omgtehsrt Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2007 Οπως θα εχετε ηδη καταλαβει ειμαι καινουργιος στο site για το οποιο εμαθα απο το προσφατο event που εγινε στο πλαισιο στο The mall. Μιας και εντυπωσιαστικα μπορω να πω σκεφτικα να ασχοληθω με τον τομεα που λεγεται pc tuning & overclocking. Κανοντας αυτο το ποστ θα ηθελα καποια συμβουλη καποιου πιο πεπειραμενου με πιο κομματι θα επρεπε να αρχησω να βελτιωνω τον υπολογιστη μου. (δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενες τεχνικες πληροφοριες σχετικα με τον υπολογιστη μου καθως δεν ξερω με τι να αρχισω.) Πριν απο λιγες μερες επεσα πανω σε ενα site του εξωτερικου σχετικα με overclocking και pc tuning στο οποιο καποιος ειχε κανει ενα ποστ στο οποιο εδειχνε το pc του (αξιας αρκετων χιλιαδων $$ ) να εχει τρυπισει η υγροψυξη του το βραδυ και το πρωι ξυπνησε και το pc του ειχε πλεον καταστραφει. Θα ηθελα αν καποιος μπορει να μου πει κατα ποσο αυτη η μεθοδος ειναι αξιοπιστη και αν υπαρχει καποια αλλη μεθοδος περισσοτερο ασφαλης..
RootX Οκτώβριος 20, 2007 #2 Οκτώβριος 20, 2007 Καλώς ήλθες Πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να διαβάσεις τους παρακάτω οδηγούς Link 1 Link 2 και έναν πολύ ενδιαφέρον οδηγό για υδρόψυξη. Από εκεί και πέρα, εφόσον κατανοήσεις τα βασικά, εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε
omgtehsrt Οκτώβριος 20, 2007 Author #3 Οκτώβριος 20, 2007 καλως σας βρηκα σχετικα με tuning με τι κομματι θα προτεινατε να ξεκινησω?
Tsakonas Οκτώβριος 21, 2007 #4 Οκτώβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από omgtehsrt [Χθες, στις 22:59] καλως σας βρηκα σχετικα με tuning με τι κομματι θα προτεινατε να ξεκινησω? χωρις να πολυξερω κ εγω πολλα πραγματα....μηπως θαταν καλο πρωτα να αποφασισεις εαν θελεις πχ καλυτερη αποδοση σε παιχνιδια,θες εμφανιση,θες "χρονους" και benches?αναλογα με την απαντηση στην ερωτηση αυτη θα εστιασεις στο σχετικο κομματι...
fanisk Οκτώβριος 21, 2007 #5 Οκτώβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από omgtehsrt Οπως θα εχετε ηδη καταλαβει ειμαι καινουργιος στο site για το οποιο εμαθα απο το προσφατο event που εγινε στο πλαισιο στο The mall. Μιας και εντυπωσιαστικα μπορω να πω σκεφτικα να ασχοληθω με τον τομεα που λεγεται pc tuning & overclocking. Κανοντας αυτο το ποστ θα ηθελα καποια συμβουλη καποιου πιο πεπειραμενου με πιο κομματι θα επρεπε να αρχησω να βελτιωνω τον υπολογιστη μου. (δεν αναφερομαι σε συγκεκριμενες τεχνικες πληροφοριες σχετικα με τον υπολογιστη μου καθως δεν ξερω με τι να αρχισω.) Πριν απο λιγες μερες επεσα πανω σε ενα site του εξωτερικου σχετικα με overclocking και pc tuning στο οποιο καποιος ειχε κανει ενα ποστ στο οποιο εδειχνε το pc του (αξιας αρκετων χιλιαδων $$ ) να εχει τρυπισει η υγροψυξη του το βραδυ και το πρωι ξυπνησε και το pc του ειχε πλεον καταστραφει. Θα ηθελα αν καποιος μπορει να μου πει κατα ποσο αυτη η μεθοδος ειναι αξιοπιστη και αν υπαρχει καποια αλλη μεθοδος περισσοτερο ασφαλης.. Για το θεμα της υδροψυξης νομιζω πως αν τριπλοτσεκαρεις οτι ολα τα σφιγκτηρακια εχουν "κλεισει" σωστα και βεβαιωθεις οτι δεν χανει απο καπου(πχ στα σημεια σωληνες-ψυγειο, σωληνες-τανκ, σωληνες-block) δεν νομιζω πως υπαρχει κινδυνος να καταστρεψεις το pc σου. Με την υδροψυξη(water cooling) σιγουρα θα κερδισεις σε θερμοκρασιες (better o/c) και στο θεμα του θορυβου! Μια καλη custom υδροψυξη (δηλαδη να επιλεξεις εσυ ψυγειο τανκ block κ.ο.κ και οχι καποια ετοιμη λυση) θα σου κοστισει γυρω στα 150-200.
omgtehsrt Οκτώβριος 22, 2007 Author #6 Οκτώβριος 22, 2007 ενα πραγμα σαν το pimp my ride δεν ξερω αμα το χετε δει δλδ θα ηθελα να συνδιασω βασικα, μια μεν καλη και αθορυβη ψυξη και σαφως καλες επιδοσεις... σχετικα με την υγροψυξη.. Δε θα ηταν καλυτερο να παρω κατι ηδη ετοιμο? ετσι θα μπορουσα να αποφυγω οποιο λαθος κτλπ. αυριο θα ποσταρω τα χαρακτηριστικα απο το pc μου να μου πειτε προτασεις
fanisk Οκτώβριος 22, 2007 #7 Οκτώβριος 22, 2007 Δεν ειμαι σιγουρος με το ποια ετοιμα w/c κυκολοφορουν τωρα και τις επιδοσεις τους, αλλα νομιζω πως με ενα custom θα σου βγει καλυτερο σε θερμοκρασεις, φτηνοτερο σε χρηματα. Επαναλαμβανω δεν ειμαι σιγουρος ποια ειναι τα τελευταια πακετα w/c εταιριων που κυκλοφορουν και τις επιδοσεις αυτων.Δεν θα κανεις λαθος γιατι ειναι σχετικα ευκολη η τοποθετηση της. Απλα βαζεις block ψυγειο τανκ στις θεσεις τους, ενωνεις με τους σωληνες, σφιγκεις σωστα τα σφιγκτηρακια(κατα προτιμηση μεταλλικα), γεμιζεις με νερο το κυκλωμα και εισαι ετοιμος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.