Jump to content

Δεν μπορω να τον υπερχρονισω;;;

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδες εχω τον C2D T7200 στο λαπτοπ μου και θελω να το υπερχρονισω( λιγακι για αρχη)...Το προβλημα ειναι οτι στο ΒIOS το FSB ειναι κλειδωμενο και οτι τα προγραμμα τα οποια εχω δοκιμασει δεν κανουν τιποτα γιατι δεν αναγνωριζουν την μητρικη( MTC-ετσι λεει το cpu-z). Yπαρχει καποιος αλλος τροπος να γινει κατι; Να σημειωσω πως με την καρτα γραφικων δεν ειχα κανενα προβλημα και με την ανεβασα εως και 100 MHz....

btw τα προγραμματα που δοκιμασα ειναι αυτα που υπαρχουν στα tools εδω μεσα...οποτε αν υπαρχει κατι αλλο που δεν εναφερεται εκει ριξτε το μπας και δουμε φως....

Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι αν αντέχουν οι μνήμες.

Τι Laptop έχεις;

ενα turbo-x

C2D T7200 @2.00Ghz

2 gb Ram ddr2 (2x1 dual channel)

Radeon X1600 256mb mobility

160 gb sata

οι μνημες ειναι συμφωνα με το cpu-z transcend

H κάρτα γραφικών ανβαίνει μια χαρα χωρίς πρόβλημα και σε εμένα. Αυτό συμβαίνει διότι είναι τελείως ανξάρτητο υποσύστημα.

Η CPU από την άλλη στα φορητά μηχανήματα είναι πιο δεμένη σε σχέση με τα desktop με την έννοια ότι οι ρυθμίσεις μέσω BIOS είναι πολύ λιγότερες.

Ακόμα και έτσι όμως, με κάποια tools μέσω OS, θα μπορούσες να ανεβάσεις έστω και λιγο τον επεξεργαστή. Εκεί όμως σε κόβει η δυναμική ρύθμιση του multi πού εχουν τα περισσότερα καινούργια laptop.

Στο δικό μου προσωπικά έχω δοκιμάσει τα πάντα. Η CPU δεν ανεβαίνει με τίποτα, αλλά η GPU ανεβαίνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από bezdim

Ακόμα και έτσι όμως, με κάποια tools μέσω OS, θα μπορούσες να ανεβάσεις έστω και λιγο τον επεξεργαστή.

μα ,αν δεις και το πρωτο μου ποστ, εχω δοκιμασει ενα σωρο εργαλεια για να τον υπερχρονισω μεσα<απο το λειτουργικο αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα γιατι δεν αναγνωριζεται η μητρικη....αυτος εινα και ο λογοςπου ανοιξα αυτο το θεμα....μηπως βρεθει καποια αλλη λυση...

Αρχική απάντηση από hayabusa

μα ,αν δεις και το πρωτο μου ποστ, εχω δοκιμασει ενα σωρο εργαλεια για να τον υπερχρονισω μεσα<απο το λειτουργικο αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα γιατι δεν αναγνωριζεται η μητρικη....αυτος εινα και ο λογοςπου ανοιξα αυτο το θεμα....μηπως βρεθει καποια αλλη λυση...

Συγγνώμη, μάλλον αφαιρέθηκα λίγο. Αυτό που θέλω να πώ, είναι ότι είναι απίθανο να αυξήσεις τα ρολόγια της CPU. Το προσπάθησα αρκετά, βρήκα το μοντέλο της μητρικής καθώς και τα συγκεκριμένα αρχεία που χρειάζονταν αλλά εν τέλει δεν κατάφερα τίποτα.

Το σύστημα κολλούσε ακόμα και στην μικρότερη προσπάθεια overclock ή ακόμα και underclock. Είχα διαβάσει όμως κάπου για ένα P4 M ο οποίος λειτουργούσε άνετα έπειτα από 400MHz overclock (1200->1600). Κατά τη γνώμη μου φταίει για όλα το δυναμικό multi.

Μακάρι βέβαια να κάνω λάθος, σου εύχομαι να βρείς κάποια άκρη και να ανεβάσεις την CPU μιας και benchάρεις με laptop.

εντάξει δεν περάζει, δεν χαθηκαε και τιποτα.....παντως εγω νομιζω οτι φταει τo οτι δε αναγνωριζεται ο clock generator της μητρικης και οχι κατι αλλο....anyway, thanx για τις απαντησεις!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.