Jump to content

Ροοστατης

spH3RiCal

Recommended Posts

Ψαχνω να βρω ενα ροοστατη σαν και αυτον στη pic..

PICT1721copy.jpg

Eιναι απο ρυθμιστη στροφων TT Beetle του οποιου τα καλωδια κοπηκαν και μαλιστα στη βαση.. Προσπαθησα να τον φτιαξω αλλα μαλλον τον χαλασα περισσοτερο.. Δοκιμασα με επαφη να δω αν δουλευει αλλα δεν δουλεψε ουτε οταν συνδεσα τη ψυκτρα στο molex (λογικο) αλλα και ουτε οταν την συνδεσα σε 3pin της mobo (βεβαια διατηρω καποιες επιφυλαξεις γιατι η mobo ηταν απο celeron 533..). Tελος δοκιμασα να της βαλω ενα ρυθμιστη απο 12αρι fan αλλα και παλι δε δουλεψε..

Αρχικα θελω να βρω ενα ροοστατη καινουριο και βλεπουμε.. Ο Κατουμας δεν εχει τοσο μικρο που πηγα να ρωτησω παντως.. Αν ξερει καποιος (η αν εχει το πανελ της εν λογω ψυκτρας και δε το θελει) καθε απαντηση καλοδεχουμενη.. :)

Το ίδιο πράμα έπαθα κι εγώ με τον ροοστάτη ενός ανεμιστήρα 9cm scythe. Πήγα σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και ζήτησα έναν από 0 μέχρι 50 Ohm(δλδ τον μικρότερο που είχε). Τελικά δεν έκανε για να ρίξει τις στροφές, χρειάζεται μεγαλύτερη αντίσταση! Έχει κανείς ιδέα σε τι τάξη μεγέθους πρέπει να είναι η αντίσταση;;;;

PS: Ροοστάτης και ποτενσιόμετρο το ίδιο δεν είναι;

Ροοστάτης και ποτενσιόμετρο είναι είναι αναλογικό ηλεκτρονικό εξάρτημα, που χρησιμοποιείται στα κυκλώματα ως μεταβλητή αντίσταση.[updated]

Στο pc έχω βάλει έναν ροοστάτη συνδεδεμένο με τους δυο ανεμηστήρες για την υδρόψυξη και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα πόσο αμπερ είναι. Πάντως πήρα ένα ροοστάτη της σειράς και έπαιξε κανονικά. Ρίχνει τις στροφές στο 0 μέχρι max

Μάλλον έχω δίκιο.... ρίξε μια ματιά: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BD%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF

Αύριο θα πάω να πάρω ένα από 0 μέχρι 1ΚΩ, ελπίζω να μου ρίξει της στροφές του fan αρκετά, γιατί αυτό που έχω από 0 μέχρι 50Ω δεν κάνει τπτ!

Παιδιά εγώ έχω 2 12αριδες στο ψυγείο και θέλω να τους χαμηλώνω σε στροφές.

Τους έχω με αντάπτορα από ένα molex σε 2 3πινα για fanακια.

Τι ροοστάτη ( από ποσά μέχρι πόσα Ω?)να πάρω, λέω να τον βάλω σε ένα ενδιάμεσο μεταξύ molex και αντάπτορα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.