Jump to content

Σε αναζητη καλου Q6600 G0 steping

CrazyAnt1416003257

Recommended Posts

Mάλλον έχω πέσει σε κρύο κομμάτι ? ? Με ολόισιο καπάκι CPU ??? ’σε που η Νoctua είναι στα επίπεδα ThermalRight Ultra 120 Extreme (δες συγκριτικό στο link υπογραφής)

Βασικά 3500 (389χ9) τον δουλεύω 24/7 με cpu volts : 1.360 idle / 1.368 Load (δουλεύει το cpu Dumper της Asus). Μετρήσεις volts με Everest 4.20 & cpu-z 1.41

Αντίθετα ο Ε6600 είχε VID 1.3250 και ήθελε ρεύμα για να ανέβει.

Αρχική απάντηση από NoDsl -> Ακούνε απο ψήσιμο σταντέ.
εεε ? δεν το 'πιασα αυτό.

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από CrazyAnt [27-10-2007 00:44]

εχει βρει κανεις καμια πατεντα για να ψυχονται ανρ8ωπινα τα μοσφετ στην ΙΡ35?

γιατι απο οσο ξερω,αμα αφερεσεις το pad που εχει απο κατω για να βαλλεις 8ερμαγωγιμη τοτε χανει το πατημα του το heatsink...

Παιδιά το έχω γράψει και σε άλλο forum.

Η λύση γενικά για ψύκτρες σε mosfet-north κλπ είναι η εξής:

Μίξη υδραυλικής σιλικόνης με λίγη θερμοαγώγιμη. Πολύ καλύτερη θερμική συμπεριφορά από τα pads. Δεν χρειάζονται βίδες, γιατί έχει καλή αντοχή σε κάθετη δύναμη, ενώ βγάινει εύκολα με περιστροφή της ψύκτρας. Μέχρι και ψύκτρα cpu έχω στερεώσει έτσι σε έναν παλιό P4, και 1 χρόνο τώρα αντέχει μια χαρά, καθώς και στα πολλά στη σειρά και μικρά τσιπάκια τροφοδοσίας (δεν θυμάμαι πως λέγονται νομίζω όχι mosfet) της Χ1900GT μια αλουμινένια μεγάλη ψύκτρα όπως φαίνεται στην φωτό. Επίσης, επειδή το στρώμα που δημιουργείται, είναι πιο παχύ από σκετη θερμοαγώγιμη, δεν έχεις άγχος μήπως δεν πατά τέλεια κλπ. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

post-4912-1416073244,8077_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από tifozif1 [Σήμερα, στις 09:18]

Mάλλον έχω πέσει σε κρύο κομμάτι ? ? Με ολόισιο καπάκι CPU ??? ’σε που η Νoctua είναι στα επίπεδα ThermalRight Ultra 120 Extreme (δες συγκριτικό στο link υπογραφής)

Βασικά 3500 (389χ9) τον δουλεύω 24/7 με cpu volts : 1.360 idle / 1.368 Load (δουλεύει το cpu Dumper της Asus). Μετρήσεις volts με Everest 4.20 & cpu-z 1.41

Αντίθετα ο Ε6600 είχε VID 1.3250 και ήθελε ρεύμα για να ανέβει.

εεε ? δεν το 'πιασα αυτό.

Overvoltage σε load? πρώτη φορά το ακούω. Συνήθως εμένα λέει cpu-z 1.384 idle και πέφτει 1.368 σε load. Με 1.4125 απο bios.

Εννοώ οτι έχω δεί λίγη διαφορά απο το burn-in. Αφήνω 4 prime σε small ffts και priority 9 και τρέχουν και αφήνω το pc να κατεβάζει. Απο 1.42 έπεσα στα 1.4125 στο λίγο διάστημα που το έχω το cpu. Μέχρι 3 ώρες που έχω κάνει prime παίζει κανονικά.

οι asus όταν δεν έχουν καθόλου vdroop στο πολύμετρο, στα windowz σε load θα πρέπει να ανεβαίνει λίγο το voltage.

δλδ

άμα windows έχει 1,4 και σε load έχεις 1,4 τότε το πραγματικό ρεύμα είναι ~ 1,38

Για να είμαι Prime95 (SmallFFT) σταθερός 4+ ώρες στα 3600 (400χ9) πρέπει να βάλω 1.41875V στο BIOS, που γίνονται 1.40Volts σε Idle & Load (win). Με θερμοκρασιές γύρω στους 66-67 σε κάθε πυρήνα.

Αντίθετα στα 3500 (389χ9) αρκούν 1.38125 στο bios, που γίνονται 1.36Volts σε Idle & 1.368Volts σε Load (win) με 63-64 βαθμούς σε κάθε πυρήνα. Πολύμετρο έχω αλλά δεν ξέρω που να μετρήσω για να δω αν όντως ισχύει αυτό που λέει ο ΑΝ7.

Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 09:12]

What? και μεταφέρει σωστά θερμοκρασία η σιλικόνη? μισή μισή είναι η μίξη?

Πολύ σωστά. Από pads καλύτερα σίγουρα. P4 1.6 σε κατεβαστήρι με ψύκτρα από ηλεκτρολογείο δουλεύω έτσι.

Η μίξη είναι ανάλογα την περίπτωση. Περισσότερη θερμοαγώγιμη = καλύτερη αγωγιμότητα, αλλά λιγότερο ισχυρή κόληση.

Γενικά, μια μικρή σταγόνα θερμοαγώγιμης αρκεί. Η σιλικόνη από μόνη της, έχει και θερμοαγωγιμότητα, ακόμα και η υδραυλική.

P.S. θέλει μόνο στην αρχή πίεση με κάποιο βάρος πάνω για 5 λεπτά για να κολήσει σωστά.

Αρχική απάντηση από nicksoti

Πολύ σωστά. Από pads καλύτερα σίγουρα. P4 1.6 σε κατεβαστήρι με ψύκτρα από ηλεκτρολογείο δουλεύω έτσι.

Η μίξη είναι ανάλογα την περίπτωση. Περισσότερη θερμοαγώγιμη = καλύτερη αγωγιμότητα, αλλά λιγότερο ισχυρή κόληση.

Γενικά, μια μικρή σταγόνα θερμοαγώγιμης αρκεί. Η σιλικόνη από μόνη της, έχει και θερμοαγωγιμότητα, ακόμα και η υδραυλική.

P.S. θέλει μόνο στην αρχή πίεση με κάποιο βάρος πάνω για 5 λεπτά για να κολήσει σωστά.

Η κάνε αναζήτηση voudas way και θα δείς πόσο παλιό είναι το θέμα.

Αλλά καλύτερη απαγωγή από pads σωστά,απλά ξέχνα το ;)

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 21:17]

Η κάνε αναζήτηση voudas way και θα δείς πόσο παλιό είναι το θέμα.

Αλλά καλύτερη απαγωγή από pads σωστά,απλά ξέχνα το ;)

Φίλε έχεις δίκιο το είδα τώρα. Αλλά δεν διεκδίκησα πρωτεία. Κάποιοι σίγουρα δεν το έχουν δει εξάλλου το θέμα.

Καλύτερη απαγωγή από pads δεν "το ξεχνω". Με λεπτό στρώμα, και καλή αναλογία μίξης κατά περίπτωση, είναι καλύτερη από τα pads. Τα "σωστά" που λες, και ακριβά είναι, και δεν τα έχεις πάντα εύκαιρα, και κάποια από αυτά δεν είναι καν αυτοκόλητα, οπότε θες βίδες αποστάτες κλπ.

εχω και το chipset στο κυκλωμα και αυτο μου ριχνει λιγο την ροη αλλα παιζει σε 39-40 load..........

κατευθειαν 450*8 με 1.425 απο bios πρωτη πρωτη προσπαθεια πετυχημενη...1.5 pll,1.41 chipset,1.3 vfsb,2.2vdimm..με λιγο καψιμο ακομα και μολις στρωσει η ΜΧ-1 πιστευω θα κατεβω τα 1.4...

το Χ38 εχω την εντυπωση πως θα στειλει τις HZ στον θεο....μολις 2.10 στο bios για 1084mhz και 5-4-4-4....

α αυτο ηταν η πρωτη ρυθμιση για τον 6600..με τις μνημες δεν εχω ασχοληθει καθολου ακομα...

εχει ζουμι η δουλεια...

ετρεξα ενα rar στα 5:6 και εβγαλα 2500mb/s για πλακα.........

Δοκίμασα να κατεβάσω και άλλο τα ρεύματα στα 3500 και .... σχεδόν μέσα στην εγγύηση :jump: :jump: :jump: (το κουτί γραφει απέξω 1,35Volts max :p :p :p)

Μόνο 1.36Volts Load, 1.352Volts Idle με 1.375 Volts από BIOS. Με ένα κλικ πιο χαμηλά από αυτά σταματά ο Νο4 πυρήνας στα 50 λεπτά (Prime95)

Και έτσι μένω εδώ, μιας και είμαι με αέρα (Νoctua). Όχι και άσχημα ...

Edit: 4+ ώρες

post-4796-1416073247,6476_thumb.jpg

προς το παρων καλα παει αν και με priority 1..

μεγαλη διαφορα στους πυρηνες ομως ρε γμτ....θα ξαναβαλω το μπλοκ μου φαινεται..

θερμοκρασια δωματιου 22C,τα φανακια στο ψυγειο στα 5-7V και το chipset στο κυκλωμα που ζοριζει λιγο..

6600gg1.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.