superiorblend Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2007 Καλησπέρα,θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στον εργασιακό μου χώρο.Εργάζομαι σε μια ασφαλιστική εταιρεία και το πρόβλημα είναι το εξής:Έχουμε ασύρματο δίκτυο ιντερνετ και θέλουμε να '΄'κλειδώσουμε '' το δίκτυο(να μην έχουνε πρόσβαση άτομα από τον κάτω όροφο.Επίσης θέλω να κάνω κοινόχρηστο στο δίκτυο τον εκτυπωτή που έχω.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για πιθανές απαντήσεις σας και για το ενδιαφέρον σας.Ζητώ κατανόηση γιατί δεν έχω γνώσεις στα δίκτυα.
kallileo Οκτώβριος 9, 2007 #2 Οκτώβριος 9, 2007 Μαλλον εχεις δυο επιλογες μια ειναι WEP/WPA και Mac Address Filteringhttp://compnetworking.about.com/od/wirelesssecurity/tp/wifisecurity.htm
superiorblend Οκτώβριος 9, 2007 Author #3 Οκτώβριος 9, 2007 Πρώτα απόλα να σας ευχαριστήσω για την απάντησή σας.Να διευκρινήσω ότι έχουμε 3 υπολογιστές οι οπο΄΄ιοι ''τραβάνε'' ίντερνετ από το ρούτερ ΧΩΡΙΣ όμως να είναι μέλη ενός κοινού δικτύου...Οι 2 υπολογιστές έχουν ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ μέσω ασύρματης κάρτας ενώ ο ένας συνδέεται ενσύρματα με το router...ΔΕΝ κατάλαβα τη λύση που μου δώσατε...μπορείτε να γίνετε λίγο πιο σαφής;Επιπλέον πως θα κάνω τους 3 υπολογιστές μέλη ενός κοινού δικτύου που μπορούνε να χρησιμοποιούνε εκτυπωτή,να ανταλλάσουνε αρχεία κτλ.ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν γίνομαι κουραστικός,δείξτε την κατάλληλη κατανόηση....
dpolal Οκτώβριος 9, 2007 #4 Οκτώβριος 9, 2007 Για να μην παιδεύεσαι άδικα αφού δεν το γνωρίζεις το αντικείμενο και να μην σε μπερδεύουμε και εμείς με τις συμβουλές μας δεν λές σε ένα παλικάρι να έρθει να σας τα φτιάξει;;;Δεν είναι παραπάνω από 0,5 μέχρι 1 ώρα δουλειά για κάποιον που ξέρει.
kallileo Οκτώβριος 9, 2007 #5 Οκτώβριος 9, 2007 Για να καταλαβω.Εχεις ενα PC συνδεμενο ενσυρματα στο router και αλλους δυο που ειναι παλι συνδεμενοι πανω στο Router ασυρματα καθως εχουν WiFi καρτες.Συνδεσε και τον εκτυπωτη σε εναν απο τους 3 υπολογιστες(μεσω usb φανταζομαι) και θα τον κανεις shared ωστε να τον βλεπουν και οι αλλοι υπολογιστες. Απλα για να μπορεις να εκτυπωνεις ο υπολογιστης που ειναι συνδεμενος ο εκτυπωτης πρεπει να ειναι παντα ανοιχτος. Εφοσον οι υπολογιστες σου ειναι ηδη σε δκτυο δεν εχεις και πολλα να κανεις.Τι router εχεις?
Γιάννης Ν Οκτώβριος 9, 2007 #6 Οκτώβριος 9, 2007 Όντως είναι διαδικασία να στα εξηγήσουν απο το φορουμ.Το πιθανότερο είναι να μην τα καταλάβεις....για τον εκτυπωτή τώρα... θα πρέπει να είναι δικτυακός έτσι ώστενα μπορούν να τον βλέπουν οι υπολογιστές.Αν δεν είναι θα πρέπει να τον κάνεις "share" απο τοω υπολογιστήστον οποίο είναι εγκατεστημένος.Το πρόβλημα όμως με αυτό είναι ότι θα πρέπει να είναι παντα ανοιχτόςγια να μπορούν οι άλλοι να στείλουν εκτύπωση.
superiorblend Οκτώβριος 9, 2007 Author #7 Οκτώβριος 9, 2007 Το modem είναι speedtouch 585 vi6.Για να σας δώσω ένα παράδειγμα,έβαλα μια φωτογραφία στον υπολογιστή που είναι ενσύρματος,την εκανα share μέσω shared files αλλά από τον άλλο υπολογιστή ΔΕΝ φαινότανε...Προφανώς όλοι οι υπολογιστές έχουνε internet,αλλά απλά δεν επικοινωνούνε μεταξύ τους...Αυτό προσπαθώ να καταφέρω και επιπλέον μετά λογικά θα είναι κοινός και o printer.
kallileo Οκτώβριος 9, 2007 #8 Οκτώβριος 9, 2007 Μεσα στις Θεσεις Δικτιου ενος απο τους υπολογιστες βλεπεις shared φακελους απο τους αλλους?Πανε επισης στο PC που εχεις εγκαταστημενο τον εκτυπωτη, πανε πινακα Ελεγχου->Εκτυπωτες και στις ιδιοτητες του καταλληλου εκτυπωτη πανε στην Κοινη Χρηση και επελεξε να διαμοιραζεται στους υπολογιστες του δικτυου.Δες τι θα βγει απο αυτο...
SirGeorge Οκτώβριος 9, 2007 #9 Οκτώβριος 9, 2007 Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά γιατί στην Ελλάδα δεν εκτιμάμε την αξία της επαγγελματικής υπηρεσίας. Είναι δυνατόν ένας απλός χρήστης να βρει λύση σε αυτό το πράγμα με 2-3 σειρές οδηγίες από ένα forum? Είναι προφανές ότι το δίκτυο της εταιρίας είναι ψιλό@#$ και αυτό που χρειάζεται είναι να πάει κάποιος πιστοποιημένος επαγγελματίας για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρα. Και όσοι από εδώ μέσα είναι επαγγελματίες της πληροφορικής καλό είναι να αποφεύγουν να δίνουν οδηγίες σε τέτοια εξειδικευμένα θέματα γιατί υποβαθμίζουν την αξία των υπηρεσιών του κλάδου.
trendy Οκτώβριος 9, 2007 #10 Οκτώβριος 9, 2007 Γιώργο έχεις δίκιο, αλλά θα βγουν από κάτω να στην πουν ότι δε βοηθάς και μειώνεις τον άλλο για τις γνώσεις του. Μη μασάς. Θα έρθει μία μέρα που θα βάλουν χέρι σε όλες τις εταιρίες που δεν πληρούν κάποιο επίπεδο ασφαλείας για το δίκτυό τους.
SirGeorge Οκτώβριος 9, 2007 #11 Οκτώβριος 9, 2007 Να βοηθάμε, αλλά σε απλά θέματα, πχ. δεν ανάβει το PC μου κτλ.... Δεν είναι δυνατόν σε εταιρικό επίπεδο να παρέχουμε συμβουλές σε φόρουμ. Θέλεις σοβαρό δίκτυο κύριέ μου?? Πλήρωσε έναν επαγγελματία να έρθει να στο κάνει....
Bassjunkies Οκτώβριος 10, 2007 #12 Οκτώβριος 10, 2007 Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 01:44] Να βοηθάμε, αλλά σε απλά θέματα, πχ. δεν ανάβει το PC μου κτλ.... Δεν είναι δυνατόν σε εταιρικό επίπεδο να παρέχουμε συμβουλές σε φόρουμ. Θέλεις σοβαρό δίκτυο κύριέ μου?? Πλήρωσε έναν επαγγελματία να έρθει να στο κάνει.... Πέστα Χρυσόστομε!!!!:worship: Μια φορά πήγα να το πω και γω και κοντέψανε να με φάνε... ...Πως θα ζήσουμε και εμείς, οι επαγγελματίες του χώρου...... κλέφτες θα γίνουμαι???
superiorblend Οκτώβριος 18, 2007 Author #14 Οκτώβριος 18, 2007 Εσύ καλά τα λες φίλε μου,αλλά και εσύ κοιτάς να γλυτώσεις όσα έξοδα μπορείς γιατί τα λουριά έχουνε σφίξει.Και μη μου πεις ότι δεν θα έψαχνες τρόπο να περιορίσεις στο ελάχιστο και εσύ τα έξοδά σου...Καλοί οι πουριτανισμοί και τα ευαγγέλια όταν αναφέρονται στους άλλους...Φιλικά και χωρίς να το κάνουμε flame thread...
trendy Οκτώβριος 18, 2007 #15 Οκτώβριος 18, 2007 Κάνε λοιπόν ένα διαγωνισμό χωρίς μίζες και δωράκια και επίλεξε την πιο φτηνή λύση. Είσαι εταιρία, δε νοείται να βγαίνεις σε ερασιτεχνικά φόρουμς και να ζητάς τη γνώμη κάποιων που δε γνωρίζεις και να βασίζεις την ασφάλεια της εταιρίας σου σε αυτά που θα σου πουν.
jpavly Οκτώβριος 18, 2007 #16 Οκτώβριος 18, 2007 Φίλε μου αυτά που ζητάς δεν μπορούν να εξηγηθούν έτσι απλά, είναι κάπως εξειδικευμένα και οι γνώσεις σου στο εταιρικό δίκτυο απ' ότι καταλαβαίνω είναι ελάχιστες.Επίσης, δεν νοείται εταιρεία να μην πληρώσει κάτι από το οποίο θα κερδίσει. Ένας τεχνικός θα σας στοιχίσει ~50 για αυτή τη δουλειά.Με το δίκτυο θα κερδίσετε σε κόπο και χρόνο, άρα σε παραγωγικότητα και χρήμα. Μη μου πεις ότι μία ασφαλιστική εταιρεία δεν αναγνωρίζει την αξία της υπηρεσίας. Αν δεν κάνω λάθος και η εταιρεία σου, υπηρεσία πουλάει και μάλιστα από τις καλύτερες και πιο κερδοφόρες.Δεν είναι πουριτανισμός και ευαγγέλια, είναι καθαρά θέμα του "θέλω ψωμί, πάω στο φούρναρη" και όχι "θέλω ψωμί, το φτιάχνω όπως μπορώ ρωτώντας".
SirGeorge Οκτώβριος 18, 2007 #17 Οκτώβριος 18, 2007 Ε μην τρελαθούμε τώρα, ε όχι και 50 για παραμετροποίηση εταιρικού δικτύου.....αυτό υποβαθμίζει το επάγγελμα αν μη τι άλλο. Το λέω με κάθε σεβασμό αλλά ειλικρινά τέτοιες απόψεις εκεί οδηγούν. Η καθαρίστρια που καθαρίζει τα γραφεία παίρνει 60/ήμερα. Δηλαδή για μια τέτοια δουλειά που θέλει στην ξεφτίλα 3-4 ώρες το ελάχιστο που πρέπει να ζητήσει ένας πιστοποιημένος τεχνικός (MCP,MCDST,MCSE κτλ) είναι κατά τη γνώμη 300-400 για να θεωρηθεί ότι δεν προσβάλλει τον εαυτό του. Οι τιμές που παίζουν στο εξωτερικό για πιστοποιημένους επαγγελματίες είναι 250/ώρα
jpavly Οκτώβριος 18, 2007 #18 Οκτώβριος 18, 2007 Καλά εδώ μιλάμε για 3 PC που θέλουν ένα κλείδωμα στο Wireless και ένα share σε εκτυπωτή. Τα 50 που αναφέρω είναι πλασματικά δεν λέω, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θα το έκαναν και με 50 και με 100. Σίγουρα όχι με την ίδια ποιότητα που θα το έκανε ένας καλά εκπαιδευμένος τεχνικός, αλλά για όσο μιλάμε για "εταιρικό" δίκτυο τριών PC δεν νομίζω ότι θέμε και πολλά πράγματα.. Τώρα όσο για το εξωτερικό, καλώς ή κακώς δεν πάει έτσι εδώ το πράγμα.. αν ήμασταν καλοπληρωμένοι, θα ήταν όλα ρόδινα.. Αυτά, στο εξωτερικό Γιώργο εδώ παλεύουμε στο μεροκάματο
superiorblend Οκτώβριος 18, 2007 Author #19 Οκτώβριος 18, 2007 Ευχαριστώ τα παιδιά που προσπάθησαν να βοηθήσουν.Εσείς οι τεχνικοί Η/Υ ρε παιδιά όταν χαλάει η βρύση φωνάζετε τον υδραυλικό αμέσως;Όταν είναι να κάνετε φορολογική δήλωση πάτε σε φοροτεχνικό ή λογιστή, ή κοιτάτε πρώτα μήπως σας το κάνει στο ντούκου κανάς γνωστός ή συγγενής που ξέρει; Σέβομαι ότι και εσείς τρέχετε για το μεροκάματο, αλλά άμα ξέρεις και δεν θες να απαντήσεις απλά ΜΗΝ απαντάς...Κανείς δε σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό...Αυτό που ρώτησα είναι απλό και το βρήκα.Απλά είχα κάποιες λίγες γνώσεις μόνο για τα ενσύρματα δίκτυα και καμία για τα ασύρματα.Καλή συνέχεια...
jpavly Οκτώβριος 18, 2007 #20 Οκτώβριος 18, 2007 Φιλαράκο μου στο post #2 σου δόθηκε η απάντηση αλλά απάντησες κι εσύ: ΔΕΝ κατάλαβα τη λύση που μου δώσατε...μπορείτε να γίνετε λίγο πιο σαφής;Επιπλέον πως θα κάνω τους 3 υπολογιστές μέλη ενός κοινού δικτύου που μπορούνε να χρησιμοποιούνε εκτυπωτή,να ανταλλάσουνε αρχεία κτλ. Μας συγχωρείς για το άνω κάτω του thread σου φίλε μου, αλλά να ξέρεις αν δεν έδειχνες ότι δεν καταλαβαίνεις απλά θα σε βοηθούσαμε. :daisy: Και όσο για το: Αρχική απάντηση από superiorblendΕσείς οι τεχνικοί Η/Υ ρε παιδιά όταν χαλάει η βρύση φωνάζετε τον υδραυλικό αμέσως; Όπως είπε γνωστός και μη εξαιρετέος επιΦανής admin: " ***** says: οταν χαλαει η βρυση σπιτι μας την φτιαχνουμε.. οταν χαλαει στην εταιρια, φωναζουμε υδραυλικο"
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.