azsx Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30, 2007 Μήπως γνωρίζετε κάποιο free utility με το οποίο να μπορώ να ανοιγοκλείνω τα open ports στο pc μου?Ψάχνοντας βρήκα ταEmsa Port Blocker 1.0.15PortPeeker 2.7.0.21Υπάρχει κάποιο καλύτερο κατά τη γνώμη σας?
Jaco Οκτώβριος 30, 2007 #2 Οκτώβριος 30, 2007 Επειδή δεν εξηγείς τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα...1. Να μπλοκάρεις γενικά τα ports σε εισερχόμενα/εξερχόμενα connections...2. Να μπλοκάρεις τα εισερχόμενα/εξερχόμενα connections σε ports unmanaged από το firewall για διαφόρους λόγους...3. 1+2Οπότε:1. βάλε ένα firewall... π.χ. Zonealarm ή Netlimiter2... μπλοκάρει είσοδο-έξοδο...2. Start -> Control Panel -> Administrative Tools -> Local Security Policy -> IP Security Policies on Local computer, και μετά Action -> Create IP Security PolicyΜπορείς να φτιάξεις ένα καινούργιο policy στο οποίο να κάνεις ότι θες με τις UDP/TCP πόρτες του συστήματος... υπάρχουν ένα σωρό οδηγίες στο internet για το IPSec... μου φαίνεται πιο σωστό να το κάνεις από τα windows γιατί όποτε θες σβήνεις το policy και άρουν οι περιορισμοί... με τα ρημάδια τα προγράμματα ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί...3. Συνδιασμός των 1+2 ή και μόνο το 2...
azsx Οκτώβριος 31, 2007 Author #3 Οκτώβριος 31, 2007 Σ'ευχαριστώ, Έχω το comodo firewall αλλά εχθέςε σε ένα leak test που έκανα είχε τον ftp πόρτα ανοιχτή . Θέλω λοιπόν ένα πρόγραμμα που όταν βλέπω πόρτες ανοιχτές να τις κλείνει όταν δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτές και να αφήνει μόνο την πόρτα για σερφάρισμα. Για λειτουργικό έχω XP ΗΟΜΕ.
Jaco Οκτώβριος 31, 2007 #4 Οκτώβριος 31, 2007 Το firewall σου κάνει την δουλειά σου μια χαρά τότε...Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από αυτό μπορείς να το αλλάξεις με κάποιο άλλο. πχ το zone-alarm το οποίο διαθέτει και freeware έκδοση...Επίσης δεν χρειάζεται όλες οι πόρτες του pc σου να είναι κλειστές, γιατί και κάποιες άλλες χρειάζονται να είναι ανοιχτές εκτός από την 80 του http... η 21 που είναι του ftp χρειάζεται να είναι ανοιχτή γιατί πολλές ο browser συνδέεται ή κάνει downloads από ftp...Αν θες θες σώνει και καλά να κλείσεις κάποιες μεμονωμένες πόρτες, κάντο με τον δεύτερο τρόπο που σου είπα στο πρώτο post, αλλά με προσοχή μην κλείνεις ότι πόρτα βρεις και μετά ψάχνεις γιατί δεν δουλεύουν διάφορα προγράμματα ή services...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.