mariosalice Οκτώβριος 11, 2007 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 To kit δεν έχει την αντλία vario αλλά την απλή.Κατά τη γνώμη μου είναι μειονέκτημα, γιατί δεν θα μπορεί κανείς εύκολα να αλλάξει την ταχύτητα και να μειώσει το θόρυβο.Τα panel δεν λειτουργούν πάντα.Πρέπει και η αντλία να μπορεί να δουλέψει σε χαμηλότερες στροφές, χωρίς να τις ανεβοκατεβάζει παράξενα.Επίσης θα προτιμούσα το Dtek Fusion για block.’ρα καλύτερα κομμάτι κομμάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Οκτώβριος 11, 2007 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 Μάριε δεν είναι μόνο αυτά που γράφεις (και σίγουρα δεν ειναι και τα πιο κύρια χαρακτηριστικα) απο τα οποια εξαρτάται η διαφορα full-idle Θα σου αναφέρω ενα παραδειγμα.Δοκιμάζαμε 4 διαφορετικά μπλόκ σε να μηχάνημα με Q6600@3600 με 1.6ν ,με τρια μπλόκ ,διπλό ψυγείο και αντλια βυθιζόμενη 600 l/hΤα μπλοκ σε cpu-gpu ηταν δικά μου ενω στο chipset ειχε ενα Alphacool Οπως καταλαβαίνεις δεν ήταν και οι καλύτερες ς συνθήκες Τα πάντα ηταν O/c και με αρκετη τάση Με το πρώτο boot το πισι ηταν σε ηρεμια στους 47-48C .Mόλις πατούσαμε το start για το 4Χprime η θερμοκρασία πεταγόταν στους 80C για να καταλήξει στους 85 σε 3-4 λεπτα οπου και χτυπούσε το τέστΤα τρία μπλόκ είχαν παρομοια συμπεριφορά και μόνο το ένα κρατούσε αρχικα στος 77c για ανέβει και αυτό τελικα στους 84 (μετα απο 10 λεπτα) και να χτυπήσει τελικα το τέστΗταν φανερό πλέον ότι είχαμε φτάσει ( και ξεπεράσει) την απόδοση του ψυγειου λόγο του πόλυ υψηλου θερμικου φορτιόυ που το αναγκάσαμε να διαχειριστει Η διαφορά που παρουσίασε το ενα μπλοκ οφειλόταν στην διαφορετική του σχεδίαση αλλά τελικά λόγο των όσων είπα πιο πρίν είχαμε την ίδια κατάληξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Οκτώβριος 11, 2007 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 Έχεις δίκιο. Λάθος μου. Το έγραψα ανάποδα. Θεώρησα δεδομένο ότι κρατάει τη θερμοκρασία σε load, ενώ δεν είναι έτσι, γιατί απλά δεν το δοκίμασα. Να το εξηγήσω. Προυπόθεση είναι το WC ή οποιαδήποτε άλλη λύση ψύξης να μπορεί να αποβάλει τη θερμοκρασία σε load και όχι σε idle. Αν συνεχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία σε load, σημαίνει ότι η ψύξη είναι ανεπαρκής για το συγκεκριμένο υπερχρονισμό και θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δηλαδή ισχύει ότι ... όταν μια ψυκτική λύση διατηρεί σταθερή θερμοκρασία σε load, τότε η διαφορά από το idle θα είναι 15-20°C περίπου, μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας και στις δύο περιπτώσεις, με ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος (να μην ανεβαίνει και η θερμοκρασία στο δωμάτιο) και όχι το αντίθετο (δηλαδή όταν σε idle κρατάει τη θερμοκρασία, τότε σε load θα την κρατάει σε +20°C). Δεν μιλάω για full load, γιατί δεν ενδιαφέρει πρακτικά. Βέβαια, είναι ακόμα καλύτερα, μια ψύξη να μπορεί να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία μετά από μισή και μία ώρα με FFT orthos με απόλυτη priority, σε ένα συγκεκριμένο υπερχονισμό, ώστε να υπάρχει και κάποιο περιθώριο να αυξηθεί η θερμοκρασία στο περιβάλλον. Καλό είναι λοιπόν όταν λέμε ότι έχουμε καλή υδρόψυξη, να λέμε τι υπερχρονισμό μπορεί να κρατήσει, με ποιο επεξεργαστή, σε ποια θερμοκρασία και να το δείχνουμε με screenshot όπου θα φαίνεται ένα θερμόμετρο περιβάλλοντος και το orthos στη μισή και στη μία ώρα. Γι' αυτό δεν έχει καμία πρακτική αξία το screenshot που έβαλα και δεν δείχνει τίποτα. Ήρθα στα λόγια σου τελικά LOL ... Edit Από τα παραπάνω βγαίνει και ένα πρακτικό συμπέρασμα. Όταν δίνεις μια υδρόψυξη, δεν θα ήταν άσχημα αν ανέφερες σε ποια συχνότητα μπορεί να κρατήσει σταθερή τη θερμοκρασία ενός συνήθους επεξεργαστή (πχ Core2 E6600@1.6v: 3600MHz) με θερμοκρασία δωματίου 25°C και τους ανεμιστήρες του ψυγείου στις Ψ στροφές, με θόρυβο Ζ. Μην ξεχνάμε και το θέμα του θορύβου βέβαια, γιατί αν έχουμε θηρία ανεμιστήρες να κάνουν σαν αεροπλάνα λογικό είναι να πετύχουμε μεγαλύτερες συχνότητες. Στο παράδειγμα που μας έδωσες, θα μπορούσες να κατεβάσεις τη συχνότητα σταδιακά, μέχρι να δεις ότι όση ώρα και να περνάει η θερμοκρασία του core παραμένει σταθερή. Αυτή είναι η συχνότητα υπερχρονισμού, όπου η υδρόψυξη σου είναι επαρκής 24/7, όταν συνδυάζεται με chipset block Χ και κάρτα γραφικών 8800gtx, με ανεμιστήρες στις 2000 στροφές και θόρυβο ΩdB (το γράφουν οι ανεμιστήρες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Οκτώβριος 11, 2007 Author #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 Πραγματικά δεν περίμενα τοσες απαντήσεις. Μπράβο ρε παίδες! Στο θέμα μας τώρα. Σκέφτομαι για κάποιο τετραπύρηνο όπως τον Q6600 ή κάποιο αντίστοιχο απο πλευράς τιμής τετραπύρηνο amd. Δεν έχω απόφασίσει ακόμα. Περιμένω γιατί δεν βιάζομαι άμμεσα για αγορά. Απο πλευρά κάρτας γραφικών κάποια 2900pro η 8800GT. Όταν λέω OC εννοώ της τάξης το 20 - 30%.Δεν έχω καθόλου εμπειρία απο WC και για να πω την αλήθεια μου αρέσει η ιδέα όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Έχετε να προτείνεται κάποια άλλα έτοιμα συστήματα?Αυτο είναι καλύτερο δηλαδή? http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976923&product=929492 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Οκτώβριος 11, 2007 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλό για τους εξής λόγους.Όλος ο ζεστός αέρας από το κουτί ανεβαίνει πάνω, εκεί που είναι το ψυγείο, οπότε ο επεξεργαστής θα ανεβάσει θερμοκρασίες.Επιπλέον το ψυγείο όταν μπαίνει στο ανώτερο σημείο, όλος ο αέρας θα πηγαίνει και θα εγκλωβίζεται εκεί.Το ψηλότερο σημείο πρέπει να είναι το tank, για να γίνεται η πλήρωση, ο έλεγχος της στάθμης εύκολα και η εξαέρωση του κυκλώματος.Ας είναι κλειστό.Οι σωλήνες για να φτάσουν μέχρι κάτω στην αντλία ακολουθούν πολύ μεγάλη διαδρομή.Η αντλία είναι μέσα στη μέση χύμα στο κύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Οκτώβριος 11, 2007 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 18:44] Όλος ο ζεστός αέρας από το κουτί ανεβαίνει πάνω, εκεί που είναι το ψυγείο, οπότε ο επεξεργαστής θα ανεβάσει θερμοκρασίες.με την εμφανιση του πρωτου ανεμιστηρα μεσα στο κουτι, εχει δημιουργηθει ενα αεροδυναμικο χαος. δεν υπαρχει πλεον φυσικη κυκλοφορια αερα, για να ανεβει ο ζεστος αερας ψηλα.Επιπλέον το ψυγείο όταν μπαίνει στο ανώτερο σημείο, όλος ο αέρας θα πηγαίνει και θα εγκλωβίζεται εκεί.γιατι αυτο; εχει ανεμιστηρες το ψυγειο και διωχνει τον αερα εξω. αν εγκλωβιζεται με τους ανεμιστηρες, χωρις τους ανεμιστηρες τι κανει;Το ψηλότερο σημείο πρέπει να είναι το tank, για να γίνεται η πλήρωση, ο έλεγχος της στάθμης εύκολα και η εξαέρωση του κυκλώματος.και στο χαμηλοτερο να ειναι, μια χαρα γινεται η εξαερωση. ποτέ δεν το εβαλα ψηλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Οκτώβριος 12, 2007 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Για το δεύτερο, μιλούσα για τον αέρα μέσα στο κύκλωμα.Όταν υπάρχει έστω και λίγος αέρας μέσα στο κύκλωμα, αυτός γίνεται αρχικά φυσαλίδες και το νερό γίνεται σαν γάλα.Με την ώρα, σιγά σιγά, οι φυσαλίδες συγκεντρώνονται στο ανώτερο σημείο του κυκλώματος και το νερό καθαρίζει.Όσο για το κουτί, ο ζεστός αέρας μαζεύεται πρακτικά στο πάνω του μέρος.’νοιξε ένα οποιοδήποτε κουτί και θα το διαπιστώσεις.Εξηγήσεις με περισσότερα λόγια.Αν το ψυγείο είναι σωληνωτό δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Στα κυψελωτά όμως, που έχουν φέτες, όταν τα βάζουμε οριζόντια, οι φέτες είναι κάθετες προς το έδαφος.Όταν βάζουμε τα ψυγεία οριζόντια στο πάτωμα τόσο η είσοδος του νερού όσο και η έξοδος βρίσκονται στο πάνω μέρος. Έτσι, ο αέρας δεν μπορεί να εγκλωβιστεί, γιατί οι μισές φέτες εισόδου του νερού, επικοινωνούν με τις μισές φέτες εξόδου και έτσι ο αέρας θα φύγει από την έξοδο.Αν η είσοδος και η έξοδος βλέπουν προς τα κάτω, τότε σταδιακά και με τον καιρό, στο πάνω μέρος του ψυγείου θα εγκλωβιστεί αέρας, γιατί δεν έχει από που να φύγει.Με την ίδια λογική στο block η έξοδος του νερού πρέπει να βρίσκεται πάνω από την είσοδο.Αν θέλει κανείς να βάλει το ψυγείο του πάνω, πρέπει να επιλέξει σωληνωτό ψυγείο, με τις είσοδο έξοδο, παράλληλα με την καθ' ύψος διάσταση του ψυγείου.Βέβαια και πάλι ο αέρας που θα περνάει από το ψυγείο θα είναι ζεστός και η απόδοση μειωμένη.Γενικά προτιμώ το ψυγείο να μπαίνει κάθετα-μπροστά και κάτω ή οριζόντια-κάτω με τις είσοδο έξοδο στο ανώτερο σημείο και να βάζει ΚΡΥΟ αέρα.Μπροστά κάτω όμως πιάνει αρκετές θέσεις 5 1/4 και συνήθως εκεί μπαίνουν οι σκληροί δίσκοι.Επιπλέον δεν χωράει διπλό 120άρι ψυγείο, παρά μόνο στα κουτιά παλαιού τύπου, που ήταν ψηλά.Για να μπει κάτω, απαιτεί κατάλληλο κουτί, που να αφήνει περιθώριο από τη μητρική.Δυστυχώς τα περισσότερα κουτιά δεν σχεδιάζονται για να δεχτούν υδρόψυξη και όλο πατέντες είμαστε.Η λύση "άστο έξω χύμα το ψυγείο" δεν με εκφράζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Οκτώβριος 12, 2007 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 08:04] Όσο για το κουτί, ο ζεστός αέρας μαζεύεται πρακτικά στο πάνω του μέρος.’νοιξε ένα οποιοδήποτε κουτί και θα το διαπιστώσεις. εχεις ιδιαιτερα υψηλο IQ, για να μη μπορεις να εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο. και οχι, ο λογος δεν ειναι οτι σε ενα κουτι με 3-5-7 ανεμιστηρες, ο ζεστος αερας ανεβαινει επανω. οσο για τα υπολοιπα, μαλλον η βιομηχανια ξερει κατι παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Οκτώβριος 12, 2007 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Ο ζεστός αέρας είναι αραιότερος και ανεβαίνει επάνω.Δεν είπα ότι δεν μπορώ να το εξηγήσω.Η δική σου άποψη όμως είναι αντίθετη, ότι ο στροβιλισμός του αέρα εξ αιτίας των ανεμιστήρων διαταράσσει αυτή την αρχή και δεν έχουμε ζεστό αέρα πάνω.Διαφωνούμε επίσης στο γεγονός ότι η βιομηχανία πάντα γνωρίζει.Η άποψη μου είναι ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος και μέτριες ή κακές κατασκευές υπάρχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Οκτώβριος 12, 2007 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Παίρνεις αυτό και είσαι τζετ Με σωληνωτό διπλό ψυγείο, 12cm fans, αντλία και τανκ όλα σε ένα Το έχω κι εγώ. Βάζεις το δικό σου μπλόκ (ένα ή παραπάνω) το δικό του το κρατάς ενθύμιο Έχει και ταχυσύδεσμους. Πολύ πρακτικό για μένα. Το μόνο κακό είναι οτι η αντλία του κάνει λίγο φασαρία... Αν θες όμως μπορείς να κάνεις τις μετατροπές στο δικό του κουτί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Οκτώβριος 12, 2007 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Ignatios [Σήμερα, στις 15:19] Παίρνεις αυτό και είσαι τζετ Κάνει δουλεια αυτό? Μπορεις να μας δωσεις ενδεικτικες θερμοκρασιες απο τον Ε6600? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Οκτώβριος 12, 2007 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Τώρα μπορώ να πώ μόνο ότι θυμάμαι... περίπου 50 σε πλήρες φορτίο...ΑΛΛΑ έχω και την 8800GTX και επιπλέων ένα μονό ψυγείο ανάμεσα στα μπλόκ της CPU και της VGA. (Μετά τον 6600 και πριν την 8800).Idle 30 ή και λιγότερο....Κάποια άλλη στιγμή απο το σπίτι θα σου πω και θερμοκρασίες για την 8800. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Οκτώβριος 12, 2007 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Ίδιος είμαι και εγώ Ιγνάτιε. Μόνο που είμαι λίγο τσιμπιμένος λόγο Quad και στα 3.73 έχω 35idle και 52-55 full Load. Η Ultra μου είναι στους 39-40 νορμάλ και 43 όταν την πάω όσο λέει η υπογραφή μου με θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στο δωμάτιο 23c.Στο ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει επάνω αν το ψυγείο είναι κάτω και βάζει αέρα δεν ισχύει σε κουτιά που κλείνουν τελείως το κάτω από το πάνω μέρος όπως το V2000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 12, 2007 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Και ποσο εχει αυτο ρε μαγκες ; Και απο που ; Δε μπορω να ψαχτω τωρα γιατι παω οφθαλμιατρο...... ευχαριστωωω edit : Ignatie Με ποιο προγραμμα μετρας την θερμοκρασια ;Γιατι αν ειναι με το προγραμμα της GB υπολογισε +20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Οκτώβριος 12, 2007 Author #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Μαγκες πείτε μου τότε μια πρόταση ολοκληρωμένη. Να τα έχει όλα τα απαραίτητα για να μπει η υδρόψυξη μέσα στο κουτι. Θέλω να ψύχει CPU,VGA chipset. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cuore Sportivo Οκτώβριος 12, 2007 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από GoMaR [Σήμερα, στις 17:55] Και ποσο εχει αυτο ρε μαγκες ; Και απο που ; Δε μπορω να ψαχτω τωρα γιατι παω οφθαλμιατρο......ευχαριστωωω Στο e-shop έχει σχεδόν 170...Αρκετά καλά για τις παραπάνω θερμοκρασίες. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650589Το micro της swiftech αξίζει τα λεφτάα του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Οκτώβριος 12, 2007 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 θερμοκρασίες με Coretemp και σήμερα που έχει και δροσούλα E6600 47-43 full load. Η 8800GTX έχει 50 (Vista...) αλλά και μετά απο αρκετό παιχνίδι δεν ανεβαίνει πάνω απο 52-53. Overclocking πουθενά για την ώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Οκτώβριος 12, 2007 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από alexkhr Μαγκες πείτε μου τότε μια πρόταση ολοκληρωμένη. Να τα έχει όλα τα απαραίτητα για να μπει η υδρόψυξη μέσα στο κουτι. Θέλω να ψύχει CPU,VGA chipset. Μηπως καλυτερα να το αναβαλλεις για λιγο μεχρι να εισαι σε θεση να διαλλεξεις μονος σου? oc κανεις και με μαμα ψυκτρα.. Υπαρχουν εδω μεσα δεκαδες threads για υδροψυξη.Στο λεω για να μη πεταξεις τζαμπα λεφτα αφου ειναι φανερο εδω οτι ο καθενας υπερασπιζεται αυτο που εχει αγορασει..Περιμενω αυτον που θα βγει και θα πει αγορασα μαπα πραμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Οκτώβριος 12, 2007 #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Αρχική απάντηση από Ignatios [Σήμερα, στις 19:42] θερμοκρασίες με Coretemp και σήμερα που έχει και δροσούλα E6600 47-43 full load. Overclocking πουθενά για την ώρα Οταν λες full load .... Εχεις τρεξει orthos για μια ωρα (η περισσοτερο) με priority 9 ? Επισης οταν λες δροσουλα ? ποσους βαθμους εχεις στο δωματιο ? Με 170 ευρω μπορει να στησει πολυ καλο custom W/C Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Οκτώβριος 12, 2007 #40 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2007 Για να πούμε ότι μια ψύξη κάνει σωστά τη δουλειά της δεν είναι εύκολο πράγμα.Δείτε αν θέλετε αυτό το ποστ.http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=609754#post609754 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.