Jump to content

Αλλαγή του P5K3... αξίζει?

BlueChris

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν.... μου έσκασε το εξής... φάση με φίλο να πάρει καινούργιο PC και είμαι έτοιμος να του βάλω το P5K3 μου και να πάρω εγώ ότι θέλω.... Θέλω HELP σοβαρό...να το κάνω? υπόψιν έχω το p5k3 μου με ότι block υπάρχει πάνω του και είμαι σε ένα σχετικά καλό σημείο... προγραμματισμένο έχω ήδη να αλλάξω τις Corsair μου με τις καινούργιες στα 1800.

Σκέφτομαι τα πάντα αυτή τη στιγμή... σκοπός είναι να ανέβω λίγο παραπάνω και όπως επίσης να πάρω ένα MB που επιτέλους θα μου λέει θερμοκρασίες στα FSB,SB,NB. Δεν απορρίπτω τα nvidia (πάνε άχρηστα όλα τα block μου μάλλον αλλά θα τα πουλήσω) φτάνει όποιο και να είναι είτε Intel είτε Nvidia να κλοκάρετε καλύτερα από το p5k3 μου. Τα block που έχω όλα μπαίνουν σε ότι και να πάρω εκτός ίσως του FSB που έχω διαβάσει ότι είναι μεγαλύτερο στο Χ38 αλλά πιστεύω πως το Block τις EK που πήρα λόγο του ότι είναι τεράστιο θα μπει με κάποιο τρόπο εκεί πάνω. Α και δεν με απασχολεί στην τελική αν κάνω Downgrade από DDR3 σε DDR2.

Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής MB.

1. Asus P5E3 Deluxe WiFi (s775, DDR3, X38)

2. Asus Maximus Formula (s775, DDR2, X38)

3. Asus Striker Extreme i680 (S775,DDR2)

4. Asus Blitz Formula (s775, DDR2, P35)

Δεν μπορώ να περιμένω το Asus Maximus Extremme που πολύ θα ήθελα γιατί η αγορά πρέπει να γίνει μέχρι την τετάρτη. Συγκλίνω περισσότερο προς το P5E3 αλλά θέλω γνώμες.

Όλοι το διαβάζουν και κανείς δεν απαντάει... να το εκλάβω ότι ρωτάω βλακεία ή ότι κανείς πραγματικά δεν βρίσκει λόγο να αλλάξω το υπάρχων?

Βασικά καλό είναι να αλλάξεις το τίτλο γιατί δεν είναι απόλυτα κατατοπιστικός και δε τραβά τη προσοχή εκεί που θες. Κατά τα άλλα νομίζω πως τα γράφεις σωστά και είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις.

........ από BlueChris

Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής MB.

1. Asus P5E3 Deluxe WiFi (s775, DDR3, X38)

2. Asus Maximus Formula (s775, DDR2, X38)

3. Asus Striker Extreme i680 (S775,DDR2)

4. Asus Blitz Formula (s775, DDR2, P35)

FTW -----> Asus P5E3 Deluxe WiFi :)

Ναι τελικά και εγώ προς το P5E3 συγκλίνω μιας και θα μου ταιριάξουν σχεδόν τα πάντα από ότι έχω.

Υ.Γ. Ελπίζω ο τίτλος να είναι ποιο κατατοπιστικός τώρα.

ε ρε bluechris τι μας κάνεις τώρα....ο λόγος που είχα πάρει εγώ την p5k3 ήταν γιατί άργησε - δεν ήρθε ποτέ η blitz extreme. Ξέρεις πότε περίπου θα έρθει η Maximus Extreme?

Εντελώς αντικειμενικά πάντως δε νομίζω να αξίζει η αλλαγή γιατί σε θέμα επιδόσεων τα ίδια πράγματα θα δεις. Αλλά σε καταλαβαίνω....είσαι αρρωστάκι όπως όλοι μας και γουστάρεις hardwareρίλα

Πριν κανεις οτιδηποτε μαθε για ποιο λογο βγαινει το Χ48....

Δεν εχω να πω τιποτα αλλο...

Ρε φιλε να σαι ρωτησω κατι...

Εχεις μια Asus P5K3 Deluxe, εχεις εναν quad που τον εχεις stable στα 4GHz.

Πραγματικα δεν μπορω να το καταλαβω... γιατι θες να αλλαξεις?:blink: :blink:

Fusion είσαι η φωνή της λογικής... απλά όσο και να σας φανεί αστείο ο βασικός λόγος που θέλω να στείλω το P5K3 είναι που δεν λέει ούτε θερμοκρασίες από SB/NB και επίσης τι πραγματικά ρεύματα χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα chip.. ούτε για τη μνήμη βλέπω τι πραγματικά έχω... δηλώνω στο bios ότι θέλω ... μου δίνει θεωρητικά αυτό που βάζω και πάω με το σταυρό στο χέρι. Το συγκεκριμένο γεγονός με τσαντίζει αφάνταστα και βλέπω άλλα MB με P35 να λένε αυτές τις πληροφορίες αλλά να μην κλοκάρουν όσο αυτό.

Λογικά θα περιμένω το maximus ... όχι για το λόγο το block που θα έχει επάνω φυσικά αλλά για το X48 και για το ότι θεωρητικά θα λέει πληροφορίες για τα πάντα.

Η υπομονη ειναι λενε η καλυτερη αρετη...κατι ξερουν και το λεν...

Εγω στην θεση σου, που πιστεψε με ειμαι εδω και 1 μηνα , θα περιμενα το χ48....ειδη η giga εχει μοντελο....;)

Αρχική απάντηση από BlueChris

Fusion είσαι η φωνή της λογικής... απλά όσο και να σας φανεί αστείο ο βασικός λόγος που θέλω να στείλω το P5K3 είναι που δεν λέει ούτε θερμοκρασίες από SB/NB και επίσης τι πραγματικά ρεύματα χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα chip.. ούτε για τη μνήμη βλέπω τι πραγματικά έχω... δηλώνω στο bios ότι θέλω ... μου δίνει θεωρητικά αυτό που βάζω και πάω με το σταυρό στο χέρι. Το συγκεκριμένο γεγονός με τσαντίζει αφάνταστα και βλέπω άλλα MB με P35 να λένε αυτές τις πληροφορίες αλλά να μην κλοκάρουν όσο αυτό.

Λογικά θα περιμένω το maximus ... όχι για το λόγο το block που θα έχει επάνω φυσικά αλλά για το X48 και για το ότι θεωρητικά θα λέει πληροφορίες για τα πάντα.

Δηλαδή προτιμάς να πας σε άλλη μητρική που δείχνει θερμοκρασίες και τάσεις για αυτά, ενώ οι ενδείξεις πάλι θα είναι απλά σχεδόν άκυρες αφού δεν είναι ακριβείς ούτε κατά διάνοια...

...εν τω μεταξύ με ένα temp panel μετράς και τις temps που θες ( το watercooling στα NB/SB τι το ήθελες ? ) και με ένα πολύμετρο βλέπεις και τις τάσεις όπου και όποτε θες με πολύ περισσότερη ακρίβεια από το monitor στο BIOS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.