Mischeif Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2007 Παιδια σημερα ειπα και εγω να στησω στο server μου Kubuntu 7.10!Λοιπον η εγκατασταση τελειωσε και ολα οκε!!!Παμε στα ασχημα τωρα:1.Δεν ξερω πως να κανw εγκατασταση το firefox 2. >> >> >> emule3. >> >> sharing στους δισκους4. >> >> πως να το κανω να δει εναν δισκο5. >> πως θα βγαλω το login γιατι επειδη το εχω ως server το χειριζομαι απο vncΠρος το παρων αυτα βοηθηστεεεε σας παρακαλωωωωω!Γιατι θελω να αποκοπω απο τα win!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Οκτώβριος 19, 2007 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2007 Αρχική απάντηση από Mischeif Παιδια σημερα ειπα και εγω να στησω στο server μου Kubuntu 7.10!Λοιπον η εγκατασταση τελειωσε και ολα οκε!!!Παμε στα ασχημα τωρα:1.Δεν ξερω πως να κανw εγκατασταση το firefox 2. >> >> >> emule ’νοιξε το adept και ψάξε για τον firefox (δεν τον έχουν και στο ubuntu ως iceweasel νομίζω, άσχετο). Φυσικά φτιάξε πρώτα τα repositories σου, από όπου βρίσκεις τα προγράμματα σου. Αυτό δεν θυμάμαι δυστυχώς πως γίνεται από adept, αλλά μπορείς να το κάνεις και ποιο εύκολα έτσι:Σε κονσόλα (konsole) γράφεις αρχικά sudo kate /etc/apt/sources.list και πατάς enter.Θα βγει ένα αρχείο κειμένου με γραμμές του στυλ:deb web-address main restrictedΠρόσθεσε στην ίδια γραμμή μετά τα main restricted, τα universe multiverse ώστε να έχεις κάτι τέτοιο:deb web-address main restricted universe multiverseΓια το 2, δεν υπάρχει emule αλλά amule (κλώνος του).Αρχική απάντηση από Mischeif3. >> >> sharing στους δισκους Δεν ξέρω πως ψάξε για οδηγό nfs, ή/και samba.Αρχική απάντηση από Mischeif4. >> >> πως να το κανω να δει εναν δισκο mount /dev/sdxx /path/to/contents όπου xx το γράμμα του δίσκου και ο αριθμός του partition (ίσως θέλει και h αντί για s στο sda).Γιατί δεν το έβαζες κατά την εγκατάσταση? Αν είναι usb πιστεύω ότι το ubuntu το κάνει automount.QUOTE]Αρχική απάντηση από Mischeif5. >> πως θα βγαλω το login γιατι επειδη το εχω ως server το χειριζομαι απο vnc K-Menu -> Settings -> System Administration -> Login Manager -> Tab=Convenience -> x στο Auto-login και επιλογή του χρήστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Οκτώβριος 19, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2007 Να σου πω την αληθεια δεν εχω βρει τιποτα απο ολα αυτα :'( Ανοιξα την κονσολα εβαλα την εντολη που μου πες αλλα δεν βρηκα πουθενα το deb ... για να συμπληρωσω! Ακομα δεν βρισκω το Login managment. Κατεβασα το amule αλλα δεν λειτουργει η εκδοση 2.1.3.. Ακομα ενα προβλημα μαλλον δυσκολο ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ADEPT : The Apt database could not be opened! this maybe caused by incorrect APT configuration or some similar problem.Try running apt-setup and apt-get update in terminal and see if it helps to resolve the problem! UPDATE: Προβλημα με το login το ξεπερασα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Οκτώβριος 20, 2007 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Πρώτα άνοιξε κονσόλα και δώσεsudo apt-get updateκαι μετά sudo apt-get upgradeκαι πες μας τι σου εμφάνισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Οκτώβριος 20, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 sudo apt-setup ........ sudo: apt-setup:command not found .... sudo apt-get update ... E:Malformed line 79 in sourcelist /etc/apt/sources.list (dist) θα βαλω τα κλαμματα ααααααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 20, 2007 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 1) Δεν έγραψε κανείς το apt-setup2) Κάνε ένα "cat /etc/apt/sources.list" και γράψε εδώ το output. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Οκτώβριος 20, 2007 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Δεν είναι τίποτα έχεις μια λάθος καταχώρηση στο sources.list σου.Ανέβασε το εδώ να το διορθώσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Οκτώβριος 20, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Παιδια δεν αντεξα και τα εκανα reinstall! Αν μπορειτε βοηθηστε με λιγο με το δικτυο! Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Οκτώβριος 21, 2007 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Aν κάνεις reinstall με τόσο εύκολα προβλήματα στο linux τότε ετοιμάσου για αρκετά format Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 21, 2007 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Στο linux γενικότερα όλα μπορούν να διορθωθούν χωρίς να περνάς από την αρχή το σύστημα. Bootάρεις από cd και διορθώνεις τα όποια προβλήματα έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Οκτώβριος 21, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Τελικα το ξαναεπαθα αυτο με το source.list αλλα δεν εκανα παλι reinstall Πειραξα με pico τη λιστα και το εφτιαξα Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Οκτώβριος 21, 2007 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Είπα να δώσω άλλη μία ευκαιρία. Προσπαθώ να περάσω την i386 στο μικρό PCάκι, αλλά κολλάει συνεχώς το setup. Έχω μνήμη 256ΜΒ και στο site του Kubuntu είδα ότι θέλεις 320MB για να κάνεις το setup(?)! Δηλαδή το Kubuntu δεν θα "πετάει" με τα 256; PS: Αφού είναι hot το Kubuntu, ας γίνει το thread γενικά helpdesk για αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 21, 2007 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Jpavly δε δοκιμάζεις το xubuntu; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 21, 2007 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Πως βλέπουμε Θερμοκρασίες ρε παιδιά;Εγκατέστησα ένα X sensors το οποίο όμως δεν δείχνει τίποτα. Βάζω και το Lm-sensors κάνω και su sensors-detectξεκινάει το probingκαι κάπου κολλάει μετά το σύστημα (LOCKs)http://www.lm-sensors.org/wiki/iwizard/Detectionσθγκεκριμένα κολλάει μετά την ερώτηση Do you want to scan it? (YES/no/selectively): αν απαντήσω YES. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Οκτώβριος 21, 2007 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από trendy Jpavly δε δοκιμάζεις το xubuntu; Συμφωνώ και αν θες το KDE πέρνα το μετά (και επιλεκτικά καλύτερα = ελαφρύτερο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 21, 2007 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Μα ο FF δεν είναι εγκατεστημένος από default? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seph1roth Οκτώβριος 21, 2007 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Snips Μα ο FF δεν είναι εγκατεστημένος από default? Δε σε κατάλαβα Αν λες για το 2ο post, στο kubuntu υποθέτω δε θα έχει FF αφού έχει τον konqueror. Τώρα για τα sensors, αυτό το έκανες μήπως και φταίει. Δες το τελευταίο μέρος της σελίδας που έβαλες στο παραπάνω post σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 21, 2007 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Γιατί τα δείχνει έτσι στο open office? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 22, 2007 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, γιατί τα emails που λαμβάνω από το "thelab" τα βλέπω έτσι (μόνο στον τίτλο το πρόβλημα) : To character encoding είναι επιλεγμένο GREEK ISO-8859-7. Αξιοπερίεργο είναι ότι οι τίτλοι από άλλο ελληνικό site, διαβάζονται κανονικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Οκτώβριος 22, 2007 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 04:51] 7. Αξιοπερίεργο είναι ότι οι τίτλοι από άλλο ελληνικό site, διαβάζονται κανονικά... To evolution είναι γενικά το πιο buggy πρόγραμμα για το ubuntu... απορώ πως συνεχίζουν και το έχουν ενσωματωμένο στο ubuntu-desktop.... είναι πάναργο, βαραίνει υπερβολικά το σύστημα και έχουν βρεθεί μέχρι και memmory leaks... λες και το έγραψαν σε .net ένα πράγμα... Καλύτερα, αν δεν σε ενδιαφέρει το calendar, βάλε το Thunderbird σαν default e-mail client, όπως έχω κάνει και εγώ... Τώρα για αυτούς που ζουν επικίνδυνα, δεν ξέρω αν κάνοντας remove το evolution, δημιουργείται κάποιο πρόβλημα καθώς κάνει remove και το ubuntu-desktop... επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, όποιος το κάνει ας μας πει αν όλα μετά δουλεύουν ok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.