ta_mele Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2007 Καλησπάρα σε όλους!! Βασικά δεν ξέρω αν είναι σίογυρα πρόβλημα της γραφικών, αλλά κάτι τέτοιο υποψιάζομαι!Μετά από πίεση ενός φίλου, γιατί όπως έχω αναφέρει σε παλιότερο θέμα δεν είμαι GAMER, έκανα εγκατάσταση 1-2 παιχνιδάκια για δοκιμή! Έβαλα που λέτε να παίξω το Colin McRae DiRT και αρχικά έτρωγε μερικά κολλήματα στο εισαγωγικό βίντεο και σε ορισμένα σημεία μέσα στο παιχνίδι. Εν' τω μεταξύ μου πέταγε και ένα VPU Report σφαλμα.. Επίσης το ίδιο σφάλμα μου το εμφάνιζε και ορισμένες φορές όταν άνοιγα το Photoshop ή το Pinnacle. Βασικό σύμπτωμα ότι μαυρίζει η οθόνη για 2-3 δευερόλεπτα και μετα σου πετάει το σφάλμα! Διάβασα σε διάφορα θέματα ότι είναι για προστασία και ότι κάνει κάτι σαν restart την κάρτα γραφικών! Ας πούμε ωραία ως εδώ. Μπαίνω στη σελίδα της ΑΤΙ, κατεβάζω τους τελευταίους drivers τους κάνω εγκατάσταση και όλα μια χαρά προς στιγμή! Δεν μου έβγαλε ξανά σφάλμα VPU από χθες. Βάζω σήμερα να παίξω DiRT και ξαφνικά μετά από κανά μισάωρο με πετάει στην επιφάνεια εργασίας.. Πατάω να επιστρέψω στο παιχνίδι και μετα λύπης διαπίστωσα ότι δεν επέστρεφε.. Το κλείνω από το taskmanager και ξαναανοίγω το παιχνίδι.. Στο μισάωρο ξανά τα ίδια.. Μετά από 4-5 κάρτες N-Vidia που παλιότερα έχω χρησιμοποιήσει σε PC, αποφάσισα στο καινούριο να βάλω ΑΤΙ για "καλύτερα" χρώματα, για "ταχύτερη" επεξεργασία βίντεο γιατί άκουσα και εμπιστεύτικα γνωστούς, φίλους και πωλητές και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι: "ΑΤΙ ήθελες???? (Φ)ΑΤΙ τώρα, να δούμε σ'αρέσει??"Ελπίζω να μην είναι κάτι που θα με ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα! Όποιος έχει γνώση επί του θέματος ας βοηθήσει!Πληροφοριακά να πω ότι η μητρική μου είναι Asus P5K Premium και το λειτουργικό XP Proffesional. Αν χρειάζεστε κάποια άλλη πληροφορία σε σχεση με το σύστημα μπορώ να σας πω οτιδήποτε.Ευχαριστώ!
Borg Οκτώβριος 11, 2007 #2 Οκτώβριος 11, 2007 αρχικα απο τα παντα κατεβασε τα last drivers,updates και patch
ta_mele Οκτώβριος 12, 2007 Author #3 Οκτώβριος 12, 2007 Τελευτείους drivers έβαλα και update έκανα!!Επόμενο?
NoDsl Οκτώβριος 12, 2007 #4 Οκτώβριος 12, 2007 Τι τροφοδοτικό έχεις και μήπως έχεις overclockάρει το σύστημα; Πριν βάλεις τους νέους drivers ελπίζω πως απεγκατέστησες πλήρως τους προηγούμενους.
ta_mele Οκτώβριος 12, 2007 Author #5 Οκτώβριος 12, 2007 Τροφοδοτικό έχω Enrmax Galaxy 850W. Πριν εγκαταστησω τους καινούριους driverws φυσικά απεγκατέστησα τους παλιούς!!!
knight_77 Οκτώβριος 12, 2007 #6 Οκτώβριος 12, 2007 Με τι μητρικη εισαι?Καπου ειχα ακουσει παλιοτερα για ασυμβατοτητα μητρικης-ΑΤΙ...
def Οκτώβριος 12, 2007 #7 Οκτώβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από knight_77 Με τι μητρικη εισαι?Καπου ειχα ακουσει παλιοτερα για ασυμβατοτητα μητρικης-ΑΤΙ... Πληροφοριακά να πω ότι η μητρική μου είναι Asus P5K Premium
angel_f Οκτώβριος 12, 2007 #8 Οκτώβριος 12, 2007 Κατι μου θυμιζει....Διαβασε τι κανα εγω σε παρομοια περιπτωση http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=42626&perpage=20&pagenumber=1
ta_mele Οκτώβριος 14, 2007 Author #9 Οκτώβριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από knight_77 [12-10-2007 14:21] Με τι μητρικη εισαι?Καπου ειχα ακουσει παλιοτερα για ασυμβατοτητα μητρικης-ΑΤΙ... Όπως πολύ σωστά επισημανε και ο φίλος def και όπως γραφω και στο αρχικό θέμα η μητρική μου είναι Asus P5K Premium.
lord Οκτώβριος 14, 2007 #10 Οκτώβριος 14, 2007 Αρχική απάντηση από MADKiller7 [04-10-2007 21:06] Αν σου βαραγε το ati3duag.dll και επειδη ειχα το ιδιο προβλημα με μια Χ1950ΧΤ,δεν εφταιγε η καρτα ουτε και ο driver της αλλα τα XP SP2 (χωρις η με SP1 δεν παρουσιαζεται),η λυση ειναι 2 διορθωσεις της MS, KB900485 και KB920872
ta_mele Οκτώβριος 15, 2007 Author #11 Οκτώβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από lord [Χθες, στις 16:39] Το έκανα και αυτό, έκανα update τα XP, ήταν μέσα και αυτές οι ενημερώσεις.. και πάλι τα ίδια. Έχω κάνει δοκιμή με driver 7.7 , 7.8 , 7.9 και 7.10 και με όλους κάνει το ίδιο ακριβώς πράφμα.. Η συχνότητα που το κάνει διαφέρει χωρίς αυτό να έχει σχέση με το πόσο ζορίζεται η κάρτα.. Ας πούμε, βάζω στο mcrae dirt όλα off και low και πάω να παίξω έναν αγώνα και μου το κάνει 2 φορές μέσα στον αγώνα.. Τα βάζω όλα full και περνάει μισή ώρα για να το κάνει.. Επίσης παρατηρούσα ότι στι ATI CATALYST Control Center έχει αρκετές ρυθμίσεις (Anti-Aliasing, Adaptive Anti-Aliasing, Anistropic Filter, Catalyst A.I., Mipmam Detail Level, Support DXT Texture, Alternate Pixel Center, Tripple Buffering, Force 24-bit Z-buffer depth, και αυτά είναι μόνο στις ρυθμίσεις 3D......) και σκεφτόμουν μήπως κάνει κάτι conflict από εκείνες τις ρυθμίσεις με τα παιχνίδια.. Αρχικά ήταν default, έκανα δοκιμή και το έβαλα να ρυθμίζει η εφαρμογή από μόνη της το Anti-Aliasing, πάλι τα ίδια, έκανα διάφορες ρυθμίσεις manual, πάλι τα ίδια.. Τελικά το ξαναγύρισα default... Όποιος μπορεί να βοηθησεί γιατί δεν είναι κατάσταση αυτή!!!!!!
ta_mele Οκτώβριος 15, 2007 Author #12 Οκτώβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από angel_f [12-10-2007 15:46] Κατι μου θυμιζει.... Διαβασε τι κανα εγω σε παρομοια περιπτωση http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=42626&perpage=20&pagenumber=1 Δηλαδή η μόνη λύση είναι να την αλλάξω??? Δεν το πιστεύω αυτό... ούτε καν το σκέφτομαι προς το παρον... Προτιμώ να μην παίζω παιχνίδια παρά να πάω να πάρω N-Vidia και να την διπλοπληρώσω... Για καλύτερα πηγαίναμε και τη νιώσαμε για τα καλά :whistling την απογοήτευση!!!
angel_f Οκτώβριος 15, 2007 #13 Οκτώβριος 15, 2007 Στην περιπτωση μου οτι και να εκανα δεν λυθηκε το προβλημα. Δεν ειναι αναγκη να πας σε Nvidia , μπορεις να την αλλαξεις με μια ιδια
JimmyFox Οκτώβριος 15, 2007 #14 Οκτώβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από ta_mele Δηλαδή η μόνη λύση είναι να την αλλάξω??? Δεν το πιστεύω αυτό... ούτε καν το σκέφτομαι προς το παρον... Προτιμώ να μην παίζω παιχνίδια παρά να πάω να πάρω N-Vidia και να την διπλοπληρώσω... Για καλύτερα πηγαίναμε και τη νιώσαμε για τα καλά :whistling την απογοήτευση!!! Πως θα τη διπλοπληρώσεις δηλαδή? Αν την κάνεις RMA ή θα πάρεις μια άλλη 2900ΧΤ ή δίνει 20-30 παραπάνω και παίρνεις 8800GTS 640.
NoDsl Οκτώβριος 15, 2007 #15 Οκτώβριος 15, 2007 Βασικά το οτι σε πετάει στην επιφάνεια εργασίας και δεν τερματίζεται απρόοπτα το παιχνίδι σημαίνει οτι δεν είναι απαραίτητα θέμα αστοχίας υλικού. Αλλιώς θα σου έκλεινε εντελός το παιχνίδι. Αυτό που λές το έχω παρατηρήσει σε οτιδήποτε μηχάνημα οταν π.χ κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού κάνει update ένα antivirus και ρίχνει το παράθυρο του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα το Dirt τώρα, αν έριχνες το παράθυρο και το ξανασήκωνες δεν έπαιζε. ήθελε τερματισμό και πάλι απο την αρχή. Δοκίμασε να bootάρεις windows σε σχεδόν safe mode να δείς αν είναι θέμα 3ου software πο τρέχει στο μηχάνημα.Αν σου έκανε reset το vpu recover θα σου έβγαζε μύνημα οπότε δεν είναι αυτό. Τροφοδοτικό καλό έχεις για να πούμε οτι είναι ρεύμα... imho κάτι παίζει μετ α windows σου που εμφανίζεται μόνο οταν παίζεις dirt ή παιχνίδια.
angel_f Οκτώβριος 15, 2007 #16 Οκτώβριος 15, 2007 Ωραια , πες οτι φταιει το Dirt .... ta_mele δεν εχεις κανενα αλλο 3d παιχνιδι να δoκιμασεις? εμενα το εκανε μεχρι και με το defcon Πηγαινε στο CCC και απενεργοποιησε το VPU recover , εγω παρατηρησα λυγοτερα προβληματα αφου το απενεργοποιησα
NoDsl Οκτώβριος 15, 2007 #17 Οκτώβριος 15, 2007 Δεν είπα οτι φταίει το dirt. είπα οτι δεν είναι θέμα κάρτας 100%εμένα μου κάνει για 3rd software problem.
angel_f Οκτώβριος 15, 2007 #18 Οκτώβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 00:39] Δεν είπα οτι φταίει το dirt. είπα οτι δεν είναι θέμα κάρτας 100%εμένα μου κάνει για 3rd software problem. ΟΚ συμφωνω ,να μην βγάζω βιαστικά συμπεράσματα , δεν φταίω εγώ ... η 2900 με έκανε δεισιδαίμωνΑς βαλει και κανενα αλλο παιχνιδι να δουμε αν θα εχει προβληματα
JimmyFox Οκτώβριος 15, 2007 #19 Οκτώβριος 15, 2007 H αλήθεια είναι οτι το DiRT είναι από τη φύση του ολίγον ασταθές. 1 στις 4 φορές δεν ξεκινάει. Το ξανατρέχω και παίζει κανονικά για ώρες. ’σχετα από oc ή default καταστάσεις.Ως τώρα όμως δεν μου έχει τύχει να με πετάξει όσο παίζω.
perp Οκτώβριος 15, 2007 #20 Οκτώβριος 15, 2007 Ρε συ ta_mele πριν βάλεις την 2900...τι κάρτα είχες? με τι πρόγραμμα έκανες επεγκατάσταση? Αν είχες NV ειναι πολυ πιθανό να έχει ξεμείνει κάτι απο πριν... Το πρόβλημα στο εμφανίζει μόνο στο DIRT ή και σε άλλα παιχνίδια?Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με την πρώτη μπλε οθόνη/κόλλημα ο κόσμος σκέφτεται κατευθείαν το RMA... sorry κιόλας αλλα αν ήταν έτσι με το πρώτο κόλλημα του υπολογιστή , των XP, των VISTΑ, των μνημών, του freezing σε ενα 3DMARK κτλ θα έπρεπε να πουλάμε και να αγοράζουμε καθημερινά... Παλέψτε το λίγο καθώς αυτα τα έχουμε περάσει όλοι λίγο πολύ... Αν ειναι έτσι κάθε φορά σημαίνει οτι δεν υπάρχει ουτε μια 2900 που να μην ειναι προβληματική και οπως καταλαβαινετε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει...Θεωρώ οτι οταν αγοράζουμε ένα καινουριο hardware και δει κάρτα γραφικών ας ασχολιόμαστε λίγο μαζί της, ας διαβάζουμε κάνα guide και τι σημαίνουν ολα αυτα που υπάρχουν στο CCC ή στο αντίστοιχο μενου της NV... Και το λέω γιατί ακολουθώντας ενα τέτοιο route... ως δια μαγείας η δικιά μου 2900 δεν μου ξαναέβγαλε πρόβλημα σε game... και δεν μπορώ να πιστέψω οτι η δικιά μου ειναι η τέλεια 2900....μήπως δεν φταίει η κάρτα αλλά εμείς?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.