NoDsl Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2007 Μιας και οι ρουφίχτρες Q6600 και 2900 έχουν κάνει το antec να κοντέυει να σηκωθεί και να με πλακώσει, λέω να τσιμπίσω ένα πιο γενναιόδορο σε watt. Στη τιμή που σκέφτομαι αυτά τα 2 πληρούν τις προδιαγραφές μεταξύ τιμής απόδοσης και watt. Το θέμα ειναι πιο απο τα 2; Το etasis είναι μεν server wannabe psu και tier 1 στον γουρού αλλά έχει το κακό του τσιρίσματος και των 4 ανεξάρτητων +12. Αυτό με χαλάει αρκετά. Απο την άλλη έχουμε το κλασσικό φτηνό πλην τίμιο chieftecάκι το οποίο εκτός του οτι έχει ~100Watt παραπάνω, είναι fsp group με ότι αυτό συνεπάγεται και έχει ενιαία 12άρα. Επιπλέον το ripple του etasis στη +3.3 και +5 είναι μεγαλύτερο απο του chieftec ενώ η διαφορά τους στη +12 είναι με το μέρος του etasis με αρκετή διαφορά. Για να ακούσω γνώμες. chieftec 750 inside(ίδιο layout και το 850) corsair 750TX inside.. Thermaltake toughpower 750w inside Σας θυμίζoυν τπτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 4, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Kαταλαβαινω την αναγκη για ενα γενναιοδωρο τροφοδοτικο απο πλευρας watt...αλλα μιας και ξεμεινα με ενα hiper 4s 525 -κοντα τριετιας- με μολις 30amp στην 12αρα max..(εχει 2 γραμμες) μπορω να πω οτι τα καταφερνει καλουτσικα για quad στα 4150 και 8800gts στα 674-1674-1027.Ειχα σταμπαρει το etasis 750 και εγω..αλλα με αλλους διαγωνιζομενους..Το seasonic 650+ ,corsair 620 -τα οποια ψιλο-ξεφευγουν απο τα λεφτα μου αλλα ειναι στα δικα σου ορια) και το "μικρουλη" zalman 600αρη με μολις 41(η 42) αμπ..στην 12αρα. Ψαχνω ενα high efficiency ,σταθερο απο rippling και αθορυβο psuΕχεις καποιο λογο που δεν σκεφτεσαι seasonic-corsair? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 4, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Κοίτα να δεις. εχτές μέτραγα την 2900 με ένα ξέχωρο psu πάνω στο apc και έτρωγε ~250W μόνη της με το oc που της κάνω. Με βάση calc ο Q6600 στα 4300 με 1.65 τρώει κοντά 300. Βάλε 550W μόνο cpu/vga απο τη 12άρα παρακαλώ, αμέσως αμέσως 45Α απο τη 12άρα. Το 550W που έχω και είναι με active pfc γιατί είναι v2.0 κλείνει στα με τον Q στα 4100 στο 06 και έχει μόνο 2 σκληρούς πάνω. Βάλε τώρα κουτί με 9 σκληρούς λάμπες φανούς σποιλερ και ιμομπιλάιζερ να δεις πόσα θα βγουν απο την καψερή τη 12άρα. Γιαυτό θέλω να πάω σε παραπάνω watt. Η 12άρα με νοιάζει και όχι οι 3 και 5 σε watt. Σε αυτές με νοιάζει το ripple. τέλος τα seasonic, - corsair είναι φασόν τροφοδοτικά με διαφορετικά εξαρτήματα σε μερικά σημεία.. Ουσιαστικά τα ίδια. Οπότε απο τα ίδια παίρνεις ότι νομίζειςς οτι σου χρειάζεται. Μπορεί να μην χρειάζεται να πληρώσεις τους hitachi του thermaltake. Με πιάνζ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Νοέμβριος 4, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Κοίτα τη γνώμη στην έχω πει. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε pc power and cooling 750 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 4, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από dellman [Σήμερα, στις 19:26] Κοίτα τη γνώμη στην έχω πει. Δώσε κάτι παραπάνω και πάρε pc power and cooling 750 dude ευχαριστώ για τη συμβουλή ειλικρινά και έτσι έλεγα και εγώ στην αρχή, αλλά απο πόσα άτομα έχει φάει κράξιμο γιατί 3 έχουν πάει για RIP απο αυτό το forum. Δηλαδή να δώσω και 160 να βγώ και δαρμένος;εν τω μεταξύ ο γουρού το έχει tier 4, νομίζω, το silencer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Νοέμβριος 4, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Ναι αλλά μιλάς για παλιότερο μοντέλο (καλά ο reaperx έχει έφεση στα σφυριχτά δεν το συζητώ). tier3 είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 4, 2007 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Αρχική απάντηση από NoDsl Κοίτα να δεις. εχτές μέτραγα την 2900 με ένα ξέχωρο psu πάνω στο apc και έτρωγε ~250W μόνη της με το oc που της κάνω. Με βάση calc ο Q6600 στα 4300 με 1.65 τρώει κοντά 300. Βάλε 550W μόνο cpu/vga απο τη 12άρα παρακαλώ, αμέσως αμέσως 45Α απο τη 12άρα. Το 550W που έχω και είναι με active pfc γιατί είναι v2.0 κλείνει στα με τον Q στα 4100 στο 06 και έχει μόνο 2 σκληρούς πάνω. Βάλε τώρα κουτί με 9 σκληρούς λάμπες φανούς σποιλερ και ιμομπιλάιζερ να δεις πόσα θα βγουν απο την καψερή τη 12άρα. Γιαυτό θέλω να πάω σε παραπάνω watt. Η 12άρα με νοιάζει και όχοι η 3 και 5 σε watt. Σε αυτές με νοιάζει το ripple. τέλος τα seasonic, - corsair είναι φασόν τροφοδοτικά με διαφορετικά εξαρτήματα σε μερικά σημεία.. Ουσιαστικά τα ίδια. Οπότε απο τα ίδια παίρνεις ότι νομίζειςς οτι σου χρειάζεται. Μπορεί να μην χρειάζεται να πληρώσεις τους hitachi του thermaltake. Με πιάνζ; Ναι ...δεν αντιλεγω ..στο οριο εισαι ...αλλα να προσθεσω κατιτις ακομα.. Με το apc ..μετρησες ποσα watt τραβαει το 450αρη psu ..οχι ποσα θελει η καρτα. Ετσι ..αν πχ ..εναι ψιλοκαλουλη ..και εχει 0.77 efficiency απο τα 250 που ειδες ..τα 192 πανε στην καρτα..Αρα απο amp ..θες περιπου 16. Ψιλοπραματα ...αλλα γεμιζεις το τσουβαλι (των αμπ) αδικα. Και οσο για τα corsair-seasonic και περι φασον. Προφανως 8α εχεις δει στον guru-νι..ποσο καλο ηταν το ζαλμαν το 600αρη ..αν και fsp. (τα οποια ξεχωρισαν για το rippling) Eμμεσα παντως ..την ειπα την γνωμη μου ...απο τα δυο που λες ..etasis.. Aν και μαλλον 8α επαιρνα το corsair (πρωτο) ή το seasonic ...σαν πιο ολoκληρωμενα και με high efficiency..(αν θυμαμαι καλα το corsair χτυπαει 84-85 καπου σε 50% load) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX Νοέμβριος 4, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Silencer 750 ή Infiniti 720W (Tier 2)Aπ' αυτά που αναφέρεις Etasis ή Corsair... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Νοέμβριος 4, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 4, 2007 Enermax .....- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 5, 2007 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Enermax - Silverstone - PCPnC. Τα μόνα τροφοδοτικά που έχω δει (ειδικά τα Enermax) να αντέχουν load ΠΟΛΥ παραπάνω από αυτό που νομίζουμε (Enermax 465 με Ε6600 στα 4 και 8800GTX στα όρια κτλ κτλ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Νοέμβριος 5, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 08:27] Enermax - Silverstone - PCPnC. Τα μόνα τροφοδοτικά που έχω δει (ειδικά τα Enermax) να αντέχουν load ΠΟΛΥ παραπάνω από αυτό που νομίζουμε (Enermax 465 με Ε6600 στα 4 και 8800GTX στα όρια κτλ κτλ). Και τα Zeus, etasis είναι με αλλαγμένους ακροδέκτες Μάλλον κλείνω προς το etasis τελικά γιατί άλλο 99 και άλλο 159 για τα ίδια watt. επιπλέον είναι το μόνο που παραμένει tier1 και στις 2 λίστες. Θα δώ πς με παίρνουν και τα οικονομικά μου και το ξανασκέφτομαι μεταξύ etasis και pcp&p. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.