Snips Οκτώβριος 28, 2007 #61 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2007 Από τα vista ή τα xp πως μπορώ να έχω access σε φάκελους του UBUNTU? Το UBUNTU PC φαίνεται στο network αλλά μου ζητάει username και pass όταν πάω να μπω. Το αντίστροφο λειτουργεί μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 29, 2007 #62 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2007 Λοιπον! Αναβαθμιστηκα επιτελους απο 7.04 σε 7.10. Προβλημα ειχαν οι ελληνικοι server. Μου φανηκε οτι πηγαινει λιγο πιο γρηγορα τωρα το μηχανημα, και δεν διαβαζει πολυ απο τον δισκο. Καποια απλα προβληματακια(πχ κολλουσε το gimp) τα εφτιαξα. Εκει που δεν μπορω να βρω λυση ειναι στο οτι μου τα δειχνει ολα με πολυ contrast. Αti 9200 ειναι η καρτα. Ειναι σαν ξεπλυμα. Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη γιατι ηδη με κουρασε και ειναι το μηχανημα της δουλειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 29, 2007 #63 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2007 Αρχική απάντηση από Snips Από τα vista ή τα xp πως μπορώ να έχω access σε φάκελους του UBUNTU? Το UBUNTU PC φαίνεται στο network αλλά μου ζητάει username και pass όταν πάω να μπω. Το αντίστροφο λειτουργεί μια χαρά. Έχεις φτιάξει ένα user για τη samba; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ήδη υπάρχοντα χρήστη του μηχανήματος. Κάνε ένα googlάρισμα για smbuseradd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 29, 2007 #64 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2007 Όσον αφορά τα τόρεντ εγώ συνεχίζω να προτείνω μtorrent+wineΠάει κανονικότατα και όσα είχες αφήσει στη μέση παίζουν εννοείται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 29, 2007 #65 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2007 Αρχική απάντηση από schumifer Όσον αφορά τα τόρεντ εγώ συνεχίζω να προτείνω μtorrent+wineΠάει κανονικότατα και όσα είχες αφήσει στη μέση παίζουν εννοείται.... Συμφωνώ. Και γω από χθες παράτησα "K" και έβαλα "μ";) . Αισθάνομαι περισσότερο σαν "στο σπίτι μου" τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Οκτώβριος 31, 2007 #66 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2007 εντελει αλλαξα καρτα (nvidia) και ολα καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Νοέμβριος 1, 2007 #67 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2007 sorry gia ta greeklish alla den mporw na brw ta ellhnika sto language...episis to amsn messenger den douleuei giati exei problima me to encoding.. me 2-3 allages den egine tpt:nuke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Νοέμβριος 1, 2007 #68 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2007 Για ελληνικά στο ubuntu με gnome δεν ξέρω ακριβώς που αλλά ψάξε στο applications menu για language settings/support ή κάτι τέτοιο. Μπορείς να το κάνεις και μέσω xorg.conf αν έχεις πρόβλημα.Για το amsn: Δώσε σε terminal ένα cat /etc/locale.genΑν δεν υπάρχουν τα el_GR.UTF-8 UTF-8el_GR ISO-8859-7Με ένα editor βάλτα στο /etc/locale.gen(Π.χ. sudo gedit /etc/locale.gen)Και μετά δώσε locale.gen σε terminal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Νοέμβριος 2, 2007 #69 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2007 Για Ελληνικά στο UbuntuSystem->Administration->Language Support->Greek, ModernΛογικά θα φτιάξει και το aMSN. Αν υπάρχει προβλημα παίξε με τα fonts (Account->Preferences->Appearance->Change Font). Εγω δεν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι στo encoding. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 2, 2007 #70 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2007 Αν δε σου κάθεται το aMSN δοκίμασε και το Pidgin (πρώην gaim) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Νοέμβριος 2, 2007 #71 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2007 Threads merged. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Νοέμβριος 3, 2007 #72 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2007 Για το amsn δοκιμάστε εγκατάσταση με αυτό εδώ το script.http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3659583#post3659583Διορθώνει το πρόβλημα με τα ελληνικά αλλά προσθέτει και αρκετές δυνατότητες στο amsn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Νοέμβριος 3, 2007 #73 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2007 @check2fireΩραίο σκριπτάκι. Όμως για να μην κάνετε compile και το tcl,tk 8.5 δείτε αν τα έχετε από repository (το λέω γιατί στο sid υπάρχουν εδώ και καιρό και πιθανώς υπάρχουν στην τελευταία έκδοση του ubuntu.). Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Νοέμβριος 7, 2007 #74 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2007 Να πω και εγώ το πρόβλημα μου....Όποια ταχύτητα και να επιλέξω από το k3b πάντα γράφει σε 4x. Αν επιλέξω ignore γράφει full (16x). To dma είναι on απο το hdparm. Έψαξα αρκετα στο νετ αλλα δεν βρήκα λύση.DVD-RW: Nec 3520Τα φώτα σας.....Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Νοέμβριος 7, 2007 #75 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2007 Δοκίμασες με άλλο πρόγραμμα εγγραφής να δεις εάν είναι bug του k3b? Π.χ. nerolinux?Ή gnomebaker?(αν χρησιμοποιεί διαφορετικά commands από το k3b, δεν ξέρω).Πάντως δες το από την καλή του πλευρά, έτσι γράφονται τα dvd "καλύτερα";) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alGaLoRd-VK Νοέμβριος 8, 2007 #76 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2007 Ο gnomebaker δουλεύει μια χαρα. Κρίμα παντος γιατι το k3b είναι λίγο πιο εύχρηστο και όμορφο. Ευχαριστώ για την απάντηση.:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Νοέμβριος 8, 2007 #77 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από alGaLoRd-VK Ο gnomebaker δουλεύει μια χαρα. Κρίμα παντος γιατι το k3b είναι λίγο πιο εύχρηστο και όμορφο. Ευχαριστώ για την απάντηση.:flower: Καλά, εννοείται πως k3b >> all αλλά τι να κάνεις εφόσον δεν παίζει. Το λέω γιατί το βρήκα με λίγο ψάξιμο ως bug στο ubuntu. Προφανώς είναι θέμα του k3b, οπότε δοκίμασε με πιο νέα έκδοση ή μάθε να μη βιάζεσαι Η αλήθεια είναι πως επειδή πάντα γράφω dvd σε 2x, δεν έχω παρατηρήσει αν συμβαίνει κι εδώ αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Νοέμβριος 9, 2007 #78 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από chek2fire Για το amsn δοκιμάστε εγκατάσταση με αυτό εδώ το script. http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=3659583#post3659583 Διορθώνει το πρόβλημα με τα ελληνικά αλλά προσθέτει και αρκετές δυνατότητες στο amsn. εμενα αυτο το msn κάνει conflict. . Πάντως το 7.10 μου άρεσε πολύ το έβαλα χτές και γ,,,,,, ... Μου άρεσε και το appearance τα visual effects μοιαζουνε με το beryl . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Νοέμβριος 9, 2007 #79 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2007 Έψαχνα τις προάλλες για το antialias των fonts και με αφορμή το παραπάνω ποστ του unseen είπα να το βάλω. Είδα πραγματικά μεγάλη βελτίωση στο rendering των fonts.Σε debian δώστε σαν sudpkg-reconfigure fontconfig-configΣε ubuntu : sudo dpkg-reconfigure fontconfigΚι επιλέξτε font tuning method autohinter (τις άλλες επιλογές όπως θέλετε ανάλογα με την οθόνη σας)Επίσης μπορείτε να κάνετε το ίδιο μέσω του /home/<user>/.fonts.confεμενα αυτο το msn κάνει conflict. .Πάντως το 7.10 μου άρεσε πολύ το έβαλα χτές και γ,,,,,, ...Μου άρεσε και το appearance τα visual effects μοιαζουνε με το beryl . . Εγώ πάντως το πέταξα το amsn και έβαλα kopete.Για τα visuals λογικό αφού compiz-fusion=compiz+beryl Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Νοέμβριος 12, 2007 #80 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2007 Σημερα ηρθαν με το ship-it τα δισκακια. Καποια στιγμη ισως ζητησω(και εγω ) τα φωτα σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.