Jump to content

Iphone απο αμερικη

blade_gld

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια ενδιαφερομαι να αγωρασω ενα Iphone απο αμερικη μεσω ebay. Θελω να ρωτισω αν ξερει κανεις αν υπαρχουν εξωδα τελωνιου εδω στην Ελλαδα και αν ναι ποσα περηπου ειναι?

Σχετικο/Ασχετο.... Εισαι σιγουρος οτι θα λειτουργήσει στην Ελλάδα? ειναι ξεκλείδωτο?

Αρχική απάντηση από perp

Σχετικο/Ασχετο.... Εισαι σιγουρος οτι θα λειτουργήσει στην Ελλάδα? ειναι ξεκλείδωτο?

Θα το ξεκλειδωσω εγω. Ειναι πολυ ευκολη η διαδικασια . Ακομα και το να περασεις ελληνικη γραματοσειρα.

Το θεμα ειναι πως δεν θελω να φαω καμια (κεφαλια) στο τελωνειο και να μου βγει +50 ευρω απο την τημη που θα το αγωρασω.

@carlitofj thanks a lot για το info αλλα δεν με βοηθισες και πολυ στην ερωτηση μου.

:p :p

Αρχική απάντηση από Blade_gld [Σήμερα, στις 13:22]

Θα το ξεκλειδωσω εγω. Ειναι πολυ ευκολη η διαδικασια . Ακομα και το να περασεις ελληνικη γραματοσειρα.

Το θεμα ειναι πως δεν θελω να φαω καμια (κεφαλια) στο τελωνειο και να μου βγει +50 ευρω απο την τημη που θα το αγωρασω.

Αμα το αναλαμβάνεις εσυ το θέμα, no worries τότε...

κοιτα το τελωνείο μπορείς να το αποφύγεις... ο 1ος ή ο τελευταίος εισαι που παραγγέλνεις απο US και ebay εξάλλου... συνήθως λογω της συσκευασίας και του τρόπου αποστολής το γλυτώνεις... εγω αυτό που σκέφτομαι ειναι μηπως τα πακέτα περνάνε τίποτα X rays σε τελωνείο και εκει φανεί οτι ειναι ηλεκτρονική συσκευή και την ψάξουν... διαφορετικά σε ηπια και νορμαλ postal συσκευασία περνάει χαλαρά....

Και εγω αυτο φοβαμαι. Καπιοι πληρωνουν για τελωνειο και καπιοι οχι. Τωρα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο περιπου τα φορολογουν και ποια ειναι τα κρητιρια τους????

Αρχική απάντηση από Blade_gld

Και εγω αυτο φοβαμαι. Καπιοι πληρωνουν για τελωνειο και καπιοι οχι. Τωρα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο περιπου τα φορολογουν και ποια ειναι τα κρητιρια τους????

Αν δεν κάνω λάθος, παίρνουν ΦΠΑ (19%) και κάποια γαμ...ιάτικα του τελωνείου (π.χ. ο εκτελωνισμός κοστίζει ακριβότερα από επίσκεψη σε γιατρό).

Εντάξει η αγορά iphone απο ebay δεν ειναι και τόσο συχνή οσο CK underwears απο ebay...:D . Ειναι λογικό να μην υπάρχει ενδιαφέρον για μια τέτοια αγορά καθώς ουσιαστικά ΚΑΙ εγγύηση δεν έχεις λογω σπασίματος και αν ισχύουν και ολα αυτά που λεει η APPLE τα σπασμένα iphones μπορει να καταλήξουν να γίνουν "τουβλα"...

Τωρα οσον αφορα το θέμα με το τελωνείο θεωρώ οτι λόγω μεγέθους συσκευασίας θα περάσει στο ντούκου και θα την γλυτώσεις.... απλα ρωτα τον seller και πως ακριβώς θα γινει το shipping γιατι για παράδειγμα ορισμένοι τα στέλνουν πρώτα σε άλλες χώρες της EU και μετά Ελλάδα ωστε ουσιαστικά εσυ παραλαμβάνεις δέμα απο ΕU αρα οχι δασμοί... Αν αυτός ειναι πχ ιδιώτης ή εταιρεία και στο στειλει direct απο US ναι υπάρχει περίπτωση για τελωνείο αλλα οπως είπα συνήθως τελωνείο περνάνε συσκευασίες και αντικείμενα είτε τα οποία δηλώνονται απο πριν για το περιεχόμενο τους είτε λόγω μεγάλου μεγέθους....

Good luck!

Αρχική απάντηση από Jonathan [Σήμερα, στις 00:09]

thanks perp θα ρωτησω και αν τελικα αγωρασω θα ενημερωσω.

μαλον απαντησα με αλλο acount :p

εε, βασικά το είδα σήμερα στα Carrefour Αλίμου με 749 €. Για να το έχουν, μάλλον θα πρέπει να δουλεύει με τα ελληνικά δίκτυα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.