Jump to content

nVidia 8800 GT

godslayer1416003205

Recommended Posts

• Replies 1,4k
  • Created
  • Last Reply

Εγώ πήρα μία Sparkle για εναν φίλο και έκατσα να την κουμπώσω προχθές!

Με το που ξεκιναει το μηχάνημα για πρώτη φορά όλα καλά φτάνει στο σημείο που εμφανίζει το σήμα των XP και μετά μαύρη μαυρίλα!

Το μηχάνημα το άφησα να φορτώσει πλήρως τα Windows μήπως και... αλλά τίποτα!

Πάτησα το power button και έκανα shutdown.

To ξεκίνησα πάλι αλλά μαύρη μαυρίλα και μετά απο λίγο με τα beep που κάνει υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών!

Την κούμπωσα και στο δικό μου pc αλλά μία απο τα ίδια!

Το θέμα μου είναι πέσαμε σε ελλατωματικό κομμάτι ή έπαιξε κάτι άλλο?

Μήπως έφταιξε το τροφοδοτικό;

Το μηχάνημα έχει 500Watt τροφοδοτικό και αποτελείτε απο:

Asus P5W DH Deluxe

Core2 2,13

3 ΗDD

1 DVD-RW

2GB RAM

και σηκώνει και μία αντλία 12V HPPS i της Innovatek.

Μήπως είχες drivers της ATI πριν;

Σε safe mode μπαίνεις;

Αν ναι κάνε απεγκατάσταση με το driver cleaner όλους τους οδηγούς ati/nvidia

και ξαναμπες στα windows.

Ελπίζω να μην ξέχασες να βάλεις την εξτρά τροφοδοσία της κάρτας.

Με την extra τροφοδοσια δε προλαβαινει να δωσει σημα στην οθονη.. Εμενα μια φορα που το ξεχασα μολις πηγαινε να κανει detect την vga δεν την εβρικσε και εκανε restart (μιλαμε για ενα το δευτερολεπτο..). Μεχρι να το καταλαβω ημουν στα προθυρα καρδιακου επισοδειου.. :hehe:

Και πρίν μία 6600GT είχε επάνω το μηχάνημα οπότε για ΑΤΙ drivers δέν...

Την extra τροφοδοσία δέν την ξέχασα.

Γιατί και να την ξεχάσεις τσιρίζει η κάρτα λές και τις έβαλες νέφτι στον "δίαυλο"!!!!:hehe: :hehe: :hehe:

Με το που κάνει boot τώρα κάνει : ενα "μακρύ" και 3 "κοντά" beep.

Kατι δεν ακουμπάει σωστά. Αν βάζεις άλλη κάρτα και είναι μια χαρά τότε φταίει η κάρτα.

Καθάριζε με γόμα λίγω τα πιν που κουμπώνουν πάνω στη μητρική μήπως δεν κάνει καλή επαφή.

Έβαλα πάνω άλλη κάρτα και όλα μια χαρά!

Το μόνο που με προβληματίζει είναι μην φταίει η τροφοδοσία που τα έπαιξε η κάρτα.

Κάποιος είχε ρωτήσει για 8800 με άλλα port αλλά δεν το βρίσκω το θέμα ή την απάντηση και το βάζω εδώ...

8800GT με Display Port

Taipei, Taiwan January3, 2008 - SPARKLE Computer Co., Ltd., the professional VGA card manufacturer and supplier, today announced the World's First Display Port Graphics Card Sample, the world's first graphics card with DisplayPort support.

As a new high-end graphics card designed for the most demanding DirectX 10 games, the SPARKLE GeForce 8800 GT DisplayPort Graphics Card uses the 65nm GeForce 8800 GT, the newest and powerful GPU in the GeForce 8 series from NVIDIA, raises the bar for DirectX 10 graphics and video performance. Besides all these great 3D features, the SPARKLE GeForce 8800 GT DisplayPort Graphics Card is designed for the new PCI Express 2.0 bus standard and is backwards compatible with the original PCI Express standard, to be full ready for future games and applications which have rigorous requirements on bandwidth.

Ahead for next generation display interface, the SPARKLE GeForce 8800 GT DisplayPort graphics card is the world' s first DisplayPort ready graphics card. DisplayPort is a new digital display interface standard (approved May 2006, current version 1.1 approved on April 2, 2007) put forth by the Video Electronics Standards Association (VESA). Unlike present HDMI interface, It defines a new license-free, royalty-free, state-of-the-art digital audio/video interconnect, intended to be used primarily between a computer and its display monitor, or a computer and a home-theater system. Helped with strong R&D team, SPARKLE takes the lead in introducing DisplayPort interface into the SPARKLE GeForce 8800 GT DisplayPort Graphics Card with only one cable required, it is able to simultaneously transmit 3 1080p high resolution digital video streams and 7.1 surround-sound audio quality with 10.8Gb/s bandwidth.

To keep our pace of cutting-edge technology, SPARKLE has been implementing extreme research and development abilities into the the SPARKLE GeForce 8800 GT DisplayPort graphics card, With DisplayPort interface, it extends a wider scenario of graphic card usages." Said Joe Lo, product director of SPARKLE Computer Co., Ltd. " The SPARKLE GeForce 8800 GT DisplayPort graphics card is the world's first graphics card equipped with the DisplayPort technology today. Along with this simple connectivity, the audio/video signals on PC will be correspondingly transmitted to LCD or Plasma TV for users. In addition, the SPARKLE GeForce 8800 GT DisplayPort Graphics Card has stunning 3D rendering horsepower, which easily drives the speed and the scene complexity of DirectX 10 games to a new level. Now, SPARKLE has unleashed the worlds first DisplayPort-ready graphics card sample, and SPARKLE will decide the specific time of formally introducing DisplayPort interface into SPARKLE graphics cards product line, according to the development trend of DisplayPort technology."

Δεν πρέπει να υπάρχει ακόμα πουθενά επίσημη ανακοίνωση για δάυτην..:p

post-634-1416073323,6263_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από gkatsogr

Και πρίν μία 6600GT είχε επάνω το μηχάνημα οπότε για ΑΤΙ drivers δέν...

Την extra τροφοδοσία δέν την ξέχασα.

Γιατί και να την ξεχάσεις τσιρίζει η κάρτα λές και τις έβαλες νέφτι στον "δίαυλο"!!!!:hehe: :hehe: :hehe:

Με το που κάνει boot τώρα κάνει : ενα "μακρύ" και 3 "κοντά" beep.

ποιο bios εχει η μητρικη σου?

σε AMI bios το 1 μακρυ - 3 κοντα ειναι θεμα μνημης.

σε Award ειναι θεμα πληκτρολογιου

Αρχική απάντηση από giorgos th.

ποιο bios εχει η μητρικη σου?

σε AMI bios το 1 μακρυ - 3 κοντα ειναι θεμα μνημης.

σε Award ειναι θεμα πληκτρολογιου

Στου φίλου μου δέν θυμάμαι το bios.

Στο δικό μου που την έβαλα έχω μία Gigabyte GA-965P-S3 με bios F12.

Όντως στα AMI bios το 1 μακρύ - 3 κοντα ειναι θέμα μνήμης αλλά λέει και για κάρτα γραφικών που το έψαξα.Και γιατί με την 6600 έπαιζε κανονικά?

To λοιπόν την πήγα στο Πλαίσιο για να την τσεκάρουν και μου είπαν πως η κάρτα παίζει κανονικότατα!!!

Θα κοιτάξω να βρώ ένα τροφοδοτικό πιο δυνατό και θα αλλάξω και την μνήμη.

Ευτυχώς μνήμη έχω μία του κουτιού!

αυτή που έιναι διαφορετική και πιο μικρή από τις υπόλοιπες είναι η albatron........δεν ξέρω άμα έχει αναφερθεί ξανα.....

Αρχική απάντηση από F117 [Σήμερα, στις 14:39]

αυτή που έιναι διαφορετική και πιο μικρή από τις υπόλοιπες είναι η albatron........δεν ξέρω άμα έχει αναφερθεί ξανα.....

Έτσι είναι...

Σήμερα ήρθε η δική μου Albatron και όντως είναι διαφορετική. Μικρότερο PCB (20.5cm), τα VRM's στην πίσω πλευρά του PCB, διαφορετικό σύστημα ψύξης και οι μνήμες γυμνές (μάλλον στην Albatron θεωρούν πως ο αέρας από το fan τις ψύχει ικανοποιητικά...).

ΟΚ όλα αυτά. Το μεγαλύτερο σπάσιμο είναι πως δεν μπορώ να δω πουθενά θερμοκρασίες! WTF? Δοκίμασα Rivatuner, ATITool, Everest...μάταια...μάλλον δεν έχει sensor...

Κατα τα άλλα η κάρτα είναι αθόρυβη (fan μονίμως στα 100%->silent).

Μερικά πρόχειρα pics (sorry αλλά το κινητό δε τραβάει, θα προσπαθήσω για καλύτερες):

image075wj1.jpg

image076mn5.jpg

rt1ad7.jpg

rtau8.jpg

Υ.Γ.:

Σχετικά με τη μη εμφάνιση θερμοκρασιών: επειδή πρώτη φορά έχω nVidia (τι να κάνουμε..αδυναμίες είναι αυτές...), μήπως θέλει το Rivatuner πείραγμα στο config file ή κάποιο plugin?

Ποια έκδοση της albatron ειναι αυτη? Η δικη μου albatron εχει κανονικο reference design με το νορμαλ PCB και cooler...

gpuzpi5.jpg

Το θέμα είναι πως θέλω να την τσιμπήσω και λίγο και δε βλέπω πουθενά temps...:TD:

Αρχική απάντηση από manos20

Καλη χρονια σε ολους.

Εχω μια albatron 8800gt και δεν μπορω να δω θερμοκρασια με τιποτα,ουτε με το ntune ουτε με το rivatuner.

Με τους καινουργιους οδηγους δεν εβλεπα θερμοκρασια και με μια 6600gt που με τους παλιους οδηγους δεν ειχα προβλημα,αλλα δεν εδωσα σημασια γιατι θα την αλλαζα,ομως το ιδιο συμβαινει και με την 8800.

Πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις;(Ξεχασα να πω εχω και τα φοβερα vista :TD: )

και εγω τα ιδια

Σημερα μπηκε η ARCTIC NV SILENCER 5 REV3 και πεσαν οι θερμοκρασιες και ετσι εκανα λιγο οβερκλοκ με τους λαστ ντραιβερς στο ριβα τιουνερ ομως δεν εχω επιλογη overclock για shader clock τι να φταιει ? οι καινουριοι ντραιβερς?

Το σκορ ειναι καλο? ποσο ακομα να ανεβασω?

post-1437-1416073323,885_thumb.jpg

Tα νέα μου λοιπόν...

Πήγα στο Πλαίσιο και πήρα την Sparkle απο το Service και αγόρασα και μία Asus EN8800GT!!!

Το αποτέλεσμα το ίδιο!!!

Κάποια λαλακία κάνω δέν παίζει κάτι άλλο!!!

Έβαλα και ένα Enermax FMAII 535Watt.

Αλλά μία απο τα ίδια!

Τις έχω δοκιμάσει σε 3 μηχανήματα!

Το μόνο που έχω παρατηρήσει και στις 2 VGA είναι πως λένε οτι θέλουν :

Α minimum 400 watt system power supply(with 12V current rating of 26A).

Όλα τα τροφοδοτικά που έχω λένε επάνω +12V1 22A και +12V2 22A!

Λέτε να φταίει αυτό?

Mπορεί κάποιος απο εσάς με 8800GT να μου πει τι λέει το τροφοδοτικό του για τα +12V?

Πολυ καλο το score ;) Ανεβασε την μεχρι 700mhz core αφοβα.. Πιο πανω θα την τσεκαρεις για artifacts

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.