Jump to content

Προβλημα με τηλεοραση

GoZzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα.

Αγορασα μια τηλεοραση lcd samsung 37'' le37m86b.Το προβλημα ομως ειναι οτι δειχνει την εικονα γρηγορα οχι σε πραγματικο χρονο,δηλαδη οπως το dvd οταν παταμε >>.Επισης ο ηχος εχει καθιστεριση.Τι φταει και τι πρεπει να κανω?

(πειτε μου αν δεν το εξηγησα καλα)

Δεν το εξήγησες καλά...

Την εικόνα από ποιά πηγή την δείχνει σε ff???

Πως να το πω,στο dvd αμα πατησεις αυτο >> το κουμπι(αμα θες να πρωχωρησεις την ταινια μπροστα,η ταινια δεν παιζει γρηγορα και αναλογα ποσο x το εχεις βαλει (π.χ x4 )τοσο πιο γρηγορα πηγαινει μπροστα.Ετσι δειχνει ολα τα καναλια.

Τι ειναι το ff?

Γρήγορα δε μπορεί να τα δείχνει. Δηλαδή αν την αφήσεις ανοιχτή για λίγη ώρα θα βλέπεις αυτά που θα δούμε εμείς σε 2 ώρες?? :D Μήπως εννοείς ότι η εικόνα είναι αλλοιωμένη σαν να έχεις βάλει να πηγαίνει γρήγορα? (ff = fast forward = αυτό που λες με το >> )

Οταν λεω γρηγορα δεν εννοω πολυ γρηγορα,κατι λιγο περισσοτερο απο το κανονικο το οποιο ειναι αισθητο και επισης εχει και καθηστερησει ενα τσακ στον ηχο.Στην αλλη TV,μια 27αρα δειχνει μια χαρα και περνουν απο την ιδια πηγη(την κεραια της ταρατσας).Αλλα και με μια φορητη κεραια δοκιμασε και παλι τα ιδια.Μηπως φταει που ειναι 37αρα?

Μια τετοια TV θα ηθελαν ολοι! Να βλεπεις τα goal πριν ακομα ξεκινησει ο αγωνας και να παιζεις στοιχημα ακριβες σκορ!!

(Εξηγησε λιγο πιο αναλυτικα αν μπορεις,για να σε βοηθησει οποιος ξερει)

κατι τετοιο ειχα και με την philips μου

ειναι μια απλη αλλαγη που πρεπει να κανεις στα settings κατι με τα φιλτρα

δεν ξερω πως το λενε στην samsung

Θα σας δωσω ενα παραδειγμα.Στη στεφανιδου,στο τελος της εκπομπης,στο κατω μερος της οθονης περνανε κατι γραμματα που λενε ποιους καλεσμενους θα εχει αυριο κτλ(σαν αυτα που περνανε και στον Θεμο).Περνανε με τετοιο ρυθμο ωστε να μπορεις να τα διαβασεις.Σην δικια μου ομως τηλεοραση περνουσαν γρηγορα και δεν προλαβαινα να τα διαβασω.

Οσο αφορα τον ηχο,αμα προσεξεις το στομα π.χ του φερεντινου καταλαβαινεις οτι ο ηχος ερχεται ενα τσακ πιο πισω απο την εικονα.

Εβαλα τα δυνατα μου!

Υ.Γ1.Δεν βλεπω τατιανα,ετυχε!

Υ.Γ2.Ουτε deal...

Αυτο που λες με τα κινουμενα γραμματα,το εμφανιζει και η Dell μου παιζοντας με USB Tv tuner.Επισης,αναλογα και με την τρεχουσα κατασταση του PC,πολλες φορες η χρονικη υστερηση ειναι τοσο μεγαλη που αλλο ακους και αλλο διαβαζεις απ'το στομα του παρουσιαστη(αρκετα ms )

Τελος,οταν βλεπω το "θρυλο στην ευρωπη" και γινει ενα δυνατο σουτ,διακρινεις την τροχια της μπαλας και οχι την μπαλα.Στην αρχη,μου χτυπαγε πολυ ασχημα,τωρα το εχω συνηθισει.Αλλα συχνα καποιοι φιλοι μου διαμαρτυρονται οτι δεν μπορουν να δουν τη μπαλα

Πιθανες εξηγησεις

1.Οφειλεται στη συνδεση του tuner και την ποιοτητα εικονας που μπορει να προσφερει

2.Οφειλεται στην οθονη ή γενικοτερα στην τεχνολογια αυτη

Την περιπτωση να φταει η VGA την αποκλειω γιατι εχω δοκιμασει και με τις 2 καρτες της υπογραφης με το ιδιο αποτελεσμα

Η διαφορα στην απεικονιση, οφειλεται στη μεθοδο deinterlace που επιλεγει ο καθε κατασκευαστης για το πανελ του. Στις τηλεορασεις δεν εχω δει ως τωρα καποιο μοντελο, οπου μπορεις να επιλεξεις το mode. Το κακο ειναι οτι, αναλογα με τη μεθοδο ειναι δυνατον να παρουμε πολυ καλη ποιοτητα εικονας, αλλα κακη κινηση (η περιπτωση σου), ή καλη κινηση και σχετικα κατωτερη ποιοτητα εικονας.

Και τα δυο μαζι, μονο στα πολυ ακριβα μοντελα με τους κορυφαιους scalers.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.