Jump to content

Aποριες ενος παντελως αρχαριου

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε ολους. Σημερα εβαλα στο desktop μου την διανομη operator λογω του οτι δεν εχω δισκο και ηταν η μοναδικη που βρηκα και μπορουσε να τρεξει κατευθειαν απο δισκακι...

Θα ηθελα λοιπον τα φωτα σας σε μερικα πολυ απλα ζητηματα γιατι οπως καταλαβαινετε ειμαι τελειως ασχετος....

1) Το πρωτο που θελω ειναι να μαθω πως μπορω να δω τα περιεχομενα ενος cd.Καθε φορα που πηγαινω εκει που λεει CD-ROM και επιλεγω την μοναδα που θελω μου βγαζει ενα σφαλμα που λεει : mount: mount point/mnt/cdrom1 does not exist. Please check tha t the disk is entered correctly. Αν μου πειτε πως βλεπω και usb flash θα ειμαι ευγνωμων

2) Το δευτερο που θελω να μαθω ειναι το πως μπορω να εγκαταστησω το adsl modem μου και να συνδεθω στο ιντερνετ.

3) Τελος θελω να μαθω αν (και πως ) ειναι δυνατη η δημιουργια δικτυου (μεσω firewire σν γινεται) με το λαπτοπ μου ( το οποιο τρεχει win Vista)....

Ευχαριστω εκ των προτερων :T:

Να ξέρεις ότι τα live cd's είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και σκοπός τους είναι κυρίως η διαφήμιση του προϊόντος, η επαναφορά και διόρθωση λαθών και ο καθαρισμός από ιούς κάποιου windows partition.

1) Λογικά στο cd drive σου έχεις το δισκάκι που bootαρε τη διανομή, οπότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το drive. Αν έχεις ένα 2ο cd,dvd,blueray μπορείς να κάνεις mount κάποιο δισκάκι με την εντολή

mount /dev/hda /mnt/cdrom

όπου hda αντιστοιχεί στο drive (hda pri-master, hdb pri-slave, hdc sec-master, hdd sec-slave) ή sda(b,c,d) αν είναι sata. /mnt/cdrom κάποιος φάκελος που θα το προσαρτήσεις.

Τα modems συνήθως δεν εγκαθίστανται. Τι μοντέλο είναι; Αν έχει ethernet απλώς το βάζεις στην κάρτα δικτύου και παίρνει ρυθμίσεις από dhcp.

παρα πολυ ωραια..ευχαριστω. κατι αλλο που με απασχολει ειναι το αν (και πως )μπορω να τρεξω αρχεια με επεκταση .exe . Καθε φορα που παω να ανοιξω το cpu-z για παραδειγμα με ρωταει με τι θεω να το ανοιξει και δεν ξερω τι να πατησω...

Μπορείς να τρέχεις windows αρχεία σε linux αλλά χρειάζεται να βάλεις το wine ή το crossover.

Αρχική απάντηση από trendy

Μπορείς να τρέχεις windows αρχεία σε linux αλλά χρειάζεται να βάλεις το wine ή το crossover.

ευχαριστω μαν...το wine το εχει οποτε δεν υπαρχει προβλημα...

Εδώ έχει σχεδόν τα πάντα ! Παλιά καλά και νέα πράγματα.

Ελληνικό, παλιό αλλά πάντα καλό.

Ελπίζω να μη μπερδέψουν περισσότερο, γιατί τώρα που ξανακοιτώ μερικά, έχουν ημερομηνία λήξεως και δεν χρειάζονται.

ρε φιλε εισαι θεος με αυτα τα λινκ....βοηθας πολυ ακομα μια φορα..ευχαριστω πολυ!

keep up the good work :T: :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.