Jump to content

Δινετε λεφτα για καρτα ηχου??

jimakos21

Δινετε χρηματα για καρτα ηχου στο pc σας??  

147 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Το απλοικο παραδειγμα με τη φωτογραφια ηταν για να το καταλαβουν και αυτοι που δεν εχουν ψαξει το ζητημα.

Η συμπιεση mp3 κατα Fraunhoffer ειναι αποτελεσμα πολυετων ερευνων και εχει να κανει με την ψυχοακουστικη και λεπτομερειες που περνανε απαρατηρητες απο το μεσο ακροατη τις οποιες και κοβει.Εξ'ορισμου δηλαδη περιεχει λιγοτερη πληροφορια απο την αρχικη,δηλαδη την ηδη συμπιεσμενη πληροφορια του CD

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν οι onboard κάρτες ήχου με τις pci... το θέμα του γούστου είναι άλλο θέμα και είναι προσωπικό του καθενός, αλλά υπάρχει διαφορά ποιότητας και ακουστική αλλά και λειτουργική...

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι onboard κάρτες ήχου δεν υποστηρίζουν όλες acceleration σε διάφορα πρωτόκολα όπως EAX, EAX environments, THX, Dolby, DTS... τα οποία όποιος έχει ακούσει τον ήχο π.χ. σε ένα παιχνίδι ή μια ταινία με αυτά και χωρίς μπορεί να καταλάβει την διαφορά...

Όσων αφορά τα XP το hardware acceleration αφορά κυρίως στα apis του directX τα οποία τρέχουν ανάλογα με το αν τα υποστηρίζει η κάρτα ή μπορεί να τρέχουν μέσω drivers στην cpu και όχι στον dsp της κάρτας...

Στα vista οι πανέξυπνοι μηχανικοί της microsoft αποφάσισαν ότι το hardware acceleration θα το κάνει υποχρεωτικά η cpu και γειώνουν την κάρτα ήχου, καθώς το directX δεν υποστηρίζει acceleration... οπότε εκεί ακόμα υπάρχει μια σχετική ομίχλη για όλους εκτός από την soundblaster που έχει έτοιμη την λύση με το OpenAL...

Γι' αυτό το λόγο μετράει μια καλή κάρτα ήχου... αν μπουν στην μέση και οι δυνατότητες των dsp, τα DAC και η ποιότητα των υλικών, τότε η ανάγκη μιας καλής κάρτας ήχου γίνεται ακόμα μεγαλύτερη... δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συγκριθεί ο dsp της SB με κάποιον άλλο στην κατηγορία του μη επαγγελματικού ήχου... άλλη απόκριση στην έξοδο, άλλο φάσμα συχνοτήτων, άλλη ποιότητα και snr και πάει λέγοντας...

Αν κάποιον δεν τον συγκινούν αυτά... τότε είναι καλά και με την onboard, αλλά αφού έχει πρώτα απορρίψει μια καλή κάρτα ήχου ακούγοντάς την... τώρα το οικονομικό είναι μια άλλη ιστορία...

Αρχική απάντηση από sakis_the_fraud [19-10-2007 17:31]

μεχρι τωρα δεν εχω δωσει, αλλα αν παρω κανα καλο ηχειακι ισως να τα ακουμπησω...

Τα ηχεία ή ακουστικά που χρησιμοποιεί κάποιος είναι ίσως το σημαντικότερο κριτήριο μαζί με τις απαιτήσεις του. Πάντως η χρήση μιας καθαρής πηγής μεγιστοποιεί την απόδοση του ηχείου. Το κατάλαβα όταν πήγα από μια μέτρια onboard σε pci με τα πρώτα μου ηχεία τα t-7700(χαμηλού κόστους 7.1). Τα ηχειάκια μεταμορφώθηκαν.

Γι'αυτό θα πρότεινα σε όποιον θέλει να δώσει λεφτά για ήχο να ξεκινήσει πρώτα από την πηγή.

Αμα σκεφτεσαι να δωσεις λ7 για ηχεια τοτε ναι αξιζει να δωσεις και ενα σεβαστο ποσο για την καρτα ηχου...Εγω εχω επενδυσει σε μια Audigy2ZS και τα 2.1 Logitech Z2200.Eνα εχω να πω,οσοι το εχουν ακουσει και σε τραγουδια και σε παιχνιδια απλα τα σπαει(σαν συνολο)...χαλαλι τα 350ε...

• 4 weeks later...

Προχθές επιβεβαίωσα στον εαυτό μου το λόγο που χρησιμοποιώ Audigy...

Επειδή έχω διάφορα προβλήματα με τον υπολογιστή, είχα βγάλει την SB μήπως έφταιγε αυτή κι έχω ενεργοποιήσει την on-board...

Καθόμουν λοιπόν δίπλα στο πίσω αριστερά ηχείο και ακούω κάτι περίεργους θορύβους, κάτι ανάμεσα σε σφύριγμα, τσίρισμα, κλπ, αλλά πολύ αχνά... Πλησιάζω το αυτί μου στο ηχείο και καταλαβαίνω ότι βγαίνει από εκεί... Δυναμώνοντας την ένταση, φυσικά γινόταν πιό έντονο και αισθητό κι από μακρυά.

Για αυτό έχω ξεχωριστή κάρτα ήχου...

Wizard αυτο που λες θελει πολυ μεγαλη συζητηση, εισαι αρκετα απολυτος..Δεν ειναι ακρβος ετσι..

Σαφως, απο της καρτες ηχου εξεδικευμενα περιμενουμε καλυτερη ποιοτητα σε ολους τους τομεις κ στα υψηλα db, αλλα οχι και οτι η onboard αναγκαστικα κανουν παραμορφωσεις...Εγω και οταν ειχα onboard στο θεμα ΗΧΟΣ δεν υπαρχε προβλημα.

Εγω πχ πηρα καρτα ηχου λογω των περισσοτερων εξοδων (7.1 ηχεια) και λογω καποιων αλλων ρυθμησεων για προγραμα μιξης (τρακτορ) που δεν επιανα με την onboard αλλα ποτε δεν ειχα με καμια ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΧΟΥ :whistling :whistling :whistling

Αρχική απάντηση από jimakos21

εισαι αρκετα απολυτος..

Ορίστε? Επειδή είπα τη γνώμη μου?

Κι απαντάς με bold λέγοντας...

Εγω πχ πηρα καρτα ηχου....

κι εσύ δεν είσαι απόλυτος?

Το πρόβλημα δεν το είχα παρατηρήσει ούτε κι εγώ εδώ κι ένα μήνα. Έτυχε να κάτσω στα 30cm δίπλα στα ηχεία, χωρίς να παίζουν τίποτα, και με την ένταση σχετικά δυνατά για να το διαπιστώσω.

Αν είχες ασχοληθεί με ηχοληψία, η γυναίκα μου είναι ηχολήπτης, θα γνώριζες πως όταν μια συσκευή που παράγει ήχο, έχει στο ίδιο κύκλωμα μηχανικά μέρη που λειτουργούν με πηνία, όπως οι ανεμιστήρες, είναι πολύ λογικό να περνάνε μέσα παράσιτα. Μπορεί πάνω στη μητρική σου να μην είχες ανεμιστήρες, ή δεν ξέρω κι εγώ τι...

Ούτε η δική μου, ούτε η δική σου είναι τεκμηριωμένη άποψη. Είπα τη γνώμη μου, είπες τη δική σου. Οι χαρακτηρισμοί να λείπουν.

Δειτε και αυτο που εχει σχεση ;) ;)

link

και εδω link

Ουσιαστικα παντου οι αποψεις πανε 50-50 και κυριως η πιο γενικη εικονα ειναι, αυτος που εχει τα λεφτα κ ενδιαφερεται για τον ηχο αγοραζει αυτος που δεν εχει κ δεν ασχολειτε δν αγοραζει.. ειναι λεπτο το θεμα κ σε ολες τις συζητησεις που εχω παρακολουθηση η αποψεις ειναι μοιρασμενες :X: :X: :X: :X: :X:

αυτος που εχει τα λεφτα κ ενδιαφερεται για τον ηχο αγοραζει αυτος που δεν εχει κ δεν ασχολειτε δν αγοραζει..

και εγω την ιδια αποψη εχω.............

:T: :T: :T:

Αρχική απάντηση από Wizard!

Προχθές επιβεβαίωσα στον εαυτό μου το λόγο που χρησιμοποιώ Audigy...

Επειδή έχω διάφορα προβλήματα με τον υπολογιστή, είχα βγάλει την SB μήπως έφταιγε αυτή κι έχω ενεργοποιήσει την on-board...

Καθόμουν λοιπόν δίπλα στο πίσω αριστερά ηχείο και ακούω κάτι περίεργους θορύβους, κάτι ανάμεσα σε σφύριγμα, τσίρισμα, κλπ, αλλά πολύ αχνά... Πλησιάζω το αυτί μου στο ηχείο και καταλαβαίνω ότι βγαίνει από εκεί... Δυναμώνοντας την ένταση, φυσικά γινόταν πιό έντονο και αισθητό κι από μακρυά.

Για αυτό έχω ξεχωριστή κάρτα ήχου...

Δοκίμασες να κάνεις mute στο Line-In ?

Αρχική απάντηση από nickstamat

Δοκίμασες να κάνεις mute στο Line-In ?

Eίναι όλα muted :) Και τα levels τα έχω πάντα στο 60-70%, που είναι το ιδανικό υποτίθεται.

Δε μίλησα όμως για ποιότητα ήχου. Μπορεί μια onboard να έχει πολύ καλή ποιότητα, ή τα ηχεία μας να μην είναι τόσο καλά ώστε να ακούσουμε τις διαφορές. Μίλησα όμως για παράσιτα... :)

Αρχική απάντηση από cptkoulis [03-11-2007 15:32]

Τα mp3 δημιουργουνται συμφωνα με εναν απωλεστικο αλγοριθμο που κοβει τις λεπτομερειες με σκοπο να παρουμε πιο μικρα αρχεια.Δεν υπαρχει τροπος να παρουμε πισω τη χαμενη πληροφορια,οσο καλη καρτα ηχου και να χρησιμοποιησουμε.Το μονο που μπορουν να κανουν αυτες οι καρτες,ειναι με ψευδο-εφε να προσπαθησουν να απομιμηθουν το κομματι στην αρχικη του μορφη.Διεργασια που για μενα κανει τα πραγματα ακομα χειροτερα

Το MP3 πεταει τις συχνοτητες που ειναι μη ακουστες απο το ανθρωπινη ακουη(πανω απο 20khz και κατω απο 20hz).Aυτες εγγραφονται στο cd ασχετα εαν δεν τις ακουμε.Οποιος καταλαβει διαφορα διαφορα αναμεσα σε wav αρχεια και στα ιδια αρχεια με καλο mp3 encoder(lame)στα 320kbs, του βγαζω το καπελο.Σε υπερ αναλυτικα συστηματα και καλα αυτια υπαρχουν διαφορες, αλλα οχι τραγικες, στο pc καμια.Τα αρχεια mp3 sto ιντερνετ ειναι αθλια, αλλα ο συλλεκτης και αρχειοθετης κανει μονος του αρχεια με καλα προγραμματα και encoder, στις καλυτερες ρυθμισεις και τουλαχιστον 256 και πανω, 320 οι τελειομανεις.Oι περισσοτεροι κανουν 128, με τραγικες ρυθμισεις και ετσι εχει βγει κακο ονομα στο MP3, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ συμπιεστης.Το WMA ειναι καλυτερο to AAC ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Πλεον τα onboard εχουν βελτιωθει και χταπανε ανετα τις φθηνες καρτες, αλλα ειναι αδικο να τα συγκρινουμε με καρτες τις ταξης των 200+ευρω. Η P5K μου εχει ενα 7.1 της REALTEK το 883, που δεν ειναι το κορυφαιο της.Ο ηχος του ειναι καλυτερος απο την CREATIVE SB 24ΒΙΤ των 25ευρω.

Αρχική απάντηση από Herc

Το MP3 πεταει τις συχνοτητες που ειναι μη ακουστες απο το ανθρωπινη ακουη(πανω απο 20khz και κατω απο 20hz).Aυτες εγγραφονται στο cd ασχετα εαν δεν τις ακουμε.Οποιος καταλαβει διαφορα διαφορα αναμεσα σε wav αρχεια και στα ιδια αρχεια με καλο mp3 encoder(lame)στα 320kbs, του βγαζω το καπελο.Σε υπερ αναλυτικα συστηματα και καλα αυτια υπαρχουν διαφορες, αλλα οχι τραγικες, στο pc καμια.Τα αρχεια mp3 sto ιντερνετ ειναι αθλια, αλλα ο συλλεκτης και αρχειοθετης κανει μονος του αρχεια με καλα προγραμματα και encoder, στις καλυτερες ρυθμισεις και τουλαχιστον 256 και πανω, 320 οι τελειομανεις.Oι περισσοτεροι κανουν 128, με τραγικες ρυθμισεις και ετσι εχει βγει κακο ονομα στο MP3, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ συμπιεστης.Το WMA ειναι καλυτερο to AAC ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

Μπορώ να ακούσω μικρή διαφορά ανάμεσα σε MP3 / 320 kbps και σε WΜΑ Professional (που είναι και lossy), πόσω μάλλον ανάμεσα στο MP3 και σε ένα κομμάτι που είναι από CD ή ακόμα καλύτερα σε MLP Lossless format...

Το MP3 δεν κόβει απλά τις συχνότητες που δεν ακούει το ανθρώπινο αυτί, κόβει γενικά από τις λεπτομέρειες του ήχου σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων, απ' ό,τι έχω καταλάβει...

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 13:27] ...

Το MP3 δεν κόβει απλά τις συχνότητες που δεν ακούει το ανθρώπινο αυτί, κόβει γενικά από τις λεπτομέρειες του ήχου σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων, απ' ό,τι έχω καταλάβει...

:T: +1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.