Jump to content

peroxide

jayfrog

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδια μηπως ξερετε αν και που μπορω να βρω peroxide(υπερεξιδιο του αζωτου) και ακομα καλυτερα ανα πουλιεται ονλινε με αντικαταβολη

Αρχική απάντηση από jayfrog [Σήμερα, στις 05:21]

(υπερεξιδιο του αζωτου)

αέριο γέλιου, ελαφρό αναισθητικό??

δεν νομίζω να δίνει κανένας online

Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να βρεις οξυζενέ για να ψάχνει μέσω ιdερνέτ.

Τα υπεροξείδια πάντως είναι κατηγορία (πώς λέμε διοξείδιο), οπότε αν δεν πεις και το στοιχείο δεν λες τίποτα.

Από τα συμφραζόμενα θέλει N2O2 το οποίο είναι ψυκτικό (είναι η δομή που κάνει το NO με συμπίεση, αν δεν κάνω κάποιο λάθος).

FYI:

http://www.c-f-c.com/supportdocs/nitrogen_oxi.htm

http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=501902

κι ελεγα πότε θα εμφανιστεις στη κουβεντα. :p

Due to the presence of catalase in blood, peroxide is only marginally effective in disinfecting open wounds, but excellent for bleaching blood stains. It is also often used as a disinfectant in the dairy industry because, after application, it leaves absolutely no harmful residues.
ειναι σιγουρα το γνωστο οξυζενε;

πιτσιρικας, μου ειχαν βαλει ενα διαφανο υγρο (ισως πιο ρευστο απο νερο) που αφριζε σε πληγες, αλλα δε θελω να πιστευω οτι ηταν οξυζενε.

edit: τελικα εχεις δικιο.

Γιατί καθαρίζουμε τις πληγές με οξυζενέ;

Το οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου - H2O2) παράγεται φυσιολογικά μέσα στα κύτταρα. Αποτελεί όμως τοξική ουσία γι' αυτά και γι΄ αυτό κατάλληλα ένζυμα όπως π.χ. η καταλάση που υπάρχει μέσα στα υπεροξειδιοσώματα καταλύουν τη διάσπασή του, σύμφωνα με την εξίσωση:

H2O2 καταλάση→ H2O + ½ O2

Το ένζυμο αυτό αφθονεί στα κύτταρα του αίματος. Αν, λοιπόν, σε πληγή που τρέχει αίμα ρίξουμε οξυζενέ θα γίνει αντίδραση που συνοδεύεται από παραγωγή οξυγόνου «εν τω γεννάσθαι», η μεγάλη συγκέντρωση του οποίου δρα τοξικά εναντίον των μικροοργανισμών, που θα μπορούσαν να μας μολύνουν απ τη θέση της πληγής. ΄Ετσι επιτυγχάνουμε αντισηψία .

http://ekfe.reth.sch.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=58

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 15:06]

Δεν ποσταρει συχνα πλεον, αλλα αμα ειναι ψαρωτικο το thread θα βγει να πει την εξυπναδα του...

Τελικα ποιο απο ολα τα υπεροξειδια θελουμε να πουλησουμε στο παληκαρι?

ok οξυζενέ ψάχνεις (να το φέρεις μέσω γουαδελούπης).

Στείλε pm στο μέλος spc, διατηρεί φαρμακείο :p

Αρχική απάντηση από .38-.45

ειναι σιγουρα το γνωστο οξυζενε;

Χημικιές στον (επί πτυχίω) χημικό? :p

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 06:57]

Χημικιές στον (επί πτυχίω) χημικό? :p

τι να σε κανω; απο το 1992 εχω να διαβασω χημεια.

Καλήμερα

το γνωστό οξυζενέ που πωλείται στα φαρμακεια για τον καθαρισμό των πληγών ειναι ενα φτωχό διάλυμα (το πολύ 10%) σε νερό. Το καθαρό υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι άκρος καυστικό (ασπρίζει το δέρμα μας και το τρώει όπου πέσει) και τουλαχιστον εγώ το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με υδροχλωρικό οξύ για την κατασκευή τυπωμένων κυκλωμάτων, δηλαδή για να τρώει το χαλκό στις πλακέτες και να δημιουργεί ''πίστες'' εκεί που του ορίζω. Η αντίδραση αυτή παράγει και θερμότητα οπότε μάλον δεν κάνει σε κύκλωμα ψύξης. Αρα μάλον ο προλαλήσας αναφέρεται σε κάτι άλλο

edit: τώρα είδα και το βίντεο και δείχνει καθαρά ότι είναι υπεροξείδιο του υδοργόνου. Λέει επίσης καθαρά ότι πρόκειται για διάλυμα. ’λλη πηγή διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι αρκετά υγρά καθαρισμού φακών επαφής.

Αρχική απάντηση από colt3003

Καλήμερα

το γνωστό οξυζενέ που πωλείται στα φαρμακεια για τον καθαρισμό των πληγών ειναι ενα φτωχό διάλυμα (το πολύ 10%) σε νερό. Το καθαρό υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι άκρος καυστικό (ασπρίζει το δέρμα μας και το τρώει όπου πέσει) και τουλαχιστον εγώ το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με υδροχλωρικό οξύ για την κατασκευή τυπωμένων κυκλωμάτων, δηλαδή για να τρώει το χαλκό στις πλακέτες και να δημιουργεί ''πίστες'' εκεί που του ορίζω. Η αντίδραση αυτή παράγει και θερμότητα οπότε μάλον δεν κάνει σε κύκλωμα ψύξης. Αρα μάλον ο προλαλήσας αναφέρεται σε κάτι άλλο

edit: τώρα είδα και το βίντεο και δείχνει καθαρά ότι είναι υπεροξείδιο του υδοργόνου. Λέει επίσης καθαρά ότι πρόκειται για διάλυμα. ’λλη πηγή διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι αρκετά υγρά καθαρισμού φακών επαφής.

thnx για το Info αλλα που θα βρουμε τα υλικα???

Αρχική απάντηση από hipro5

Για πήγαινε οδός Γερανίου, κάτω απ'την Ομόνοια........ΧΗΜΙΚΑ.........ΤΑ ΠΑΝΤΑ...... ;)

μενω γυρο στα 800 χλμ απο εκει?? εχεις κανενα πορταλ να μπω σ' αυτο και να βγω εκει που μου λες??:D

Pare to pio fthno apo edw:

http://www.sigmaaldrich.com/catalog/search/SearchResultsPage/Expand

(sorry, linux, no greek kbd)

edit: to parapanw isxyei an eisai erhmiths h/kai exeis tsakwthei me ta farmakeia.

alliws phgaine pare oksygene. Logika den xreiazetai na einai pio pykno to dialyma. Dokimase me oksygene pou einai tzaba, kai meta skepsou to an aksizei na pareis panakriva analytika antidrasthria (panakriva gia th douleia pou thes na kaneis).

Αρχική απάντηση από jayfrog

μενω γυρο στα 800 χλμ απο εκει?? εχεις κανενα πορταλ να μπω σ' αυτο και να βγω εκει που μου λες??:D

δεν ξέρω που μένεις αλλά τουλαχιστον εδώ που μένω δεν μπορώ να το βρώ. Μόνο όταν κατεβαίνω αθήνα εκεί που λέει ο hipro5. Ασε που όταν ήμουν νεότερος έπρεπε να τους εξηγώ τι ακριβώς το ήθελα διαφορετικά δεν το δίναν.... οπότε αν σε βοηθάει το λινκ του sotiris διαφορετικά μάλλον δύσκολα τα πράγματα.

Αν καταλαβα καλα,ψαχνεις για Perydrol ή Hydrogen Peroxide(H202) το οποιο κυκλοφορει ευρεως σε 2 τυπους, 50% (χρησιμοποιειται κυριως στα καλλυντικα) και 35% (που ειναι και ακριβοτερο)

Σε αυτες τις συγκεντρωσεις ειναι αρκετα επικινδυνο(αυταναφλεγεται)

Αν σε ενδιαφερει υπαρχει σε δοχειο 65Kg ή παλλετοδεξαμενη 1200Kg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.