Jump to content

WD 500 My book Προβλημα με μεταφορά αρχείων

GrGeo4

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα πρίν 2-3 βδομάδες ένα 500άρι HD my book για να ξελασκάρω τον 320άρι εσωτερικό που ασφυκτιούσε αλλά και για να μπορώ να κρατάω backup απ'τα αρχεία μου. Είχα αρχίσει λοιπόν να κάνω ξεσκαρτάρισμα αλλά και τακτοποίηση παράλληλα μιας και επίκρατούσε πανικός και δεν ήξερα που είναι τι.. :p

Όλα πήγαιναν καλά.. ώσπου έφτασα σε ένα μεγάλο αρχείο ( 9Gb video) και μου πετάει μύνημα "Δεν είναι δυνατή η αντιγραφη του αρχείου τάδε: Δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο δίσκο."

Κοιτάω τη χωρητικότητα στο my book.. 250Gb ελέυθερα.. στον εσωτερικό.. 100Gb ελέυθερα..

Φόρτωσα και άλλα αρχεία αμέσως γιατι νόμιζα οτι έπαθε κάτι ο δίσκος.. αλλα ήταν εντάξει, τελικά το πρόβλημα όπως διαπίστοσα μέχρι στιγμής είναι οταν μεταφέρω αρχεία απο 4Gb περίπου και πάνω (iso, video hd κλπ) που μου πετάει αυτό το μύνημα.

Ο δίσκος είναι ο WESTERN DIGITAL WDG1SU5000E MYBOOK PREMIUM ES EDITION 500GB ESATA

Το σύστημα αρχείων του εξωτερικού δίσκου είναι σε FAT32 και η σύνδεση είναι με USB

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι και μπορει να βοηθήσει ειναι ευπρόσδεκτος! :)

Καλως ηρθες george , τομυνημα που σου πεταει ωφειλεται στο file system του 500αρι , το FAT32 δεν υποστηριζει αρχεια μεγθους μεγαλυτερου απο 4gb.Πρεπει να τον φορμαρεις σε NTFS

Αρχική απάντηση από papatsonis

Καλως ηρθες george , τομυνημα που σου πεταει ωφειλεται στο file system του 500αρι , το FAT32 δεν υποστηριζει αρχεια μεγθους μεγαλυτερου απο 4gb.Πρεπει να τον φορμαρεις σε NTFS

+1....ειναι κλασσικο προβλημα του FAT32...του αλλαζεις το file system σε ΝΤFS και τελειωσες !

νομιζω και το paragon partition manager και το partition magic μπορουν να σου κανουν επισης την δουλεια χωρις να σου δημιουργησουν προβληματα...

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα, έχει το λειτουργικό τέτοια δυνατότητα :

Έναρξη -> Βοήθεια & Υποστήριξη -> search "ntfs fat32 convert"

Start -> Help & Sypport -> search "ntfs fat32 convert"

Αρχική απάντηση από tifozif1

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα, έχει το λειτουργικό τέτοια δυνατότητα :

Έναρξη -> Βοήθεια & Υποστήριξη -> search "ntfs fat32 convert"

Start -> Help & Sypport -> search "ntfs fat32 convert"

Τα αρχεια που εχει περασμενα θα χαθουν ομως?

papatsonis:

Είχες δίκιο φίλε μου και εγώ έπρεπε να το σκεφτω απ'την αρχη πριν ξεκινήσω να μεταφέρω τα αρχεια, τελικά τα μετάφερα κανονικά και τα μεγαλα αρχεια, αφου όμως έφαγα 7-8 ώρες για να τα μεταφέρω απο τον εξωτερικο στον εσωτερικό και τουμπαλι! :T:

Tnx και σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα :D

Αρχική απάντηση από ennia [06-11-2007 11:31]

Τα αρχεια που εχει περασμενα θα χαθουν ομως?

Όχι.

• 3 weeks later...

επαναφερω το θεμα γτ μολις σημερα πηρα στα χερια μ εναν WD MyBook αλλα τον 320gb κ εχω καποιες αποριες :D ...λοιπον,εκανα τον δισκο ntfs αλλα τον βλεπει οτi ειναι 300gb!!:wassat: τα αλλα 20gb που πηγαν?? επισης θελω να μ πειτε αν μπορω να εγκαταστησω παιχνιδια στον σκληρο...θα τρεχουν κανονικα τα games ή θα τρωει σκαλωματα λογο σκληρου???

πολυ πιθανον να εχουν ξεμεινει μερικα gb ως unallocated space...αυτο μπορεις να το δεις με το partition magic και αν οντως εχουν ξεμεινει να τα επαναφερεις. μην περιμενεις ομως να ειναι εικοσι, λιγοτερα θα ειναι....

σχετικα με το δευτερο θεμα που εθεσες ριξε μια ματια εδω και νομιζω οτι θα καλυφθεις-->http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=44553

Αρχική απάντηση από hayabusa [Χθες, στις 22:41]

πολυ πιθανον να εχουν ξεμεινει μερικα gb ως unallocated space...αυτο μπορεις να το δεις με το partition magic και αν οντως εχουν ξεμεινει να τα επαναφερεις. μην περιμενεις ομως να ειναι εικοσι, λιγοτερα θα ειναι....

σχετικα με το δευτερο θεμα που εθεσες ριξε μια ματια εδω και νομιζω οτι θα καλυφθεις-->http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=44553

tyz nigga...με καλυψες 100% :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.