Jump to content

Σκέψεις για water cooling!

alexkhr

Recommended Posts

Παίδες σκεφτομαι να κανω το βήμα και να προχωρήσω στην εγκατάσταση υδρόψυξης. Δυστυχώς όμως δεν έχω ιδέα απο το όλο θέμα. Ετσι σκέφτηκα να πάρω μια ετοιμη λύση. Ψάχνοντας βρήκα αυτό: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000bws.asp

Ποιά είναι η γνώμη σας? Θα μπορεί να γίνει ελαφρυ OC στο συγκεκριμένο kit?

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από alexkhr [Σήμερα, στις 18:58]

Παίδες σκεφτομαι να κανω το βήμα και να προχωρήσω στην εγκατάσταση υδρόψυξης. Δυστυχώς όμως δεν έχω ιδέα απο το όλο θέμα. Ετσι σκέφτηκα να πάρω μια ετοιμη λύση. Ψάχνοντας βρήκα αυτό: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000bws.asp

Ποιά είναι η γνώμη σας? Θα μπορεί να γίνει ελαφρυ OC στο συγκεκριμένο kit?

Γεια χαρά !

Σε τι σύστημα θα βάλεις αυτήν την υδρόψυξη ; Τι επεξεργαστή ; Και όταν λες για ελαφρύ OC αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Παρατηρώ ότι αυτό που σκέφτεσαι είναι πολύ "νοικοκυρεμένο" αλλά πχ σε έναν quad δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά. Μου φαίνονται λίγο μικρές οι διατομές 3/8 που έχει. Όλα εξαρτώνται από το σύστημά σου, τι θέλεις να ψύξεις και πόσο σκέφτεσαι να το "ανεβάσεις". Κάνε τον κόπο, φτιάξε μια απλή υπογραφή να βλέπουν όλοι τι έχεις, οπότε να απαντούν ευκολότερα.

Είναι η καλύτερη λύση κουτιού με έτοιμο WC κατά τη γνώμη μου.

Πάρε τη με κλειστά μάτια.

Δεν θα χάσεις.

Για να σου φτιάξουν ίδια hand made ξέχνα το.

Σκέτη η υδρόψυξη θα σου κοστίσει και περισσότερα από όσο το συνολάκι που πρότεινες και θα είναι χειρότερη, από άποψη απόδοσης - θορύβου.

Αρχική απάντηση από Chessman [Χθες, στις 23:49]

Γεια χαρά !

Σε τι σύστημα θα βάλεις αυτήν την υδρόψυξη ; Τι επεξεργαστή ; Και όταν λες για ελαφρύ OC αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

Παρατηρώ ότι αυτό που σκέφτεσαι είναι πολύ "νοικοκυρεμένο" αλλά πχ σε έναν quad δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά. Μου φαίνονται λίγο μικρές οι διατομές 3/8 που έχει. Όλα εξαρτώνται από το σύστημά σου, τι θέλεις να ψύξεις και πόσο σκέφτεσαι να το "ανεβάσεις". Κάνε τον κόπο, φτιάξε μια απλή υπογραφή να βλέπουν όλοι τι έχεις, οπότε να απαντούν ευκολότερα.

Το πολύ πολύ να αλλάξει τα rakor και να βάλει πιο χοντρούς σωλήνες αν θέλει τον super υπερχρονισμό.

Δεν θα ξοδέψει κάνω από 10-20 .

Αλλά δεν θα χρειαστεί, ότι επεξεργαστή και να βάλει και όσο και αν τον υπερχρονίσει.

Ίσως να χρειαστεί πιο χοντρούς σωλήνες, αν θέλει να προσθέσει και μια 8800GTX.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:22]

Σκέτη η υδρόψυξη θα σου κοστίσει και περισσότερα από όσο το συνολάκι που πρότεινες και θα είναι χειρότερη, από άποψη απόδοσης - θορύβου.

Δεν λέω ότι ειναι κακή ιδέα αλλά με 260e δεν μπορεις να κανεις καλυτερη υδροψυξη(σκετη) ?

Τόσο ακριβα ειναι..... να κάνεις costum w/c ? :...:

Εdit :

Xωρις να ξερω πολλά...

Black Ice Xtreme Radiator 360............ 50e

Universal Crusader water cooling block Full Copper.........57e

Eheim 1250 220v 1200 l/h............70e

+ 40e ότι άλλο θα χρειαστεί ....συνολο περιπου 220e

Με ίδια απόδοση ναι.

Τα προβλήματα για να φτιάξει μόνος του κάποιος την υδρόψυξη είναι πάρα πολλά.

Μην παίρνουμε την ιδανική περίπτωση που ξέρουμε τι εξαρτήματα θέλουμε, ποια έχουν απόδοση, ποια είναι καλής ποιότητας, ποια δεν βγάζουν θόρυβο και ζέστη, ποια έχουν τροφοδοσία 12v και όχι 220v, ποια υπάρχουν στην αγορά, πότε θα τα φέρουν, τι ρακόρ και σωλήνες υπάρχουν, με ποιό τρόπο θα τα στήσουμε ώστε να έχουν απόδοση, τι εργαλεία έχουμε για τροποποιήσεις στο κουτί και χίλια μύρια άλλα παρόμοια.

Αν πάλι σου φτιάξει άλλος την υδρόψυξη, θα σε τσεκουρώσει και το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο.

Αν με 220 e φτιαχνεις χειροτερο W/C απο αυτο που εχει το thermaltake 4000ΒWS

να πουλήσω το Armor μου και να πάρω ένα τέτοιο και γω που δεν ξερω απο αυτα

και να ειμαι και νοικοκυρεμενος....

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 00:40]

Αν πάλι σου φτιάξει άλλος την υδρόψυξη, θα σε τσεκουρώσει

Α...αυτο δεν το ηξερα.

αν και επιχειρηματικα δεν είναι και τόσο "εξυπνο" για αυτην την ιδιαιτερη αγορά, imo.

Η ιδανική λύση θα ήταν να πάρεις το κουτί αυτό σκέτο και το ψυγείο του που είναι αστέρι, ξεχωριστά.

Να βάλεις το ψυγείο στην ίδια θέση που έχει η πρόταση της kandalf

Να προσθέσεις μια αντλία καλή (Laing D5-Pump 12V D5-Vario 1/2) και το Dteck fusion block στη μισή ίντσα.

Θέλει όμως γνώσεις.

Καλύτερα έτσι όπως είναι και μετά μπορεί κανείς να κάνει αναβαθμίσεις σιγά σιγά, αρχίζοντας από το Block.

Τα λάστιχα δεν παίζουν και πολύ ρόλο.

Αρχική απάντηση από Dem [Σήμερα, στις 00:47]

Αν με 220 e φτιαχνεις χειροτερο W/C απο αυτο που εχει το thermaltake 4000ΒWS

να πουλήσω το Armor μου και να πάρω ένα τέτοιο και γω που δεν ξερω απο αυτα

και να ειμαι και νοικοκυρεμενος....

Α...αυτο δεν το ηξερα.

αν και επιχειρηματικα δεν είναι και τόσο "εξυπνο" για αυτην την ιδιαιτερη αγορά, imo.

Δεν ξέρω αν έχεις κάποια άποψη στο θέμα και δεν κατάλαβα αν ρωτάς ή αν ξέρεις.

Η αγορά είναι ιδιαίτερη όπως λες και η έξυπνη λύση κατά τη γνώμη μου είναι η υδρόψυξη που έρχεται πακέτο με το κουτί, έτοιμη.

Παιδεύτηκα να προσαρμόσω κάποια εξαρτήματα σε ένα παλιό κουτί, με σωστό τρόπο που να αποδίδει (οι διαφορές στην απόδοση είναι τεράστιες ανάλογα με τη θέση του ψυγείου και των ανεμιστήρων του) ταλαιπωρήθηκα να βρω τα ρακόρ ασφαλείας που θέλω και τα λάστιχα που να ταιριάζουν με τα ρακόρ αυτά και καταξοδεύτηκα για να φέρω από Αμερική το block της Dtek.

Φίλε εγώ την υδρόψηξη την πήρα 200e με διπλο ψυγειο eheim αντλια και cpu block του unseen.

Φιλε Mariosalice με ψάρωσες με τόσες παραμέτρους που έβαλες...

Μπορεί το έτοιμο να μην έχει τόσο μπελά και Ίσως, ισως όχι τόσο θόρυβο γιατί θα είναι ποιο σταθερα τα parts όπως αντλία, ψυγείο..

Αυτό όμως που δεν ξέρω είναι η απόδοση.....με τόσος μικρούς σωλήνες που έχουν προβληματίζομαι...

3/8 σωλήνες έχω και δουλεύουν μια χαρά στα 3900MHz με 50 βαθμούς load.

Τη διαφορά την κάνει το ψυγείο και κυρίως η θέση του.

Καλό είναι κατά τη γνώμη μου οι ανεμιστήρες να περνάνε τον κρύο αέρα από μπροστά μέσα από το ψυγείο και να τον βάζουν μέσα στο κουτί.

Είναι λάθος να σπρώχνουν στο ψυγείο τον ζεστό αέρα από μέσα από το κουτί.

Η καλύτερη διάταξη για μένα είναι το ψυγείο να βρίσκεται μπροστά και κάτω, οι είσοδος έξοδος να βρίσκονται πάνω (για να μην εγκλωβίζεται ο αέρας), να έχει μεταλλικό κάλυμμα που να αφήνει απόσταση στην εσωτερική επιφάνεια του κουτιού μεταξύ των fins και των ανεμιστήρων (για να βιδώσουν οι ανεμιστήρες χωρίς να τρυπήσουν το ψυγείο και για να μην κάνουν θόρυβο) και μετά να είναι οι ανεμιστήρες, που να ρουφάνε τον κρύο αέρα από έξω προς τα μέσα στο κουτί, περνώντας τον μέσα από τα fins του ψυγείου. Οι ανεμιστήρες πρέπει να είναι 12άρηδες, δύο ή τρεις ρυθμιζόμενων στροφών.

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 01:25]

3/8 σωλήνες έχω και δουλεύουν μια χαρά στα 3900MHz με 50 βαθμούς load.

Τη διαφορά την κάνει το ψυγείο και κυρίως η θέση του.

Καλό είναι κατά τη γνώμη μου οι ανεμιστήρες να περνάνε τον κρύο αέρα από μπροστά μέσα από το ψυγείο και να τον βάζουν μέσα στο κουτί.

Είναι λάθος να σπρώχνουν στο ψυγείο τον ζεστό αέρα από μέσα από το κουτί.

Η καλύτερη διάταξη για μένα είναι το ψυγείο να βρίσκεται μπροστά και κάτω, οι είσοδος έξοδος να βρίσκονται πάνω (για να μην εγκλωβίζεται ο αέρας), να έχει μεταλλικό κάλυμμα που να αφήνει απόσταση στην εσωτερική επιφάνεια του κουτιού μεταξύ των fins και των ανεμιστήρων (για να βιδώσουν οι ανεμιστήρες χωρίς να τρυπήσουν το ψυγείο και για να μην κάνουν θόρυβο) και μετά να είναι οι ανεμιστήρες, που να ρουφάνε τον κρύο αέρα από έξω προς τα μέσα στο κουτί, περνώντας τον μέσα από τα fins του ψυγείου. Οι ανεμιστήρες πρέπει να είναι 12άρηδες, δύο ή τρεις ρυθμιζόμενων στροφών.

:blink: ζαλίστικα ... :)

Μακρια απο Τhermaltake Watercooling !!!! Ειλικρινα θα πεταξεις τα λεφτα σου.

Τα υλικα ειναι της πλακας. Πολυ πιθανο να σου κατσει και αστοχια υλικου στο block μετα απο λιγο καιρο , και να εχεις διαροες!

Εκτος αν αλλαζες καποια parts οπως λεει ο Μαριος, αλλα θα σου ερθει πιο δυσκολα και ακριβα..

καλημέρες......πάρε ένα κουτί που θα σου αρέσει....και φτίαξε την υδροψυξη μόνος σου.......είναι ωραίος μπελάς........ :D και βάλε τα και απέξω άμα θες τα ψυγεία κτλπ....

Αρχική απάντηση από Dem

Δεν λέω ότι ειναι κακή ιδέα αλλά με 260e δεν μπορεις να κανεις καλυτερη υδροψυξη(σκετη) ?

Τόσο ακριβα ειναι..... να κάνεις costum w/c ? :...:

Εdit :

Xωρις να ξερω πολλά...

Black Ice Xtreme Radiator 360............ 50e

Universal Crusader water cooling block Full Copper.........57e

Eheim 1250 220v 1200 l/h............70e

+ 40e ότι άλλο θα χρειαστεί ....συνολο περιπου 220e

και η αντλία που έχει αυτός μέσα είναι 500l/h......(δεν ξέρω τι παίζει με την μάρκα) ενώ εδώ βλέπεις......1200 l/h.....τόλμησέ το......θα βρεις από εδω μέσα αρκετή βοήθεια σε ό,τι χρειαστείς........

ps. http://www.myshopping.com.au/PR--105632_Thermaltake_VD4000BWS_Kandalf_Case_Steel_with_Liquid_Cooling_Black

http://www.overclockercafe.com/Reviews/cases/Tt_Kandalf_LCS/pg4.html

Την συγκεκριμενη υδροψυξη γιατι δεν την εχω δοκιμασει προσωπικα αλλα θα πω οτι βλεπω

Μειονεκτήματα:

3/8 σωλήνες

Σωληνωτο ψυγειο και οχι κυψελωτο

Αντλια λιγων λιτρων

Μπλοκ τυπου maze (τεχνολογια 5+χρονων)

Πλεονεκτηματα:

Preinstalled.

@mariosalice

Θα ηθελα ενα screenshot με orthos (priority 3+) στα 3900 και ενα προγραμμα της επιλογης σου που μετραει θερμοκρασια(μιση ειναι αρκετη). Αν ειναι οντως τοσο καλο θα πρεπει να το φερω στο μαγαζι και να αναθεωρησω οσα νομιζω οτι ξερω περι υδροψυξης.

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 10:02]

Την συγκεκριμενη υδροψυξη γιατι δεν την εχω δοκιμασει προσωπικα αλλα θα πω οτι βλεπω

Μειονεκτήματα:

3/8 σωλήνες

Αντλια λιγων λιτρων

Πλεονεκτηματα:

Preinstalled.

@mariosalice

Θα ηθελα ενα screenshot με orthos (priority 3+) στα 3900 και ενα προγραμμα της επιλογης σου που μετραει θερμοκρασια(μιση ειναι αρκετη). Αν ειναι οντως τοσο καλο θα πρεπει να το φερω στο μαγαζι και να αναθεωρησω οσα νομιζω οτι ξερω περι υδροψυξης.

Θα ήθελα αν έχεις κάποια τεκμηρίωση για την υπεροχή που έχουν τα σωληνωτά ψυγεία συγκριτικά με τα κυψελωτά και τα 3/8 σε σχέση με τη μισή ίντσα.

Οι διαφορές πιστεύω ότι είναι μικρές και δεν δικαιολογούν την προσήλωση στους χοντρούς σωλήνες.

Έχω δύο ακριβώς ίδιους υπολογιστές (όπως της υπογραφής) με υδρόψυξη και στη μια περίπτωση έχω 10mm σωλήνες με κυψελωτό ψυγείο διπλό 80mm και στο άλλο σωληνωτό mo-ra με 3/8.

Tο σωληνωτό ψυγείο mo-ra pro είναι από τα καλύτερα.

Το δοκίμασες ποτέ?

Αλλά είναι πανάκριβο.

Το ίδιο βάζει η Thermaltake στα έτοιμα συστήματα.

Από την άλλη το block είναι αρκετά καλό και δεν υπάρχει περίπτωση διαρροής αν δεν το σπάσουμε.

Είναι όμως μέτριο στην απόδοση και σπάει εύκολα το πλέξυ αν το κακομεταχειριστούμε.

Για έναν που δεν ξέρει από υδρόψυξη, η έτοιμη λύση όπου σε καλή τιμή παίρνουμε συνδυασμό κουτί με υδρόψυξη είναι η καλύτερη.

Θα έχει και ένα μέτρο σύγκρισης.

Load δεν έχω, αλλά υπάρχει φωτο σε idle.

H διαφορά σε load από idle είναι γνωστό ότι είναι +15, άντε +20°C.

post-2226-1416073215,1803_thumb.jpg

Μαριε κι εγω στο δικο μου εχω 40-41 idle αλλα σε load φτανει 70+.(Σε load θελω screenshot)

Η διαφορα μικρων με μεγαλων σωληνων ειναι ~3 βαθμους σε δοκιμες που εχουμε κανει.

Η διαφορα του κυψελωτου με του σωληνωτου ειναι μεγαλη και το εχω δει ο ιδιος αλλα και με οσους

ασχολουνται επαγγελματικα με τα ψυγεια(πχ αυτοκινητων) το ιδιο λενε. Τεκμηρίωση αλλη δεν εχω παρα μονο την εμπειρια μου. Καποιος αλλος να σου δωσει τα στοιχεια που θες(πχ 38.45?)

Το mora ειναι καλο λογω μεγεθους οχι λογω κατασκευης.Ασε που δεν χωραει σε κουτι.

Αυτα.Ειπα την γνωμη μου και δεν εχω τιποτε αλλο να προσθεσω.

Είναι θέμα ορολογίας για το τι εννοεί ο καθένας ως load.

Η δική μου άποψη είναι ίδια με της Intel, που υπολογίζει τη μέγιστη θερμική καταπόνηση στην πράξη και όχι με ειδικά προγράμματα όπως το TAT.

Από idle η διαφορά είναι 10-15°C για load και 20-25°C για full load.

Για να μετρήσει όμως κανείς τις διαφορές, πρέπει να έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όπου μπαίνουν πολλοί παράγοντες στη μέση, όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, το σύστημα, πόσες ώρες λειτουργεί και άλλα τέτοια.

Ένα σκέτο screenshot, μάλλον παραπλανεί, παρά δείχνει την αλήθεια.

Αλλά σίγουρα εμπιστεύομαι τη δική σου κρίση γιατί έχεις στήσει άπειρες υδροψύξεις και έχεις τεράστια εμπειρία.

Θα μου επιτρέψεις όμως να εκφράζω και κάποια αμφισβήτηση ή αντίθετη άποψη, έστω και λανθασμένη, μήπως δούμε στο μέλλον κάποια τεκμηρίωση των όσων έχεις αποκομίσει από την εμπειρία σου. ;)

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 08:02]

Μειονεκτήματα:

3/8 σωλήνες

Αντλια λιγων λιτρων

Πλεονεκτηματα:

Preinstalled.

μοναδικη ενσταση στα 3/8. στη θεωρια σιγουρα υπερεχουν, στην πραξη δεν ειδα τη διαφορα. μπορει βεβαια να ηταν και το setup τετοιο, που δεν αφηνε να κανει διαφορα σε σχεση με το 1/2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.