Jump to content

Αλλαγή τροφοδοτικού

Pavlos1416003292

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά γειά σας. Νέος εδώ οπότε μου ευχομαι καλές περιηγήσεις.....!

Στο θέμα μας .

Έχω έναν Q6600 πάνω σε ένα p35-ds4 με 2 χ seagate sata2 250gb σε raid mirroring και έναν wd 80 ide .

3 x 120mm ανεμιστήρες και μία 2600xt .

To πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές όταν έχω dvd μέσα στο dvd-r δεν μου στέλνει η κάρτα σήμα στην οθόνη (στο Boot-αρισμα).

επίσης λαμβάνω πολλά λάθη εγραφής στο dvd-r.

Ο q6600 τρέχει στα 3150Mhz και το τροφοδοτικό είναι ένα heroichi windmill silent 500w.

Θέλει άλλαγμα πιστεύετε ??????

και άν ναί τί να πάρω ?

εύχομαι σε κατατοπιστηκές απαντήσεις.

Να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα.

edit ( δεν έγραψα budget ) : περίπου στα 100

ωραίο πράγμα φίλε . λίγο τσούζει όμως. και καθότι το hec to έχω κάτι μήνες και θα πάει χαμένο τώρα θα ήθελα κάτι σε ποίο οικονομικό. στο budget που γράφω ± 20%.

CORSAIR HX620

με κλειστα ματια. ενα seasonic, με 5 χρονια εγγυηση και πραγματικα αθορυβο (πραγμα που συμφωνα με τα δικα μου αυτια ειχαμε να δουμε απο το πρωτο ταγκαν 480 το οποιο δουλευει ακομα μετα απο τοσα χρονια και δεν κανει κιχ παρα την σκονη που εχει μαζεψει)

edit: μολις διαβασα καλυτερα το ποστ σου...δεν μου κανει και τοσο για τροφοδοτικο το προβλημα σου.

παντως εαν το τροφοδοτικο σου δεν εχει καποιο προβλημα,τα 500W ειναι υπεραρκετα για να καληψουν τις ενεργειακες απαιτησεις του συστηματος σου.

για αυτο 8α σε συμβουλευα να προσπα8ησεις να βρεις μηπως φτεει κατι αλλο για την παραξενη συμπεριφορα.Εν αρχη αφαιρεσε πραματα απο πανω και ασε μονο τα απαραιτητα για να εκκινησει το PC.

Αν μπορεις παρε ενα αλλο τροφοδοτικο απο καποιον φιλο σου να δεις αμα σου κανει τα ιδια.

δοκιμασε να δεις αμα το καλωδιο της ο8ονης ειναι καλα τοπο8ετημενο

βαλλε μια αλλη καρτα γραφικων

καταρχήν δεν είναι λίγο μικρό για μελλοντική χρήση ? ( για τότε που τα pc-ia θα καίνε 5000w) .

επίσης θα μου άρεσε να ήταν Modular τα καλώδια. έχω ακούσει ότι δεν είναι καλό αυτό αλλά επειδή είμαι λίγο ακατάστατος θα μου άρεσε.....

Αρχική απάντηση από CrazyAnt [Σήμερα, στις 10:05]

παντως εαν το τροφοδοτικο σου δεν εχει καποιο προβλημα,τα 500W ειναι υπεραρκετα για να καληψουν τις ενεργειακες απαιτησεις του συστηματος σου.

για αυτο 8α σε συμβουλευα να προσπα8ησεις να βρεις μηπως φτεει κατι αλλο για την παραξενη συμπεριφορα.Εν αρχη αφαιρεσε πραματα απο πανω και ασε μονο τα απαραιτητα για να εκκινησει το PC.

Αν μπορεις παρε ενα αλλο τροφοδοτικο απο καποιον φιλο σου να δεις αμα σου κανει τα ιδια.

δοκιμασε να δεις αμα το καλωδιο της ο8ονης ειναι καλα τοπο8ετημενο

βαλλε μια αλλη καρτα γραφικων

πάω πάσο άν πιστευετε ότι είναι αρκετα τα 500w. εγώ όμως έιχα την αισθηση ότι είναι στο όριο.

Αρχική απάντηση από Pavlos [Σήμερα, στις 10:09]

πάω πάσο άν πιστευετε ότι είναι αρκετα τα 500w. εγώ όμως έιχα την αισθηση ότι είναι στο όριο.

βρε συ κ εγω συμφωνω οτι φαινονται αρκετα τα 500 για το συστημα σου...εμενα τιγκα σε ανεμιστηρες το συστημα κ βγαζει στο ups μαξ 44% φορτιο.(ups 1000va=600watt)..αρα264watt.βγαλε τα 60 της οθονης.204...

Ε ΠΟΣΟ πια θα καις παραπανω απο μενα με τον μεγαλυτερο επεξεργαστη?100 watt?και παλι χαλαρα εισαι...φυσικα δεν αποκλειεται να επεσες σε ελαττωματικο τροφοδοτικο...η στην απιθανη περιπτωση που το τροφοδοτικο σου θαχει αδυναμη 12 αρα(που το βρισκω απιθανο)

φτουϊιιιιι. δεν έγραψα ότι έχω 4gb ram.

εν πάσι περιπτώση. οκ παίδες πείστηκα. οπότε μου γλυτώσατε κάποια λεφτά και μάλλον είσαστε υπευθυνοι για το χαμόγελο +++++ που θα πάρω όταν θα πώ στο αφεντικό ( του σπιτιού ) ότι κάνουμε περικοπές στα έξοδα......

να στε καλά παίδες ευχαριστώ για το χρόνο σας........!

ps σας βρήκα υπερβολικά εξυπηρετικούς και πολύ εύστοχους στις απαντήσεις σας οπότε θα σας ζαλίζω πιο συχνά........

Έχω αυτό το front panel της Zalman που παρεμβάλεται και στο καλώδιο ρεύματος και μετράει την κατανάλωση. Ενδεικτικά, μου βγάζει ότι το σύστημά μου καταναλώνει 170W σε idle και 230W σε full load, με τα παρακάτω:

- Ε6750 @3600MHz, 1.55V (1.47V πραγματικά)

- 2Gb DDR1000, 1.9V

- 8800GTX @ 600/2000

- 500Gb Seagate

- 4Gb i-RAM

- 3x 12cm fans

- 2x 8cm fans

- 1x DVDRW SATA

και όλα αυτά με ένα Corsair 520W ;)

Αρχική απάντηση από haris1984 [Χθες, στις 11:55]

CORSAIR HX620

με κλειστα ματια. ενα seasonic, με 5 χρονια εγγυηση και πραγματικα αθορυβο (πραγμα που συμφωνα με τα δικα μου αυτια ειχαμε να δουμε απο το πρωτο ταγκαν 480 το οποιο δουλευει ακομα μετα απο τοσα χρονια και δεν κανει κιχ παρα την σκονη που εχει μαζεψει)

edit: μολις διαβασα καλυτερα το ποστ σου...δεν μου κανει και τοσο για τροφοδοτικο το προβλημα σου.

Εννοεις αυτο?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=935638&tab=marketing

Δε μου λες εχει 2 ανεμιστηρες?Δηλαδη εκτος του οτι ειναι αθορυβο βοηθαει στην ψυξη του κουτιου?

Αρχική απάντηση από skiabox

Εννοεις αυτο?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=935638&tab=marketing

Δε μου λες εχει 2 ανεμιστηρες?Δηλαδη εκτος του οτι ειναι αθορυβο βοηθαει στην ψυξη του κουτιου?

Δες και κανένα Tagan φίλε μου.... σταθερή αξία μαζί με τα Seasonic, αθόρυβα και έχουν και 2 ανεμιστήρες, οπότε ναι, βοηθάνε και στο airflow.

Δοκίμασε και ένα άλλο DVD. Μου έχει τύχει χαλασμένο CDROM SONY που πάγωνε όλο το μηχάνημα!

Το τροφοδοτικό μια χαρά είναι.

Λοιπόν ... πήγα και πήρα αυτό το υπέροχο gadget έχω όμως ένα μεγάλο πρόβλημα.....

Απο τροφοδοσία ο υπολογίστης σχίζει καθότι με 2 orthos open, με atitool 3dview open, και αποσυμπίεση iso απο την συστοιχία δίσκων στον Primary δίσκο μου έγραψε 257watt.......

Έχουμε ακόμα λοιπόν...... αλλά ..!

Προς όλους τους κατόχους αυτού του gadget ... πώς διακρίνετε βρε παιδιά τους χαρακτήρες στο καντραν. εγώ απο πάνω που το κοιτάω δεν διακρίνω τπτ......

Αρχική απάντηση από haris1984

CORSAIR HX620

+1

Έχει έναν ανεμιστήρα και είναι απόλυτα αθόρυβο.

Α και το συγκεκριμένο υποστηρίζει quad core cpu + sli με 8800GTX (δοκιμασμενο απο το legitreviews.)

• 5 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.