spH3RiCal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2007 Προσπαθησα σημερα να δω μεχρι που παει σε fsb.. Εβαλα multi 6 και ανεβαζα.. Στα 330 εβγαλε προβλημα.. Εδωσα ρευμα σε chipset, σε ltd τιποτα.. Οι ram ετρεχαν στο 1/2 στα 3336.. Κατεβασα το ht link στα 2.5 παλι τιποτα.. Μαλλον fsb wall αλλα δε ξερω.. Δηλαδη πανω απο 2925 δε παει? Ουτε με νερο..?Στο τελος δοκιμασα με 7 multi αλλα με το που ανοιγε το pc εμενε με μαυρη οθονη οποτε bios restart.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Gonzo Νοέμβριος 2, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2007 Το LDT/FSB multi στο πόσο το έχεις, και με τι MHz στο FSB?Προσπάθησε να κρατήσεις την τιμή όσο πιο κοντά στο 2000 γίνεται.Αν πάς για 330 fsb θέλεις 3x σ'αυτό το multiplier.Δοκίμασε κι αυτό, να δεις αν σε κόβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick2crete Νοέμβριος 2, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2007 Δηλ για να καταλαβουμε ..εσυ ποσο πιο πανω θα ησουν ευχαριστημενος να παει..... Απο τα 1,8GHz σε πηγε κοντα στα 3.0 με αερα... Ποσταρε φωτο του CPUz κτλ στο αντιστοιχο νημα..2 τοπικ πιο πανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 3, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2007 Το multi το εχω auto αυτη τη στιγμη στα 250.. Το οποιο auto ειναι στο χ4 (1000).. Εγω θελω να το παω 3000 σταθερο.. Προς το παρον μεχρι 2880 σταθερα..Στα 330 το ltd/fsb πριν το κατεβασω στα 2.5 ηταν auto στα 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 10, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2007 Λοιπον παρατηρησα το εξης παραδοξο. Το setting ειναι αυτο. Οταν ειμαι στα 1.632 στο superpi βγαζει προβλημα στο 1ο loop.. Αν το βαλω στα 1.6 τοτε στο 13ο-15ο (η ram στον διαιρετη 166).. Αν κατεαβασω τη ram στον 150, στα 1.6 κολλαει στο 4ο-5ο λουπ.. Οταν εδωσα +0.1ν σε chipset, ltd αλλα δεν μπηκε καν windows. Μια υποψια που εχω ειναι το psu γιατι με ολα αυτα επανω ειναι πανω κατω στα ορια.. Η παιζει να ειναι και θεμα timmings? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Νοέμβριος 10, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 10, 2007 ασχετο. εχεις 14 fanακια?? squik Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 11, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Συνολο παντα.. To κουτι εχει 8.. Παιρνει αλλα 2 αλλα με την tuniq δε χωραγαν και τα εβγαλα.. Παντως κανουν δουλεια πιστευω, στις παραπανω τιμες ειχα load cpu (cores) 52-54, mobo 34-35 και chipset 38-40.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Νοέμβριος 11, 2007 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 εμενα γιατι ρε παίδες δεν πάει μια το opteron μου????στα 2,1 και δεν ειναι σταθερος ανεβάζω cpu-z Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Νοέμβριος 11, 2007 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 εδω δεν ειναι stable... τι κάνω λάθος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Νοέμβριος 11, 2007 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 Οι μνημες κατα 99%Ξερεις τι τσιπακια φορανε? απ οτι ειδα ειναι 2χ512 corsair Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Νοέμβριος 11, 2007 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 11, 2007 2*512 ειναι....δεν θυμάμαι τι τσιπακια φοράνε αλλά δούλευαν σε dfi με αυτον το opteron στα 3ghz(watercooling).Τις είχα παρει πακέτο με τον Opteron...Απο θερμοκρασίες είμαι περίπου στους 40C Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 12, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Κατσε πας 3ghz και δεν εισαι σταθερος στα 2.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Νοέμβριος 12, 2007 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 ο συγκεκριμενος opteron με αυτες τις μνημες πάνω σε dfi πάει 3,0 σταθερα....Τον πήρα απο labιτη που μιλάγαμε και είδα είδα το clockαρισμα του....Το θέμα ειναι πως πανω στην Gigabite και με Stock ψύξη δεν πάει βήμα(γιατι στην ουσία αυτες ειναι η διαφορές με το παλικάρι που μου τον εδωσε)...Δεν ξέρω αμα κάνω λάθος στα timing των μνημών ή στο ΗΤ link....Ξέρω πως οι μνήμες πρέπει να είναι στα 550 και έτσι ρυθμίζω τoν διαιρέτη....Τώρα τον κατέβασα στα 1,9 μου έκανε restart στα 2Ghz που τον είχα...plz help Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 12, 2007 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 οι μνήμες, μάλλον δεν φταίνε (PC4400-->DDR550), και σε 2Τ... Εκτός κι αν θέλουν κι άλλο ρευματάκι...Μια ερώτηση κι από εμένα... Σε Vista 64 (αν παίζει ρόλο), ανεβάζω το FSB σε 250, και μετά από λίγη ώρα στα Win, πετάει πλε οθόνη, και με λέει IRQ Less or not equal (or something like this) Τις πταίει; Μνήμες; Αν ναι, μάλλον πάνε για RMA μιας και είναι DDR500, επομένως θα έπρεπε να παίζουν (ρεύμα 2,6, default timings); Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Νοέμβριος 12, 2007 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 To IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL δινει τις μνημες σε καταστασεις o/c. Διαβασε και εδωΤο οτι λεει οτι ο κατασκευαστης οτι παιζουν στα 250 με χ-χ-χ-χ δε σημαινει οτι παιζει σε ολα τα m/b και ολες τις πλατφορμες. Συνηθως παιζουν αλλα πρεπει να βρεις τις καταληλες ρυθμισεις.Το οτι εισαι με 64βιτ λειτουργικο επιρεαζει την κατασταση. Αν τα 32bitα μπουταρουν σε συστημα 90% stable, τα 64bitα θελουν το λιγοτερο 99%! Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Νοέμβριος 12, 2007 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 @Johnnymous Ξέρω πως οι μνήμες πρέπει να είναι στα 550 και έτσι ρυθμίζω τoν διαιρέτη....γνωμη μου ειναι φταινε οι μνημες.. Κατ'αρχην χρησιμοποιεις εναν απο τους πιο "κουλους" divider(233 ή 250) , που η μονη χρησιμοτητα του(για μενα) ηταν σε ενα συγκεκριμενο κοινο με nf3 που λογω του οτι τα 2 sata ηταν unlocked δε μπορουσες να πας πανω απο 230κατι htt.Κατα 2ον , δεν μας λες ποση ταση δινεις στις μνημες.Συμφωνω με τον slotkiller , το οτι στις δινει o κατασκευαστης για 275mhz ,1ον σημαινει οτι στις δινει με αυξημενη ταση λειτουργιας (2.8? 2.9?) , και 2ον δε σημαινει οτι θα παιξουν σε ΟΛΑ τα m/b , μιας και τα 275mhz ειναι way above 200mhz , λιγο κακοσχεδιασμενη να ειναι η μητρικη ,μπορει να μην παιζει καν σε αυτη τη συχνοτητα ανεξαρτητως timmings ;/ . Θεωρω αυτονοητο οτι εχεις τεσταρει τις μνημες με memtest 1.70/Win memtest 3.5.. Aφου ξεκινησεις win , δωσε ενα screenshot απο A64Tweaker να δουμε και τις υπολοιπες ρυθμισεις σου(το Trc=9 μου φαινεται οτι ειναι toooo much για τις συχνοτητες που θες παντως, δοκιμασε με Trc=12/Trfc=18 -overkill αυτο , αλλα ας παιξεις fail-safe - και Tras=9 ή 10).Τελος αν θες οποσδηποτε να τις δοκιμασεις εκει(275) , δοκιμασε να ξεκινησεις με 8x(200mhz div) ή 7x(183/180mhz div) .Καλυτερα παντως να αφησεις τις μνημες χαμηλα(π.χ. 9x και 166mhz divider) να ψαξεις για τα ορια του επεξεργαστη και μετα ψαχνεις και για τα ορια των μνημων , αλλιως τσαμπα χρονο χανεις/απογοητευεσαι/... @spH3RiCal Εσυ και ο dagalidis πρεπει να κανετε κορνιζα τις DFI σας (βεβαια αυτου πηγαινε αρκετα παραπανω -οχι ομως σαν τις υπολοιπες DFI βεβαια -) Το οτι με ελαχιστα λιγοτερη ταση δουλευει εστω για λιγο περισοτερη ωρα σωστα θα μπορουσε να ειναι επειδη καποιο block του επεξεργαστη που δουλευει ηδη οριακα , ειναι λιγο πιο κρυο αρχικα.Υπαρχει βεβαια μια περιεργη περιπτωση συσχετισμου VDD-VDDIO , αλλα δεν υπαρχει πολυ επισημη πληροφοριση(εψαξα προχειρα σε καποια datasheet της AMD γιατι νομιζω εκει το ειχα πετυχει στο ακυρο αλλα δε βρηκα τπτ) και το μονο που "φαινεται"(?) να ισχυει ειναι το VDDIO/2 - VDD <= +0.325 .Οι τασεις που χρησιμοποιεις ομως απο οσο φαινεται απο τα SS και το sign σου (ακομη και αν προσθετα -αυθαιρετα- την συνθηκη VDDIO/2-VDD >= -0.325) εμπιπτουν σε φυσιολογικα ορια.Τελος τις δοκιμες με 150 διαιρετη απο που τις εκανες? απο το bios , ή απο το tweaker?Στην παλια μου MSI (ok ξερω , δεν ειναι DFI ) , σε καποιους διαιρετες μου αλλαζε μονη της τα max async /read preamble , και καποιο απο τα Twtr/Trtw. Last min edit : ή ειναι επειδη εχω καιρο οντως να ασχοληθω με Α64/939 ή εσυ εχεις οντως πολυ χαμηλο Trc=7!!! για 266μηζ edit 2: Trc -> http://www.lostcircuits.com/advice/bios3/5.shtml Tras -> http://en.wikipedia.org/wiki/SDRAM_latency Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnymous Νοέμβριος 12, 2007 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 να η εικόνα που θες... Σαφώς και έβγαλαν οι μνήμες.... και εδώ οι τάσεις από τα bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 12, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Ωπ αυτο δε το ηξερα.. Αρα δοκιμαζω με trc 9.. Για να δουμε.. Μπορει να ανεβουν κιαλλο οι μνημες ετσι? Γιατι 100% σταθερες ειναι στα 255 με αυτα τα timmings.. Oσο για τις ρυθμισεις ολα απο bios. Παντως το οτι δε bootare με +0.1ν σε chipset και ltd παιζει να ειναι psu? Γιατι οπως ειπα και στο πρωτο post σε χαμηλα ρολογια και volts (στη cpu) εμπαινε κανονικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diamantius Νοέμβριος 12, 2007 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Ο δικός μου Opty 165 πάει σταθερότατα 2880 με 1.39v (320x9) αλλά από εκεί και πάνω τρώω errors στο orthos, ανεξαρτήτου vcore (μέχρι 1.5 δοκίμασα) και διαιρέτη στις μνήμες...FSB wall?(και φαίνεται καλό κομμάτι γμτ....)Τα specs μου:Opty 165 + Scythe Infinity με 2 12άρηδες σε push-pullDFI NF4 UT Ultra D (0406 modded bios)2 x 1GB A-DATA Vitesta Extreme DDR500Seasonic 650 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 12, 2007 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 όταν λες FSB wall? Να σε περιορίζει το chipset? Αν ναι, δοκίμασε να ανεβάσεις FSB και να ρίξεις το multi.Το 1,39V είναι η τιμή που σου δίνει το cpu-z? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.