Jump to content

Καμένη οθόνη (δις) - τις πταίει?

inertiacreep

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Τι καλή δηλαδή, για ακούστε...

Μηχάνημα πελάτη, πάνω σε UPS. Είχε μέχρι πρότινος μια LG T710BH 17" CRT (3,5 ετών). Ρεύμα έπαιρνε από το τροφοδοτικό του Η/Υ (τα παλιότερα είχαν μια έξοδο για θηλυκό καλώδιο όπως αρκετά UPS). Την Παρασκευή με παίρνει τηλ και μου λέει οθόνη γιοκ. Φορτώνομαι μια 15" Viewsonic crt (8 ετών, λολ) και πάω. Βλέπω οτι η LG γιοκ, οπότε του βάζω τη Viewsonic και φεύγω. Με παίρνει πάλι σήμερα το πρωί. Viewsonic γιοκ. @#@!!!! Ξαναπάω και βλέπω οτι όντως η οθόνη τα τίναξε...

Τελικά έβαλα μια άλλη παλιά 17" Hitachi, με ρεύμα απευθείας από το UPS. Μέχρι στιγμής δουλεύει...

Α) Το θέμα τροφοδοσίας να το αποκλείσω? Ο υπολογιστήρας δουλεύει μια χαρά. Είναι και πάνω στο UPS. Δεν είχα και πολύμετρο πρόχειρο να μετρήσω την έξοδο (λέμε τώρα).

Β) Υπάρχει μία στο εκατομμύριο να ευθύνεται η VGA (9200SE AGP)? Και πως ρε γμτ? Έχω δώσει/χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αρκετές 9200 χωρίς προβλήματα. Κάποιος μου είπε οτι κάποιες παλιές ATI ανέβαζαν ψηλό refresh rate με αποτέλεσμα ναι καίνε οθόνες (πρώτη φορά το ακούω αυτό, και ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα με vga). Συν τοις άλλοις η κάρτα παίζει 1024Χ768@75ΗΖ, και windows & drivers πρέπει να είναι τα ίδια εδώ και κοντά 3 χρόνια.

Γ) Δοκίμασα 3 διαφορετικές μπρίζες αλλά και οι 2 οθόνες είναι εντελώς dead.

Δ) Να κάνω κανα ευχέλαιο? :turn:

Για ρίξτε ιδέες παίδες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.