Jump to content

Πρόβλημα με Asus P5B Deluxe(μάλλον)

wacko_gr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με κυνηγάνε τα προβλήματα. Τί έχω κάνει και τα πληρώνω σ'αυτή τη ζωή? Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Είχα ένα πολύ σταθερό συστηματάκι με asus p5b deluxe wifi-ap και έναν core 2 duo 6400@3680 και ένα kit corsair xms2proled 6400 4-4-4-12@1010. Βάζω λοιπόν τον q6600 G0. Αναβαθμίζω bios και αρχίζουν τα προβλήματα αρχικά με το overclocking. Ο επεξεργαστής να "κολλάει" στα 3,2. Όπως αποδείχθηκε έπρεπε να περάσω τα 400 fsb για να αλλάξει strap η p5b και από τότε κάθομαι σταθερά στα 423x9 ήτοι 3,82GHz. Την ίδια περίοδο όμως άρχισε η κάρτα γραφικών (8800gtx albatron) να σέρνεται. Μόλις έβαζα τους οδηγούς δούλευε κανονικά. Με μια επανεκκίνηση κολλούσε σε 2D mode δηλαδή πραγματικές συχνότητες 200 πυρήνας και 600 μνήμη. Πλέον μετά από αλλάγές bios μητρικής, αλλαγή μνημών, αλλαγή διαφόρων firmware της κάρτας γραφικών το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα τώρα πια δεν παίζει σωστά ούτε όταν βάζω νέους οδηγούς. Εντάξει λέω, η κάρτα γραφικών τα έπαιξε (δεν είναι σίγουρα πρόβλημα πυκνωτή 68C αφού έχει τον 40C). Έλα όμως που δοκίμασα σήμερα μια x1950xtx και παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα.....!Τα πάντα σέρνονται! Το 3D Mark 2006 βγάζει σκορ του τύπου 3000 ενώ έπρεπε να βγάζει 13000(για 8800gtx μιλάω προφανώς). Το F.E.A.R σε 1280χ960 4χΑΑ και 16ΧAF βγάζει 65fps ενώ κανονικά έβγαζε 122. Το ίδιο, απλά όχι τόσο έντονα, γίνεται και με τη 1950. 69fps FEAR αντί για 95. Να μη μιλήσω για crysis. Slideshow. Τί συμβαίνει ξέρει κανείς? Καμμιά πρόταση? Όλα ξεκίνησαν νομίζω με την αλλαγή του επεξεργαστή. Έκανα και format για όσους αναρωτιούνται, δοκίμασα και vista και παντού το ίδιο πρόβλημα. Έχω απελπιστεί. Ευτυχώς μόνο το pro evolution 2008 παίζει μια χαρά. Πάλι καλά...

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από o polonos [31-10-2007 18:15]

Δοκιμασε να βαλεις το PCIE στα 107 ;)

Η στα 107 η ισως και στα 112

το πρόβλημα σου είναι ότι το pci-e πηγαίνει χ1 απο χ16

εμένα δούλεψε με κάτω απο 100 pci-e να μένει χ16 αλλά δε θυμάμαι πόσο.

97 νομίζω ;)

κοίταξε να το επιβεβαιώσεις με το cpu-z

Σ εμένα το είχε κάνει με καποιους συνδυασμούς τάσεων. Παίξε λίγο με τα Vmch, Vsb και θα γίνει.

Παιδιά ευχαριστώ για όλα. Δεν έχω και internet σπίτι αυτή την περίοδο γι'αυτό και δε μπορώ να απαντήσω άμεσα. Δυστυχώς δε διορθωνόταν το πρόβλημα με καμμιά συχνότητα pci-express, με τις τάσεις πάλι η μητρική είναι εντελώς ασταθής. Αν πειράξω ιδίως το fsb voltage δεν ανοίγει καν. Ό,τι δούλευα μέχρι τώρα ήταν χωρίς τάση στα chipset, fsb κτλ. Μόνο επεξεργαστή και μνήμη...Τέλος πάντων για να μην πολυλογώ, την έστειλα και πήρα μια gigabyte x38-dq6 και είδα την υγειά μου (κι εγώ απορώ ακόμα πως και πήρα gigabyte). Φαίνεται πολύ τίμια μητρική (συγγνώμη για το εκτός θέματος σχόλιο)! Και πάλι ευχαριστώ, μπορεί να κλειδωθεί!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.