤΙ.

Σύνδεση USB mouse = BSoD με σφάλμα ΑΤΙ.

Σύνδεση πληκτρολόγιο, PS2 = OK 10 λεπτά και πάγωμα οθόνης (υπήρχε άλλη

Standard VGA = ΟΚ

Standard VGA + USB = reset default BIOS + SATA controller error.

Τις πταίει? :help:

Ελπίζω να μην έπαθε ζημιά και το Southbridge της νέας μητρικής.

Οι USB συσκευές, η κάρτα ήχου, ο IDE - SATA - Raid controller και γενικά όλες οι συσκευές που αναφέρεις ότι εμφάνισαν πρόβλημα, ελέγχονται από το Southbridge.

Δεν ξέρω μόνο για την κάρτα γραφικών και το PCIe αν πάει στο SB ή στο NB.

Μπορείς να το δεις αυτό?

Προφανώς το Southbridge ζορίζεται πολύ ή υπερθερμαίνεται ή κάποια βραχυκυκλωμένη συσκευή που συνδέεται στο Southbridge προκαλεί τα προβλήματα.

Το πιθανότερο για μένα είναι το εξωτερικό USB HUB.

Δεύτερο στη σειρά βάζω την κάρτα γραφικών.

Τρίτο το τροφοδοτικό.

Ο υπολογιστής στο Multirama δούλεψε χωρίς USB συσκευές.

Ας βάλουν την κάρτα γραφικών σε μητρική με ίδιο chipset και ας συνδέσουν πάνω δυο τρεις USB συσκευές και τέσσερις δίσκους, ώστε να ζοριστεί το southbridge.

Τότε θα εμφανιστεί το πρόβλημα.

Αν δεν εμφανιστεί θα φταίει κάποια από τις δικές σου USB συσκευές.

Αν εμφανιστεί πρόβλημα, ας αλλάξουν την κάρτα γραφικών και ας βάλουν δική τους ίδια.

Αν εμφανιστεί ξανά πρόβλημα, τότε θα φταίει η κάρτα γραφικών.

Αν δεν εμφανιστεί πρόβλημα, τότε θα φταίει το τροφοδοτικό.

Μάριε σε ευχαριστώ για την ανάλυση :)

Πιστεύεις ότι φταίει το hub? Γιατί έτρωγα BSoD και μόνο με το πληκτρολόγιο απάνω, χωρίς κανένα άλλο usb. Επίσης το πρόβλημα με το tik-tik στο post το έκανε και με τίποτα απάνω, ακόμα κι αφαιρώντας τους 4 δίσκους, αφήνοντας μόνο τους 2 (λειτουργικό).

BTW έστειλα και email στο support της Tagan περιγράφοντας το πρόβλημα, να δω τι θα απαντήσουν κι αυτοί.

Κάνε BIOS reset και μη συνδέσεις καμιά USB συσκευή.

Μόνο PS2 ποντίκι πληκτρολόγιο.

Μην εμπιστεύεσαι την εγκατάσταση των vista που ήδη έχεις.

Πιθανότατα είναι corrupted.

Αφού έβαλες νέα μητρική κάνε νέα εγκατάσταση.

Βάλε μόνο το raid του λειτουργικού.

Το άλλο μην το βάλεις.

Βάλε τους οδηγούς και πρόσθεσε το δεύτερο raid μετά.

Τώρα μπορείς να αρχίσεις τους ελέγχους.

Βάλε αρχικά μια USB συσκευή που ξέρεις ότι δουλεύει εντάξει.

Μη βάλεις καθόλου το USB hub.

Δώσε το να το δοκιμάσουν στα multirama. lol.

Ούτε το UPS USB μη βάλεις, γιατί αλλάζουν οι οδηγοί που έχουν σχέση με τις καταστάσεις μειωμένης ενέργειας ACPI και αλληλεπιδρούν με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών.

Αυτό το ψάχνεις και αργότερα.

Πάνω απ' όλα πρέπει υπερχρονίζεις από την πρώτη στιγμή, όπου δεν έχεις τίποτα extra συνδεδεμένο.

Μετά σταδιακά προσθέτεις συσκευές και βλέπεις για λίγες μέρες αν εμφανίστηκε κάτι παράξενο.

Ο ήχος που ακούς είναι disk controller failure.

Συμβαίνει και με κακούς drivers αλλά συνήθως στο cool boot και όχι στο restart.

Κάνει προσπάθεια ο controller να δώσει ρεύμα στους δίσκους και να τους ξεκινήσει.

Εγώ το περιγράφω σαν λόξυγγα των δίσκων.

Πάντως η εγκατάσταση που έκανα τώρα, είναι καθαρή. Ή ήταν τουλάχιστον...

’σε που δε μου κάνει activate... Και τις προάλλες, στο άσχετο, ζήτησε να κάνω πάλι και πρέπει να την κάνω τηλεφωνικά :confused:

Στα Vista ποτέ μην κάνεις αμέσως activate.

Έχεις τέσσερις μήνες περιθώριο να τα δουλεύεις χωρίς activation.

Κατά την εγκατάσταση των Vista, σβήσε το partition στο raid με τους 80άρηδες δίσκους και δημιούργησε το ξανά.

Αλλά μη συνδέσεις τα sata cables από το δεύτερο raid όταν κάνεις την εγκατάσταση για να μη σου δημιουργήσει boot loader.

(εκτός αυτού ορισμένες φορές προκαλούνται και άλλα προβλήματα, όπως εξάρτηση από το δεύτερο raid, με αποτέλεσμα να μην μπουτάρει αν δεν το βλέπει. Αυτό είναι bug των Vista).

Μετά αν θέλεις, συνδέεις μόνο το δεύτερο raid και κάνεις δεύτερη εγκατάσταση εκεί.

Μόνο πρόσεξε να βάζεις πάντα σωστά τα καλώδια SATA στις ίδιες πάντα υποδοχές.

Για παράδειγμα, αν έχεις τον δίσκο 1 του πρώτου raid στη SATA 1 υποδοχή, μην το βάλεις μετά στη θέση 2.

Ένα raid έχει σειρά στους δίσκους, δηλαδή ποιός είναι πρώτος και ποιός δεύτερος.

Διαφορετικά θα έχεις προβλήματα.

Όταν θα βγάλεις το πρώτο raid που το είχες στις θέσεις 1-2, δεν θα βάλεις το δεύτερο σε αυτές τις θέσεις, αλλά στις θέσεις 3-4 και θα θυμάσαι ποιος δίσκος πάει στο τρία και ποιος στο τέσσερα.

Όσο για το activation, δεν πάνε στη M$ να κουρευτούν?

Βάλε το κράκ στην εγκατάσταση που θα κάνεις στο δεύτερο raid όπου έχεις τα αρχεία σου.

Μόνο όταν είναι να βάλεις το κρακ να θυμηθείς να βγάλεις το πρώτο raid, γιατί και αυτό φορτώνει δικό του bootloader σε όσους δίσκους ή raid βρει.

Τα έχεις χρυσοπληρώσει τα Vista.

Αν είναι να σε παιδεύουν με τα Activation, ε ας πάνε να κουρευτούν και ας έρθουν να μας ζητήσουν το λόγο γιατί συστείνουμε το κράκ.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 18:27]

Στα Vista ποτέ μην κάνεις αμέσως activate.

Έχεις τέσσερις μήνες περιθώριο να τα δουλεύεις χωρίς activation.

Ναι, οκ, αυτό στην εγκατάσταση. Εμένα όμως ξαφνικά τις προάλλες που έβγαλε μήνυμα ότι έχω 3 μέρες περιθώριο να το κάνω, χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα στο μηχάνημα!

Κατά την εγκατάσταση των Vista, σβήσε το partition στο raid με τους 80άρηδες δίσκους και δημιούργησε το ξανά.

Αλλά μη συνδέσεις τα sata cables από το δεύτερο raid όταν κάνεις την εγκατάσταση για να μη σου δημιουργήσει boot loader.

Πάντα έτσι τις κάνω. Και για να αποφεύγω να αλλάζει τη σειρά των δίσκων, αν και το μόνο primary που έχω είναι ο C κι έτσι δε φορτώνει boot loader πουθενά αλλού.

Μετά αν θέλεις, συνδέεις μόνο το δεύτερο raid και κάνεις δεύτερη εγκατάσταση εκεί.

Κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να το κάνω αυτό?

Μόνο πρόσεξε να βάζεις πάντα σωστά τα καλώδια SATA στις ίδιες πάντα υποδοχές.

Για παράδειγμα, αν έχεις τον δίσκο 1 του πρώτου raid στη SATA 1 υποδοχή, μην το βάλεις μετά στη θέση 2.

Ένα raid έχει σειρά στους δίσκους, δηλαδή ποιός είναι πρώτος και ποιός δεύτερος.

Διαφορετικά θα έχεις προβλήματα.

Όταν θα βγάλεις το πρώτο raid που το είχες στις θέσεις 1-2, δεν θα βάλεις το δεύτερο σε αυτές τις θέσεις, αλλά στις θέσεις 3-4 και θα θυμάσαι ποιος δίσκος πάει στο τρία και ποιος στο τέσσερα.

Είναι αριθμημένα και δεμένα με ζωνάκια, οπότε και να θέλω, δύσκολα θα μπουν λάθος ;)

Όσο για το activation, δεν πάνε στη M$ να κουρευτούν?

Βάλε το κράκ στην εγκατάσταση που θα κάνεις στο δεύτερο raid όπου έχεις τα αρχεία σου.

Αυτό θα μου το πεις σε πμ? :rolleyes:

Βασικά δε θέλω να έχω διαδικασίες με τα updates, δηλαδή μετά από λίγο να μη δουλεύει κλπ. Διαφορετικά, πληρωμένα είναι, αγορασμένα είναι, νόμιμα είναι, πρόβλημά μου, αν θα βάλω κρακ ή όχι.

Αυτή τη στιγμή πάντως το μηχάνημα φαίνεται να δουλεύει σωστά. Η αλλαγή από εχθές είναι ότι αφαίρεσα το Agnitum Outpost Security Suite, που όταν είχα BSoD, έχανε τις ρυθμίσεις και έπρεπε να το ξανασετάρω όλο από την αρχή. Μάλλον όμως είναι αρκετά resource hungry και προκαλούσε κάποια από τα BSoD, οπότε ίσως το ξαναβάλω, για να μπορώ να το προκαλώ πιό εύκολα ώστε να αποκλείω components.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 19:53]

Ναι, οκ, αυτό στην εγκατάσταση. Εμένα όμως ξαφνικά τις προάλλες που έβγαλε μήνυμα ότι έχω 3 μέρες περιθώριο να το κάνω, χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα στο μηχάνημα!

Αυτό γίνεται όταν το BIOS κάνει reset και την ημερομηνία ή όταν βγάλουμε τη μπαταρία και ξεχάσουμε να βάλουμε την ημερομηνία.

Κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να το κάνω αυτό?

Αν πάθει κάτι το λειτουργικό σου, μπορείς να μπουτάρεις από το δεύτερο raid και να ελέγξεις τι συμβαίνει ή να διορθώσεις ή να σώσεις αρχεία.

Ορισμένες φορές, δεν ξέρουμε αν μας φταίει το hardware ή το software.

Μπαίνουμε λοιπόν στο λειτουργικό που έχει το δεύτερο Raid και μας λύνεται η απορία, ώστε να ασχοληθούμε μόνο με το software και όχι να ψάχνουμε ποιο εξάρτημα τα έπαιξε.

Αυτό θα μου το πεις σε πμ? :rolleyes:

Εδώ φαίνεται η αξία του ftp server.

Αυτή τη στιγμή πάντως το μηχάνημα φαίνεται να δουλεύει σωστά. Η αλλαγή από εχθές είναι ότι αφαίρεσα το Agnitum Outpost Security Suite, που όταν είχα BSoD, έχανε τις ρυθμίσεις και έπρεπε να το ξανασετάρω όλο από την αρχή. Μάλλον όμως είναι αρκετά resource hungry και προκαλούσε κάποια από τα BSoD, οπότε ίσως το ξαναβάλω, για να μπορώ να το προκαλώ πιό εύκολα ώστε να αποκλείω components.

Πολύ αμφιβάλλω ότι τα προβλήματα που ανέφερες θα μπορούσαν να έχουν ως αιτία το πρόγραμμα αυτό.

Φυσικά στο δικό μου υπολογιστή ποτέ δεν βάζω extra firewall, γιατί τα θεωρώ όλα buggy.

Δεν χρειάζονται. Αρκούν ο router και το ενσωματωμένο στα Vista Firewall.

Εχθές το 3Dmark06 την 1η φορά που έτρεξε, κόλλησε στα 20-30"...

Έκτοτε έχει τρέξει >20 φορές, είτε σαν bench είτε σαν demo, είτε με high-quality, είτε με low και δεν έχει κολλήσει ούτε μία φορά... :rant:

Ο φράγμας :hehe:

Πρίν λίγο πήρα και απάντηση από την Tagan. Λένε ότι από τη στιγμή που βλέπω BSoD δε φταίει το PSU αλλά προβληματική συσκευή. Προφανώς αγνοήσανε το κομμάτι που περιέγραφα ότι δεν κάνει καν post...

Εχθές το βράδυ, απενεργοποίησα την onboard και ξαναέβαλα την Audigy που από τότε που είχαν ξεκινήσει τα προβλήματα, την είχα αφαιρέσει, νομίζοντας ότι φταίει αυτή. Φυσικά όλα δουλεύουν ρολόι...

Παραθέτω εδώ τις απαντήσεις που πήρα από την Tagan αφού τους περιέγραψα τα προβλήματα:

If user saw BSoD(Blue Screen of Death), it means power good and device

fails.

If PSU failed, PC will shut down and screen off, user will never see BSoD.

Από τον τρόπο γραφής, καταλαβαίνει κανείς διάφορα πράγματα:

1. Ο τεχνικός που απάντησε μάλλον βρίσκεται σε κάποιο αντιπυραυλικό υπόγειο στην Ταϊβάν και φτιάχνει μόνο τροφοδοτικά με αντάλλαγμα ψωμί & νερό :wassat:

2. Αγνόησε όλα τα προβλήματα που αναφέρω για no-post και πιάστηκε από το BSoD.

Μετά από 2-3 ημέρες, λαμβάνω σα συνέχεια το παρακάτω:

Hi,

We checked your system again, and we found out the question reason, "MGE

Pulsar Eclipse Premium 1200".

Our power supply with Active PFC only accept AC source with REAL SINEWAVE.

But your UPS, MGE Pulsar Eclipse Premium 1200, it's output is

Pseudo-Sinewave.

http://www.mpasystems.com.au/cgi-bin/mpa.pl?05_products+55_MGE+10_Pulsar%20Ellipse%20Premium_MD-PO-LP-120

Because of your AC source is not suitable with our PSU, so that DC output

from Easycon XL 700 is not stable.

Please remove your UPS and try aqgain. It will work well if PSU did not

damage.

Εδώ θα σταθώ σε 2 πράγματα...

1. Με τη δεύτερη απάντηση, παραδέχονται ότι φταίει το τροφοδοτικό

2. Αλλά αποποιούνται των ευθυνών και ρίχνουν το φταίξιμο στο UPS...

Δηλαδή για να καταλάβω, από τη μία βάζεις το τροφοδοτικό απευθείας στην πρίζα για να έχεις REAL SINEWAVE, αλλά το ρίσκο να καούν όλα από της ανωμαλίες του παρόχου

ή

χρησιμοποιείς UPS για να προστατευτείς από τον πάροχο και σου χαλάει ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ επειδή δε δίνει REAL SINEWAVE

ή

Δίνεις >1000 για να πάρεις UPS με REAL SINEWAVE?

Και θέλουν να μου πουν ότι τα τροφοδοτικά που πουλάνε δουλεύουν όλα πάνω σε τόσο ακριβά UPS, διαφορετικά φταίμε εμείς αν πάθουν κάτι? :mad:

Τέλος βρήκα τρόπο να επαναλάβω το πρόβλημα όποτε θέλω.

Σβήνω τον υπολογιστή, και αφαιρώ την πρίζα.

Τον αφήνω 4-5 λεπτά κλειστό κι πατάω το Start 2-3 φορές ώστε να αποφορτίσουν 100% οι πυκνωτές.

Βάζω την πρίζα και τον ανοίγω.

Όσες φορές το έκανα, ξεκίνησε με 3 μπιπ και δεν έβλεπε τη vga.

Όσα reset κι αν έκανα μετά, ξεκίναγε κανονικά.

Ένα ευχαριστώ στον Michalis76 που μου έδειξε την "τεχνική" για να το διαπιστώσω :)

Το UPS δεν μπορεί να είναι πρόβλημα παρά μόνο όταν δίνει αυτό ρεύμα.

Το πρόβλημα θα διορθωνόταν όταν έβγαλες το UPS, πράγμα που δεν συνέβη.

Το πρόβλημα που δημιουργεί ένα UPS που δεν έχει sine wave είναι spiles και καταστροφή του UPS και όχι του PSU ή του υπολογιστή.

Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις με το δεύτερο τροφοδοτικό που έχεις.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 15:37]

Το UPS δεν μπορεί να είναι πρόβλημα παρά μόνο όταν δίνει αυτό ρεύμα.

Αυτό καταλαβαίνω κι εγώ. Κι από ρεύμα με τον υπολογιστή να δουλεύει μέχρι να σβήσει, νομίζω μία φορά έχω μείνει.

Το πρόβλημα θα διορθωνόταν όταν έβγαλες το UPS, πράγμα που δεν συνέβη.

Θα μπορούσα να πω ότι περιορίστηκε πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον φταίει και το UPS, ίσως γιατί θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες.

Το πρόβλημα που δημιουργεί ένα UPS που δεν έχει sine wave είναι spiles και καταστροφή του UPS και όχι του PSU ή του υπολογιστή.

Αυτό δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας.

Για το θέμα της αποφόρτισης, μια μόνο εξήγηση μένει.

Προβληματικό τροφοδοτικό.

Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις με το δεύτερο τροφοδοτικό που έχεις.

Σωστά! Αρκεί να μου θυμίσεις που το έχω βάλει, γιατί εγώ δεν το βρίσκω πουθενά... :unsure:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.