Jump to content

Σε αναζητη καλου Q6600 G0 steping

CrazyAnt1416003257

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Aκόμα ψάχνομαι με το Μαχιμouς. Μπορεί να πρέπει να κατεβάσω και αλλο τα volts (πάω από τα πολλά στα λίγα για να δω που είμαι σταθερός). Τo ^%#%%$# τo MoBo θέλει 3 μέρες για να το παίξεις. Μνήμες 4:5 (1000κάτι με 4-4-4-12)

SmallFFTs, είμαι με αέρα, batch 719B, ψύκτρα Noctua της υπογραφής και 2 fan : ένα 12αρι Νοctua push και ένα 12αρη SilenX pull & Ceramique

Στα 3.6 όταν πήγαινε ο Ε6600 που είχα ήταν πιο ζεστός και ήθελε περισσότερο ρευμα... και είμαι με +2 cores :jump: :jump: :jump:

post-4796-1416073236,4641_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από obijuan1983

Χωρίς...:p Με φανάκι πάει ~65-70

προσωπική μου άποψη άμα θές να ζήσει το μόβο και να μην σκάσει και τα πάρει όλα μαζί καλό θα ήταν να βάλεις ένα fan.

εχει βρει κανεις καμια πατεντα για να ψυχονται ανρ8ωπινα τα μοσφετ στην ΙΡ35?

γιατι απο οσο ξερω,αμα αφερεσεις το pad που εχει απο κατω για να βαλλεις 8ερμαγωγιμη τοτε χανει το πατημα του το heatsink...

και στου Παρη με φανακιΑ ειναι αλλα το ρεσταρτ το εφαγε...

δεν νομιζω να ναι απο ρευμα γιατι κ με παραπανω ρευμα τα ιδια εκανε..

αν και ξεφευγουμε απο το αρχικο thread,δικο μου ειναι (hehe) οποτε δεν βαριεσαι :p

αυτο με τις βιδες το εχω στα υποψην αλλα εχω δει σε αλλους να τους μενει η μητρικη ή το heatsink στο χερι (να σπαει το σημειο επαφης που μπαινει το press pin) και το φοβομαν λιγακι

κατι εναλλακτικο υπαρχει?

ή ειμαστε μεταξυ φλεγομενων mosfet με στοκ pad+heatsink or βιδες&σφυξιμο για καλο πατημα με φοβο να σου μεινει το mobo ή το ΗS στο χερι?

παρεπιπτοντως αμα εχεις προχειρες φωτος pm me να "σε δω' πως το σκαρωσες μπας και ψη8ω

Εγώ έχω ένα 8άρι φανάκι slim line (Hiper 80mm) με προσανατολισμό κάθετο στην μητρική να φυσάει απο πάνω προς τα κάτω την ψύκτρα των mosfet...

@AN7 νασε καλά που σκέφτεσαι την μητρικούλα μου...:p

Ρε συ ’ρη μου φαίνεται περίεργο να φεύγει reboot απο μοσφετ...

ΕDIT Ρε συ ’ρη τα κάνεις πολύ τραγικά τα πράγματα...χαλάρωσε!:laughing:

Αρχική απάντηση από CrazyAnt

αυτο με τις βιδες το εχω στα υποψην αλλα εχω δει σε αλλους να τους μενει η μητρικη ή το heatsink στο χερι (να σπαει το σημειο επαφης που μπαινει το press pin) και το φοβομαν λιγακι

Αν φοβάσαι την "πατέντα" βίδα, βελτίωσέ την: Βάλε λιιίιιιγο πιο μακριά βίδα και τα ελατηριάκια που έχουν τα original-moyfa πλαστικά καρφιά του heatsing, ή λίγο πιο σκληρά ελατήρια.

αν και ξεφευγουμε απο το αρχικο thread,δικο μου ειναι (hehe) οποτε δεν βαριεσαι :p

κατι εναλλακτικο υπαρχει?

ή ειμαστε μεταξυ φλεγομενων mosfet με στοκ pad+heatsink or βιδες&σφυξιμο για καλο πατημα με φοβο να σου μεινει το mobo ή το ΗS στο χερι?

παρεπιπτοντως αμα εχεις προχειρες φωτος pm me να "σε δω' πως το σκαρωσες μπας και ψη8ω

δεν τα σφήγκεις με γαλλικό κλειδί.

Εγώ 5 χρόναι τώρα βίδες βάζω.

mobo στο χέρι δεν πήρα.

Αρχική απάντηση από obijuan1983 [Σήμερα, στις 02:54]

Εγώ έχω ένα 8άρι φανάκι slim line (Hiper 80mm) με προσανατολισμό κάθετο στην μητρική να φυσάει απο πάνω προς τα κάτω την ψύκτρα των mosfet...

@AN7 νασε καλά που σκέφτεσαι την μητρικούλα μου...:p

Ρε συ ’ρη μου φαίνεται περίεργο να φεύγει reboot απο μοσφετ...

ΕDIT Ρε συ ’ρη τα κάνεις πολύ τραγικά τα πράγματα...χαλάρωσε!:laughing:

αμα δεν τα κανεις τραγικα κανεις δεν δινει σημασια ρα :p

κολπο ειναι για να τραβας τα βλεματα :D

@ΑΝ7

δεν ειπα ρα οτι 8α τα σφυξεις και με αεροκλειδο,απλα λεω τι εχω ακουσει/διαβασει οπτοε εχω καποιες επιφυλαξεις

αμα δεν σου κανει κοπο σφυρα σε πουμου καμια φωτο

@tifo

νομιζω πως αμα ειναι να βαλλεις βιδα ειναι καλυτερα να εχεις και πλαστικες ροδελες.τα ελατηρια λογικα 8α τα κραας ετσι και αλλιως για να εχεις ενα σημειο πιεσης.Δεν ξερω αν λεω μπαρουφες αλλα εμενα ετσι μου ακουγεται σαν το λογικο σεταπ

δλδ

βιδα-μεταλικη ροδελα-ελατηριο-μεταλικη ροδελα-πλαστικη ροδελα-mobo/heatsink-πλαστικη ροδελα-μεταλικη ροδελα-καρυδακι

ντα? :flex:

@ΑΝ7

δεν ειπα ρα οτι 8α τα σφυξεις και με αεροκλειδο,απλα λεω τι εχω ακουσει/διαβασει οπτοε εχω καποιες επιφυλαξεις

αμα δεν σου κανει κοπο σφυρα σε πουμου καμια φωτο

ντεν εκω κρατησει φωτο καρντια μου :p

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 03:14] ->

βιδα-μεταλικη ροδελα-ελατηριο-μεταλικη ροδελα-πλαστικη ροδελα-mobo/heatsink-πλαστικη ροδελα-μεταλικη ροδελα-καρυδακι

:confused: τσου. Το κεφάλι της βίδας με μια πλαστική ροδέλα (ή μονωτική ταινία) στην κάτω μεριά του μόβο, heatsinκ, ελατήριο, ροδελίτσα (για να γλιστρά ;) ) και παξιμάδι (κρητικό κατά προτίμηση). Σταθερό το κεφάλι βιδώνεις από παξιμάδι. Στην κάτω μεριά του μόβο έχεις μισό πόντο περιθώριο (ή και λίγο παραπάνω) από την λαμαρίνα.

πολύ πολύπλοκα πράματα.

5 mobo τώρα χωρίς καν πλαστικές ροδέλες είμαι :p

Απλά γιατί είναι τόσο μικρό το κεφάλι που δεν βρίσκουν σε κάποια δίοδο γιατί κρατάνε σε κάποια απόσταση τις διόδους απ τις τρύπες ;).

Μ2 βίδες

Γιατί δεν δοκιμάζετε και τη λύση με τα pads που βρήκε ο BeetleJuice?

Είδατε το ποστ του Thermal που λέει ότι έχει κάποια δείγματα?

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=617092#post617092

Καλύτερα να τα πάρετε εσείς, γιατί σε μένα θα πάνε χαμένα κατά κάποιο τρόπο.

Η μητρική μου έχει τρία ειδικά φανάκια που κουμπώνουν πάνω στις ψύκτρες και η ροή του αέρα είναι ιδανική.

Έτσι, δεν θα δω κάποια σημαντική διαφορά για να έχω αξιόπιστη γνώμη.

Αν τα φέρει κανείς στην αγορά μετά φυσικά και θα τα αγοράσω.

Η κακή ψύξη των mosfets σε μένα μου δημιούργησε προβλήματα.

Αρχική απάντηση από tifozif1 [Σήμερα, στις 02:58]

Αν φοβάσαι την "πατέντα" βίδα, βελτίωσέ την: Βάλε λιιίιιιγο πιο μακριά βίδα και τα ελατηριάκια που έχουν τα original-moyfa πλαστικά καρφιά του heatsing, ή λίγο πιο σκληρά ελατήρια.

Ούτε στα mosfets, ούτε στα chipsets παίζει συδυασμός από ελατήρια και πάστα, γιατί από κατασκευής κουνιέται συνήθως η ψύκτρα που είναι από πάνω ή δεν σφίγγει αρκετά ή δεν είναι όλα τα mosfets στο ίδιο ύψος.

Έτσι η πάστα παίρνει αέρα, ξεραίνεται και άλλοτε πατάει και άλλοτε όχι.

Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα τα pads σε συνδυασμό με ελατήρια.

Αν θέλουμε να βάλουμε πάστα σε chipset, πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε βίδες, ώστε η ψύκτρα να μένει σταθερή.

το οτι γράφει πίσω στο κουτι SLACR δεν ειναι αρκετό να καταλάβεις οτι πρόκειται για g0 ή κ πάλι υπάρχουν διαφοροποιήσεις?

Πρόκειται να αγοράσω κ εγώ εναν κ το μονο στοιχείο που ξέρω για να τον ζητήσω είναι αυτο. Δεν είναι αρκετό? :unsure:

Αρχική απάντηση από tifozif1 [27-10-2007 02:38]

Aκόμα ψάχνομαι με το Μαχιμouς. Μπορεί να πρέπει να κατεβάσω και αλλο τα volts (πάω από τα πολλά στα λίγα για να δω που είμαι σταθερός). Τo ^%#%%$# τo MoBo θέλει 3 μέρες για να το παίξεις. Μνήμες 4:5 (1000κάτι με 4-4-4-12)

SmallFFTs, είμαι με αέρα, batch 719B, ψύκτρα Noctua της υπογραφής και 2 fan : ένα 12αρι Νοctua push και ένα 12αρη SilenX pull & Ceramique

Στα 3.6 όταν πήγαινε ο Ε6600 που είχα ήταν πιο ζεστός και ήθελε περισσότερο ρευμα... και είμαι με +2 cores :jump: :jump: :jump:

Ρε παίχτη πως το κατάφερες αυτό με τις temp;. Πάντως και ο δικός μου 719Β θέλει ελάχιστα volt για 3600. Με 1.41 απο bios ακα 1.368 full load και 70C είμαι stable κανονικά! Δοκίμασε να ρίχνεις σιγά σιγά volt. Ακούνε απο ψήσιμο σταντέ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.