Jump to content

Recommended Posts

Μελεταω αρκετες μερες τα thermal pads και ανακαλυψα αυτο το site

http://www.tglobal.com.tw/e-t62.html

0,16mm παχος

η εχει γινει τυπογραφικο λαθος ή κατι περιεργο παιζει

15 W/m.K ?

δεν ειναι παρα πολυ?

εδω η arvtic silver εχει 5 με το ζορι...

θα ηθελα με την ευκαιρια να ρωτησω αν εχει βρει κανεις τελικα ακρη με καποιο μαγαζι που τα αγοραζουμε αυτα

εγω οτι εχω σπιτι μου ειναι απο διαφορα hardware που ταχω κανει κομματια και εχω αφαιρεσει τα Pads

δουλεια κανουν αλλα οκ , ΠΟΣΗ?

επισης μια απορια που εχω ειναι αν ειναι αγωγιμα ηλεκτρικως και ποσο αγωγιμα ειναι...

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 16:27]

ρε σκαθάρι,γιατί ασχολείσαι με τα pads?

εγω προσωπικα δεν ασχολουμε πολυ

απλα θα σου πω το εξης

-αγοραζει καποιος μια μαμισια καρτα γραφικων ας πουμε

και δεν θελει να την μονταρει με αλλο συστημα ψυξης

ΟΛΕΣ εχουν thermal pads απο κατω για τις μνημες

ε, υπαρχουν thermal pads με 17 ΦΟΡΕΣ μεγαλυτερη αγωγιμοτητα απο αυτα τα φτελια που βαζουν οι εταιρειες

-στα μοσφετ , και γενικα οπου βαζουμε ψυκτρακια το πιο συνηθες ειναι να βαζουμε παστα

ε δεν θελουν ολοι να βαλουν παστα ή δεν ΞΕΡΟΥΝ

το pad ειναι πολυ πιο ευχρηστο , σε οτι μεγεθος θες , δεν λερωνει, δεν αγει , ξαναβγαινει κτλ κτλ

-ακομα και block για μοσφετ τις περισσοτερες φορες σου λενε οτι οταν το τοποθετησεις ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ PADS απο κατω

και γιατι αυτο? γιατι δεν θα παταει καλα , τα μοσφετ δεν ειναι επιπεδα

τωρα οκ ο αλλος δεν ΜΠΡΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΟΣΦΕΤ , αρα θα βαλει Pad

Ε , ας βαλει ενα pad της προκοπης τουλαχιστον...

τωρα παιδια αν με 17watt/k.m εσας δεν σας λεει τιποτα , εμενα μου λεει πολλα

δεν εχω βρει τιμες παντως ειναι 3 φορες πιο αγωγιμο απο την as5

εγω για καλο τα μαζευω

μπορω να τα κοιταω και να τα αγοραζω και να τα κραταω και για την παρτη μου

κοιταω να βοηθησω οσους θελουν και κατι το διαφορετικο

Πατρίδα ξέχασα να πω πως επειδή τα δικά μου μου φάνηκαν λίγο γιούχου και το ένα πήγε μισό στην ψύκτρα και το άλλο μισό στη μνήμη όταν έλυσα την 8800 μου παρήγγειλα 2 σετ από την ΕΚ επειδή δεν έβρισκα πουθενά στην Αθήνα.... Στοιχεία δεν λένε τπτ πάντως στο site της ΕΚ και δεν ξέρω αν αξίζουν ή αν είναι μάπα , ήταν πολύ φτηνά πάντως.

Αρχική απάντηση από BeetleJuice

-ακομα και block για μοσφετ τις περισσοτερες φορες σου λενε οτι οταν το τοποθετησεις ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ PADS απο κατω

και γιατι αυτο? γιατι δεν θα παταει καλα , τα μοσφετ δεν ειναι επιπεδα

Ποιος το λέει αυτό?

Και τα pads δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πιο αγώγιμα απ την πάστα,αλλιώς θα βάζαμε όλοι pads στο cpu...λες να μην έχει ψαχτεί το θέμα ρε σκαθάρι?

ε οριστε ενα παραδειγμα μανι μανι

μη το συζηταμε τα pads τα βρισκουμε μπροστα μας παντου

και κοιταμε συστηματικα να τα αποφευγουμε

τα σνομπαρουμε γενικα

και καλα κανουμε γιατι ειναι της πλακας

ομως οταν εχεις μεγαλο κενο , επιφανειες που ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΛΑΠΑΡΟΝΤΑΙ τοτε ειναι μονοδρομος

οκ μπορει οι μισοι απο μας να λαπαρουν τα παντα οπωε και εγω , αλλα δεν ειναι λυση αυτο !

αν το Pad αυτο που βρηκα ειναι οντως οπως φαινεται ειναι masterpiece και Must have

τι λες ρε μάστορα.

Σου εξηγώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση το pad να έχει καλύτερη απόδοση απ την πάστα.

Και ο λογος?

Όταν δεν είσαι σε λεία επιφάνεια πιο μπορεί να καλύψει καλύτερα τα κενά?

Το υγρό η το στερεό?

Ξύπνα σκαθάριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :p

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 16:49]

Ποιος το λέει αυτό?

Και τα pads δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πιο αγώγιμα απ την πάστα,αλλιώς θα βάζαμε όλοι pads στο cpu...λες να μην έχει ψαχτεί το θέμα ρε σκαθάρι?

σου ανεβαζω μια φωτο απο το εγχειριδιο της EK που λεει πως ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετησεις τα block της

τα μοσφετ ΔΕΝ ειναι επιπεδα

το block παταει πανω σε 4 ή 8 μοσφετακια κοιτα καλυτερα το mobo σου και θα δεις οτι εχω δικιο

δεν ξερω τι εχει ψαχτει και τι οχι

ενα παραδειγμα θα φερω

αν νομιζεις οτι εχουν ψαχτει ολα τα θεματα τοτε γιατι ολοι στον κοσμο βαζετε μπλε οινοπνευμα στον ξηρο παγο ? μηπως γιατι ειναι το ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ και το πιο προσβασιμο ?σιγουρα ναι

στο κατω κατω μπορει το Pad Να δουλευει καλα με μικρα φορτια , με μικρο βαρος , με μικρη συμπιεση

η ιδια η amd ισχυρίζεται οτι το pad ειναι καλυερη λυση απο την παστα και οτι η παστα ειναι για προχειρες καταστασεις

τεσπα δεν θα πλεξω το εκγωμιο στο Pad λες και ειμαι κανενας αντιπροσωπος

απλα θα πω οτι σε ΜΕΡΙΚΟΥΣ και σε ΜΕΡΙΚΕΣ εφαρμογες ειναι μια χαρα λυση και μαλιστα και αποδοτικη

και εγω απλα παραθετω μερικα λινκς προς συζητηση

προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος?

post-1246-1416073218,4074_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 16:58]

τι λες ρε μάστορα.

Σου εξηγώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση το pad να έχει καλύτερη απόδοση απ την πάστα.

Και ο λογος?

Όταν δεν είσαι σε λεία επιφάνεια πιο μπορεί να καλύψει καλύτερα τα κενά?

Το υγρό η το στερεό?

Ξύπνα σκαθάριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :p

εγω ειμαι ξυπνιος μια χαρα

η παστα αρχηγε μου δεν ειναι να την βαζεις με το κιλο και να ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΕΝΑ ενα χιλιοστο

ΑΜΑ διαβασεις τα εγχειριδια θα δεις οτι η εφαρμογη της ΚΑΝΟΝΙΚΑ ειναι σε ΛΕΠΤΟΤΑΤΟ στρωμα

αν εσυ τωρα πιστευεις οτι ενα block πανω σε 8 μοσφετ που ειναι ακανονιστα τοποθετημενα πανω σε μια μητρικη ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ τοτε οκ βαλε 0,1mm παστα και κολα το απο πανω

προφανως η EK δεν ξερει την τυφλα της που λεει "ΚΟΨΕ ΤΑ PADS και ΚΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΟΣΦΕΤ"

και γιατι να ξερει μωρε , μπλοκ απο ακεταλ φτιαχνει , σιγα την εταιρεια

εμεις ειμαστε οι παντογνωστες

τεσπα εχω συνηθισει να με αμφισβητειτε και να κραζετε τα ποστ μου

δεν θυμαμαι ποτε ναχω βγει λαθος ομως

η κακια θα σας μεινει

@σκαθάρι

Εγώ σου μιλάω σε πρακτικό επίπεδο.

Βάλε την ψύκτρα της AMD με το στοκ pad.

Δες θερμοκρασίες.

Βάλε μετά πάστα(όχι οποιαδήποτε όμως) και δές και μετά θερμοκρασίες.

-5*C στο άνετο έχω δεί.

Πάμε στα μοσφετ τώρα.

Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός η όχι, αλλά 2 στις 2 που έβγαλα τα pads και έβαλα πάστα στην commando αλλά και στην ip35 -pro το πάτημα ήταν καλύτερο απ ότι με τα pads.

Εννοείται αντικατάσταση των πλαστικών "πιεστών" με βίδες.

προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος?

ε?

εγω ειμαι ξυπνιος μια χαρα

η παστα αρχηγε μου δεν ειναι να την βαζεις με το κιλο και να ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΕΝΑ ενα χιλιοστο

ΑΜΑ διαβασεις τα εγχειριδια θα δεις οτι η εφαρμογη της ΚΑΝΟΝΙΚΑ ειναι σε ΛΕΠΤΟΤΑΤΟ στρωμα

αν εσυ τωρα πιστευεις οτι ενα block πανω σε 8 μοσφετ που ειναι ακανονιστα τοποθετημενα πανω σε μια μητρικη ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ τοτε οκ βαλε 0,1mm παστα και κολα το απο πανω

προφανως η EK δεν ξερει την τυφλα της που λεει "ΚΟΨΕ ΤΑ PADS και ΚΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΟΣΦΕΤ"

και γιατι να ξερει μωρε , μπλοκ απο ακεταλ φτιαχνει , σιγα την εταιρεια

εμεις ειμαστε οι παντογνωστες

τεσπα εχω συνηθισει να με αμφισβητειτε και να κραζετε τα ποστ μου

η κακια θα σας μεινει

ε όχι να με μάθεις και πώς μπαίνει η παστα :p

τι λες ωρε σκαθάρι,συνελθε,πια κακία ποια αμφισβήτηση...

Ξυπνα ραααααααααααα

δεν θυμαμαι ποτε ναχω βγει λαθος ομως

Μια φορά σίγουρα είχες βγεί....και είχαμε αντιπαράθεση για θέματα mosfet(νομίζω..ή για τροφοδοτικό) τότε,πριν 1-2 χρόνια πρπ :p

Όπου ενώ στα λέγαμε έπρεπε να βγεί ο hipro να στο πεί για να πειστείς :p

οταν και αν βαλεις και το δικο μου Pad τοτε μιλαμε ξανα

ΕΓΩ ΔΕΝ θα αμφισβητισω ολοκληρη εταιρεια που δινει με κυρος 100 τεχνικα χαρακτηριστικα και σου λεει ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ 17watt/k.m

και ξαναλεω

ΔΕΝ μπορεις να δωσεις συμβουλες σε ΟΛΟΥΣ οσους παρακολουθουν αυτο το φορουμ να ΞΗΛΩΣΟΥΝ ολα τα pads

καποιοι δεν θελουν

καποιο δεν ξερουν

σε μερικες περιπτωσεις ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

ε πως να το κανουμε πρεπει να υπαρχουν σοβαρες λυσεις και γιαυτους που ΔΕΝ εχουν μπλοκ ή γιαυτους που θελουν απλα να βελτιωσουν κατι που ΗΔΗ εχουν

λεω εδω πουθενα εγω να καταργησουμε τις παστες απο τα cpu?

ΟΧΙ

το μισος και ο αλληλοσπαραγμος ειναι οτι για ακομα μια φορα μου χαλατε ενα ποστ που εχει αδιασειστα στοιχεια και ειναι για ενημερωση του κοσμακη

ρε σκαθάρι,

Ας μιλίσουμε λογικά.

Μια εταιρεία πρέπει να είναι σίγουρη,μπορεί να τύχει και να είναι στραβό το όλο θέμα,η ακόμα και το μπλοκ.

Δεν μπορεί να ρισκάρει τι ΜΗ πατημα.

Και σίγουρα αυτά τα pads θα είναι καλύτερα απ τα μαμά,αυτό δεν το αμφισβητώ.

Απλά καλύτερη απαγωγή υπο φυσιολογικές συνθηκες δεν γίνεται να έχουμε σε σχέση με την πάστα ;)

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να βγάλει τα pads.

Απλά μου έκανε εντύπωση που κάθησες να ασχοληθείς με τα pads.

Εσένα που θα σου χρησημευσουν?.

Δοκίμασες να βγάλεις τα pads και να βάλεις θερμαγώγημη αλλά να βάλεις βίδες στα heatpipe?

Επειδή το πείρες πατριωτικά χωρίς λόγο,δεν σου επιτέθηκα κι όλας,αφήνω τα υπόλοιπα να τα πούμε στο event που πιστεύω θα έρθεις

Nope δεν θυμασαι καλα

μιλουσαμε τοτε για ΑΠΩΛΕΙΕΣ σε μοσφετ αναλογα αν τροφοδοτουνται απο την 5αρα ή απο την 12 αρα

και εγω δεν ΗΞΕΡΑ οτι οταν αλλαζεις το jumper η τροφοδοσια παει στην 12 αρα , αρα ανεβαινουν και οι απωλειες λογω αυξημενης πτωσης τασεως

κοινως εγω τοτε ειχα κανει μια παρατηρηση σε ενα ποστ με 20 σελιδες απο την σελιδα 10

ηταν το ποστ για τις DFI και δεν ηταν αναγκαιο να διαβασεις το ποστ απο την σελιδα 1

τοτε το διλλημα ηταν απλο

αν ειχες καταλαβει οτι η τροφοδοσια παει απο την 12αρα τοτε δεν θα ειχα συζητησει καν

απλα τοτε πολλοι εξυπνακιδες πεταχτηκαν να με διορθωσουν και μου ελεγαν βλακιες

και τοτε ζητησα ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ hipro μονο και μονο γιατι ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ που απαντησε τι συμβαινει γενικα

και πως να το κανουμε αν δεν μου το εξηγησεις δεν θα σε πιστεψω κιολας

εγω δεν ακουω εξηγησεις του στυλ "μου τοπε εκεινος και ειναι ετσι"

αν θυμαμαι καλα και εσυ τοχες εξηγησει τοτε απλα δεν ηταν ξεκαθαρο

Nope δεν θυμασαι καλα

μιλουσαμε τοτε για ΑΠΩΛΕΙΕΣ σε μοσφετ αναλογα αν τροφοδοτουνται απο την 5αρα ή απο την 12 αρα

και εγω δεν ΗΞΕΡΑ οτι οταν αλλαζεις το jumper η τροφοδοσια παει στην 12 αρα , αρα ανεβαινουν και οι απωλειες λογω αυξημενης πτωσης τασεως

κοινως εγω τοτε ειχα κανει μια παρατηρηση σε ενα ποστ με 20 σελιδες απο την σελιδα 10

ηταν το ποστ για τις DFI και δεν ηταν αναγκαιο να διαβασεις το ποστ απο την σελιδα 1

τοτε το διλλημα ηταν απλο

αν ειχες καταλαβει οτι η τροφοδοσια παει απο την 12αρα τοτε δεν θα ειχα συζητησει καν

απλα τοτε πολλοι εξυπνακιδες πεταχτηκαν να με διορθωσουν και μου ελεγαν βλακιες

και τοτε ζητησα ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ hipro μονο και μονο γιατι ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΣ που απαντησε τι συμβαινει γενικα

και πως να το κανουμε αν δεν μου το εξηγησεις δεν θα σε πιστεψω κιολας

εγω δεν ακουω εξηγησεις του στυλ "μου τοπε εκεινος και ειναι ετσι"

αν θυμαμαι καλα και εσυ τοχες εξηγησει τοτε απλα δεν ηταν ξεκαθαρο

Κάνεις λάθος,γιατί σου εξηγούσαμε 2-3 ατομα με νόμους της φυσικής.

Και δεν έπερνe απ την 12άρα,αλλά απ την 5άρα και δεν θυμάμαι για τι ακριβώς συζητάγαμε για τα mosfet.

Παλιά είναι αυτά.

απο κει και πέρα σε παραπέμπω σε αυτό.

Επειδή το πείρες πατριωτικά χωρίς λόγο,δεν σου επιτέθηκα κι όλας,αφήνω τα υπόλοιπα να τα πούμε στο event που πιστεύω θα έρθεις

Καραβάνει είσαι,καραβάνα είμαι εδω μέσα,πιστεύω ότι μάλλον δεν κατάλαβες την πλάκα που σου έκανα με το "ξυπνα σκαθαριιιιιιιιι"

μαστορα προς θεου δεν εχω τπτ μαζι σου

να σου πω που θα τα εβαζα

-στα μοσφετ κατω απο το χαλκο αν δεν βαριομουν να λαπαρω μοσφετ και ψυκτρα

-στην καρτα γραφικων

ακομα και η silent η 8600gts εχει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ψυκτρα για το gpu και για τα mems ΤΙΠΟΤΑ

εκει τι θα κανεις ας πουμε?

θα αλλαξεις ΟΛΗ την αθορυβη ψυκτρα ή μηπως θα βρεις ενα τροπο να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ τη θερμοτητα απο τα μεμς στην ΤΕΡΕΣΤΙΑ ΨΥΚΤΡΑ?

μαλλον το δευτερο

σου ανεβαζω και φωτο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.