petr00kos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Σημερα πηρα 2 δισκους 36 GB Raptor μικρους 10.000 rpm ωστε να τους βαλω σε raid... ενω το raid σχηματιζετε σωστα και γινετε ομορφα η εγκατασταση των vista μολις ανοιγει το λειτουργικο σε ανυποπτο χρονο στα πρωτα 10 λεπτα τρωω μπλε οθονη χωρις να επεξηγει κατι ... καποιος καμια ιδεα το τι μπορει να φταιει ? ας σημειωθει οτι το ιδιο συστημα ετρεχε εδω και 2 βδομαδες με τον 1 δισκο χωρις raid και δεν ειχε παρουσιασει κανενα απολυτως προβλημα ...
NoDsl Οκτώβριος 9, 2007 #2 Οκτώβριος 9, 2007 Welcome to the wonderfull world of ICH9R!Καταρχάς το BSOD τι μήνυμα σου γράφει; μπάς και βγάλουμε καμια άκρη. Και photo θα βοηθούσε
petr00kos Οκτώβριος 9, 2007 Author #3 Οκτώβριος 9, 2007 δεν εχει απολυτως κανενα νοημα η φωτο καθως δεν γραφει τιποτα... απλα μια μπλε οθονη και reboot... δεν με απασχολει να παιζει ασυμβατοτητα απλα απο οτι εχω ακουσει και αλλοι εχουνε σχηματισει συστοιχια raid με το συγκεκριμενο mobo... σε safe mode δεν εχω προβλημα αρα ειναι προβλημα driver ? ολα ειναι ενημερωμενα και ΔΕΝ μπορω να καταλαβω τι φτεει.. σημειωνω ακομα οτι ειναι ο boot δισκος δηλαδη στο raid εχουνε περαστει τα βιστα...
NoDsl Οκτώβριος 9, 2007 #4 Οκτώβριος 9, 2007 Κοίτα, raid 0 με 2 raptores έχω κάνει και εγώ σε p5k αλλά δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα μέχρι στιγμής. Δοκίμασε να βγάλεις την επιλογή automatically restart ή όπως λέγεται απο τα advanced του system properties να δούμε τι λέει αλλιώς άκρη δε θα βγεί. Υποθέτω οτι έγινε καθαρή εγκατάσταση svista.
petr00kos Οκτώβριος 9, 2007 Author #5 Οκτώβριος 9, 2007 την εχω βγαλει βασικα και δεν λεει τιποτα απλα οτι τα windows σταματησαν να λειτουργουν με τα δικα τους λογια εγινε καθαρη εγκατασταση vista φυσικα ... οχι μονο μια βασικα 150 εγκαταστασεις ... ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ :cry:
NoDsl Οκτώβριος 9, 2007 #6 Οκτώβριος 9, 2007 Πέτα το intel και πάρε κανα amd να κάνεις δουλειά σου. Και εγώ έχω απηυδήσει με αυτό το ICH9R. Χάνει δίσκους, κάνει οτι θέλει. Λογικά πάντως για bsod όλο και κάποιος driver θα φταίει. Αυτό στο έκανε απο μιάς αρχής;
petr00kos Οκτώβριος 9, 2007 Author #7 Οκτώβριος 9, 2007 εγω παλι δεν ειχα κανενα προβλημα πηγαινε απιστευτα καλα ολα σταθερα και ομορφα , σημερα το μεσημερι που εβαλα τον 2ον ραπτορα και εκανα το raid 0 εγινε πανικος ! μπλε ο8ονες 8ανατου κολληματα απιστευτα ... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ τιποτα απο ολα αυτα σε safe mode...
Maximus Οκτώβριος 10, 2007 #9 Οκτώβριος 10, 2007 Ρεύμα στον controller έχετε δώσει παραπάνω για να "αντέχει" το extra load?
petr00kos Οκτώβριος 10, 2007 Author #10 Οκτώβριος 10, 2007 δεν εχω κανει τιποτα τετιο τα ρευματα ειναι στο auto, να σημειωθει οτι αυτο το πραγμα μου το κανει με 2,4 μαμα επεξεργαστη, μαμα μνημες κτλπ κτλπ...
Maximus Οκτώβριος 10, 2007 #11 Οκτώβριος 10, 2007 Δώσε ρεύμα στον ICH, όχι πολύ αλλά όχι και λίγο - μέτρια πράγματα. Ίσως διορθωθεί το όλο θέμα.
BlueChris Οκτώβριος 10, 2007 #12 Οκτώβριος 10, 2007 Λοιπόν χτες με τον Πέτρο ομολογώ πως τρέξαμε άσχημα... αφού δοκίμασε τα πάντα και δεν βρίσκαμε τι άλλο να κάνουμε το φόρτωσε και ήρθε σπίτι μου. Είδα όντως με τα μάτια μου πως το μηχάνημα από το πουθενά έσκαγε με μπλε οθόνη ΧΩΡΙΣ να δείχνει η μπλε οθόνη το dll που έσκασε. Κάναμε κάνα 2 ακόμα καθαρές εγκαταστάσεις χωρίς τύχη. Εκεί λοιπόν έχοντας και εγώ ίδιο MB ξήλωσα τους δίσκους μου από το δικό μου και έβαλα τους δικούς του. Το μηχάνημα ξεκίνησε κανονικότατα και δεν έκανε κιχ. Πήγαμε στα BIOS των 2 μηχανημάτων αναζητώντας κάτι που είχα εγώ και δεν είχε το δικό του... μόνο το PECI Enabled είχα εγώ που εκείνος δεν το είχε. Με τα όλα λοιπόν καταλάβαμε πως η βασική διαφορά των 2 μηχανημάτων πλέον ήταν μόνο η κάρτα οθόνης. Εγώ ήμουνα με την 8800Ultra και ο Πέτρος με μια γιουχου ΑΤΙ 500 κάτι νομίζω με 128ΜΒ. Δυστυχώς δεν γινόταν να βγάλω την Ultra μου να την βάλω στου Πέτρου λόγο υδρόψυξης... αλλά την ξήλωσα απλά και την μετακίνησα λίγο και έβαλα σε εμένα την ΑΤΙ. Εδώ άρχισε το έργο... κανένα πρόβλημα με την ΑΤΙ σε μένα.... Ξαναβάζουμε τα πάντα πίσω στο μηχάνημα του Πέτρου και το μηχάνημα επί 10 λεπτά δούλευε κανονικότατα και μέχρι και Prime τρέξαμε κλπ κλπ.Έφυγε πήγε σπίτι το άναψε και του έκανε πάλι τα ίδια.... σηκώνω τα χέρια ψηλά αν και είμαι 99% σίγουρος πως ο driver της ATI στα Vista με τον Driver το RAID του ICH9R κουτουλάνε κάπου άσχημα και έχει τα προβλήματα που έχει.Γιατί δεν εξηγείται όταν ο controller του είναι σαν IDE να παίζει καλά και μόλις γυρίζει σε RAID mode να ανατινάζεται ο κόσμος. Κουφό είναι το σκηνικό ότι για κάνα μισάωρο το μηχάνημα έπαιζε κανονικά..Η λύση του Πέτρου είναι νομίζω να βρούμε μια NVIDIA να του βάλουμε επάνω μιας και τον κρατάω να μην πάρει κάρτα και να περιμένει την G92...Είδωμεν... πάντως αν κάποιος έχει καμία ιδέα ας την πει γιατί το ξενύχτι έχει πάει σύννεφο.Υ.Γ. Ξέχασα να πω πως ο πέτρος έχει τη μία από τις 2 μνήμες μου άρα δεν τίθεται και θέμα στις μνήμες.
petr00kos Οκτώβριος 10, 2007 Author #13 Οκτώβριος 10, 2007 Περιεργο προβλημα :smoke: δεν μπορω να καταλαβω τι φτεει και σκαει ? υπαρχει περιπτωση να παω και για RMA το θεμα ειναι σε τι ? :rant: ολα καινουρια ειναι το θεμα ειναι να βρω τι φτεει !
petr00kos Οκτώβριος 10, 2007 Author #14 Οκτώβριος 10, 2007 gznp στο BIOS εχει 3 επιλογες για το southbridje voltage οι οποιες ειναι ΑΥΤΟΜΑΤΟ - 1,05 βολτ και 1,20 βολτ ... ερωτηση κρισεως ? οσοι εχουνε raid στο p5k3 παιζουνε με τα ρευματα δηλαδη ? θεωρειτε φυσιολογικό ? που μπορει να κολαει το ρευμα με το raid ? αν και οση ωρα κανω τεστ τωρα βαζοντας το ρευμα στο 1,20 δεν πεταξε τπτ ... για να δουμε ..
NoDsl Οκτώβριος 10, 2007 #15 Οκτώβριος 10, 2007 Εφόσον σε safe mode δεν σκάει είναι θέμα driver ή κάτι σε software φάση. Δοκίμασε έναν ένα driver ή κάνε κανα update να δείς τι παίζει. Ένα ένα όμως. Μην πλακώσεις και βάλεις όλους τους drivers μαζί.
Maximus Οκτώβριος 10, 2007 #16 Οκτώβριος 10, 2007 Αρχική απάντηση από petr00kos gznp στο BIOS εχει 3 επιλογες για το southbridje voltage οι οποιες ειναι ΑΥΤΟΜΑΤΟ - 1,05 βολτ και 1,20 βολτ ... ερωτηση κρισεως ? οσοι εχουνε raid στο p5k3 παιζουνε με τα ρευματα δηλαδη ? θεωρειτε φυσιολογικό ? που μπορει να κολαει το ρευμα με το raid ? αν και οση ωρα κανω τεστ τωρα βαζοντας το ρευμα στο 1,20 δεν πεταξε τπτ ... για να δουμε .. Γενικά σε RAID με οποιονδήποτε Intel Controller ένα τσιμπηματάκι τα ρεύματα το θέλουν. Ειδικά αν μπούνε και εξτρά δίσκοι μέσα για αποθήκη...εκεί είναι που το σηκώνει ο οργανισμός του. Που να κάνεις και ο/c δηλαδή
petr00kos Οκτώβριος 10, 2007 Author #17 Οκτώβριος 10, 2007 εκανα fresh install και πειραγμα στα ρευματα οριζοντας το στα 1,20 ... η αληθεια ειναι οτι αργησε περισσοτερο απο οτι περιμενα ομως ΕΣΚΑΣΕ. εσκασε πανω σε copy paste αυτη τη φορα... αλλες φορες σε windows update με λιγα λογια οτι να ναι ... τι γινεται τωρα ? :cry:
Maximus Οκτώβριος 10, 2007 #18 Οκτώβριος 10, 2007 Δοκίμασε αυτό που σου λέει και ο NoDsl για κανα καινούριο Driver ή κανα BIOS Update - θα τσεκάρω και μία τα ρεύματα σε μένα στην Abit και θα σου πω.
petr00kos Οκτώβριος 10, 2007 Author #19 Οκτώβριος 10, 2007 τρεχω τελευταιο bios τελευταιους raid drivers τελευταιο chipset driver τελευταιους ati catalyst drivers για X550 δεν μπορω να καταλαβω τι του φταιει ... πριν το raid ουτε ενα προβλημα , μετα το raid θανατος απο BSODS
BlueChris Οκτώβριος 10, 2007 #20 Οκτώβριος 10, 2007 Είπαμε να στείλουμε την ΑΤΙ να δούμε... σήμερα λογικά αν όχι αύριο θα ξέρουμε αν φταίει αυτή.Βασικά είμαι 100% σίγουρος πως άμα βάλεις XP πετράκο θα είσαι οκ... κάνε αυτή τη δοκιμή να επιβεβαιώσουμε ότι είναι θέμα software και όχι hardware.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.