Jump to content



Thermalright Ultra-120 eXtreme vs Scythe Infinity


Thodoris21

Recommended Posts

Ωραίο thread. Ψηνόμουν (διαβάζοντας τα διάφορα από εδω και εκει) να αγοράσω μια καλύτερη αερόψυκτρα. Έχω εδώ και ένα χρόνο μια Noctua NH-U12 (είμαι αρκετά ευχαριστημένος) και έλεγα να αγοράσω μια TR Ultra 120 Extreme. Για να μην τα σκάσω τσάμπα, έψαξα και βρήκα μία για να δοκιμάσω και να συγκρίνω με την δικιά μου. Δείτε το αποτέλεσμα στο τέλος.

Ίδιο ακριβώς σύστημα (με ίδιους ανεμηστήρες και Ceramique) και η μέτρηση έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο:

- Boot XP idle 20 λεπτά

- ΟCCT 30 λεπτά

- Idle 10 λεπτά

- ΟCCT 30 λεπτά (εδώ έγινε η μέτρηση)

Μετρήθηκε η Noctua (όπως ήταν τοποθετημένη από πριν), μετά έβαλα τη 120 Extreme και μέτρησα.

Πριν λίγο ξαναέβαλα την Νοctua επάνω (μιας και αύριο επιστρέφω την TR 120 Extreme) και την ξαναμέτρησα (έτσι για "επαλήθευση") και έβγαλε 1 βαθμό μικρότερο στο LOAD από πριν μάλλον γιατί έπεσε λίγο η θερμοκρασία του δωματίου.

Για μένα Νoctua - Extreme : σημειώσατε Χ

Μακάρι να είχα και την Ιnfinity να δοκιμάσω. Αν θέλω καλύτερη ψύξη μάλλον πρέπει να πάω για νερό.

Κόστος της Noctua είναι γύρω 50 Eυρώ (μόνο ψύκτρα) και 56 ευρώ μαζί με τον αθόρυβο και πολύ καλό 12άρη ανεμηστήρα. Μόνος ο ανεμηστήρας πουλιέτε γύρω στα 16 Ευρώ. Επίσης έχει Modules για 775/939/754/ΑΜ2/478 και ελάσματα για 2 ανεμηστήρες (push-pull) σε αντίθεση με την TR 120 Xtreme που έχει μόνο για 775 & ΑΜ2 και ελάσματα μόνο για έναν ανεμηστήρα. Περισσότερα στο site της http://www.noctua.at/

post-4796-1416073218,072_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Winters -> Η thermalright μαζι με τον ελικα παει στα 70 ευρω ενω η scythe εχει 40....

Η thermalright ειναι καλυτερη αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ειναι 30 ευρω καλυτερη...;)

:T: :T:
Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 00:00]

το ερωτημα ειναι ποσο περισσοτερο ανεβαινεις σε ΜΗΖ , δε με νοιαζει αν λυωνει ο πυρηνας. εγω απο 120 ουλτρα σε 9700 δεν κερδισα ουτε εχασα ενα ΜΗΖ. απο C ειναι +3-4 επανω η 9700 .

Στην τελική αυτό ισχυει.

Όταν είσαι full load 50 με την μια 53 με την άλλη δεν τιθεται θεμα τα ίδια είναι για το cpu.

όσο ανεβαινεις ψηλότερα σε o/c με τις διαφορές αυτες(2-3 αφου μιλάμε για τις "καλες" αεροψυκτρες) δεν κερδιζεις τίποτα αφού όλο και περισσοτερη τάση θέλεις, δεν είναι ανάλογα τα μεγεθη.

πραγματικά και γω πιστευω οτι πρακτικά δεν κερδιζεις ουτε ένα hz.

Link to comment
Share on other sites

Ένα αρνητικό των πιο πολλών zalman είναι ότι έτσι όπως είναι τοποθετημένα τα πτερύγια ακτινικά, κοντά στο κέντρο μαζεύεται σχεδόν αμέσως σκόνη και φράσει τον αέρα.Και σε εντελώς κλειστό κουτί herolchi με μία είσοδο αέρα με φίλτρο για τη σκόνη. Σίγουρα η μεγαλύτερη επιφάνεια αποβολής της θερμότητας δεν είναι εκεί αλλά στα άκρα, όμως μία πτώση στην απόδοση την έχουν πολύ γρήγορα. Κατα τ'άλλα είναι αξιοπρεπείς ψύκτρες χωρίς να ψάχνεσαι για αθόρυβους ανεμιστήρες.

Για τη thermaright πιστεύω αξίζει τα 20-30 παραπάνω για όσους κρατάνε το σύστημα 2-3+ χρόνια, όπως εγώ, οπότε και οι λίγοι βαθμοί κάτω στη θερμοκρασία θα αυξήσουν το χρόνο ζωής της CPU, μεχρις ότου μπει στη σύνταξη στα default. Για όσους αλλάζουν κάθε 6 μήνες με χρόνο μάλλον υδροψυξη είναι το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

αυτοι "οι λιγοι" βα8μοι διαφορα δεν προκειτε να αυξησουν την μακροζωια του επεξεργαστη και σαφως σε νορμαλ συν8ηκες δεν προκειται να την ελατωσουν.Τουλαχιστον οχι δραματικα ουτως ωστε να ειναι αξιο αναφορας κατα τη γνωμη μου

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από jimakos21 Thermalright Ultra-120 eXtreme > scythe infinity και σε θεμα ψυξης και σε θεμα θορηβου επειδη της εχω δει κ ακουση κ της δυο! Ομως η infinity ειναι best value for money!
Για πες : με τον ίδιο ανεμιστήρα ακουγόταν πιο δυνατά η Infinity από την U 120 Xtreme ? :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Μα ειναι δυνατον? Με τον ανεμιστηρα που δινουν οι κατασκευαστικες τους κ στα rpm που τρεχουν... Μα ολο το ρολο οι ανεμιστηρες τον κανουν δν ειπα οτι η inf κανει απο μονη της πιο πολυ θορυβο....

Και εξαλου εγω inf εχω....

Link to comment
Share on other sites

Η Ultra 120 Extreme έρχεται χωρίς ανεμιστήρα, βάζεις εσύ ότι θές, και αυτό είναι καλό (δεν σου φορτώνει - χρεώνει έναν 12αρη που μπορεί να μην είναι καλός) και κακό γιατί ένας καλός (δυνατός) ήσυχος 12αρης κάνει περί τα 10 ευρώ και ανεβάζει την τιμή στα 70 ευρώ (= μισή υδρόψυξη)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από skiabox

Πιστευετε οτι Ultra 120 Extreme με εναν 120αρη noctua ειναι καλη λυση για Q6600 ? (o noctua δουλευει στις 1200 στροφες).

I bet for Nanoxia fans. Δες στο Πλαίσιο, έρχονται με ρυθμιστή στροφών ;)

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 3-3.2Ghz μια χαρά θα είσαι, με 60-65 σε κάθε πυρήνα, full load και καμιά 40αρια idle. Πολλά εξαρτώνται από τον Q6600 που έχεις/θα πέσεις.

Στα default (2.4Ghz), θα έχει καλές θερμοκρασίες άνετα και στις 800 στροφές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.