gus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Γεια χαρά παιδιά!Είμαι πρόσφατος κάτοχος ενος Q6600 (B3) με μια Thermaltake 120 πάνω σε μια ASUS P5N32 E-SLI.Το πρόβλημα που έχω είναι πως οι θερμοκρασίες που παίρνω απο το coretemp 0.94 είναι :1: 47 2:46 3:40 4:40 (idle @2400)1: 55 2:56 3:45 4:45 (full load @2400)1: 50 2:51 3:42 4:43 (idle @2780)1: 64 2:65 3:52 4:53 (full load @2780)Όπως βλέπετε οι διαφορές στις θερμοκρασίες μεταξύ των πυρήνων είναι αρκετά μεγάλη.Ήδη το έχω λύσει και εχω αλλάξει την πάστα 3 φορές, πάντα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της εφαρμογής μιας λωρίδας πάστας κατα μήκος της CPU όπως συνιστάται. Όσες φορές έχω βγάλει την ψύκτρα φαίνεται πως η πάστα ήταν ομοιόμορφα απλωμένη.Αναρρωτιέμαι αν γνωρίζει κανείς ποια είναι η διάταξη των πυρήνων αν έχουμε το τριγωνάκι κάτω αριστερά. Κάπου είχα δει πως είναι:1 23 4 αλλα δεν ήταν σίγουρος αυτός που το είχε γράψει.Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Οκτώβριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 εαν το full load γινεται με προγραμμα που ζοριζει μονο τους 2 απο τους 4 πυρηνες οι θερμοκρασιες σου και οι διαφορες στους πυρηνες ειναι λογικεςδοκιμασε με το τελευταιο Stress Prime που θα βρεις στα Tools αριστερα στην κεντρικη του Thelab και τρεξε 4 φορες το προγραμμα ενα για καθε πυρηνα οριζοντας απο τις ιδιοτητες του exe στο task manager affinity 0-1-2-3 σε καθε ενα που ανοιγεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gus Οκτώβριος 11, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 Το στρεσινγκ γίνεται με το πραιμ 95 και οπως φαίνεται στον τασκ μανατζερ χρησιμοποιούνται και οι 4 πυρήνες.Ούτως η άλλως οι διαφορές υπάρχουν και σε idle κατάσταση.Για την διάταξη των πυρήνων μπορεί κάποιος αν γνωρίζει να επιβεβαιώσει.Επίσης πως μπορώ να τσεκάρω αν "ακουμπάει" καλά η ψύκτρα στη CPU?Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 12, 2007 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Και γω διαπιστώνω μεγαλύτερες θερμοκρασίες στους πυρήνες 2,3 σε σχέση με τους 1 και 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gus Οκτώβριος 12, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 11:30] Και γω διαπιστώνω μεγαλύτερες θερμοκρασίες στους πυρήνες 2,3 σε σχέση με τους 1 και 4. Δηλαδή εννοείς πως είναι κάτι το αναμενόμενο?Γιατι εγώ σκέφτομαι πως αν μπορούν οι 2 απο τους πυρήνες να λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες τότε θα έπρεπε να μπορούν και οι άλλοι 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 12, 2007 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Δεν ξέρω. Απλά και ο δικός μου Quad παρουσιάζει την ίδια διαφοροπόιηση στους πυρήνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Οκτώβριος 12, 2007 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Σχετικά με τη διάταξη των πυρήνων, δες την εικόνα : (κάτω αριστερά είναι το τριγωνάκι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Οκτώβριος 12, 2007 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Οπότε λογικά θα περιμέναμε μεγαλύτερη θερμοκρασία στο κέντρο, άρα στους πυρήνες 2 και 3. Από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι ζεσταίνονται περισσότερο τα άκρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Οκτώβριος 12, 2007 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 απο τα αποτελεσματα φαινεται πως μαλλον ο 6600 ειναι λιγο σταβοκαπακος και δεν κανει καλη επαφη στους 1-2 η ψυκτρα με το IHS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 12, 2007 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Μην το ψάχνετε. Που είναι και πώς είναι αρκεί το πάτημα είναι καλό και η κρέμα. ΔΕΝ υπάρχει καμιά περίπτωση οι 2 δι-πύρινοι (ή οι 4 πυρήνες, πάρτε το όπως θέλετε) να είναι ολόιδιοι, και αυτό οφείλεται στην κατασκευή τους. Είναι σαν να λέμε γιατί η τάδε CPU πάει στα 4Ghz ενώ ή άλλη από το ίδιο batch δεν μπορεί να περάσει τα 3.6GHzSto Q pου δοκιμάζω έχω 55-55-55-52 πόσο στραβό να είναι αφού ο 3ος και 4ος core είναι κολημένοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Οκτώβριος 12, 2007 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 μιλαμε για θερμοκρασιες στα ιδια mhz τωρα....οχι για το overclockability τους..μην τα μπερδευεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 12, 2007 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Δεν είπα για overclockability. Ένα παράδειγμα που το συναντούμε συχνά έφερα για να δείξω ότι στο ακόμα και στο ίδιο wafer ή και στο ίδιο batch έχουμε διαφορές και τίποτα δεν είναι ακριβές αντίγραφο του άλλο ώς προς την θερμική συμπεριφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Οκτώβριος 12, 2007 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 διαφορες των 2-3-4C συναντουνται παντου και θεωρουνται φυσιολογικες...10-12C ομως?δεν εχει αναφερθει ποτε τετοια διαφορα,οποτε λογικο ειναι να μην στραφουμε εκει σαν προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gus Οκτώβριος 20, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Δοκίμασα να βάλω την ψύκτρα αλλιώς για να δω μήπως τελικά είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα. Την τοποθέτησα και στις 4 δυνατές θέσεις και τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν τα ίδια. Μεγαλύτερες θερμοκρασίες στους 1 & 2 και μικρότερες στους 3 & 4. Υποπτεύομαι πως είναι πιθανό να είναι αυτό που λέει ο Γιώργος: Αρχική απάντηση από giorgos th. απο τα αποτελεσματα φαινεται πως μαλλον ο 6600 ειναι λιγο σταβοκαπακος και δεν κανει καλη επαφη στους 1-2 η ψυκτρα με το IHS. Τί είναι το IHS και πως μπορώ να ελέγξω αν ο 6600 είναι στραβοκάπακος;ΒΤW πολύ καλή η φώτο με την διάταξη των πυρήνων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasone Οκτώβριος 20, 2007 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Και εγω μια διφορα την παρατηρω αλλα οχι κι ετσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Οκτώβριος 20, 2007 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από gus [Σήμερα, στις 15:00] Δοκίμασα να βάλω την ψύκτρα αλλιώς για να δω μήπως τελικά είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα. Την τοποθέτησα και στις 4 δυνατές θέσεις και τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν τα ίδια. Μεγαλύτερες θερμοκρασίες στους 1 & 2 και μικρότερες στους 3 & 4. Υποπτεύομαι πως είναι πιθανό να είναι αυτό που λέει ο Γιώργος:Τί είναι το IHS και πως μπορώ να ελέγξω αν ο 6600 είναι στραβοκάπακος;ΒΤW πολύ καλή η φώτο με την διάταξη των πυρήνων! Integrated Heat Spreader(το μεταλλικο κομματι στην πανω πλευρα του επεξεργαστη οπου αναγραφονται και τα στοιχεια του...ειναι ο "αγωγος θερμοτητας μεταξυ τσιπς και ψυκτρας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.