Jump to content

Προβλημα με Asus8800 ultra

Morgan

Recommended Posts

perp .... αν η κάρτα λέει 97 στον πυρήνα και είναι κακοβιδομένω το καπάκι... φαντάσου τι μπορεί να ανεβάζουν οι μνήμες από θερμοκρασία... θα την πάρει στο χέρι και είναι αμαρτία τόσα λεφτά.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 13:52]

perp .... αν η κάρτα λέει 97 στον πυρήνα και είναι κακοβιδομένω το καπάκι... φαντάσου τι μπορεί να ανεβάζουν οι μνήμες από θερμοκρασία... θα την πάρει στο χέρι και είναι αμαρτία τόσα λεφτά.

Καλά ναι απλά εγω πήρα ολες τις περιπτώσεις... σε εμένα πχ ειχε κολλήσει το Ati tool με την 2900 όταν ειχα Vista και ενω φαινότανε οτι λειτουργούσε στην ουσία δεν λειτουργούσε και ανέβαζε θερμοκρασίες η κάρτα, κόλλαγε, εκλειναν τα games κτλ... Απλά στην 2900 ειναι ευκολο να καταλάβεις τι παίζει με το fan λόγω θορύβου.... κάτι που δυστυχώς/ευτυχώς δεν μπορει να γινει στην ultra λόγω αθόρυβης λειτουργίας... μόνο με παρατήρηση....

Οπότε εθεσα στα υπόψιν, οτι μπορει απλα να μην γινεται controlled η ταχύτητα του ανεμιστήρα και να μην το πήρε πρέφα και γι αυτο και οι θερμοκρασίες... οπότε να μην φταίει η κάρτα καν... εντάξει ειναι και ASUS...

Για μένα καλή δοκιμή όπως ειπα ειναι 1) ολα default και 2) clear installation... μέτα ειναι μονόδρομος το RMA....

Κάτσε να δούμε ο Morgan τι θα μας πει....

Εμένα στο 100% η ultra μου έκανε πολύ θόρυβο πάντως... αδύνατο να μην την πάρεις πρέφα ότι δουλεύει ή δεν δουλεύει... επίσης το SmartDoctor μπορεί να είναι γιουχου utility αλλά τουλάχιστον λέει αλήθεια στο θέμα της θερμοκρασίας και του ανεμιστήρα.

Μάλλον πρέπει να ακούσεις την 2900 να δουλεύει στο 100% για να δεις τι σημαίνει θόρυβος... :D Σε κουτί πάντως σαν το δικό μου με 7 12αρηδες μέσα και υδρόψυξη επρεπε να αφουγκραστώ για να ξεχωρίσω το 100% της Ultra.... Οπως και να έχει πάντως, εγω δεν λέω οτι μπορεί να μην δουλεύει αλλα οτι μπορει το οποιο πρόγραμμα να μην ακολουθεί την ταχύτητα που του βάζεις για τον Α Χ Υ λόγο ενώ σου λέει οτι ολα ΟΚ... αν δεν δουλευε καθόλου θα σταμάταγε κολλητά η κάρτα, ίσως υπάρχει κάποιο corrupted αρχείο, κάτι στο installation, δεν ξέρω...

Και το λέω γιατί και εγω ειχα φτάσει σε σημείο να την πάω για RMA την δικιά μου 2900, νόμιζα ότι ηταν ελλατωματική και ολα αυτά γιατί κάτι δεν είχε κάτσει καλά.... εν τέλει μια χάρα ειναι και ολα καλά... Οπότε κάτι αντίστοιχο μπορεί να εχει γινει και εδώ... εγω ειμαι τις αποψης να αποκλείω αυτά που μπορω να αποκλείσω και μετά να την πάω για RMA αν οντως δεν αλλάζει τίποτα...

Σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια:)

Ειχα κανει της εξης βλακεια! Ειχα απενεργοποιηση την αναφορα σφαλματος απο τα windows.

Τωρα που την ενεργοποιησα μου βγαζει αυτα τα σφαλματα

1573900729_84e9a526f8_o.jpg

1574031847_35a92e52c9_o.jpg

Πιστευω δηλαδη οτι δεν φταιει η καρτα(Θελω να πιστευω) στο bioshock που ειναι αρκετα βαρυ παιχνιδι θα ελεγα, επαιζα 2 ωρες χωρις να με πεταξει καθολου.

Το ποιο πιθανο ειναι να χρειαζετε format οπως ειπατε :)

Σιγουρα θα ηταν καλυτερα να εκανα και μια εγκατασταση τα windows σε καποιον αλλο σκληρο αλλα αυτην την στιγμη εκτος απο τους ραπτορες και τον εξωτερικο mybook που και αυτος αρχισε τα κολπακια του τωρα τελευταια δεν εχω αλλον για εγκατασταση λογισμικου οποτε θα πεταχτω τωρα αυτες τις μερες να παρω εναν εσωτερικο γιατι το προτιμω αυτη την στιγμη απο το φορματ.

BlueChris με το που ανοιξω το καπακι της Asus και βαλω παστα δεν χανω την εγγυηση?

Γιατί να χάσεις εγγύηση? δεν έχει πουθενά κάτι που να φανεί ότι το ξεβίδωσες. Με προσοχή ξεβιδώνεις τις βιδούλες και ήσυχα προχωράς.

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Μου αρεσει που ολα ειναι τοσο απλα για σας :)

Δεν ξερω φιλε μου θα με τρελανει τελειως αυτη η καρτα.

Οταν επαιζα bioshok οι θερμοκρασια ηταν στους 79.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι σε καποιες φασεις ο ανεμηστηρας δουλευει για 20 δευτερολεπτα σταματαει 3-4 δευτερολεπτα και ξανα τα ιδια.

Τελος παντων το προβλημα μου δεν ειναι αυτο αλλα αν εχει καποιο προβλημα η καρτα που με πεταει εξω.

Να εισαι σιγουρος οτι αν κανω φορματ η βαλω σκληρο και δεν δω βελτιωση με θερμοκρασιες κτλ θα σου στειλω πμ για να βαλουμε την παστα;)

Λοιπόν κατέβασε από την Asus το τελευταίο SmartDoctor.

Εγκατέστησέτο και θα του πεις τις εξής ρυθμίσεις εκεί που ρυθμίζεις πως θες να παίζει ο ανεμιστήρας.

Θα διαλέξεις τη μεσαία επιλογή όπου του λες εσύ πόσο θες να δουλεύει ο ανεμιστήρας ανάλογα με τη θερμοκρασία... έχουμε λοιπόν και λέμε

100% από 70c και πάνω

70% από 65c και πάνω

50% από 60c και πάνω

30% από 55c και πάνω

Εγώ έτσι ήμουνα και συνήθως το ανεμιστήρι δούλευε στο 50% αλλά είχα κάνει δουλειά όπως σου έχω πει αλλάζοντας πάστα κλπ.

Δεν παίζει ρόλο η πάστα? NanoFusion έχω βάλει και θυμάμαι είχα κερδίσει 5 βαθμούς τότε. Και τώρα που τις έχω βάλει το block της EK πάλι ίδια έβαλα και ότι και να τις κάνω δεν πάει πάνω από 48c.

Είδα στο site της ΕΚ ένα Liquid Metal !!!!!!!! με τρομερά χαρακτηριστικά αλλά πρέπει να είναι και τρομερά επικίνδυνο... έλεγα να παραγγείλω ένα έτσι για δοκιμή μιας και κάνω παραγγελία για chipset blocks... έχει δοκιμάσει κανείς αυτό το πράγμα?

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

Μετα απο εγκατασταση των windows xp σε αλλον σκληρο τα προβληματα λυθηκαν :) . Ολο το προβλημα ηταν στα windows.

Αυτο που βαριεμε τωρα ειναι το φορματ στους ραπτορες και εγκατασταση του λειτουργικου :(

Τωρα χωρις χωρις κανενα παιχνιδι εχει 87 και μεσα σε ουτε 1 λεπτο πηγε στους 79. Μηπως οι ενδειξεις του δοκτωρα δεν ειναι σωστες. Και τωρα λεει 77 ολα αυτα μεσα σε ουτε εναμιση λεπτο.

Πολύ πράμα.... αέρας μπαίνει στο pcaki σου? μου λες σε παρακαλώ θερμοκρασία MB που έχεις αυτή τη στιγμή?

Αρχική απάντηση από Morgan [12-10-2007 10:37]

Με τους drivers που ειχε το cd οταν εβαλα το splinter cell δεν εβλεπες τα σωματα των ανθρωπων μονο κατι στολες που πεταγαν :(

αυτο ειναι 100% πρόβλημα των παλιών drivers και οχι τις κάρτας το ειχα παθει και εγω παλιοτερα με nvidia και για να λυθει έβαζες κατι γραμμες εντολων διπλα απο το exe αρχειο οδηγια που είχε βγαλει η ιδια η nvidia. 100% ειναι σιγουρο αυτο που σου λεω!;) Τωρα για τα αλλα παιχνιδια δεν ξερω......:blink:

Οκ το είδα... όντως παίζει λίγο... και νομίζω σε προηγούμενες απαντήσεις το έχουμε συζητήσει αυτό... αν πχ πατάει καλά το καπάκι και είναι βιδωμένη σωστά εργοστασιακά αλλά θέλω να ξέρω στο κουτί σου τι θερμοκρασίες έχεις... πρέπει να καταλάβεις πως η κάρτα είναι ίσως από τις ποιο θερμές που υπάρχουν και αν πχ η κάρτα ρουφάει αέρα από τον ανεμιστήρα της τις τάξεως των 40 βαθμών ασυζητητί θα ανέβει πολύ σε idle. Motherboard θερμοκρασία θέλω να μου πεις... όχι CPU (αν και ο αισθητήρας θερμοκρασίας του mobo έχει 30 πόντους απόσταση από την κάρτα... τεσπα κάτι θα καταλάβουμε)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.