unknown Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2007 εχω 320αρη χωρισμενο σε δυο παρτιτιον... στο local c ειναι data και στο local d windows...επειδη δεν θελω να βρεθω προ εκπληξεων(ntldr is missing κλπ κλπ κλπ) αναφερω τα βηματα για να ργκαταστησω λινουξ...μπουταρω κανονικα και φταχνω ενα παρτιτιον 10gb με καποιο label (partition magic)τα 10 gb θα τα ''κλεψω'' απο τον local c που εχω ολα τα αρχεια μου μπουταρω απο cd linux και τα εγκαθιστω στον καινουργιο παρτιτιονεπειδη ειναι ΠΡΩΤΗ φορα που ερχομαι σε επαφη με λινουξ θα ηθελα να δωσετε μερικα tips μη γινει καμια στραβη....εννοειται οτι θελω να διαλεγω με ποιο λειτουργικο θελω να μπουταρω...
seph1roth Οκτώβριος 23, 2007 #2 Οκτώβριος 23, 2007 ’σε από το partition magic 10gb unpartitioned space. Μετά, από την εγκατάσταση του linux μην το αφήσεις να κάνει τίποτα αυτόματα και κάνε manual partitioning. Φτιάξε ένα swap partition (π.χ. 512 ΜΒ), κι ένα ή δύο partition από το χώρο που σου μένει. Το ένα κάν'το format ως ext3 (ή reiserfs) και ρυθμισε το ως / (root partition) και το άλλο πάλι format ext3/reiser και ρύθμισε το ως /home.Αν δεν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις τις ρυθμίσεις του linux σε ξεχωριστό partition (το /home) φτιάξε μόνο swap και / . Αν δεν εγκαθίσταται αυτόματα bootloader, πήγαινε στην επιλογή του και εγκατέστησε τον στον πρώτο σκληρό, αυτόν από όπου μπουτάρει το pc.
unknown Οκτώβριος 23, 2007 Author #3 Οκτώβριος 23, 2007 2 partition θελει για να παιξει? το swap τι το κανει?
seph1roth Οκτώβριος 23, 2007 #4 Οκτώβριος 23, 2007 Όπως στα windows ορίζεις το pagefile (που κάνει swap από τη ram όταν κοντεύει να γεμίσει), έτσι και στο linux έχεις ξεχωριστό partition για το pagefile = swap. Αν έχεις και 1-2GB ram βέβαια σπάνια θα γράψει τίποτα αλλά φτιάξ'το anyways. Δεν ξέρω αν και το partition magic που έχεις κάνει format σε τέτοια filesystem (ext3,reiser,swap για παράδειγμα). Αν μπορεί, φορμάρισε τα από εκεί, και απλώς στην εγκατάσταση θα βάλεις που θα γίνονται mount (στο / , στο /home, κτλ.), δηλαδή σαν τι θα χρησιμοποιηθούν. Για παράδειγμα, φτιάξε ένα partition 9,5GB ext3 και βάλε / και ένα swap 512MB ως swap. Σε μπέρδεψα?
unknown Οκτώβριος 23, 2007 Author #5 Οκτώβριος 23, 2007 .... τωρα εχω 10gb unallocated... ειχε τη δυνατοτητα για ext3 αλλα δεν σε προλαβα..εχω 2gb ραμ και δεν υπαρχει περιπτωση να τρεχω βαρια προγραμματα... μπορει να δουλεψει χωρις swap partition?
seph1roth Οκτώβριος 23, 2007 #6 Οκτώβριος 23, 2007 Γίνεται από όσο ξέρω. Μπορεί βέβαια να πάει σαν κότα αν γεμίσει η ram αλλά αν μπορείς να έχεις ανοιχτά ταυτόχρονα 50 παράθυρα, τι να πώ μπράβο.Δεν πειράζει που δεν το έκανες ext3 θα το κάνεις από το linux cd.ΕΔΙΤ Αν σε προλάβω τώρα, πάντως προτείνω έστω και 500mb swap.
unknown Οκτώβριος 23, 2007 Author #7 Οκτώβριος 23, 2007 γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ μπουταρα απο το ubuntu 7.10 βγαζει μια οθονη με 7 επιλογες..... ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ... ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ.... ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ???? εδιτ θα δω αν γινεται τιποτα μεσα απο τα windows edit2 τιποτα απο windows εσεις οι Linuxαδες λετε για τη microsoft οτι ειναι κακη... τουλαχιστον τα cd της τρεχουν στο pc μου... το Linux δεεεεεεεεν
seph1roth Οκτώβριος 23, 2007 #8 Οκτώβριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από unknown γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ μπουταρα απο το ubuntu 7.10 βγαζει μια οθονη με 7 επιλογες..... ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ... ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ.... ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ???? εδιτ θα δω αν γινεται τιποτα μεσα απο τα windows edit2 τιποτα απο windows εσεις οι Linuxαδες λετε για τη microsoft οτι ειναι κακη... τουλαχιστον τα cd της τρεχουν στο pc μου... το Linux δεεεεεεεεν Δεν ξέρω ποιό είναι αυτό το μενού που λες, αλλά αν είναι αυτό που βγαίνει πριν αρχίσει το loading, λογικά θα έχει timeout ή αν έχεις το keyboard σε usb βάλτο σε ps2. Τι έψαχνες από τα windows?
whitesnake Οκτώβριος 23, 2007 #9 Οκτώβριος 23, 2007 Δοκίμασε ξανά. Και μένα μου το κάνει αραιά και που.... Εγώ την εγκατάσταση στον δίσκο που ήταν όπως ο δικός σου (2 διαμερίσματα, 1 συστήματος και 1 για αρχεία άλλα) την πραγματοποίησα χωρίς παρτίτιον μάτζικ. Έχει επιλογή κατά την εγκατάσταση των Ubuntu για resize του ενός διαμερίσματος και χρήση του κενού χώρου. Μου δούλεψε like a charm!!
unknown Οκτώβριος 23, 2007 Author #10 Οκτώβριος 23, 2007 εχει time out.. τα βελακια δουλευουν αλλα ειτε πατησω εντερ ειτε το αφησω να παει 0sec κολλαει εντελως το πληκτρολογιο...μαλιστα ακουω το dvd-rom να προσπαθει να διαβασει αλλα τπτ
seph1roth Οκτώβριος 23, 2007 #11 Οκτώβριος 23, 2007 Εγκατάσταση από alternate. EDIT Το cd το έλεγξες αν έχει γραφτεί χωρίς errors (md5sum, torrent)?
unknown Οκτώβριος 23, 2007 Author #12 Οκτώβριος 23, 2007 πως το ελεγχω? δεν νομιζω... το κατεβασα κανονικα απο την ιστοσελιδα του ubuntualterate?
seph1roth Οκτώβριος 23, 2007 #13 Οκτώβριος 23, 2007 Πρέπει να δίνει md5sums στη σελίδα που το κατέβασες. Ψάξε και κάποιο πρόγραμμα που τα υπολογίζει. Γι' αυτό iso είναι καλύτερα να κατεβαίνουν με torrent γιατί δεν έχουν errors.Το cd που κατέβασες είναι live. Το alternate cd θα το βρεις εκεί που βρήκες και αυτό που έχεις τώρα. Αν δεν έχει errors το cd σου, κατέβασε και κάνε install από το alternate.
unknown Οκτώβριος 23, 2007 Author #14 Οκτώβριος 23, 2007 επειδη εφριξα το κλεινω το ρημαδι και παω για βολτα....οταν πραγματικα χρειαστω το πιγκουινο θα ασχοληθω σοβαρα με το θεμα....πιγκουινε.... εχω καλυτερα και σημαντικοτερα πραγματα να κανω αντε γεια :rant:
unknown Οκτώβριος 31, 2007 Author #15 Οκτώβριος 31, 2007 το λοιπον......... εγκατεστησα τελικα το ubuntu σε παρτιτιον 10gb ΧΩΡΙΣ το swap αφου εχω 2γιγα ραμ... παω κανω ρεσταρτ και βλεπω τη λιστα με τα λειτουργικα... μπαινω πρωτα win να δω αν ειναι ολα οκ.... μια χαρα,,, ρεσταρτ παταω στο λινουξ... εμφανιζεται το λογοτυπο ubuntu και η μπαρα σταματημενη διχως να φορτωνει.... τι φταιει παλι? μετα απο λιγο πεταει το εξης.. '' busybox v1.1.3 (debian 1:1.1.3-subuntu.................. bla bla bla................ .....enter help for a list built in commands..........
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.