Jump to content

nVidia 8800 GT

godslayer1416003205

Recommended Posts

Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα PSU, Corsair 650 οπως γραφω και απο κατω, και εξαλλου δεν εχω πολλα πραγματα στο pc, 2 σκληρους 1 dvd 1 floppy 1 καρτα ηχου και την 8800...

• Replies 1,4k
  • Created
  • Last Reply

Και με ποια δικαιολογια να την παω για Rma? Θα το δεχτουν το " προβλημα ασυμβατοτητας " για να μου την αλλαξουν με αυτην της ECS πχ? (αγορασμενη απο Πλαισιο η καρτα)

Μεχρι στιγμης συνεχιζει να μου το κανει, μια bootαρει με χ16 και μια χ1, εφερα τον E6600 σε στοκ να δω μηπως υπηρχε καποιο prob απο εκει, αλλα καμια βελτιωση... Οταν ειχε μπει χ16 παντως με χρονισμους 712-1100 και τον cpu στα 3,2 επιασε 13k στο '06... Κριμα ρε γαμωτο...

Και κατι ασχετο, μερικες φορες ενω μπαινει κανονικα, και ακλοκαριστη, ενω βγαζει κανονικα "υψηλα" 3D Mark, σε μερικα παιχνιδια (βλ. Assassin's Creed) δεν αποδιδει καθολου καλα, με τρελα σπασιματα και διακοπες-glitches στον ηχο, καπου διαβασα οτι αυτο εχει να κανει με το Cpu και συγκεκριμενα αν ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες... Αυτο μου το'κανε στα 3,2 με cpu volt στο auto, που εδινε γυρω στα 1,38? Δοκιμασα παλι στα 3,2 με manual δινοντας 1,44 νομιζω, μηπως ηταν προβλημα σταθεροτητας κτλ, αλλα το ιδιο. Τωρα στα 3 παλι με auto (1,31) ακομα το ιδιο, θερμοκρασιες τωρα με τα 3 ειναι στα 48 idle 58 load, ενω πριν ηταν idle στα 50-51 με load 60 φευγα... Καποια συμβουλη περι αυτου? Πολλα options στο bios τα'χω στο auto (βλ. PPL κτλ) μηπως να φταιει απο εκει? Η μονη αλλη ρυθμιση που εχω κανει ειναι τα 2,1V στις μνημες για να παιζουν 1066 @ 5-5-5-15, και 1,55 στο Νοrthbridge. Θελω να τον εχω 24/7 τουλαχιστον στα 3, καθε παρατηρηση δεκτη...

Και με ποια δικαιολογια να την παω για Rma? Θα το δεχτουν το " προβλημα ασυμβατοτητας " για να μου την αλλαξουν με αυτην της ECS πχ? (αγορασμενη απο Πλαισιο η καρτα)

Μεχρι στιγμης συνεχιζει να μου το κανει, μια bootαρει με χ16 και μια χ1, εφερα τον E6600 σε στοκ να δω μηπως υπηρχε καποιο prob απο εκει, αλλα καμια βελτιωση... Οταν ειχε μπει χ16 παντως με χρονισμους 712-1100 και τον cpu στα 3,2 επιασε 13k στο '06... Κριμα ρε γαμωτο...

Και κατι ασχετο, μερικες φορες ενω μπαινει κανονικα, και ακλοκαριστη, ενω βγαζει κανονικα "υψηλα" 3D Mark, σε μερικα παιχνιδια (βλ. Assassin's Creed) δεν αποδιδει καθολου καλα, με τρελα σπασιματα και διακοπες-glitches στον ηχο, καπου διαβασα οτι αυτο εχει να κανει με το Cpu και συγκεκριμενα αν ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες... Αυτο μου το'κανε στα 3,2 με cpu volt στο auto, που εδινε γυρω στα 1,38? Δοκιμασα παλι στα 3,2 με manual δινοντας 1,44 νομιζω, μηπως ηταν προβλημα σταθεροτητας κτλ, αλλα το ιδιο. Τωρα στα 3 παλι με auto (1,31) ακομα το ιδιο, θερμοκρασιες τωρα με τα 3 ειναι στα 48 idle 58 load, ενω πριν ηταν idle στα 50-51 με load 60 φευγα... Καποια συμβουλη περι αυτου? Πολλα options στο bios τα'χω στο auto (βλ. PPL κτλ) μηπως να φταιει απο εκει? Η μονη αλλη ρυθμιση που εχω κανει ειναι τα 2,1V στις μνημες για να παιζουν 1066 @ 5-5-5-15, και 1,55 στο Νοrthbridge. Θελω να τον εχω 24/7 τουλαχιστον στα 3, καθε παρατηρηση δεκτη...

Τι να σου πω!Εγω σημερα εβαλα το Assassin's Creed (πολυ καλο) με τερμα γραφηκα και 1280*1024 75Hz με μαμα CPU AMD 4800 (2500) και μαμα GPU ecs 8800gt και επαιζα μια χαρα (2 ωρες συνεχομενα)και χωρις να κολησει ουτε μια στιγμη!Δες αν εχει το modo στο bios PCI_16 Gen2 speed mode και βαλε το στο auto!!!

Ξερει κανεις καποιο αλλο προγραμμα εκτος του Gpu-z που μπορω να κοιταω αν η καρτα μου εχει "μπει" σαν x16 ή σαν x1? Επειδη το Gpu-z αρχισε παλι τα τρελα του, could not start/find driver και τα λοιπα errors (και με την προηγουμενη καρτα παλι τα ιδια μου εκανε, ζητημα να ανοιγε σωστα 1 στις 10 φορες)

* Edit *

Μετα απο ψαξιμο σε ξενα φορουμ για ατομα με παρομοιο προβλημα, κατα 90% δεν εχει να κανει ουτε με psu ουτε με mobo, ειναι απλα περιπτωση ελλατωματικης (?) καρτας... Το προβλημα τωρα ειναι οτι εγω με την μια μολις την πηρα της φορεσα τη VF1000 και τωρα δεν μπορω να τη γυρισω RMA, οποτε μαλλον την φορτωθηκα... Ωραιοτατα, τσαμπα 170ε...

Εδω μια φωτο του προβληματος

37621327bs3.jpg

Απο το panel των forceware.

Και απο το cpu-z απο την καρτέλα motherboard.

78890436jx6.jpg

Για την κάρτα δεν νομίζω , το μομπο ισως κολαει .. Το κανανε και αρκετες p5b dlx παλαιοτερα . Για δώσε λίγο ρευμα στο chipset της μητρικής και βάλε το pci-ex freq manualy στα 101~105

Οριστε και μια οπως πολυ σωστα μου ειπες και εσυ με διαφορετικο τροπο

24627310jk7.jpg

Northbridge ειμαι ηδη στα 1,55 και επομενο βημα ειναι τα 1,70 που ειναι max και το φοβαμαι...

Θα κανω ενα reboot και θα δοκιμασω pci σε 102 παντως (τωρα 100)

* Edit *

Tested στα 102 τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου... :rip:

Δεν πιστευω να εχει να κανει κατι με αυτο?

13638136op2.jpg

Κατι για την onboard καρτα ηχου πρεπει να'ναι αν δεν κανω λαθος, δεν εχω περασει τον driver γιατι εχω την sound blaster πανω... (τα αλλα δυο τα εχω κανει disable εγω)

Οσο για το αλλο που ειπες

Για την κάρτα δεν νομίζω , το μομπο ισως κολαει .. Το κανανε και αρκετες p5b dlx παλαιοτερα

Τοτε δεν θα επρεπε να μου το κανει και με την 8600? Εκει ηταν Παναγια, απο τοτε που του βαλα τη Mushkin, ολα !@#%$...

Βοηθατεεεεεεε χωριααανοιιιιιιιιι!

Κάνε update driver , και να ψάξει απο το νετ automatically , κατα 99% θα σου βρεί το High definition audio της κάρτας γραφικών ,. ( αυτο πρεπει ναναι δλδ ) .

Τώρα για τα υπόλοιπα με το Χ1 , κάνε save σε προφιλε της μητρικής τις ρυθμίσεις του overclock σου και ρίξτης ενα clr-cmos μηπως και πάρει τα ισια της , .

Διαβασα οτι το δοκιμασαν αλλα χωρις αποτελεσμα, παρολα αυτα θα το κανω, αμαρτια να μην προσπαθησω τουλαχιστον, και οτι γινει... Βγαλσιμο μπαταριας και τα σχετικα ε? Ευκαιρια αμα βγαλω τη mobo να αλλαξω και παστα στην Infinity...

Oχι ρε λολ . Μονο clr-cmos .

Κάνε shut down το pc . Κλεισε το τροφοδοτικό . Πάτα το Power on του κουτιου ( κλειστο το psu ε) για να ξεψυχησει τελειως ( να σβησουν λαμπακια της μητρικης) και μετα clr-cmos κανα 2-3 φορές το jumper- διακοπτη τι εχει η p5k τεσπα. Ανοιγμα psu - power 0n

Aν δεν πιασει και αυτο , Εγω τουλάχιστον στην θέση σου θα την φλασάριζα ( την 8800gt) bios αλλης εταιρίας - ιδιας υλοποιησης pcb ομως. ( edit . κρατάμε και το default bios της σε μια δισκέτα - usb stick , ΄)

Α ενοείται πως την κάρτα την έχεις στην θύρα 16Χ και οχι στην απο κάτω που ειναι Χ4 μαχ.

Α εννοείται πως την κάρτα την έχεις στην θύρα 16Χ και οχι στην απο κάτω που ειναι Χ4 μαχ.

Ειπαμε, γκαντεμης ειμαι οχι !@#$κας ;)

Μετα απο μερικα clear mos καθως και βγαλσιμο μπαταριας, 30sec απ'την αναποδη και τα λοιπα, στο επομενο reboot επιασε κανονικα σαν x16, βεβαια μπορει να'ναι κατι το μεμονομενο δεν ξερω, θα δειξει στις επομενες μερες/reboots, να δω μολις ξανακλοκαρω και τη cpu αν θα αλλαξει κατι τοτε... Ειδωμεν... Σ'ευχαριστω πολυ παντως για την βοηθεια και τις συμβουλες σου :T:

Πανω που ειχα χαρει γιατι στα 2 πρωτα boot ολα καλα ολα ανθηρα στα x16, ηρθαν τα δυο επομενα με ενα x1 ναααααααα... :/

Αμαρτια ρε γαμωτο τοσα λεφτα τσαμπα... :weep:

* Edit *

http://www.tomshardware.co.uk/forum/246734-15-8800gt-pcie-link-width-stuck

Μια απ'τα ιδια και αυτοι... Μπερδεμα λογω Pci-E 2.0 ασυμβατοτητας με 1.0 μητρικης...

Να την παω στο πλαισιο η μπααααααα?

@RaaazoooR

Στείλε κανά email διαμαρτυρίας στη Mushkin για το προβλημά σου,

αν και θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις ασυμβατότητες.

Κανονοκά θα πρέπει να στείλουν διορθωτικό bios.

τελικά η ecs φένετε οτι πάει σε σχέση με της άλλες υλοποιήσεις πολύ καλύτερα ετσι δεν είναι;Δεν ξέρω βέβαια για της galaxy που λόγο των 2χ6pin φτάνουν κοντά η πιο πάνω απο την ecs.Σύγουρα παίζει ρόλο το κομάτι αλλά αν έχει κάπιος παραδείγματα ας απαντήσει.

Παντως η Mushkin η δικια μου maximum (χωρις καθολου artifacts) στα 701/1150, αν και εβγαζε 3DMark και με 715/720, αλλα στο Ati Tool ηταν τιγκα στα κιτρινα πολυγωνα κτλ, και στα παιχνιδια το ιδιο, τα΄πιανε το ματι σου που και που τα arti's...

τρεχοντας 3dmark05 ειχα καταληξει σε συχνοτητες ~710 και 1103mhz για καθημερινα.. δνε το εψαξα να δω αν παει και αλλο..

ουτε ενα artifact σε αυτες τις συχνοτητες..

παω παιζω crysis και ετρεχε νερο για κανα πενταλεπτο και μετα παγωνει το παιχνιδι...παταω control alt delete δουλεψε..

κανονικα δεν θα επρεπε να προειδοποησει με artifacts?

cpu + ram ειναι rock stable..

κανα προγραμμα στυλ orthos για gpu's δεν υπαρχει?? πρεπει να ειμαι συνεχεια πανω απο το 3dmark?

φοραει tide water..

Ισως με ati tool στο artifact testing που βεβαια και εκει πρεπει να κοιτας, γιατι τα μικρα μικρα (νομιζω) οτι δεν τα αναφερει οποτε πρεπει να'χεις τον νου σου, αλλα τουλαχιστον ειναι πιο ελαφρυ και μπορεις να κανεις και την δουλεια σου στο pc και απλως να το εχεις οn top και να του ριχνεις καμια ματια... Καποιο αλλο δεν γνωριζω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.