Jump to content

ασύρματο δίκτυο από το μηδέν πως;

kots

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λοιπόν μετακομίζω σε νέο σπίτι, και θέλω να κάνω ένα δίκτυο ασύρματο, για να έχω ίντερνετ εγώ κι ο ξάδερφός μου στο διπλανό σπίτι (απόσταση 10 μέτρων με τοίχους ανάμεσα από το ρούτερ μέχρι το πισί του).

καταρχήν θα βάλω adsl από οτέ και λογικά αυτοί θα μου δώσουν κι ένα ρούτερ, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα είναι ασύρματο ή όχι. γνωρίζετε; ή να πάρω κάτι άλλο καλύτερο;

δεύτερον επειδή μιλάμε για τελείως αρχάριο στα δίκτυα, θέλω και δυο κάρτες δικτύου γιατί το πισι μου δεν έχει ασύρματη (έχει μόνο μια ενσύρματη ενσωματωμένη στην μητρική). έχετε να προτείνετε κάποια; τι να προσέξω; παίζει κάτι με τις ταχύτητες;

μόλις τελειώσει αυτό το στάδιο θα σας ενοχλήσω για τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε να έχω κι εγώ κι ο ξάδερφος ίντερνετ, και να είμαστε κάτω από ένα δίκτυο.

επίσης στο μέλλον μάλλον θα χρειαστεί να κολλήσω στο δίκτυο κι ένα λαπτοπ.

Εσύ καλύτερα να συνδεθείς με καλώδιο στο modem-router. Αφού θα πάρεις εσύ το dsl δε βλέπω κάποιο λόγο να έχεις ασύρματη κάρτα στο desktop.

Γιατί είναι καλύτερα ενσύρματα; ποιά η διαφορά; υπάρχουν διαφορές στις ταχύτητες;

Θέλω να βάλω ασύρματη σύνδεση, γιατί η πρίζα του τηλεφώνου, με εκεί που θα μπει ο υπολογιστής μου θα είναι από την μία άκρη του σπιτιού στην άλλη και δεν βολεύει να περάσει 20 μέτρα τηλεφωνικό καλώδιο.

Bάλε εσύ με καλώδιο και πάρτε μια κάρτα για τον ξάδερφο, είτε εσωτερικη-pci είτε usb.

Μετά αν δεν σου δόσει router wifi ο οτέ κοίτα και σε καμμιλα αλλη εταιρία...

Αλλιώς μπορείς να πάρεις και ένα wifi access point και να το συνδέσεις με το router που θα σου δόσουν.

Από την άλλη 10μ είναι λίγα, γιατί δεν βάζει και στον ξαδερφο καλώδιο?

Τέλος τι συνδεση σκεφτεσαι, γιατί και 1Mbit δεν θα φτάνει και για τους 2...εδώ με 2Mbit και οποτε κατεβάζει κάτι ο ένας, τον αλλό τον σκοτώνουν στο WOW από το lag...

Ωραία ως εδώ και ρωτάω, να βάλω σε αυτό που θα μου δώσει ο οτέ ένα wifi access point ή να πάρω κατευθείαν ένα ασύρματο ρούτερ; τι είναι καλύτερο; ως προς τις ταχύτητες και μετά ως προς το οικονομικό κομμάτι πάντα.

Παιδιά δεν θέλω να μιλάμε για καλώδια, αν ήταν θα σας έλεγα από την αρχή, θέλω να τραβήξω καλώδια για να κάνω δίκτυο.

ΥΓ. αυτό με την σύνδεση με έχει προβληματίσει πάρα πολύ, θέλω να ξοδέψω γύρω στα 40 ευρώ τον μήνα με το πάγιο του τηλεφώνου, και νομίζω αυτή είναι η καλύτερη λύση, όσον αφορά την αξιοπιστία, την εξυπηρέτηση, και μετά την ταχύτητα.

H καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα wifi modem router, όλα μαζί δηλαδή, για να μην μπλέκεις...από την άλλη ξεχωριστές συσκευές δίνουν και μεγαλύτερη ευελιξία...

Η ταχύτητα στο Net δεν θα έχει διαφορά, αλλά σε ανταλλαγή αρχείων με τον ξάδερφο θα έχει διαφορά...βεβαία εξαρτάται και από το πρωτόκολλο της ασύρματης κάρτας και του router. Με 54Mbit θα είσαι στο μισό της απλή σύνδεσης με 100άρι LAN, αλλά από την στιγμή που ο ξάδερφος είναι σε κάθε περίπτωση με wifi τότε δεν κερδίζεις κατι από το καλώδιο.

Η καλύτερη θα είναι να βάλετε τα νέα router και κάρτες με 125Μbit

Εγώ σκέφτομαι να βάλω forthnet double play και να φύγω από τον οτε, στο πατρικό μου, μίας και τα τηλ. που θα γλιτώσω είναι πολλά.

Στην Πάτρα στο δικό μου σπίτι έχω HOL 768, για net καλά είναι, αλλά όταν παίζω LFS με πάνω από 4-5 παίκτες γ@μιεται ο Δίας...

wireless router (διαβασε reviews και αγορασε κανενα της προκοπης)

Οσο αφορα στα pc ,ειτε usb ειτε pci card περιπου το ιδιο ειναι..απλα στη δευτερη περιπτωση εχεις τη δυνατοτητα να βαλεις και μεγαλυτερη κεραια αρα και να εχεις καλυτερο σημα.

ΥΓ.η καλυτερη λυση θα ηταν και η τοποθετηση ενος stand-alone extender σε καποιο εξωτερικο σημειο (πχ στο μπαλκονι) για ενισχυση σηματος

Αρχική απάντηση από kots

Γιατί είναι καλύτερα ενσύρματα; ποιά η διαφορά; υπάρχουν διαφορές στις ταχύτητες;

Εννοείται ότι υπάρχουν διαφορές στις ταχύτητες. Και όσο πιο πολλούς χρήστες έχεις μέσα στο access point τόσο πιο πολύ μειώνεται η ταχύτητα.

Αρχική απάντηση από kots

Θέλω να βάλω ασύρματη σύνδεση, γιατί η πρίζα του τηλεφώνου, με εκεί που θα μπει ο υπολογιστής μου θα είναι από την μία άκρη του σπιτιού στην άλλη και δεν βολεύει να περάσει 20 μέτρα τηλεφωνικό καλώδιο.

Ολόκληρο σπίτι και έχει 1 μόνο πρίζα τηλεφώνου;

Αρχική απάντηση από kots

Ωραία ως εδώ και ρωτάω, να βάλω σε αυτό που θα μου δώσει ο οτέ ένα wifi access point ή να πάρω κατευθείαν ένα ασύρματο ρούτερ; τι είναι καλύτερο; ως προς τις ταχύτητες και μετά ως προς το οικονομικό κομμάτι πάντα.

Εξαρτάται πάντα από το τι μούφα θα σου δώσει ο πΟΤΕς. Αν είναι κανένα του ελέους πάρε κανένα καλό modem-router-wireless, αλλιώς αν αντέχει πάρε ένα σκέτο access point.

Ολόκληρο σπίτι και έχει 1 μόνο πρίζα τηλεφώνου;

δύο έχει, η μία κάτω και η άλλη πάνω, αλλά στην πάνω δεν βολεύει, είναι πιο μακρυά από εκεί που θα έχω εγώ το γραφείο.

H καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα wifi modem router, όλα μαζί δηλαδή, για να μην μπλέκεις...από την άλλη ξεχωριστές συσκευές δίνουν και μεγαλύτερη ευελιξία

αυτό θα κάνω, ένα ασύρματο ρούτερ, και δυο κάρτες δικτύου για τον καθένα μας. Σε περίπτωση που δεν πιάνει σήμα ο ξάδερφος, θα βάλω κι ένα access point. Χρειάζομαι κάτι άλλο; Πόσο περίπου θα μου βγουν αυτά;

Αν όχι θα ήθελα να μου προτείνετε μερικά καλά κομμάτια, για να μην έχω απώλειες. Δεν με διαφέρει τόσο η ταχύτητα του δικτύου, αφού το πολύ πολύ να παίξουμε κανένα δικτυακό παιχνίδι οι δυο μας, εγώ αυτό που θέλω είναι στο ίντερνετ, να έχω όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες (αν υπάρχουν). Επίσης ο ξάδερφος είναι μικρούλης, θα χρησιμοποιεί το δίκτυο που και που για να γκουγκλάρει ορισμένες πληροφορίες που του ζητάνε στο σχολείο, αυτό είναι όλο.

ΥΓ.η καλυτερη λυση θα ηταν και η τοποθετηση ενος stand-alone extender σε καποιο εξωτερικο σημειο (πχ στο μπαλκονι) για ενισχυση σηματος

αυτό θα το κάνουμε αν το σήμα από το ρούτερ μου δεν φτάνει στον ξάδερφο

• 2 weeks later...

Βάλε ένα modem-router-wireless και αν δεν πιάνει κάποιο pc καλά βάλε έναν extender κάπου στα μισά της απόστασης.

Παιδια τα φωτα σας! :D

Tα μειονεκτηματα της ασυρματης συνδεσης τελικά ποια είναι?

Ο υπολογιστής που έχει το ρουτερ χανει σε ταχυτητα ή ο άλλος που έχει την κεραια?

Μήπως είναι καλυτερα να σκεφτω ενσυρματη λύση τελικά?

Μιλάμε για 2 δωματια που τα χωρίζει ένας τοιχος.

Έχω συνδεση dsl 768 αλλά (σε κανα 4μηνο, έτσι όπως πάει θα βάλω double play)

Aν μου πειτε και κανα router, για να μην πάρω στην τυχη:p καλά θα είναι.

Αυριο , μεθαυριο θα πάω να πάρω ένα γιατι ο άλλος βιάζεται και με επιασε απροετοιμαστο

:confused:

αν ειναι για ενα μονο τοιχο τοτε...τρυπανι is your answer...απο την αλλη σκεψου οτι σε 1-2 χρονια το wi-fi θα ειναι στανταρ στα κινητα ,θα εμφανιζεται συχνοτερα σε επιτραπεζια players ect ect..οποτε αν θες να εισαι ready για συνολικα ασυρματη δικτυωση σπιτιου ,ενας καλος wireless router ειναι η αρχη

Το καλώδιο είναι πάντα καλύτερο και προτιμότερο από το ασύρματο. Βάλε ασύρματο μόνο αν δεν μπορείς να περάσεις καλώδιο.

Mαλιστα.

Ξεχασα να πω ότι πριζα τηλεφωνου δεν υπάρχει σε κανενα απο τα 2 δωματια που θα

μπουν τα pc.

Βρισκεται σε ενα 3ο δωματιο όμως και τα 3 δωματια επικοινωνουν(θελω να πω ειναι κολλητά - αυτό ελλειπε να μην επικοινωνουν :p )

Έχω PSTN

Σε περίπτωση που πάω για ασυρματο ... αυτό αν δεν έχει κανεις αντιρρηση http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978253&product=902071

Us Robotics Wireless Router Annex A 54Mbps

δεν χρειάζεται να πάρω κατι άλλο έτσι?

Καλό φαίνεται.

Προφανώς χρειάζεται να πάρεις κάποια clients για τα pc που θα συνδέσεις πάνω του.

@trendy thanks για τις απαντήσεις.

Με ενδιαφερουν οι δυνατότητες διαμοιρασμου ταχυτητας, προτεραιοτητες, κτλ.

Αλλά αυτα θα τα δω στη πορεία, υπάρχει πληθος πληροφορίας στο net...

Aυτό που μας "καιει" τώρα είναι να μπει στο 2ο pc internet. To 2o Pc θα είναι γενικά για

email και browswing οπότε δεν μας πολυενδιαφερει η ταχυτητα του....

...σκεφτηκα κάτι άλλο ....παιρνοντας αυτό

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978253&product=902071

Us Robotics Wireless Router Annex A 54Mbps

το συνδεω με το ένα pc μεσω ethernet (οπότε δεν τιθεται θέμα αλλίωσης σήματος, σωστά?)

και ο δευτερος πάει με usb κεραία ας πουμε, αυτά δεν εννοεις clients?

Σωστα, καλά τα λέω?

Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 20:12]

Ναι, καλά τα λες.

Eeeeexcellent...thanks για την άμεση υποστηριξη και τα tips

Παραγγέλνω λοιπόν το Us Robotics Wireless Router Annex A 54Mbps

Πιστευω να ναι καλή μάρκα αυτή .... δεν έχω ιδέα απο routers :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.