pan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2007 Εστησα ενα νεο pcaki με τα παρακατω:core 2 duo 3Ghzxfx 8800GTS 3202x1 GB GEIL RAM 800MHzHX620W CORSAIR PSUDVDRW optiarcWD2500JB 250GB IDEΕνω τα εστησα και παιζουν ολα καλα ... Σεταρα XP, Drivers, κλπ κλπΟ σκληρος και το DVD rw ειναι συνδεδεμενα στο ιδιο IDE μιας και η μητρικη δινει μονο ενα PATA.Παρατηρω οτι ο σκληρος κανει καποια κολληματα οταν πχ μεταφερω αρχεια (copy - paste) και ταυτοχρονα ακουω μουσικη η κανω καποια αλλη δουλεια. (στην περιπτωση της μουσικης ακους τον ηχο να κανει κολληματα). Επισης κανει κολληματα και το βελακι του mouse.Ετρεξα το διαγνωστικο της WD lifeguard (quick και extended test) και τα περασε και τα 2.Αλλαξα και καλωδιο IDE και παλι τα ιδια. Αποσυνδεσα και το DVD RW και αφησα μονο τον σκληρο πανω στο IDE αλλα δυστυχως τιποτα.Επισης ενω βλεπει τον σκληρο κανονικα κατα το BOOTαρισμα δεν τον βλεπω στο BIOS και επισης δεν φενεται στο device manager IDE ATA/ATAPI controllers σε κανενα channel και δεν μπορω αν δουλευει σε DMA mode η PIO.Εχω φρικαρει ... Αν γνωριζετε κατι ... PLS Help me.Ευχαριστω !!!
pan Οκτώβριος 7, 2007 Author #3 Οκτώβριος 7, 2007 Την απλη P5K εχω φιλε μου ... εκανα και μολις load deufalt στην μητρικη αλλα παλι δεν ειδα κατι.
kert Οκτώβριος 7, 2007 #4 Οκτώβριος 7, 2007 Σιγουρευσου οτι στο on-boad devices εχεις ενεργοποιησει τον jmicron controller στην επιλογη ide. Επισης εγκατεστησε τους jmicron drivers απο εδω : ftp://driver.jmicron.com.tw/
pan Οκτώβριος 7, 2007 Author #5 Οκτώβριος 7, 2007 Εχω ενεργοποιησει τον jmicron controller στην επιλογη ide.και τωρα θα περασω τους drivers που μου λες. Αυτοι οι drivers θα βοηθησουν να δω το DMA του δισκου. Επισης εχω περασει τους oλους τους drivers απο το cd της asus.
kert Οκτώβριος 7, 2007 #6 Οκτώβριος 7, 2007 Εγω χρησιμοποιω sata σκληρο , αλλα αν θυμαμαι καλα αν συνδεσεις τον σκληρο στον jmicron , ακομη και αν ειναι ide , στο device manager θα τον δεις σαν scsi.
pan Οκτώβριος 7, 2007 Author #7 Οκτώβριος 7, 2007 Τον βλεπει σαν scsi. Εχω περασει το jmicron απο το cd της asus τελικα. Σ'αυτην την περιπτωση δεν μπορω το σε τι DMA mode παιζει? Γιατι δεν βλεπω τον δισκο στην μητρικη (να μου λεει το μοντελο την χωρητικοτητα κλπ). Τα κολληματα που ανεφερα ξερεις γιατι τα κανει? Εχει να κανει λες με το jmicron και τον ΙDE σκληρο?Ευχαριστω!!!
Oric Οκτώβριος 7, 2007 #9 Οκτώβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από pan [Σήμερα, στις 20:11] ...Παρατηρω οτι ο σκληρος κανει καποια κολληματα οταν πχ μεταφερω αρχεια (copy - paste) και ταυτοχρονα ακουω μουσικη η κανω καποια αλλη δουλεια. (στην περιπτωση της μουσικης ακους τον ηχο να κανει κολληματα). Επισης κανει κολληματα και το βελακι του mouse.Ετρεξα το διαγνωστικο της WD lifeguard (quick και extended test) και τα περασε και τα 2.Αλλαξα και καλωδιο IDE και παλι τα ιδια. Αποσυνδεσα και το DVD RW και αφησα μονο τον σκληρο πανω στο IDE αλλα δυστυχως τιποτα.Επισης ενω βλεπει τον σκληρο κανονικα κατα το BOOTαρισμα δεν τον βλεπω στο BIOS και επισης δεν φενεται στο device manager IDE ATA/ATAPI controllers σε κανενα channel και δεν μπορω αν δουλευει σε DMA mode η PIO.Εχω φρικαρει ... Αν γνωριζετε κατι ... PLS Help me.Ευχαριστω !!! Η συμπεριφορά της μηχανής είναι φυσιολογική. Σε ένα κανάλι PATA, στη μονάδα του χρόνου, μπορούν να διακινούνται δεδομένα μόνο σε μια από τις δύο συσκευές του καναλιού, (και μόνο προς τη μια κατεύθυνση, half duplex). Η πλέον ανώδυνη λύση είναι η αντικατάσταση του οδηγού DVD με κάποιον που να επικοινωνεί με το πρωτόκολλο SATA.
pan Οκτώβριος 7, 2007 Author #10 Οκτώβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από Oric Η συμπεριφορά της μηχανής είναι φυσιολογική. Σε ένα κανάλι PATA, στη μονάδα του χρόνου, μπορούν να διακινούνται δεδομένα μόνο σε μια από τις δύο συσκευές του καναλιού, (και μόνο προς τη μια κατεύθυνση, half duplex). Η πλέον ανώδυνη λύση είναι η αντικατάσταση του οδηγού DVD με κάποιον που να επικοινωνεί με το πρωτόκολλο SATA. καταητο αυτο που λες φιλε μου. Αλλα οταν αποσυνδεσα το DVD RW και ακουγα μουσικη και εκανα μεταφορα αρχειων που οφειλονται τα κολληματα?
kert Οκτώβριος 7, 2007 #11 Οκτώβριος 7, 2007 Ναι ,αλλα ειπε οτι το προβλημα συνεχιζεται ακομη και οταν αποσυνδεει το dvd. Τρεξε το hdtach και πες μου τι αποτελεσματα δινει. Επισης εχουν αναφερθει προβληματα με την asus p5k οταν συνδεεις τις εσωτερικες usb θυρες. Τι εκδοση bios εχεις ?
pan Οκτώβριος 7, 2007 Author #12 Οκτώβριος 7, 2007 bios version 0603. Τι εννοεις τις εσωτερικες θυρες? Αυτες που βγαινουν μπροστα στο κουτι και συνδεονται με τα καλωδιακια απο την μητρικη? Αν λες αυτες ειναι μεν συνδεδεμενες στην μητρικη αλλα δεν υπαρχει συσκευη πανω τους. Οι μονες usb που χρησιμοποιουνται ειναι 2 πισω στο πανελ της μητρικης (mouse, keyboard)
kert Οκτώβριος 7, 2007 #14 Οκτώβριος 7, 2007 Αυτες εννοω , ακομη και αν δεν εχεις συνδεδεμενες συσκευες πανω τους μπορει να δημιουργησουν προβλημα ειδικα αν συνδεονται με τις θυρες 9-12.
pan Οκτώβριος 7, 2007 Author #17 Οκτώβριος 7, 2007 Ξερετε γιατι δεν φενεται ο σκληρος στος bios και γιατι δεν βλεπω ultra dma mode στο IDE ATA/ATAPI controllers
kert Οκτώβριος 7, 2007 #18 Οκτώβριος 7, 2007 Ο σκληρος στο bios δεν φαινεται , φαινεται ομως στην post οθονη του jmicron ( εκει που λεει να πατησεις ενα πληκτρο για συνεχεια ). Επισης φυσιολογικα δεν φαινεται στους ide controllers αφου αυτοι ειναι για τον ich9 , ενω εσυ χρησιμοποιεις τον jmicron. Οι ταχυτητες στο hdtach ειναι απολυτα φυσιολογικες. Δεν φταιει ουτε ο σκληρος ουτε ο jmicron controller, Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να ελεγξεις αν συνδεεις τον σκληρο με την ακρη της καλωδιοταινιας και οχι με την ενδιαμεση (εκει πρεπει να συνδεσεις το dvd drive) . Επισης κοιτα αν τρεχει τιποτα στο παρασκηνιο , π.χ. antivirus. Ειναι πιθανο να βρεις λυση στο προβλημα σου στο επισημο forum της asus. Οπως και να εχει , ακομη και αν βρεις την λυση , νομιζω οτι αν συνδεσεις σκληρο και dvd μαζι θα εχεις προβλημα οτι και να κανεις. Στη θεση σου θα κοιταζα να αγορασω μια sata συσκευη (κατα προτιμηση σκληρο , αφου ετσι θα δεις και αυξηση στις επιδοσεις).
papatsonis Οκτώβριος 7, 2007 #19 Οκτώβριος 7, 2007 Εφοσον δεν ειναι στις αμεσες αναγκες σου(η αγορα νεου δισκου..) , μπορεις επισης να ψαξεις για κανενα παλιο μετατροπεα Serillel2 της Abit , που κανει IDE->SATA , η και σε skroytz/emarket .Στο 2ο εχω πετυχει εναν που ειναι αμφιδρομος με διακοπτακι ,Ιde->Sata & Sata->Ide .
megastar Οκτώβριος 8, 2007 #20 Οκτώβριος 8, 2007 Το USB 7-8 πρέπει να ειναι ελευθερο. Εμένα δεν βλέπει τον PATA controler αν εχω συνδέσει external USB στην θέση 7-8. (μιλάμε απλώς τα καλώδια οχι να βάλουμε συσκευή USB).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.