pan Οκτώβριος 8, 2007 Author #21 Οκτώβριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από billy23 Ο σκληρος στο bios δεν φαινεται , φαινεται ομως στην post οθονη του jmicron ( εκει που λεει να πατησεις ενα πληκτρο για συνεχεια ). Επισης φυσιολογικα δεν φαινεται στους ide controllers αφου αυτοι ειναι για τον ich9 , ενω εσυ χρησιμοποιεις τον jmicron. Οι ταχυτητες στο hdtach ειναι απολυτα φυσιολογικες. Δεν φταιει ουτε ο σκληρος ουτε ο jmicron controller, Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να ελεγξεις αν συνδεεις τον σκληρο με την ακρη της καλωδιοταινιας και οχι με την ενδιαμεση (εκει πρεπει να συνδεσεις το dvd drive) . Επισης κοιτα αν τρεχει τιποτα στο παρασκηνιο , π.χ. antivirus. Ειναι πιθανο να βρεις λυση στο προβλημα σου στο επισημο forum της asus. Οπως και να εχει , ακομη και αν βρεις την λυση , νομιζω οτι αν συνδεσεις σκληρο και dvd μαζι θα εχεις προβλημα οτι και να κανεις. Στη θεση σου θα κοιταζα να αγορασω μια sata συσκευη (κατα προτιμηση σκληρο , αφου ετσι θα δεις και αυξηση στις επιδοσεις). Εκει που λες φαινεται κανονικα ο σκληρος και να δεν κανω λαθος με πρασινα γραμματα. Antivirus και τετοια προγραμματα δεν τρεχουν ... Μολις μπηκαν XP και drivers ... και καποια απλα προγραμμτακια οπως nero, power dvd κλπ κλπ. οταν εβγαλα το DVD rw και αφησα μονο τον σκληρο (ναι μεν εχω τον σκληρο master με το jumperaki του) αλλα ειχα και εχω συνδεδεμενο τον ενδιαμεσο connectora της καλωδιοταινιας πανω του. Θα βαλω τον ακριανο. Αρχική απάντηση από megastar Το USB 7-8 πρέπει να ειναι ελευθερο. Εμένα δεν βλέπει τον PATA controler αν εχω συνδέσει external USB στην θέση 7-8. (μιλάμε απλώς τα καλώδια οχι να βάλουμε συσκευή USB). Επισης εχω συνδεση και τα USB 7-8 με τα καλωδια απο τις μπροστινες USB. Θα το ξεσυνδεσω για δοκιμη και θα σας πω αν λυθηκε το προβλημα. Σας ευχαριστω παιδες... Μια τελευταια ερωτηση (παιζει να φταει καποιος driver) της μητρικης η της γραφικων για αυτα τα κολληματα? δεν μαρεσε που η Nvidia μου εβγαλε το μηνυμα stop installation or Continue anyway γιαυτο ρωταω.
ribo Οκτώβριος 8, 2007 #22 Οκτώβριος 8, 2007 Συγγνώμη γιά την απορία μου αλλά με μιά τόσο καλή σύνθεση υπολογιστή υπάρχει κόλλημα σε IDE δίσκο;Η Intel χαριστικά βάζει IDE υποστήριξη στα τελευταία Chipsets γιά την περίπτωση πιθανόν υφισταμένων CD ή DVD drive αλλά γιά σκληρό δίσκο το πάει καθαρά σε SATA.Τελικά με τιμές των τελευταίων από 35-70 Ευρώ γιά μιά αξιοπρεπή χωρητικότητα αξίζει τόση ταλαιπωρία;
kert Οκτώβριος 8, 2007 #23 Οκτώβριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από ribo [Σήμερα, στις 16:29] Τελικά με τιμές των τελευταίων από 35-70 Ευρώ γιά μιά αξιοπρεπή χωρητικότητα αξίζει τόση ταλαιπωρία; Το βλεπεις απο λαθος οπτικη. Θα μπορουσες να σκεφτεις αν ειναι λογικο μια μητρικη απο μια μεγαλη εταιρεια αξιας 120ευρω να εμφανιζει τετοιου ειδους προβληματα. Τα 35-70 ευρω για σενα μπορει να μην εχουν αξια , αλλα αυτο δεν ισχυει για ολους. Αλλωστε , για να ειμαστε ειλικρινεις η μεταβαση απο ide σε sata , δεν προσφερει τετοια διαφορα σε επιδοσεις που να δικαιολογει το κοστος. Εγω αγορασα sata σκληρο , ειδικα για τη συγκεκριμμενη μητρικη , γιατι γνωριζα το προβλημα με τις ide συσκευες. Οι drivers της μητρικης δεν φταινε και φανταζομαι οτι το ιδιο συμβαινει και με τους drivers της καρτας γραφικων (αν και γι'αυτο δεν ειμαι σιγουρος). Στο forum της asus περιγραφονται πολλα προβληματα σαν το δικο σου και η μονη λυση φαινεται να ειναι η απεγκατασταση του jmicron driver και η εγκατασταση των πιο προσφατων.
ribo Οκτώβριος 8, 2007 #24 Οκτώβριος 8, 2007 Αντιθέτως, και το μισό Ευρώ έχει αξία. Γιαυτό έχω μείνει σε 478 και Prescott 3 με vga 6800XT σε προσωπικό ΗΥ.
pan Οκτώβριος 8, 2007 Author #25 Οκτώβριος 8, 2007 εβαλα τον ακριανο connectora της καλωδιοταινιας και αποσυνδεσα τελειως το DVDrw εβγαλα και τις μπροστα USB αλλα παλι τα ιδια παιδες. jmicron εχω βαλει τους τελευταιους που δινει στο site η asus. Καμια αλλη ιδεα παιζει? Δεν τον γλυτωνω μαλλον τον SATA
kert Οκτώβριος 8, 2007 #26 Οκτώβριος 8, 2007 Κανε μια προσπαθεια ακομη με τους drivers απο το site της jmicron : ftp://driver.jmicron.com.tw/jmb36x/Win2k_xp_Vista/JMB36X_WinDrv_WHQL_R1.17.27WHQL.zip , αφου απεγκατεστησεις τους drivers που εχεις. Επισης, αν εχεις vista εγκατεστησε τα , ωστε να εισαι σιγουρος αν ειναι προβλημα software η' hardware.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.