Jump to content

Timings vs performance level

NoDsl

Recommended Posts

Λεπόν, μετά απο διαβουλέυσεις στο κοινοβούλιο του mirc & msn καθώς και μέσω τηλεφώνου με τον GoMaR, αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου να δώ τι θα δώ.

Δυστυχώς η ρημάδα η asus δεν έχει επιλογή για το performance level απο bios οπότε long live memset.

Core 2 Q6600 @ 8*450

Asus p5k-e/wifi-ap

ballistix PC6400 + 2*60sunon@12v (1066 strap - 266)

antec true control II 550

Τιμές bios.

vcore 1.4

mch 1.4

vmem 2.36 για τα 5-4-4-4-4, πολυμετριμένο πάνω στις μνήμες με επιλογή τα 2.35 απο bios

Ας αφήσουμε τα screenies να μιλήσουν όμως.

80141375rh2.th.jpg 77761056xx6.th.jpg

40363630cd2.th.jpg 34902790ck3.th.jpg

Απότι βλέπετε, το τσίτωμα των 5 βασικών timings δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά και μόνο ζορίζει τσάμπα τις μνήμες. Τρελή και ουσιαστική διαφορά είναι η αλλαγή του performance level.

Η άποψή σας ποιά είναι;

’λλα tweeks;

Υπάρχει περίπτωση να δούμε επιλογή απο το bios για performance level για τις P5K;

Tweeked bioses παίζουν στην πιάτσα;

Edit: Το lol της υπόθεσης είναι πως στα ίδια timings(5-5-5-5-8) με τον GoMaR που έχει Ip35pro έχει μικρότερο latency στις μνήμες (50) και μικρότερο bw. Διαφορετικά bios υποθέτω μεταξύ των μητρικών.

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από NoDsl [14-10-2007 15:57]

Υπάρχει περίπτωση να δούμε επιλογή απο το bios για performance level για τις P5K;

Tweeked bioses παίζουν στην πιάτσα;

Επειδή φαίνεται να είναι ενδιαφέρον thread ας ποστάρω μερικές παρατηρήσεις του καιρού.

Στις asus το transaction booster παίζει ώς εξής.

Disable: Έχει τα χειρότερα pf. Όσο μεγαλύτερο τόσο χειρότερο το pf.

Enable: Έχει τα καλύτερα pf. Όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο το pf. Το τελευταίο bios στην p5k-e/wifi-ap, 602 και το αντίστιχο στις υπόλοιπες, δίνει επιλογή για το enable 0-3 με το 3 να είναι pf=5, ανάλογα το πως τρέχουμε τις μνήμες(τουλάχιστον 450*8 με 266 strap που τρέχω εγώ έτσι πάει).

Αυτά.

Για δώστε λίγο feedback ειδικά σε alpha timings...και ανάλογα το chipset...

Μου φαίνεται πως πρέπει να δοκιμάσεις όλους τους συνδυασμούς.

Αν μπορείς όμως να κάνεις και τεστ με 5-5-5 ώστε να φτάνουν τις επιδόσεις των 4-4-4

θα δούμε και με πόσα ΜΗζ επικαλύπτεται η διαφορά. :flower:

Αν υπαρχει καποιος που μπορει να παιξει με pf lvl απο memset και με την Abit p350pro ας μου πει τι bios εχει και τι MCH ωστε να του γινεται αλλαγη μεσω windows...

Ακομα να το καταφερω..Παντως nodsl 1.4 και για στραπ 266 ειναι πολυ λιγο..Ετσι υποψιαζομαι

Αρχική απάντηση από GoMaR

Αν υπαρχει καποιος που μπορει να παιξει με pf lvl απο memset και με την Abit p350pro ας μου πει τι bios εχει και τι MCH ωστε να του γινεται αλλαγη μεσω windows...

Ακομα να το καταφερω..Παντως nodsl 1.4 και για στραπ 266 ειναι πολυ λιγο..Ετσι υποψιαζομαι

Οποιοδήποτε BIOS μετά το 11 έχει φάει κάποια αλλαγή στους registers από την Abit και δεν λειτουργεί καθόλου το memset.

Αρχική απάντηση από FLO [Σήμερα, στις 07:28]

Οποιοδήποτε BIOS μετά το 11 έχει φάει κάποια αλλαγή στους registers από την Abit και δεν λειτουργεί καθόλου το memset.

Μα αν ειναι δυνατον...

Καλα ειχα πει και ειχα την αισθηση οτι το 11 ηταν το καλυτερο..Τωρα φοραω το 14 αλλα το μονο προβλημα ειναι αυτο μετο memset..Γιατι καλουλι φαινεται και το 14..

Οποτε ξαναγυρναω στο 11

Αλλα και παλι με το 11 που εκανα δοκιμες τοτε με τον Nodsl , οποτε αλλαζα pef lvl απο 7->6 μου κολλαγε..Και με τεραβολτ στο mch.

Any idea?

Το που θα παίξεις και με τι performance level εξαρτάται από το FSB, το chipset strap, τον διαιρέτη στις μνήμες, και την τάση του NB.

Στα P35 το max που θα έδινα ( και πιο πάνω δεν έχω δει κέρδη ) είναι τα 1.7V

Λίγο ακόμα ρόλο παίζει και η τύχη σου στο πόσο καλό NB θα σου κάτσει.

Σε μια P5K3 Deluxe έπιασα και PL 2 ενώ στην άλλη στα ίδια settings το καλύτερο που πιάνει είναι 3.

Αρχική απάντηση από FLO

Το που θα παίξεις και με τι performance level εξαρτάται από το FSB, το chipset strap, τον διαιρέτη στις μνήμες, και την τάση του NB.

Στα P35 το max που θα έδινα ( και πιο πάνω δεν έχω δει κέρδη ) είναι τα 1.7V

Λίγο ακόμα ρόλο παίζει και η τύχη σου στο πόσο καλό NB θα σου κάτσει.

Σε μια P5K3 Deluxe έπιασα και PL 2 ενώ στην άλλη στα ίδια settings το καλύτερο που πιάνει είναι 3.

οχι οχι δε καταλαβες..παιζω ακριβως στο setup του NoDsl 450χ8 1.20 div 540 οι μνημες και μου βγαζει pef lvl 7..1333στραπ δλδ...

Αν εγω θελησω να το αλλαξω σε 6 (οτι κανει δηλαδη ο NoDsl) θα κολλησει το συμπαν..

Ξερω σε τι στραπς μπαινω σε 1066 (1.25 κ 1.50 ειναι).Απλως θελω να το αλλαξω δυναμικα.Γινεται ;

Αν υπολογίζεις τα FSB Strap από το πινακάκι που είχε παίξει στο net, από διάφορα τεστ φάνηκε ότι δεν στέκει.

Δώσε μια τα settings που χρησιμοποιείς στο uGuru να τα δοκιμάσω και στην δικιά μου IP35 Pro να δούμε ;)

δε σε πιανω.εμενα μια χαρα μου φανηκε οτι στεκει..Γιατι οχι ;

Δηλαδη τι παραπανω να σου πω ;

450χ8 με 1.20 διαιρετη ωστε οι μνημες να παιζουν στα 540.

Λογικα απο def θα σου παιξει με 7 lvl.για πες..Πως θα το κανω να παιξει με 6 ;

Μην συγχέεις το FSB Strap με το performance level.

Performance level 6 π.χ. μπορείς να πιάσεις και με το 1066 Strap, και με το 1333 Strap.

Θα τεστάρω να δω τι βγάζει σε μένα και μέχρι που πάει αργότερα όμως γιατί τώρα νύσταξα :D

Αbit IP35 Pro

Μετά από δοκιμές σύμφωνα με το memory bandwidth του memtest86+ 1.7

Command Rate 1T αλλά και σε 2Τ δεν κερδίζω τίποτα σε σταθερότητα.

Kατέληξα στους εξής συνδυασμούς των alpha timings οι οποίοι είναι οι πιο χαλαροί

χωρίς να χάνω bandwidth

Παρατήρησα ότι αν χαλάρωνα το tWTR έπρεπε να σφίξω το tRTP,

ενώ αν ήθελα να σφίξω το tWTR μπορούσα να χαλαρώσω το tRTP αλλά έπρεπε να σφίξω και το tRRD.

Oπότε tRTP 7->6 => tWTR 3->5 tRRD 6->10 για 1:1

ενώ tRTP 7->6 => tWTR 6->9 tRRD 8->10 με διαιρέτη.

Τα υπόλοιπα (tRFC/tWR μένουν εκτός ως σταθερές).

post-149-1416073249,8442_thumb.jpg

Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια γιατί δείχνει αυτά το memset (π.χ.tWTR=14 ενώ το έχω από bios 7)

Eδώ είμαστε με διαιρέτη 5:6 (1:1.2)

Η Abit βάζει:

1:1 Performance Level 7/Strap 1333

1:1.2 Performance Level 6/Strap 1333

1:1.25 Performance Level 5/Strap 1000

post-149-1416073249,854_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.