vanimar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2007 Γεια σας. Κατέβασα ένα adventure παιχνίδι dos και δεν ξέρω πως να το κανω να παίξει. Ο τύπος που το "δίνει" έχει κάποιες οδηγίες μέσα, αλλά δεν μπορώ να τις ακολουθήσω. Λοιπον, το download είναι ένα zip αρχείο το οποίο περιέχει άλλα 50 zip αρχεία μέσα του. Ανοίγοντας το πρώτο (01.zip) υπάρχουν μέσα τα εξής 4 αρχεία: AZTEAR.001 (το παιχνίδι λέγεται azreal's tear) FILE_ID.DIZ HYBRID.NFO (αυτο περιέχει τις οδηγίες προφανώς) RAR.EXE Όλα τα υπόλοιπα zip αρχεία περιέχουν μόνο τα: AZTEAR.002, AZTEAR.003... κτλ FILE_ID.DIZ Κάνω copy/paste τις οδηγίες όπως τις δίνει ο τύπος: Installation & gamenotes Ί Ί ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ί Ί Uncompact using RAR, (RAR x -y -v aztear.001 C:\) Ί Ί Don`t turn on the DIGITAL SOUND, in SETSOUND, coz the game will crash Ί Ί (I was gonna get Phoenix to disabled this, but I`m sure someone will want Ί Ί to release a speech pack) Ί Ί Ί Ί *AFTER INSTALLING, YOU MUST RUN `GENERATE.EXE`* Ί Ί This only needs to be run once, it generates several megs of important Ί Ί files, which wouldn`t squash down using RAR to under the SPA limit! Ί Ί (The author of RAR is welcome to contact us for a few tips etc.. ) Ί Ί Ί Ί Start the game with AZRAEL.EXE Ί Ί Ί Ί BTW - The game checks that you have mouse driver version 3 million or Ί Ί somthing, if you don`t, then just try running R.EXE! Ί Ί Ί (If you don`t install to C:\AZ, you may have to edit RESOURCE.CFG) που βρίσκονται όλα αυτά τα αρχεία που αναφέρει, το generate.exe, το azrael.exe και τα αλλά; αν μπορείτε να βρείτε άκρη σας είμαι ευγνώμων. ευχαριστώ ούτως ή άλλως.
Tsakonas Οκτώβριος 14, 2007 #2 Οκτώβριος 14, 2007 μηπως το RAR.EXE ειναι self extracting?δηλ τρεχεις αυτο κ σου "βγαζει" το generate και τα αλλα που μεχρι τωρα δεν εχουν βγει?
raven_g20 Οκτώβριος 14, 2007 #3 Οκτώβριος 14, 2007 λογικά επειδή είναι παλιό το παιχνίδι τότε και το rar version είναι παλιό...πρέπει να χρησημοποιήσεις το rar.exe που έχει μέσα αλλιώς άμα πας να κάνεις extract με καινούργιο veriosn του π.χ winrar τότε δεν θα μπορέσει να κάνει extract τα αρχεία...χρησημοποίησε την εντολή έτσι οπως το λέει...κάνε browse το φάκελο με dos prompt και τρέξε την εντολή: RAR x -y -v aztear.001 C:\ μετά λογικά θα φτιάξει καινούργιο φάκελο στο "c:\" το οποίο θα είναι το "c:\AZ" λογικά...από εκεί και ύστερα ακολούθα τις οδηγίες κανονικά όπως στα λέει...ελπίζω να βοήθησα..έστω και λίγο βρε παιδίμ
vanimar Οκτώβριος 14, 2007 Author #4 Οκτώβριος 14, 2007 Γεια και πάλι.Καταρχήν σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Κατά δεύτερον, σας ευχαριστώ επειδή με την βοήθειά σας το παιχνίδι δούλεψε.Υπάρχουν προβλήματα όμως και αν γνωρίζετε θα ήθελα πάλι την βοήθειά σας και πάλι.Καταρχήν, το παιχνίδι δεν μου βγάζει σωστά τα χρώματα. Επίσης φαίνεται ότι όλα κινούνται απίστευτα γρήγορα (στο 4x ας πούμε) - πράγμα που δεν θα έπρεπε να γίνεται. Τέλος, το ποντίκι lagάρει τραγικά.Μήπως τα συμπτώματα σας λένε τίποτα για το τι μπορεί να φταίει και πως μπορεί να διορθωθεί;Σημείωση ότι σε έναν φίλο τα χρώματα στα γραφικά του εμφανίζονται κανονικά. Μήπως φταίει ότι αυτός έχει nvidia και εγω ati;’λλη σημείωση ότι στο παιχνίδι Phantasmagoria2 τα συμπτώματα που αντιμετώπισα ήταν τα ίδια. Δεν το έπαιξα ποτέ.Θα το παλέψω εδώ, πάντως αν έχετε καμιά ιδέα θα σας ήμουν διπλά ευγνώμων.Να είστε καλά.
raven_g20 Οκτώβριος 14, 2007 #5 Οκτώβριος 14, 2007 όσον αφορά για το ότι πάνε γρήγορα όλα θα συμβούλευα να χρησημοποιήσεις το cpukiller:http://www.cpukiller.com/ τώρα για τα γραφικά παίζουν πολλά πράγματα...απο drivers κάρτας γραφικών μέχρι τα settings του παιχνιδιού (vesa drivers etc) <---- ποοοο...που το θυμηθηκα αυτό...τεσπα...άμα θές δοκίμασε και το dos box το οποίο είναι κάτι σαν emulator για παλιά dos games....http://dosbox.sourceforge.net εύχομαι να σε βοήθησα και πάλι...good luck!
vanimar Οκτώβριος 14, 2007 Author #6 Οκτώβριος 14, 2007 Φίλε μου σε ευχαριστω και πάλι. Φαίνεται ότι με το dosbox λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Το παιχνίδι τρέχει κανονικά. Σχεδόν... Θα γίνω μίζερος αλλά πλέον υπάρχουν κάποια προβλήματα στο gameplay. Για παράδειγμα, αν το αφήσω να προχωρήσει στο intro του παιχνιδιού χωρίς να πατήσω κάποιο πλήκτρο, με πετάει έξω λέγοντας ότι δεν μπορεί να παίξει το intro ως anim. Πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι το ίδιο συμβαίνει όταν πάω να ανοίξω το χάρτη. Παρόμοιο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορω να κάνω examine τα αντικείμενα στο inventory μου. Πατάω να κάνω examine σε ένα αντικείμενο και η οθόνη μου αλλάζει λες και κάνει κοντινό στο αντικείμενο, ο κέρσορας αλλάζει και γίνεται "μάτι" κι όμως στην οθόνη δεν φαίνεται τίποτα, γίνεται μαύρη. Βγαίνοντας από το examine mode όλα δείχνουν φυσιολογικά.Το πιο σημαντικό πρόβλημα που είδα όμως είναι ότι καθως προχωράω σε κάποιους διαδρόμους (και πρόκειται να πάω σε καινούργια περιοχή) ξαφνικά με πετάει έξω και μου λέει ότι "το memory cache ή το texture cache είναι πολύ μικρο για κάποια εκατομμύρια bytes που απαιτούνται" αν θυμάμαι καλά ή κάτι τέτοιο.Επίσης δεν ακούγονται καθόλου sound fx.Τέλος πάντων, δεν θα σας κουράσω άλλο, απλώς θα ήθελα να μάθω αν αυτά είναι προβλήματα που λύνονται και αξίζει να τα ψάξω ή αν τελικά είναι corrupted κάποια αρχεία και άδικα χάνω τον καιρό μου.Ευχαριστώ και πάλι. Με έχετε βοηθήσει ήδη πάρα πολύ. Να είστε καλά.
raven_g20 Οκτώβριος 15, 2007 #7 Οκτώβριος 15, 2007 δοκίμασε να βρεις λύση μέσα από το DosBox...έχει αρκετά options τα οποία μπορεί να βοηθήσουν...αλλά δεν μου είπες πιο παιχνίδι είναι? μπορεί να το ξέρω καλύτερα και να σε βοηθήσω καλύτερα...
vanimar Οκτώβριος 15, 2007 Author #8 Οκτώβριος 15, 2007 Καλησπέρα και πάλι. Αν το γνωρίζεις το παιχνίδι είναι ένα first person adventure και ονομάζεται Azrael's Tear. Ας ελπίσω οτι θα το ξέρεις . Πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να είναι τίποτα αρχεία corrupted οπότε άδικα ασχολούμαι ή είναι συνήθη προβλήματα με dos παιχνίδια οπότε αν ασχοληθώ θα βρεθεί άκρη; Να σαι καλά.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.