Jump to content

Περίεργο κόλλημα των Windows

man@ice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε ένα σύστημα που είχε P5K Deluxe, Q6600, 2GB RAM κτλ απλά πριν κανένα ενάμιση μήνα αλλάχτηκε η μητρική και στην θέση της μπήκε μια Blitz Formula (πάλι με P35). Όλα πήγαιναν μια χαρά με την P5K χωρίς κανένα κόλλημα κτλ. Όταν μπήκε η νέα μητρική δεν έγινε format αφού ουσιαστικά ήταν μια απο τα ίδια με την προηγούμενη και όλα και πάλι έδειχναν να πηγαίνουν μια χαρά.

Το κουλό είναι ότι σε αυτό τον ενάμιση μήνα σε 3 συνολικά ανύποπτα χρονικά διαστήματα όπου το pc ήταν απλά μέσα στα windows είτε απλά βλέποντας σελίδες στο internet, είτε ακούγοντας μουσική δηλαδή και στις 3 περιπτώσεις δεν γινόταν καμία βαριά εργασία (encoding, gaming κτλ) τα windows ξαφνικά πάγωσαν και δεν μπορούσες να κάνεις απολύτως τίποτα παρά μόνο reset.

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει; Το pc γενικά σε οτιδήποτε και εάν κάνεις δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μήπως είναι απλά λ@μ@κί@ των Windows και θέλει κανέναν format;

PS: Τα Windows είναι Vista Ultimate 32

Εσύ τι πιστεύεις ότι μπορεί να φταίει?

Τι διαγνωστικά έτρεξες? τι λέει ο event viewer? αν μπορούσαμε έτσι εύκολα να μαντέψουμε τα προβλήματα φίλε....

Πολυ πιθανον να φταινε τα windows, οποτς με ενα φορματακι ολα να φτιαξουν!

Καλο ομως ειναι οπως λεει κ ο RootX παραπανω να τρεξεις κανενα διαγνωστικο προγραμμα μηπως ειναι hardware problem!

Αντε καλη τυχη!

Ότι και να έχουμς τρέξει δεν μου δείχνει προβλήμα. Πάρα πολλές ώρες gaming, 3d mark, prime κτλ Επίσης να αναφέρω ότι όλα είναι στα default χωρίς o/c. Οι μνήμες βγάζουν καθαρό memtest.

Στο event viewer των windows δυστυχώς δεν αναφέρει κάποιο πρόβλημα τίποτα την στιγμή που κάνει το συγκεκριμένο κόλλημα, δηλαδή όταν ξαναμπούμε windows μετά το reset.

Εγώ αυτό που πιστέυω είναι τα windows διότι το μόνο που έχει αλλάξει στο σύστημα είναι η μητρική και εάν πούμε ότι έφταιγε αυτή τότε δεν θα έπρεπε να έχει γενικότερα προβλήματα το pc πχ σε εφαρμογές, παιχνίδια κτλ;

Συμφωνώ μαζί σου ότι δε μπορεί κάποιος να μαντέψει έτσι εύκολα κάποιο πρόβλημα απλά σκέφτηκα μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο για να μου πει μια γνώμη διαφορετικά θα φάει κανένα format και θα αναμένουμε να δούμε εάν το ξανακάνει κάποια στιγμή.

εμενα μου φαιρνει στο μυαλο προβλημα με τις μνημες αλλα απο την στιγμη που λες οτι το Memtest σε βγαζει καθαρο τι να πω.....τρεξε κανενα norton win doctor και κανενα registry cleaner και βλεπουμε...

Αρχική απάντηση από pigassos19

Τι δηλαδη εχεις τρεξει?Θερμοκρασιες εχεις τσεκαρει?

Prime και orthos κανά 2ωρο, 3d mark 2006 τουλάχιστον καμια 15αριά φορές, memtest, πραγματικά πάρα πολλές ώρες gaming (το pc το έχει ένα ξαδερφάκι οπότε την μισή μέρα παιζει games).

O Quad είναι G0 και φοράει και Ultra120 extreme συν ότι είναι default και ως αποτέλεσμα έχουμε θερμοκρασίες που με το ζόρι φτάνουν τους 60 σε full load και στους 4 πυρήνες. Αλλά εάν υποθέσουμε ότι μπορεί να έφταιγαν οι θερμοκρασίες τότε γιατί δεν κολλάει σε gaming, encoding κτλ που το ζορίζουνε και έχει κολλήσει 3 φορές ενώ απλά είσαι στα windows; Δεν είναι λογικό με το δικό μου μυαλό τουλάχιστον!

Κοιτα να δεις εφοσον σου κολλαει στο ασχετο και οχι οταν τρεχεις καποιο διαγνωστικο, τοτε οπως το βλεπω εγω το πιθανοτερο ειναι οτι ειναι κολλημα των windows!

Τραβα του εκει ενα φορματακι να παει στο διαολο!

Δεν πρέπει να είναι θερμοκρασίες.

Έχεις κατεβάσει τις τελευταίες ενημερώσεις(win update ?)

Τελευταίους drivers για chipset, vga, etc?

Αρχική απάντηση από RootX

Δεν πρέπει να είναι θερμοκρασίες.

Έχεις κατεβάσει τις τελευταίες ενημερώσεις(win update ?)

Τελευταίους drivers για chipset, vga, etc?

Ναι τα πάντα και όταν έβαλα την νέα μητρική έβγαλα τελείως τους drivers της intel και τους ξανάβαλα. Επίσης απο τότε που έγινε η αλλαγή ως τώρα έχει τύχει και έχω αλλάξει 2 φορές drivers για την κάρτα γραφικών αφού είχαν βγει καινούργιοι, καθαρίζοντας και με Driver Cleaner Pro.

Πάντως είναι πολύ περίεργο αφού μιλάμε μόνο για 3 κολληματα σε ενάμιση μήνα που το σύστημα είναι σχεδόν σε κατάσταση αναμονής.

Anyway ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις παιδιά!

:hmm: χμμ,μηπως παιζει τιποτα περιεργο με τον δισκο. μολις τωρα θυμηθηκα οτι στο παλιο pc που ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα οφειλοταν τελικα στον σκληρο μου. τον αλλαξα και ολα καλα.

Μπορεί κάποιο πρόβλημα με το να βάζεις βγάζεις drivers καθώς και κάποια διαφορά στις μητρικές...

Απορώ πως το δοκίμασες κάτι τέτοιο...αλλά από ότι φαίνεται καλά έκανες.

Τώρα αν δεν σας ζορίζει ποy τρώει κολήματα στα τυφλά αφήστε το αλλιώς.....god bless format :)

Μήπως με την αλλαγή της μητρικής δεν έχεις βιδώσει καλά καμιά κάρτα ή δεν κάνει καλή επαφή κάτι άλλο και τυχαίνει έτσι να τρώει κολλήματα;

Αν τα τεστ δεν σου εχουν βγαλει προβλημα τοτε η λυση ειναι μονο φορματ και αν δεις οτι το προβλημα συνεχιζετε δες και λιγο τα ρευματα, ups εχεις πανω στο συστημα παλια ειχα κατι τετεοια προβληματακια με τις τασεις του ρευματος.

Αρχική απάντηση από hayabusa

τι τροφοδοτικο εχεις ;

Enermax Infiniti 720w και έχω το ίδιο ακριβώς στο δικό μου σύστημα (Q6600, 8800GTS) που είναι με o/c και φορτωμένο με περισσότερους σκληρούς και fans. Εάν ήταν psu τότε σίγουρα όμως θα κόλλαγε σε φορτίο ενώ εκεί δεν χαμπαριάζει τίποτα.

:hmm: χμμ,μηπως παιζει τιποτα περιεργο με τον δισκο. μολις τωρα θυμηθηκα οτι στο παλιο pc που ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα οφειλοταν τελικα στον σκληρο μου. τον αλλαξα και ολα καλα.

Τώρα με έβαλες σε σκέψεις. Υπάρχει κάποιο free tool για έλεγχο των σκληρών; Δεν θα έπρεπε να μου βγάζει και κάτι λόγο smart στο boot εάν είχε κάποιος πρόβλημα;

Αρχική απάντηση από Morgan

Αν τα τεστ δεν σου εχουν βγαλει προβλημα τοτε η λυση ειναι μονο φορματ και αν δεις οτι το προβλημα συνεχιζετε δες και λιγο τα ρευματα, ups εχεις πανω στο συστημα παλια ειχα κατι τετεοια προβληματακια με τις τασεις του ρευματος.

Τις κάρτες, τις μνήμες και τον επεξεργαστή τα έχω βγάλει-βάλει 2-3 φορές και όλα είναι μια χαρά.

Θα δοκιμάσω να κάνω format μέσα στο ΣΚ και θα μάθουμε αποτελέσματα σε κάτι εβδομάδες εάν όντως ήταν τα windows ή κάτι άλλο.

Αρχική απάντηση από man@ice

Τώρα με έβαλες σε σκέψεις. Υπάρχει κάποιο free tool για έλεγχο των σκληρών; Δεν θα έπρεπε να μου βγάζει και κάτι λόγο smart στο boot εάν είχε κάποιος πρόβλημα;

για ριξε μια ματια εδω...http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=4824

(εκει που λεει CD/DVD/HD Diagnostics)

Θεμα λειτουργικου μυριζομαι εγω...Δε μπορει σε φουλ φορτιο να μη κρασαρει κολλαει και στα ασχετα να κολλαει...

Μηπως γινεται καποιο conflict? Θεμα οδηγων ;

Αρχική απάντηση από GoMaR

Θεμα οδηγων ;

μαλλον και για να γινω ποιο συγκεκριμενος μαλλον της καρτας γραφικων

μαλλον και για να γινω ποιο συγκεκριμενος μαλλον της καρτας γραφικων

Τις 2 απο τις 3 φορές που κόλλησε (μπορεί και τις 3) υπήρχαν διαφορετικοί οδηγοί στην κάρτα γραφικών.

Αρχική απάντηση από GoMaR

Μηπως γινεται καποιο conflict? Θεμα οδηγων ;

Έχω ξανακάνει install όλους τους οδηγούς ενδιάμεσα απο τα κολλήματα και επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο conflict.

Έκανα test με HD Tune και στους 3 σκληρούς χωρίς να μου βγάλει error.

Επίσης έτρεξα το Memory Diagnostic Tool των Vista (διπλό loop) και ολοκληρώθηκε χωρίς λάθος και αυτό. Παίζει ρόλο που το άφησα στο Standard και δεν δοκίμασα το Extended;

Τέσπα ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. Από την στιγμή που δεν βγάζει κανένα error στα test το pc δεν νομίζω ότι μένει τίποτα άλλο πέρα απο το format.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.