Jump to content

Site με νομοθεσία?

geogeoland

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Τις καλησπέρες μου! Παιδιά, μήπως ξέρετε κανένα site όπου να μπορείς να βρεις συγκεντρωμένους όλους τους νόμους? Είτε σε κατηγορίες, είτε για κάποιο συγκεκριμένο θέμα τη φορά, πχ τα σχολεία? :unsure:

να σου πω την μεθοδο που ακολουθω εγω...μαθαινω την ορολογια για το θεμα που με ενδιαφερει..κ μετα δινω keywords στο google 9/10 φορες βρισκω κατι...ωστοσο..νομιζω πως το εκτιμας πολυ απλα σαν κατασταση...δηλαδη..σε μια περιπτωση της καθημερινης ζωης μπορει να εφαρμοζονται ταυτοχρονα 1002 διαφορετικοι νομοι απο διαφορετικους κλαδους...οποτε ειναι λιγο χαος...

σε πρωτη φαση..θα προτεινα να κατεβασεις το Συνταγμα του 2001 ...(βρισκεται πανευκολα)..αυτο θα σου δωσει να καταλαβεις σε χοντρες γραμμες τι παιζει πανω κατω...εαν η περιπτωση σου εχει μεσα κ αδικημα...και τον Ποινικο Κωδικα...η...η....η...

μπορεις να ρωτησεις εμενα (7 μαθηματακια κ πτυχιοοοοο!:hehe: :hehe: :hehe: )

Αρχική απάντηση από Tsakonas

να σου πω την μεθοδο που ακολουθω εγω...μαθαινω την ορολογια για το θεμα που με ενδιαφερει..κ μετα δινω keywords στο google 9/10 φορες βρισκω κατι...ωστοσο..νομιζω πως το εκτιμας πολυ απλα σαν κατασταση...δηλαδη..σε μια περιπτωση της καθημερινης ζωης μπορει να εφαρμοζονται ταυτοχρονα 1002 διαφορετικοι νομοι απο διαφορετικους κλαδους...οποτε ειναι λιγο χαος...

σε πρωτη φαση..θα προτεινα να κατεβασεις το Συνταγμα του 2001 ...(βρισκεται πανευκολα)..αυτο θα σου δωσει να καταλαβεις σε χοντρες γραμμες τι παιζει πανω κατω...εαν η περιπτωση σου εχει μεσα κ αδικημα...και τον Ποινικο Κωδικα...η...η....η...

μπορεις να ρωτησεις εμενα (7 μαθηματακια κ πτυχιοοοοο!:hehe: :hehe: :hehe: )

Χμμμ.. βασικά, την συγκεκριμένη περίοδο ψάχνω όλους τους νόμους που αφορούν το σχολικό περιβάλλον και την παιδεία γενικότερα. Έχω βαρεθεί τους κωλοκαθηγητές που κάνουν ότι αυθαιρεσία τους καπνίσει, μας δίνουν μπόνους αποβολές, ψάχνουν τσάντες κλπ. Οκ, αυτά είναι κάποια ακραία (?) παραδείγματα, για τα οποία ξέρω τη νομοθεσία, όμως θέλω και για όλα τα υπόλοιπα. Αν μπορείς να βοηθήσεις... :)

Έτσι λοιπόν είπα αν υπάρχει κανένα site με τη νομοθεσία, να βρω απο εκέι, καθώς αύριο μπορεί να με ενδιαφέρει κάτι άλλο πχ...

Όσο για το να ρωτάω εσένα... μπα, δε το θες! :p

Υ.Γ. Καλοδούλευτο το πτυχείο! :p:D

edit: Το ypepth δε δουλέβει Κυριακή βράδυ??? Ε ρε... μου θέλουν και "broadband κουλτούρα..":fist: :whip::wall:

χμμμ...καθηγητες ε?λοιπον...θα προτεινα να πας στο τμημα νομικης του Αριστοτελειου και να δανειστεις ενα βιβλιο "ατομικων κ κοινωνικων δικαιωματων" (προτεινω συγγραφεα χρυσογονο) σε πρωτη φαση...δεν νομιζω πως υπαρχει νομος που θα λεει συγκεκριμενα κατι(αυτο κ εκεινο κλπ) παρα μονο λιγοι...πχ...στο οτι ψαχνουν τσαντες δεν υπαρχει νομος που να το λεει συγκεκριμενα αλλα προκυπτει απο την ερμηνεια του Συνταγματος και το δικαιωμα σου στην προσωπικοτητα και την ιδιωτικη ζωη...σχετικα με τις αποβολες πρεπει αυστηρα να εφαρμοζεται η αρχη της αναλογικοτητας (δηλ :οταν η διοικηση-καθηγητης θελει να επιτυχει κατι θα πρεπει να διαλεγει το μεσο που α)θα επιτυχει το σκοπο β) ειναι το λιγοτερο επαχθες για τον πολιτη-μαθητη γ)τελει σε ευλογη αναλογια με τον επιδιωκομενο σκοπο...πχ ειναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να σε αποβαλει ενας καθηγητης επειδη μιλησες στον συμμαθητη σου στην ωρα του μαθηματος... ...επισης εχεις το δικαιωμα της προηγουμενης ακροασης->δηλ πριν εφαρμοστει σε βαρος σου ενα επαχθες μετρο να μπορεις να αναπτυξεις τις αποψεις σου...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιοδηποτε επαχθες μετρο σε βαρος σου χωρις να ακουστει πρωτα η δικη σου πλευρα.......)

μεσα στα βιβλια που προτεινω θα βρεις πληρη αναπτυξη των δικαιωματων σου και των οριων τους οπως και των δικαιωματων των καθηγητων...

(και ωρες ωρες σκεφτομαι κ εγω...πως αν γνωριζα οταν ημουνα μαθητης αυτα που γνωριζω τωρα...θαχα γλιτωσει αρκετες αδικιες στο σχολειο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.