Heatspreader Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19, 2010 Καλημερίζω την κοινότητα. Ανοίγω το θέμα αυτό, για να μου πείτε γνώμες σχετικά με την αγορά Laptop. Δεν με ενδιαφέρει τόσο να μου προτείνεται κάποιο μοντέλο, αν και θα το κουβεντιάσουμε αυτό παρακάτω αν έχετε την καλοσύνη βεβαίως, όσο να με βοηθήσετε στο δίλημμα στο οποίο βρίσκομαι. Πρόσφατα έφυγα από την Αγία Παρασκευή, αλλά το σπίτι υπάρχει, αφού μένουν οι γονείς μου. Δεν έχω πλέον τίποτα εκεί, πέρα από κάτι παλιά Comics! Ούτε TV, ούτε PC, ούτε τίποτα. Όπως καταλαβαίνετε θέλω ένα PC για να μπορώ να μπαίνω λίγο Internet και αν είναι δυνατόν να βλέπω HD ταινίες mkv 720p/1080p τις οποίες θα τις παίρνω από το σπίτι μου στην Αρτέμιδα. Ίσως να παίξω και κάποιο παιχνίδι, αλλά σπάνια. Μου αρέσουν τα Apple προιόντα, περισσότερο τα MBP και τα iMac όπως και τα iPhone 2G και 4G. Έτσι λοιπόν κάνω οικονομίες για να πάρω ένα MBP 13". Μου αρέσει καταρχήν η ποιότητα κατασκευής του και φυσικά το Mac λειτουργικό. Η τιμή του όμως είναι αρκετά τσουχτερή όπως μπορούμε να δούμε εδώ. Φτάνει τα 1260Ευρώ! Από την άλλη μεριά, μου έχουν γυαλίσει δύο κατά τη γνώμη μου, καλά Laptops με Windows, τα οποία έχουν 17" οθόνες, κάτι που τα κάνει στη δική μου περίπτωση σχεδόν Desktops Replacement με δραματικά χαμηλότερη τιμή από αυτή του MBP 13". Τα Laptops είναι τα παρακάτω: 1) HP 2) Dell. Το δεύτερο βέβαια δεν βλέπω να το προλαβαίνω μιας και σε λίγες ημέρες λίγη η προσφορά. Αν αξίζει τόσο παραπάνω βέβαια από το HP και κατασταλάξω εγκαίρως, μπορεί και να προλάβω. Φοβάμαι από την άλλη ότι αν πάρω Laptop με Windows, θα ακούγονται τα φουρφούρια, θα ανεβάζει θερμοκρασίες, κλπ... Είμαι πολύ μπερδεμένος πραγματικά. Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα ήθελα τη γνώμη σας για την δική μου περίπτωση, έτσι όπως σας την περιέγραψα παραπάνω. α). Mac ή Laptop με Windows? . Αν Laptop με Windows ποιο? Ευχαριστώ και συγγνώμη για την κούραση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Νοέμβριος 19, 2010 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Για την δουλειά που το θέλεις το λαπτοπ,νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πας σε Apple.Κυρίως γιατι σε περιορίζει πάρα πολύ για τα παιχνίδια(εκτός από κανένα football manager και τα παιχνίδια της blizzard άντε και κάποια στο steam) , δεν έχεις πολλές επιλογές.Γενικότερα για την δουλειά που το θέλεις ο μόνος λόγος για να πάρεις macintosh είναι η ατελείωτη μπαταρία του.Αν και η σύγκριση ανάμεσα σε 2 17αρια και σε 13αρι είναι λίγο...άδικη.Από εκεί και πέρα, προσωπική μου γνώμη είναι πως ένα 17αρι laptop πάει περισσότερο για desktop replacement παρά για φορητό pc.Από μια γρήγορη ματιά πάντως θα επέλεγα το hp(αν και είναι σχεδιαστικά μια κακή αντιγραφή των MBP).Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις για ένα 15αρι με τα ίδια χαρακτηριστικά των 2 που αναφέρεις στο post σου(καθαρά για την φορητότητα).Υ.Γ.Επίσης την τρέχουσα χρονική περίοδο δεν αξίζει η αγορά macintosh για 2 λόγους.Πρώτον έχουν κάνει τον κύκλο τους(γύρω στις 200 ημέρες στην αγορά,που είναι και ο μέσος όρος συνηθως) και σύντομα θα δεχτούν αναβάθμιση στα χαρακτηριστικά τους και δευτερον έχει ήδη ανακοινωθει η νέα έκδοση του λογισμικου τους(Mac OSX Lion).Υ.Γ.2. HD 1080p playback ακόμη και σε 17αρα είναι ανούσιο,εκτός και αν βγάζεις σήμα σε τηλεόραση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 19, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Αναπαραγωγή 1080p θα κάνω για δύο λόγους.1) Ήδη έχω στην κατοχή μου κάποιες 1080p ταινίες. Οπότε αν θέλω να πάρω κάποια ταινία και είναι 1080p, να μπορώ να τη αναπαράγω σωστά χωρίς κολλήματα.2) Στο σαλόνι έχουμε 46" Full HD TV. Μπορεί κάποια στιγμή να δούμε ταινία όλοι μαζί. Περισσότερο όμως με ενδιαφέρει να βλέπω στο Laptop.Όσο για τη φορητότιτα είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με αυτοκίνητο θα το μετακινώ πάντα.Το Hp εμφανισιακά μου αρέσει αρκετά. Δεν θεωρώ ότι μοιάζει πολύ με MBP βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Νοέμβριος 19, 2010 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Και για τις 1080p ταινίες,θα παίζεις 1920χ1080 native ανάλυση σε 1600χ900 monitor?:erschreckt015: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 19, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Ναι, δεν αλλάζει κάτι. Γίνεται DownScale αυτόματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Νοέμβριος 19, 2010 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Προφανώς και κάνει downscale,δεν αναφερόμουν για το πως θα τις παίξει.Τεσπα ζυγίζεις τι χρειάζεσαι περισσότερο και κάνεις την καλύτερη επιλογή για σένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 19, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Τι εννοούσες δηλαδή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Νοέμβριος 19, 2010 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Με την HD 5470 - 1GB και τον i3 που διαθέτουν και τα δυο... θα παίζει άνετα 1080p. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 19, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Η κάρτα γραφικών υποστηρίζεται επίσημα από την ATi?Ρωτάω γιατί σε Laptop πελάτη μου μάρκας Μultirama, για να βρω Drivers για την κάρτα γραφικών έφτυσα αίμα. Δεν υπήρχε στην nVidia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Νοέμβριος 19, 2010 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2010 Παρε ενα mac να τελειωνεις...θα ξεχασεις να ασχολεισε με drivers και παπαριες και κοληματα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Νοέμβριος 20, 2010 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2010 Ναι, με το Mac η Unix λειτουργικό τα έχεις όλα εκτός απο την πλειοψηφία των παιχνιδιών.Εγώ έχω να πώ επιπλέον πως δεν πρέπει να πάρεις φορητό πάνω απο 15,4 ίντσες επειδή είναι πολύ βαρύς για να είναι φορητός.Απο τα φτηνά προτίμησε HP και για κάτι παραπάνω fujitsu-siemens.Προσωπικά έχω ένα hp dv6328EA, του έβαλα 4 giga ram και προσεχώς θα πάψει να λειτουργεί με win7 και θα παίζει με ubuntu. Επόμενη αναβάθμιση ένας ssd και θα κάνω την δουλειά μου μέχρι να ψοφήσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 20, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2010 Όπως είπα πιο πάνω για την φορητότητα: Όσο για τη φορητότιτα είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Με αυτοκίνητο θα το μετακινώ πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Νοέμβριος 20, 2010 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2010 Πίστεψε με, και 10 λεπτά να κρεμάσεις 17αρι στον ώμο σου θα το καταλάβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heatspreader Νοέμβριος 21, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2010 Πραγματικά δεν τραβάω κανένα ζόρι με το βάρος.Σκέφτηκα και κάτι άλλο αλλά να μην με βρίσετε.Να πάω σε i7 + mobo + RamΚαι με αυτά που έχω τώρα να φτιάξω ένα νέο σύστημα. Θα χρειαστώ βέβαια PSU, κουτί, HDD, DVD, monitorΠως το βλέπετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.