Jump to content

ποσοστα ακτινοβολιας και οι παρενεργειες(καρκινος κ.α)

unknown

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

διαβασα αυτο εδω σημερα http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071008&nid=6251163&sn=%CE%9A%CE%9F%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3&spid=877

συμφωνα με την ερευνα οι επιπτωσεις σε βατ/κιλο ειναι η εξης:

κινητο απο 0,20 εως 1,45 w/kg

ασυρματο λαπτοπ 0,8 w/kg

φουρνος μικροκυματων 0,26 w/kg (!!!)

χωρος ασυρματης συνδεσης 0,05 w/kg

εδω εχω και μερικες αποριες... ασυρματο λαπτοπ εννοει το wireless που ξερουμε bluetooth υπερυθρες? τι ακριβως?

χωρος ασυρματης συνδεσης... τι εννοει παλι? να βρισκεσαι αναμεσα σε δυο συσκευες που επικοινωνουν με bluetooth, στο σαλονι του σπιτιου σου οπου ειναι το router? τι?

δινει στο αρθρο αυτο http://oem.bmj.com/ λιγο που κοιταξα δεν βρηκα περισσοτερες πληροφοριες

επισης σημαντικο!!!

οπως αναφερεται ειχε γινει πριν 1 μηνα παρομοια ερευνα χρηματοδοτουμενη απο τη βρετανικη κυβερνηση ΚΑΙ εταιριες κινητης τηλεφωνιας οπου αναφερθηκαν μονο υποψιες για επιπτωσεις......

προσωπικα τωρα.. μου πηγε ΝΑ αφου το router και το λαπτοπ δουλεουν 24ωρα, νομιζοντας οτι τα κινητα ειναι το ''μεγαλο προβλημα'' τα οποια και προσεχα....

Με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα, μιας και έχω στο δωμάτιο 2 pc που δουλεύουν 24/7 με ασύρματη σύνδεση... Συνεπώς, είμαι συνεχώς εκτεθειμένος σε ακτινοβολία, εκτός βέβαια από τις ώρες που είμαι στο σχολείο...

Βέβαια, κάποιος εδώ μέσα είχε αναφέρει (το θυμάμαι χαρακτηριστικά) ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από ένα ασύρματο δικτύο είναι μη ιονίζουσα και μέχρι 1000 φορές ασθενέστερη από αυτή των κινητών...

Για πείτε τι ισχύει τελικά για να δω αν θα αρχίσω να μαζεύω λεφτά για να περάσω Cat. 5e σε όλο το σπίτι... :p

Αρχική απάντηση από unknown

λολ? ναι.....

καθε μερα κανεις ενα πακετο τσιγαρα αφιλτρα τριγυρνωντας στη πολη αυτη, για αυτο μην αγχωνεσαι για τα w/kg, θα πας απο αλλα.

Αρχική απάντηση από unknown

δεν μενω στο κεντρο φιλε γερακας μερια

ignorance is bliss

Ο μύθος που ήθελε το κέντρο επιβαρυμένο από το νέφος και τα προάστια ανάσες καθαρού αέρα έχει καταρριφθεί από καιρό. Πλέον παρουσιάζονται εξίσου μολυσμένα, με ίδιους ή διαφορετικούς ρύπους, ανάλογα με τις συνθήκες και το μικροκλίμα τους.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_11/10/2006_1286006

ρε συ τι ignorance? αυτο πηγαινε στο παραδειγμα με τα τσιγαρα, ολες οι περιοχες ειναι ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ μολυσμενες δεν ειπα οτι στα βορεια προαστια ειναι εξοχη..

αλλα δεν μπορεις να εξισωνεις το κεντρο της αθηνας με καθε ΓΥΡΩ περιοχη.

η αληθεια ειναι καπου στην μεση, και με αυτο το σκεπτικο μπορουμε να αρχισουμε να λεμε για το μολυσμενο νερο,τα ληγμενα και και και....

:OT:

Τρώμε τόση ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από όλες τις πλευρές που δεν υπάρχει σωτηρία... κινητά, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κεραίες τηλεόρασης που εκπέμπουν ανεξέλεγκτα σε υψηλή ισχύ, πυλώνες της ΔΕΗ με καλώδια υψηλής τάσης έξω από μπαλκόνια και πάνω από σπίτια, bluetooth, wireless, ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι, πρίζες κοντά στο κρεββάτι στο μέρος του κεφαλιού κτλ... όλα αυτά εκπέμπουν μια ακτινοβολία η οποία αθροιστικά είναι μεγάλη... επίσημα δεν έχει αποδειχθεί ότι επιρρεάζουν, αλλά μπορεί η πραγματικότητα να είναι διαφορετική...

Οι πιο "επικίνδυνες" συχνότητες λένε ότι είναι αυτές από UHF και πάνω, δηλαδή μεγαλύτερες από 300MHz... η επικινδυνότητα τους έγκειται στο ότι επιρρεάζουν νευρικά κέντρα του οργανισμού, απλά συντονίζοντάς τα και το νευρικό κέντρο το οποίο επιρρεάζεται περισσότερο από τις συχνότητες που υπάρχουν στον αέρα, είναι το ακουστικό χωρίς όμως να γνωρίζω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό... όπως και να'χει όμως όταν συνεχώς ερεθίζεις εξωτερικά ένα νεύρο, μάλλον κάποια στιγμή θα του δημιουργήσεις κάποια δυσλειτουργία... πάντως η επιρροή των συχνοτήτων στον άνθρωπό πρέπει να είναι γεγονός αφού ξοδεύουν τεράστια κονδύλια στα λεγόμενα μικροκυματικά όπλα, τα οποία λένε ότι συντονίζουν διάφορα νευρικά κέντρα του ανθρώπου προκαλώντας του μέχρι και μόνιμες βλάβες...

Η αλήθεια είναι ότι όσων αφορά την ακτινοβολία τα αστικά κέντρα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα και πως όσο πιο μακρυά είσαι από την κεραία εκπομπής ή εκτός του κεντρικού της λοβού τόσο λιγότερη η ακτινοβολία που δέχεσαι...

Από την άλλη όμως αυτό είναι το πρόβλημα...? μπα... δεν νομίζω.... άλλα πράγματα που τρώμε, καπνίζουμε, πίνουμε, αναπνέουμε και αγχονώμαστε κάθε μέρα θα μας σκοτώσουν πιο γρήγορα από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες... :mad:

Σε λίγα χρόνια πριν πάρουμε το οτιδήποτε θα κοιτάμε περί ακτινοβολίας πρώτα

@unknown :

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει καθησυχαστικά σε αυτό σου το ερώτημα, επειδή δεν υπάρχει καθησυχασμός. Τα «πεδία» μας πνίγουν από παντού. Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη σημασία του καλού αερισμού σε έναν τέτοιο χώρο, όπως και τις απλές στοιχειώδεις προφυλάξεις που λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους μας. Αν και πιθανότατα λίγο να μπορούν να συνεισφέρουν στην ουσία των πραγμάτων, σίγουρα δημιουργούν καλύτερη ψυχολογία και αυτό πολλές φορές αρκεί για να «περιοριστούν» κάποιοι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι.

Η πρότασή μου, θάναι πρακτική. Βάλε ένα μικρό συνηθισμένο φυτό (μια μικρή γλάστρα) εσωτερικού χώρου, εκεί που κάθεσαι και δουλεύεις. Αν δεις σταδιακά το φυτό να παίρνει την κάτω βόλτα «τότε άλλαξέ τα όλα» και μαζί και τις συνήθειες που η καθημερινότητα σου έχει επιβάλλει. Αλλιώς ...συνέχισε.

λοιπον, και γω αυτο το σκεπτικο ειχα (οτι υπαρχουν πολυ σοβαροτερες αιτιες απο το ασυρματο μας δικτυο και ποιος θα ασχοληθει οταν δεν ασχολουνται με τα πρωτοφανη)

αν το τραβηξουμε κι αλλο μπορουμε να λεμε για την ραδιενεργεια που εκπεμπουν τα οικοδομικα υλικα η οτι αλλο

η αρχικη εντυπωση που ειχα ηταν αυτη του nickstamat περι σχεσης router-κινητων...

αλλα δεν πιστευα οτι και τα δυο θα μπορουσαν να ειναι συγκρισιμα με τον φουρνο μικροκυμματων!!

τελος παντων..

Όταν λέει ότι ο φούρνος μικροκυμάτων εκπέμπει εννοεί την μέση ακτινοβολία που διαφεύγει από το "κουτί" λόγο του ότι δεν είναι πραγματικός κλωβός, δηλαδή δεν παρέχει τέλεια θωράκιση...

η ακτινοβολία μέσα στον φούρνο μπορεί να φτάσει εκατοντάδες Watt τα οποία αν αυτά φύγουν προς τα έξω τότε υπάρχει πρόβλημα...

οπότε δεν υπάρχει σύγκριση...

Εγω λέω να πάρω κανα κοπάδι πρόβατα και να αράξω σε κανενα βουνο με μια παράγκα:p

Εδω στην Αθηνα, λίγο το νέφος, λίγο η κακή διατροφή(πολυ σημαντικο αυτο),λίγο το άγχος, λίγο η έκθεση σε ακτινοβόλιες και ηλεκτρονικά μηχανήματα, και άλλα που μας διαφεύγουν η κατάσταση της υγείας μας επιδεινώνεται.

Μια απόδειξη ειναι οι κλιματικές αλαγές, εξαφάνιση ζώων, λιώσιμο πάγων.

το τελικο σταδιο θα είναι η εξαφανιση μας, που έτσι οπως παει το πράγμα δεν αργει και τοσο:rip:

γιαυτο....ας χαρουμε όσο μπορούμε και ότι μπορούμε και κάθε πράγμα με μέτρο.

Αρχική απάντηση από nickstamat

Με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα, μιας και έχω στο δωμάτιο 2 pc που δουλεύουν 24/7 με ασύρματη σύνδεση... Συνεπώς, είμαι συνεχώς εκτεθειμένος σε ακτινοβολία, εκτός βέβαια από τις ώρες που είμαι στο σχολείο...

Βέβαια, κάποιος εδώ μέσα είχε αναφέρει (το θυμάμαι χαρακτηριστικά) ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από ένα ασύρματο δικτύο είναι μη ιονίζουσα και μέχρι 1000 φορές ασθενέστερη από αυτή των κινητών...

Για πείτε τι ισχύει τελικά για να δω αν θα αρχίσω να μαζεύω λεφτά για να περάσω Cat. 5e σε όλο το σπίτι... :p

Μπορείς να δώσεις ορισμό τι σημαίνει ιονίζουσα ή μή ακτινοβολία? :magic:

Αρχική απάντηση από VIL

Μπορείς να δώσεις ορισμό τι σημαίνει ιονίζουσα ή μή ακτινοβολία? :magic:

Αν προσπαθείς να δοκιμάσεις τις γνώσεις μου, κάτι έχασες... Μετέφερα απλώς τα λόγια ενός άλλου λαμπίτη... Δεν ξέρω τι σημαίνει...

Αν, πάλι, απλά δεν ξέρεις ούτε εσύ και θες να μάθεις, θα βρεις πληροφορίες εδώ:

http://www.physics4u.gr/faq/radiationcells1.html

http://www.medlook.net/emf/general.asp

και άλλα πολλά κάνοντας αναζήτηση τη φράση "ιονίζουσα ακτινοβολία" στο Google...

Αρχική απάντηση από nickstamat

Αν προσπαθείς να δοκιμάσεις τις γνώσεις μου, κάτι έχασες... Μετέφερα απλώς τα λόγια ενός άλλου λαμπίτη... Δεν ξέρω τι σημαίνει...

Αν, πάλι, απλά δεν ξέρεις ούτε εσύ και θες να μάθεις, θα βρεις πληροφορίες εδώ:

http://www.physics4u.gr/faq/radiationcells1.html

http://www.medlook.net/emf/general.asp

και άλλα πολλά κάνοντας αναζήτηση τη φράση "ιονίζουσα ακτινοβολία" στο Google...

Έδωσες με τον καλλίτερο τρόπο απάντηση στην ερώτησή μου και σε ευχαριστώ.

Δεν είχα καμία πρόθεση να δοκιμάσω τις γνώσεις σου :magic:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.