Jump to content

Αγορά PC

Silent_S

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

The time has come... Μετά από 6+ χρονια χωρίς καμια αναβάθμιση, ήρθε η ώρα να αλλάξω το πλέον αρχαίο PC μου. Εκτος του ότι είναι παλιό, με το ζόρι δουλεύει. Δεν αξίζει καν να αλλάξω οτιδήποτε πάνω του.

Σχεδίαζα να πάρο το νέο μου PC τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε η τιμές να είναι πιο χαμηλές, και για να πάρο την νέα GeForce 9800 που θα κυκλοφορήσει, όμως δυστυχώς λόγο Halo 3 δεν μπορώ να περιμένω άλλο. Χρειάζομαι οπωσδήποτε μια οθόνη, καλά speakers, και φυσικά XBOX 360.

Ακόμα δεν έχω ψάξει ιδιαιτερα για τα κομμάτια του PC που θα πάρο, όμως θα γράψω ένα περίπου τι ζητάω έτσι ώστε όσοι μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας και να με βοηθήσετε στις επιλογές μου.

Με hardware stuff δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου. Το PC το θέλω περισσότερο για multimedia stuff, για προγράμματα, surfing στο internet, etc... Θέλω να παίζω άνετα παιχνίδια, να βλέπω και να απολαμβάνω ταινίες, και φυσικά για να κάνω άνετα editing (Video Editing περισσότερο, κάτι που απαιτεί καλο PC απότι ξέρω). Απότι άκουσα τα Mac είναι καλύτερα σε αυτό τον τομέα από τα PC... Όμως τώρα θα αρχίσω να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον συγκεκριμένο τομέα, και από την άλλη ένα PC υποστηρίζει "καλύτερα" τα περισσότερα πράγματα.

CPU: Μάλλον κάποιον πραγματικά καλο, quad προτιμότερο. Η Intel κυρίαρχη αυτό το διάστημα, έτσι?

VGA: Το Crysis έρχεται σιγά σιγά, με ιδιαίτερες απαίτησης... Σχεδίαζα να πάρο την νέα GeForce 9800 όταν κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα. Μια 8800 Ultra δεν είναι το ίδιο, όμως θα με κρατήσει πιστεύω για αρκετό χρονικό διάστημα. Τι λέτε?

MotherBoard: Κάποιο καλο, να στηρίζει σωστά όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του PC.

Ram: Προτιμώ 4GB... Kingston προτιμότερο, έτσι? Είναι καλύτερα να βάλω 2 x2GB η 1 X4GB (απότι ξέρω υπάρχουν)?

Hard Disk: Δυο ξεχωριστά λειτουργούν καλύτερα από ένα? Μπορείτε να μου εξηγήσετε λίγο περισσότερο αυτό τον τομέα? Τι ακριβώς είναι η διάταξη?

Sound Card & Speakers: Ποτε πριν δεν είχα καταλάβει ποσο σημαντικός είναι ο τομέας του ήχου και ποσο αλλάζει την όλη εμπειρία. Σε αυτό τον τομέα θέλω κάτι πραγματικά ποιοτικό, πρώτη φορα με απασχολεί τόσο πολύ το θέμα του ήχου. Ωραία θα ήταν να βγαίνει ο γείτονας και να λέει "The sound it's too loud! This is madness!" και να του απαντώ "Madness... THIS IS MY SOUND-MONSTAAA!!!:devil:". Σκεφτόμουν για μια πολύ καλή κάρτα γραφικών, όπως π.χ Auzen Prelude 7.1. Για speakers σκέφτηκα κάποια όπως Creative GigaWorks S750. Αυτά όμως είναι πρόχειρες σκέψης, δεν έχω ψάξει ακόμα το θέμα ιδιαιτερα.

Cooling: Προτιμώ water cooling. Απότι ξέρω κάνει καλύτερη ψύξη και είναι αθόρυβο. Ένα απλό θα κάνει δουλειά?

DVD ROM/DVD WRITER: Εδώ δεν νομίζω να χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο. Ίσος πάρο και HD, ανάλογα με τις τιμές.

Monitor: Και σε αυτό τον τομέα θέλω κάτι καλο. Εντάξει, ας μην είναι 1080p, όμως να μου προσφέρει ποιοτική εικόνα, καλή ανάλυση, και να είναι τουλάχιστον 24 ιτζές.

UPS: Αν θέλετε προτείνεται κάτι συγκεκριμένο.

Keyboard, Mouse, GamePad: Αν θέλετε προτείνεται κάτι συγκεκριμένο.

Case: Είναι θέμα γούστου περισσότερο πιστεύω. Αν θέλετε προτείνεται κάτι συγκεκριμένο.

Ξαναλέω πως από hardware δεν έχω ιδιαίτερες γνώσης. Όλα τα πιο πάνω είναι πολύ πρόχειρα, δεν έχω ψάξει ακόμα για κάτι συγκεκριμένο ούτε έχω υπολογίσει τιμές. Το ποσο που διαθέτω είναι το πολύ 3500 Ευρώ περίπου. Το PC θέλω να με κρατήσει άνετα τουλάχιστον 1μιση-2 χρονια χωρίς δυσκολίες η αναβάθμιση.

Θα σου πρότεινα να μην πάρεις monitor και να πάρεις μια υβριδική τηλεόραση 1080p.

Τα υπόλοιπα θα στα πουν καλύτερα οι γνώστες του φόρουμ! Στην ουσία την υπογραφή μου αυτοί την έστησαν, πριν 6 μήνες με 2000 ευρό και μεινα απόλυτα ικανοποιημένος!

Θα σου πρότεινα να μην πάρεις monitor και να πάρεις μια υβριδική τηλεόραση 1080p.

Αν πάρω οθόνη 1080p θα αναγκαστώ να μειώσω δραματικά την ποιότητα του πύργου, δυστυχώς.

Τα υπόλοιπα θα στα πουν καλύτερα οι γνώστες του φόρουμ!

Δεν το βλέπω...:unsure:

εε βρε κ εσυ ρωτας πολυ αφηρημενα...

αλλα κ εγω νιουφης ειμαι οποτε...

ναι ιντελ...q6600 νομιζω ειναι καλη λυση...καποιος q6700-6800 ειναι λιγο overkill εαν δεν κανεις επεξεργασια βιντεο επαγγελματικα...αν εισαι ερασιτεχνης εισαι μια χαρα με τον 6600 νομιζω (εκτος αν εχεις πολλλλλυ χρημα για "πεταμα")

μνημη τωρα.οχι απαραιτητα kingston.δες τι σε συμφερει οικονομικα και απο πλευρας συμβατοτητα με τη μητρικη.Εαν δεν σε ενδιαφερει να κλοκαρεις παρε κ 533αρες για να εξοικονομησεις λεφτα για αλλα παρτς.Ναι,4 ειναι καλυτερα αλλα τοτε πρεπει να πας και σε 64μπιτα παραθυρα για να τα αξιοποιησεις...Φυσικα και με τα 2 δεν πιστευω ναχεις προβλημα για μινιμουμ 1 χρονο ακομα...

μητρικη...εδω πρεπει να μας πεις εσυ τι θελεις.καποια με το ψιλο πολυκαιρισμενο680 που σου δινει προοπτικη SLI (αν ποτε γινει τοσο μεγαλο και τρανο οσο υποτιθεται οτι επρεπε ναναι τωρα) η μια με το Ρ35 που βγαινει καπως δυνατοτερο σε ισχυ κ εγγυαται συμβατοτητα με μελλοντικους επεξεργαστες?ισως βεβαια και στα χριστουγεννα να προλαβεις το 7 της νβιντια...δες αν ειναι καλο και τσιμπα αυτο

καρτα γραφικων.σεναριο 1:παιρνεις μια παμφθηνη να περιμενεις μεχρι να βγουν οι 9αρες της nv η μεχρι να ορθοποδησει η ατι σεναριο 2:παιρνεις μια 2900ΧΤ και κανεις οικονομια εχοντας ομως δυνατες επιδοσεις ... σεναριο 3:8800gtx και εισαι αρκετα δυνατος για καιρο ακομη (η ultra παει αρκετα παραπανω με μικρη μονο βελτιωση στις επιδοσεις)

οθονη:τι θες περισσοτερο?ναναι γρηγορη κ ανετη στα παιχνιδια η ακριβεια στα χρωματα για το βιντεο?βεβαια κ στη δευτερη περιπτωση μια χαρα παιχνιδια θα μπορεις να παιζεις...(υγ:η δευτερη λυση ειναι και πιο ακριβη)

σκληροι:βαλε στο wikipedia "raid" για να ψιλοκαταλαβεις τι παιζει με τις διαταξεις..κ εξηγησε τι θελεις πιο πολυ:ταχυτητες?θες να εξοικονομησεις απο εκει τωρα?τρελλο χωρο?αξιοπιστια?

ups:καποιο APC 1500VA line interactive

cooling:εισαι σιγουρος πως μπορεις να ανταποκριθεις στην υδροψυξη?θελω να πω θελει καποια συντηρηση που και που και προσεκτικες κινησεις.εαν δεν υπερχρονισεις εισαι μια χαρα με τις στοκ ψυξεις...και βαζεις στο κουτι ανεμιστηρες χαμηλου θορυβου...

αυτα σε πρωτη φαση

Ναι φίλε, ρώτα πιο συγκεκριμένα πράγματα, ναχεις περισσότερο κίνηση στο θέμα σου αλλα πρωτίστως, δες, ψάξε, διάβασε, μόνος.

Είναι βαρετό να γράφει κάποιος τα ίδια και τα ίδια σε κάθε άτομο που ανοίγει θέμα, φτιάξτε μου το pc με τα κλειδιά στο χέρι.

Γενικά το ανέφερα όχι μόνο για σένα.

Και σε αυτά τα χρήματα που δίνεις η επιλογές είναι πολλές.

Έχετε δίκιο, θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Μετά από λίγο ψάξιμο, έχοντας υπόψιν και τις συμβουλές σας, και αφού είδα το πιο πάνω link που μου δώσατε, έχω κατάληξη μέχρι τώρα στα εξής κομμάτια:

CPU: Intel Core 2 Quad Q6700 Ένας quad είναι καλύτερος από έναν duo, έτσι?

Hard Disk: Western Digital 400 GB RAID Edition (Αξίζει η συγκεκριμένη σειρά?) & Western Digital 150 GB Raptor-X . Πως σας φαίνεται ο συνδυασμός?

VGA: Θα βρω τρόπο έτσι ώστε να πάρω τα Χριστούγεννα την νέα GeForce 9800 μάλλον (όπως πρότεινε και ο Tsakonas στο σενάριο 1 :) ).

MotherBoard: Δεν ξέρω ακόμα... Αλλα μάλλον προτιμώ να υποστηρίζει το σύστημα SLI.

Ram: 2 τον 2GB.

Sound Card & Speakers: Επειδή θα ασχοληθώ και με Vista (παίζοντας και παιχνίδια), θέλω κάποια κάρτα που να τα υποστηρίζει, να είναι 7.1, και να με καλύπτει πλήρως. Σκέφτηκα να πάρω την AuzenTech Auzen X-Fi Prelude 7.1... Υποστηρίζει πλήρως τα Vista και δεν υπάρχει πρόβλημα με drivers και τέτοια, έτσι? Speakers δυστυχώς τα περισσότερα είναι 5.1... Θα πρέπει να ψάξω για κάτι καλο 7.1.

Monitor: Εδώ οι επιλογές απότι βλέπω είναι παρα πολλές. Από την μια θέλω κάτι ποιοτικό στην εικόνα και στο resolution, αλλα από την άλλη με ενδιαφέρει και το μέγεθος καθώς έχω πολύ όρεξη να παρακολουθήσω ταινίες στο νέο σύστημα που θα πάρω. Δυστυχώς όμως αν αγοράσω κάποια που να έχει και τα δυο θα στοιχίσει αρκετά, έτσι θα πρέπει να μειώσω την ποιότητα στα κομμάτια του πύργου, και δεν το θέλω. Θα πρέπει να βρω κάτι ενδιάμεσο. Πάντως σίγουρα από 24 ιτζές και πάνω.

Case: Όπως είπα και πριν, εδώ είναι περισσότερο θέμα γούστου πιστεύω. Έχω ψάξει αρκετά, και μάλλον θα ήθελα έναν από αυτούς τους 4 (ειδικά κάποιον από τους δυο τελευταίους):

a9003swa.jpg

Kandalf VA9003SWA

01SWA_vd4000swa_140.gif

Kandalf VD4000SWA

ninja_SIDE.jpg

Raidmax Ninja

2

Nemesis Elite

Αυτά για την ώρα. Λυπάμαι αν σας κουράζω αλλα είναι ένα θέμα που είμαι κάπως άσχετος, και όσα ήξερα τα έχω σχεδόν ξεχάσει, έχω καιρό να ασχοληθώ. Το ψάξιμο συνεχίζεται, και με την βοήθεια σας ίσος καταφέρω επιτέλους να κάνω έναν καλο συνδυασμό που θα εξυπηρέτηση όσο καλύτερα γίνετε τις ανάγκες μου.

Χτυπάς με πολύ μαρούλι σε δύσκολη περίοδο που όλα αλλάζουν...

- DDR2 με DDR3

- C2D με Penryn

- Χ2 με Phenom

- 680SLI με 780SLI

Για την 9800 δε σου μιλάω γιατί πάμε άνοιξη και δε λέει.

Τι θέλω να σου πω? Αν πάρεις κάτι τέτοιο:

Q6600 - ASUS Striker (SLI) - 2x2GB/4x1GB RAM - 8800 UL

θα είναι λίγο άτοπο τα Χριστούγεννα μιας και θα έχουν βγει όλα τα καινούρια.

My point? ’στο λίγο το θέμα, το πολύ πολύ πάρε μια οθόνη και το Χ360 και τα Χριστούγεννα με το καλό ξαναψάξτο. Θα αλλάξουν πολλά μέχρι τότε.

(για οθόνη αν θες 24άρα κοίτα την Dell 2407WFP ή την ΕΙΖΟ S2411W BK/S2431 - για 26/27 υπάρχει μια φοβερή NEC 26άρα (δε θυμάμαι μοντέλο) και η Dell 2707WFP)

συμφωνώ απόλυτα με τον gznp. είναι ότι καλύτερο μπορούν να σου προτείνουν. θα δώσεις τόσα λεφτά που σε 3 μήνες θα έχουν την μισή αξία, δεν λέει.

Γι αυτό σου λέω εγώ, πάρε μια full hd τηλεόραση, έστω 37" απο το χιλιάρικο ξεκινάν οι τιμές τους. Για ηχεία πολλοί υποστηρίζουν τα Klipsch 5.1. Για κάρτα ήχου νομίζω λένε καλύτερα Meridian. Ότι αποφασίσεις εδώ είμαστε.

Αρχική απάντηση από AGRIMI

θα δώσεις τόσα λεφτά που σε 3 μήνες θα έχουν την μισή αξία, δεν λέει.

[o δικηγορος του διαβολου] O,τι αγορασει ..οποτε αγορασει ..παντα μετα απο 3 μηνες 8α εχει την μιση αξια.[/o δικηγορος του διαβολου]

Ιδιως αμα κοιταει high-end συστηματα ..βλεπε x48 ,ddr3

Eξαιρεση η 8800(nvidia) που χαλαεi την πιατσα.

To θεμα ειναι τι μηχανημα εχεις τωρα και γιατι το χρησιμοποιεις..

Η μονη αναμονη που αξιζει ..ειναι μονο για vga...αν και η 2900προ 8α μοσχοπουλησει αυτο το μηνα.

Όταν αγοράζεις κάποιο PC, την ώρα που σου το πακετάρουνε, τα μηχανήματα του εργοστασιου ξεκινούν... Την ώρα που βάζεις το χέρι στις τσέπη για να βγάλεις τα χρήματα να το πληρώσεις, αρχίζουν να κατασκευάζονται η νέες παρτίδες τεχνολογίας... Την στιγμή που κατευθύνεις με το χέρι σου τα χρήματα προς τον πωλητή και παίρνεις το PC αγκαλιά για να φύγεις, η συγκεκριμένες νέες παρτίδες είναι ήδη στην αγορά προς πώλησιν, άρα το PC που μόλις πήρες θεωρείτε ήδη παλιό.

Με αυτή την λογική δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το θέμα τεχνολογία, επειδή πολύ απλά έτσι δουλεύει.

Σωστό το σκεπτικό σας, και εγώ έτσι σκέφτομαι για αυτό το θέμα. Ξέρω ότι ειδικά τα Χριστούγεννα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, ο καταναλωτής θέλει να αγοράσει, έτσι η εταιρίες επενδύουν αυτή την εποχή. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τότε, θα χάσω αρκετό χρόνο.

Επίσης την αγορά θα την κάνω μέσο τράπεζας, έτσι δεν μπορώ να πάρω τώρα μονο οθόνη, ηχεία, και XBOX 360, επειδή δεν θα στοιχίσουν λίγα, είναι πάνω από 1000 Ευρώ. Έτσι το μονο που μπορώ να σκεφτώ, είναι κάποια συγκεκριμένα κομμάτια (όπως η GeForce 9800) να τα αφήσω για τα Χριστούγεννα. Θα το ψάξω και εγώ, όμως χρειάζομαι να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας.

Όσοι μπορείτε και ξέρετε τα νέα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν τα Χριστούγεννα στην αγορά, τα οποια πραγματικά αξίζει να περιμένω και με συμφέρει πλήρως, πείτε μου τα έτσι ώστε να τα πληρώσω από τώρα, όμως να τα πάρω όταν κυκλοφορήσουν (αν γίνετε κάτι τέτοιο). Κάτι που αξίζει πιστεύω να περιμένω, είναι όπως έχω ήδη πει η GeForce 9800. Κάτι άλλο?

Αρχική απάντηση από salonicafan

Γι αυτό σου λέω εγώ, πάρε μια full hd τηλεόραση, έστω 37" απο το χιλιάρικο ξεκινάν οι τιμές τους. Για ηχεία πολλοί υποστηρίζουν τα Klipsch 5.1. Για κάρτα ήχου νομίζω λένε καλύτερα Meridian. Ότι αποφασίσεις εδώ είμαστε.

Η συγκεκριμένη κάρτα ήχου δεν νομίζω να υποστηρίζει Vista. Όσο για την οθόνη, θα πρέπει να μειώσω την ποιότητα στον πύργο, δραματικά ίσος. Επίσης απότι έχω ακούσει, για να δεις την διαφορα και το μεγαλείο του Full HD, πρέπει η οθόνη να είναι από 40 ιτζές και πάνω.

Η συγκεκριμένη κάρτα ήχου δεν νομίζω να υποστηρίζει Vista. Όσο για την οθόνη, θα πρέπει να μειώσω την ποιότητα στον πύργο, δραματικά ίσος. Επίσης απότι έχω ακούσει, για να δεις την διαφορα και το μεγαλείο του Full HD, πρέπει η οθόνη να είναι από 40 ιτζές και πάνω.

Στις τηλεοράσεις Full HD η διαφορά φαίνεται από 50" και πάνω. 32" μέχρι 50" πάνω κάτω είναι τα ίδια.

Απο οθόνες μου αρέσουν της Dell τα μοντέλα.

βρε συ κρατα και την πισινη σου...πριν βγει κατι και δεν δοκιμαστει,δεν βγαλει και οτι bugs ειναι να βγαλει δεν ξερεις....πχ...ΟΚ η nv τα καταφερε πολυ καλα με την 8800 αλλα αυτο δεν σου εξασφαλιζει οτι η 9800 θαναι διαμαντι...μπορει να βγει και πατατα μεγαλη...η μπορει αυριο μεθαυριο ξαφνικα η ΑΤΙ να βγαλει στη δημοσιοτητα τους μυστικους catalyst που πυρετωδως γραφουν τα Βριλ σε κοσμοσφαιρες που βρισκονται σε τροχια γυρω απο τον πλανητη Σειριο και ολες οι 2900 να παρουν 3000 3dmarks παραπανω/ενω ταυτοχρονα σου ριχνουν και 10 δευτερολεπτα τον χρονο στο Pi 1M...

δυσκολα βρισκεται το "απολυτως" καλυτερο στην αγορα των υπολογιστων κατα την ταπεινη μου γνωμη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.