Jump to content

Τι μπορώ να κάνω με δυο οθόνες;

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μια ATi Radeon 9600XT με D-sub και DVI. Μέχρι τώρα είχα μια Eizo L568 (17" TFT, D-sub και DVI) και την ίδια είχε και ο πατέρας μου (σε άλλο χρώμα δυστυχώς...). Τώρα ο πατέρας μου άλλαξε γιατί ήθελε μεγαλύτερη (του πήρα μια LG 1953S - καμία σχέση με την L568 - δεν είναι ώρα να το συζητήσουμε) οπότε καβάτζωσα και τη δική του και έχω τώρα δυο πανομοιότυπες οθόνες! :D (μόνο που η μια είναι άσπρη και η άλλη μαύρη, δεν πειράζει...).

Προς το παρόν έχω βάλει τη μια στο d-sub και την άλλη στο DVI και τη 2η την έχω ως προέκταση του desktop, οπότε κάνω τα περισσότερα στη μια και έχω στην άλλη ανοικτούς φακέλους, παράθυρα msn, το winamp κτλ... Αρκετά πρακτικό ωστόσο αναρωτιέμαι τι άλλο θα μπορούσα να κάνω με τις δυο οθόνες.

Δοκίμασα να δω DVD και στις δυο αλλά έπαιζε μόνο στη μια... Όταν το μοίραζα, το κομμάτι που ήταν στη 2η ήταν μαύρο...

Καμιά ιδέα;

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

μόνο που η μια είναι άσπρη και η άλλη μαύρη

Να βάψεις την μία εκ των δύο καταρχήν :p

Αφού πλέον έχεις ανάλυση 2560x2048 [(1280x2)x(1024x2)] μπορείς άνετα να κάνεις επεξεργασία εικόνας 2 φόρες πιό άνετα από ότι πρίν. Επίσης desktop στη μια οθόνη και game, ταινία, οτιδήποτε στην άλλη.

Παιχνίδια με δύο οθόνες δεν μπορείς να παίξεις για ευνόητους λόγους. Με μία ή τρεις κάνεις δουλεία, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει τώρα.

ΥΓ. έχεις πμ

Εγώ προσωπικά όταν είχα μια L568 μαύρη (κρίμα που την πούλησα αλλού) και μια CRT 17", τις χρησιμοποιούσα με διάφορους τρόπους αφού η μία είχε χρώματα, η άλλη μικρό χρόνο απόκρισης κλπ.

αν πραγματικά πιστεύεις... πρέπει να δώσεις τη μία (like χιτώνες)

αν όχι τι να σε πω....

αυτό με τη μία μαυρη οθόνη το έχω πάθει με geforce, και με παλιότερους drivers έστρωσε.

Για ΑΤΙ δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

μόνο σε video mode μαυρίζει?

@Saga: Γενικά όταν βλέπω ένα βιντεο, αν το παράθυρο είναι σε μια οθόνη, θα παίζει σε αυτή. Αν κόβεται σε δυο κομμάτια, θα παίζει μόνο το μεγαλύτερο κομμάτι ενώ το άλλο θα φαίνεται μαύρο.

@spc: Το σκέφτηκα αλλά μετά σκέφτηκα και οτι είμαι χάλια στα βαψίματα και οτι θα πρέπει να βάψω και τις δυο γιατί δεν θα είναι ίδιο το χρώμα... :-p

Ati catalyst control center->Displays Manager Στη δεύτερη οθόνη δεξί κλικ και stretch main horizontally...

Για δοκίμασε και αυτό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.