angel_f Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 Εδώ και δυόμισι χρόνια ειχα στήσει μια υδροψυξη η οποία αποτελείτω απο ενα διπλό χάλκινο ψυγείο , ένα water block plexy της OC labs , και μια αντλία Hydor L20 με την δεξαμενή της και σωλήνες 1/2". Σε γενικές γραμμές ήμουν ευχαριστημένος απο την παραπάνω σύνθεση , ο AMD 4400+ X2 δούλευε στα 2700 με 1,66v @ 52c , έως να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή σε FX60. Ο εν λόγο FX σε συχνότητα λειτουργίας 2800Mz με 1.55v Χτυπούσε πάνω απο 75c !!!! στο orthos . Και τότε αποφασισα να κάνω μια αναβάθμιση στο watercool. ’λλαξα το water block με το D-tek Fuzion Πρόσθεσε ενα επιπλέον ψυγείο Black ice 120 GTX Και εγκατέστησα την υδροψυξη στο εσωτερικό του καινούριου CM Stacker Το αποτέλεσμα ? Σχεδόν Απίστευτο ! Η θερμοκρασία του επεξεργαστή έπεσε σους 50c - 55c ! Μιλάμε για πάνω απο 20c διαφορά θερμοκρασίας . Τελικά δεν κράτησα πολυ τον FX 60 , ο C2D 6550 τον αντικατέστησε . Παραθέτω ενα screen shot με 29c στα 50 min orthos στην above normal priority Και ποιο κάτω στο σχεδιάγραμμα της υδροψυξης με μερικές φώτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 το σχεδιάγραμμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 στην πράξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 στην πράξη no2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Νοέμβριος 4, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Έτσι κάπως είμαι και εγώ με τη διαφορά πως έχω την αντλία πριν τα ψυγεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Νοέμβριος 4, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Εγώ ξέρω ότι τόν θερμό αέρα δέν τόν θέλουμε μέσα και τον διώχνουμε προς τα έξω. Γενικά δεν μου αρέσει το ψυγείο στο πάτο εσωτερικά του κουτιού αλλά έξω για να μήν επιβαρύνω και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του PC με πρόσθετη θερμοκρασία. Αυτά να ακούσω και την άλλη άποψη. :magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Πριν την αναβάθμιση και εγώ είχα την αντλία πριν τα ψυγεία , αλλά τα περισσότερα σχέδια για υδροψυξη δείχνουν την αντλία μετά τα ψυγεία , δεν ξέρω εαν υπάρχει κάποια διαφορά στην απόδοση Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από VIL [Σήμερα, στις 21:22] Εγώ ξέρω ότι τόν θερμό αέρα δέν τόν θέλουμε μέσα και τον διώχνουμε προς τα έξω. Γενικά δεν μου αρέσει το ψυγείο στο πάτο εσωτερικά του κουτιού αλλά έξω για να μήν επιβαρύνω και τα υπόλοιπα εξαρτήματα του PC με πρόσθετη θερμοκρασία. Αυτά να ακούσω και την άλλη άποψη. :magic: Πιστεύω οτι ειναι καλύτερα να βάλεις το ψυγείο στον πάτο και εχει συντελέσει στις χαμηλότερες θερμοκρασιες . Το ψυγείο σε αυτή την θέση ψύχεται με τον δροσεροτερο αερα που υπάρχει στο δωμάτιο , μιας και ο κρύος αέρας ειναι βαρύτερος απο τον θερμό και κυκλοφορεί "χαμηλότερα" Ελπίσεις το ψυγείο εφάπτεται με τον κρύο αλουμίνιο πάτο του κουτιού όπου του τραβάει την θερμοτητα . Ο ζεστός αέρας εχω φροντίσει να μην μένει στο κουτί , με τους υπόλοιπους 2 + 1 του τροφοδοτικου 120αριδες. Στην πράξη δεν καταλαβαίνεις την θερμοτητα απο τα ψυγεία μέσα στο κουτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
VIL Νοέμβριος 4, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Μου φτάνει αυτό (Στην πράξη δεν καταλαβαίνεις την θερμοτητα απο τα ψυγεία μέσα στο κουτι) Αλλά και πάλι θα το προτιμούσα έξωΕΔΙΤ Εάν μπορείς τακτοποίησε λίγο τα καλώδια για καλύτερη ροή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Νοέμβριος 4, 2007 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 ωραιος , τωρα φτιαξε και τα καλωδια σου γιατι γινεται της @&@^&^$# Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 21:57] ωραιος , τωρα φτιαξε και τα καλωδια σου γιατι γινεται της @&@^&^$# Γίνεται κανονικά της @&@^&^$# !! Τα καλώδια με έχουν γ@μι@ε@ , αυτό το Galaxy δεν ειναι τροφοδοτικο , ειναι η Λερναία Ύδρα Βάλε Ανεμιστήρα , 3 σκληρούς κτλπ ....... Τελικά θα Προτιμούσα το Silverstone ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Νοέμβριος 4, 2007 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 τι υγρό έχεις μέσα στην υδρόψυξη...πες μου plz..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Νοέμβριος 4, 2007 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Ναι αλλα το priority στο screenshot ειναι 1, γιατι δεν εβαλες 8-9????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Νοέμβριος 4, 2007 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Η αλήθεια είναι πως έτσι όπως είσαι βάζεις ζέστη μέσα όση και να είναι αυτή... για σκέψου να βγάζεις τον αέρα από κάτω μιας που έχεις εκεί το ψυγείο και νομίζω πως θα είσαι λίγο καλύτερος... θα μειωθούν και οι θερμοκρασίες σε κάρτες κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από katevastiras [Σήμερα, στις 22:25] τι υγρό έχεις μέσα στην υδρόψυξη...πες μου plz..! Έχω , αποσταγμένο νερό απο το φαρμακείο σε αναλογία 20:80 με υγρό Zalman ZM-G100 και μερικές σταγόνες antialge για να μην πιάνει άλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από fusion [Σήμερα, στις 22:45] Ναι αλλα το priority στο screenshot ειναι 1, γιατι δεν εβαλες 8-9????? Εβαλα above normal priority απο Task manager , θα τρεξω και ενα στο 9 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
katevastiras1416003242 Νοέμβριος 4, 2007 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Το έχεις δουλέψει καιρό και με αυτό το μίγμα είναι καθαρό το σύστημα;:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Νοέμβριος 4, 2007 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 βαλε +15 στο core temp γιατί δεν χρησημοποιείς το 0.95.4Είσαι τυχερός γιατί έπεσες σε απελπιστικα κρυο κομμάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από fusion [Χθες, στις 22:45] Ναι αλλα το priority στο screenshot ειναι 1, γιατι δεν εβαλες 8-9????? Οριστε σε 9 priority ! 1ωρα και 34 λεπτα στους 29c .... Και μια μερα να το αφησω , το ιδιο θα λεει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 4, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Χθες, στις 23:54] βαλε +15 στο core temp γιατί δεν χρησημοποιείς το 0.95.4Είσαι τυχερός γιατί έπεσες σε απελπιστικα κρυο κομμάτι. Δηλαδή δεν παίζει η περίπτωση να ειναι πολύ αποδοτικό το σύστημα της υδροψυξης?Πως έπεσε η θερμοκρασία του FX 60 , 20c βαθμους?Πριν κάνω την αναβάθμιση να φανταστείς οτι ειχα αφαίρεσει το heatspreader του FX και το αποτέλεσμα ηταν 3c-4c βαθμοί διάφορα από πριν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.