anonymous-root Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 Καλησπέρα, έχω έναν υπολογιστή P3 @ 450Mhz (slot 1) για κατεβαστήρι.Ο υπολογιστής κάνει αρκετό (για μένα) θόρυβο και θέλω να τον μειώσω (τον έχω και ακριβώς δίπλα στο κρεββάτι!):α) ανεμιστήρας τροφοδοτικού: έβαλα αντίσταση και είναι σχετικά ήσυχος.β) σκληρός δίσκος: ένας παλιός WD 40 GB, κάνει (κάμποσο) θόρυβο αλλά θα το κοιτάξω στο μέλλον.γ) επεξεργαστής: ο ανεμιστήρας του κάνει αρκετό θόρυβο. (δουλεύει περίπου στις 4000 στροφές). Του έβαλα μια αντίσταση που είχα πρόχειρη (500Ω) αλλά δεν έκανε δουλειά (μείωσε τις στροφές στις 3500 περίπου). Σκέφτομαι να αποσυνδέσω τελειώς τον ανεμιστήρα. Είναι προτεινόμενη λύση αυτή (έστω και προσωρινή);Για το δίσκο έχετε να προτείνετε κάτι ή η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση του με κάτι πιο αθόρυβο;Ο υπολογιστής μόνο κατεβάζει.ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Νοέμβριος 4, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Μπορείς να βάλεις λαστιχάκια εκεί που είναι βιδωμένος ο σκληρός ώστε να αποροφιούνται οι κραδασμοί.Μη σταματήσεις τον ανεμιστήρα της cpu.Αν δε θέλεις να πάρεις νέα ψύκτρα μπορείς να βρεις κάποιον αντάπτορα που θα μπει πάνω στην ψύκτρα για να πάρει πιο μεγάλο ανεμιστήρα σε χαμηλότερες στροφές.Τι μητρική έχεις;Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να ρυθμίσει μέσα από το bios τις στροφές του ανεμιστήρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Νοέμβριος 4, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Για τον δισκο οτι και να κανεις, δεν πιστευω οτι θα πετυχεις και τπτ. Οι παλιοι δισκοι ακουγονται. Και μενα ενας 40αρης WD που εχω ακουγεται σαν τρελος. Καμια σχεση με εναν 320αρη WD που εχω. Οπως και να το κανεις, ειναι 7 χρονια περιπου παλιοτερος. Αυτο δεν αλλαζει...Με τους ανεμιστηρες προσεχε τι κανεισ παντως. Ειδικα με το τροφοδοτικο. Το pc θα δουλευει 24/7. Θα καει τπτ και θα σου τα καψει ολα... παλια τροφοδοτικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Νοέμβριος 5, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 εγω στον δικο μου π3 (σοκετ 370) αγορασα και εβαλα μια φυκτρα των 10 ευρο για σοκετ 462(εινι ιδια) αλλα το 6αρι ανεμιστιρακι που ειχε εκανε πολυ θορυβο και το αλλαξα με εναν 8αρη yate loon (με πατεντα τον εβαλα πανω) και το πισι ειναι εεινα ησυχο. δεν ακουγεται κιχ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Νοέμβριος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Για δίσκο εγώ έχω ένα Maxtor 30GB (από την παρτίδα των single platter που πρακτικά δεν ακούγονται, και έναν WD 250άρη ο οποίος επίσης είναι αθόρυβος)...Για τον επεξεργαστή αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις την ψύκτρα με παθητική ψύκτρα από PII και να τη φυσάς με 8άρι φουρφούρι (θα το κάνω κάποια στιγμή στον PII μου, απλά βαριέμαι)Δύο 8άρια ανεμιστηράκια μπρος και πίσω στα 5Volt φροντίζουν για μια κάποια κυκλοφορία αέρα...Για τροφοδοτικό καλό είναι να βρεις κάποιο (300-350Watt) που να ρυθμίζει τις στροφές του με βάση το φορτίο ή τη θερμοκρασία... Έτσι κι αλλιώς το σύστημά σου δεν απαιτεί πολύ ρεύμα οπότε θα είναι ήσυχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 5, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Μην τον φοβάσαι τον επεξεργαστή καθόλου.Βγάλε το μικρό ανεμ. του και με πατέντα δέσε ένα άλλο μεγαλύτερο και ποιό ήσυχο να τον φυσάει και θα είσαι μια χαρά.Ακόμα και χωρίς ανεμ. να μείνει δεν θα καταλάβει και πολλά πράματα αλλά καλύτερα να έχει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Νοέμβριος 5, 2007 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Σε Α64 3200+ θελω να τον μειωσω το θορυβο, αν βγαλω το στοκ ανεμιστηρα και βαλω ενα πολυ αργο 12αρη (~1500στρ) θα εχω κανα προβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Νοέμβριος 5, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Αν οι θερμοκρασίες είναι εντάξει... κανένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Νοέμβριος 5, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 σωστο αλλα ποιος καθεται να μετραει θερμοκρασιες... αν η ροη αερα του 12αρη ειναι η ιδια η μεγαλυτερη μου αρκει. θα ειναι ομως σε εναν αθορυβο; Ο στοκ ξερουμε ποσο εχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Νοέμβριος 6, 2007 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από jois21 [Χθες, στις 22:05] σωστο αλλα ποιος καθεται να μετραει θερμοκρασιες... To Bios έστω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Gonzo Νοέμβριος 6, 2007 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 Ανώνυμε, για τον δικό μου PIII που είχα κάποτε το κατεβαστήρι είχα κάνει την εξής πατέντα:Στερέωσα έναν 12άρη ανεμιστήρα κάθετα στις μνήμες και τον cpu.Από την αριστερή πλευρά τον στερέωσα στους "οδηγούς" που υπάρχουν για τον cpu (εκεί που μπαίνει "συρταρωτά" ο επεξεργαστής,κι από την δεξιά πλευρά, από τα αυτάκια ενός κενού DIMM slot.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε tire-ups, είτε τα κλασσικά συρματάκια (που είναι καλυμένα με πλαστικό).Ο δίσκος λογικά πρέπει να κάνει θόρυβο από μόνος του, δεν πρέπει να φταίνε οι κραδασμοί κτλ.Μια καλή και φτηνή λύση είναι ηχομόνωση του κουτιού με σφουγγαράκια scotchbrite!To είχα δει μια φορά στο overclockers.com, θα στείλω link όταν το ξαναβρώ.Για τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού, αν δεν θέλεις την αντίσταση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το 7v ή 5v mod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Νοέμβριος 6, 2007 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από tolis86 εγω στον δικο μου π3 (σοκετ 370) αγορασα και εβαλα μια φυκτρα των 10 ευρο για σοκετ 462(εινι ιδια) αλλα το 6αρι ανεμιστιρακι που ειχε εκανε πολυ θορυβο και το αλλαξα με εναν 8αρη yate loon (με πατεντα τον εβαλα πανω) και το πισι ειναι εεινα ησυχο. δεν ακουγεται κιχ. sorry για το ΟΤ αλλα που βρισκουμε yate loon στο ελλαδισταν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis861416003225 Νοέμβριος 6, 2007 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2007 δε ξερω. τον ειχε το τροφοδοτικο απο το τροφοδοτικο που ειχα καποτε στον pentium 1 οποτε μετα το ξεκοιλιασμα κρατηθηκε...μιλαμε στα 12βολτ δεν ακουγεται ουτε στο αυτι να τον βαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Νοέμβριος 11, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως έγραψα και στο pctechnology, θα κάνω τελικά την πατέντα, στο επόμενο άνοιγμα του κουτιού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.