Luigi Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Καλησπερα και απο μενα, ρε παιδια εχω εδω ενα πολυ σπαστικο προβλημα, σημερα που λετε πηγα αγορασα καρα χαρουμενος τον ολοκαινοργειο υπολογιστη μου ο οποιος ειναι AMD athlon 64 x2 6000+ 3.0 ghz 2x geforce 8600gt 2 gb ram ddr 2 800 mhz 750w power κ.ο.κ και εκει που τα σεταρω ολα ωραια και καλα μου βγαζει ενα τρελο Disk boot failure , please insert system disk and press enter , εχω κανει ολες τις ρυθμισεις απο τα BIOS ΠΟΥ χρειαζοντα για να bootarei ο σκληρος αλλα τιποτα ( ο σκληρος μου ειναι ενας HITACHI 160GB SATA ) τι μπορω να κανω ? υπαρχει μια λυσει πριν το εγκαινιασω στον τεχνικο ? Ευχαριστω εκ των πρωτερων !!
Tsakonas Οκτώβριος 6, 2007 #2 Οκτώβριος 6, 2007 εχμ...σορρυ που θα σου πω 2-3 πολυ νουμπιστικα αλλα δεν ξερω την εμπειρια σου.1ον εχεις δηλωσει στο βιος οτι το συστημα θες να εκκινει απτον συγκεκριμενο σκληρο?2ον για να μπουταρει ο σκληρος πρεπει ναχει λειτουργικο.Αφου ειναι καινουργιο το συστημα ειναι δυσκολο(οχι απιθανο,απλα δυσκολο) να μπουταρει απο σκληρο με λειτουργικο αλλου πισιου...αλλαξε τοτε στο βιος την σειρα εκκινησης κ βαλτο να εκκινησει απο το σιντι απο οπου κ εγκαθιστας win3ον για να αποκλεισουμε τη βλαβη βαλτο να μπουταρει απο σιντι με τπτ livecd...εαν μπουταρει σημαινει οτι μηχανικα ειμαστε καλα...4ον Ο δισκος λειτουργει σε αλλο πισι?
Luigi Οκτώβριος 7, 2007 Author #3 Οκτώβριος 7, 2007 lol πολυ νουμπικες ερωτησεις, ο σκληρος ειναι στο καινουργειο το pc αδειος εντελως, για να καταλαβεις τι θελω να πω, στη φαση που προσπαθω να κανω install τα windows μεσα απο τον κλασσικο τροπο του boot from cd δεν με αφηνει καν να ξεκινξησει εστω και το φορματ,και μου βγαζει παντα το ιδιο κλασσικο error DISK BOOT FAILURE, PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER...
blindy Οκτώβριος 7, 2007 #4 Οκτώβριος 7, 2007 Αν εχεις επιλεξει boot from cd τοτε δεν επρεπε να σου βγαζει αυτο το μυνημα εκτος αν δεν πατας καποιο κουμπι οταν σου λεει ''press any key to boot fron cd''
Luigi Οκτώβριος 7, 2007 Author #5 Οκτώβριος 7, 2007 Κι ομως παιδια,το χω βαλει στο boot from cd νομιζω οτι κατι αλλο θα πρεπει να φταιει, ισωςε να χρειαζεται να βαλω κανα floppy με τους drivers για sata στην Motherboard?
kallileo Οκτώβριος 7, 2007 #6 Οκτώβριος 7, 2007 Χτες μου εβγαζε το ιδιο προβλημα στο laptop επειδη ειχε προβλημα το MBR.Μολις εβαζα Vista ή XP και πατουσα να μπουταρει απο κει κολλουσε σε μια μαυρη οθονη.Το προβλημα λυθηκε κατεβαζοντας τα utilities της Western Digital και σβηνοντας ολα τα partition απο κει.Σιγουρα και η Hitachi θα εχει καποια utilities σε iso ωστε να τα γραψεις σε cd και να δεις τι γινεται με τον δισκο.
Luigi Οκτώβριος 7, 2007 Author #7 Οκτώβριος 7, 2007 Δε γνωριζω τι πρεπει να κανω εδω περα, δε το χω ξανασυναντησει το κολπο αυτο
SirDiman Οκτώβριος 7, 2007 #9 Οκτώβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από dubber Το dvd είναι sata? Αν λες αυτο που σκέφτομαι δεν εχει σημασία...
Luigi Οκτώβριος 7, 2007 Author #10 Οκτώβριος 7, 2007 Λοιπον εχουμε μια νεα εξεληξη στο θεμα, καταφερα μετα απο πολυ παιδεμα και το εκανα να bootarei τελικα απο το cd, το νεο προβλημα ειναι τωρα οτι με το που παει να εγκαταστησει τα windows μου βγαζει μπλε οθονη και μου λεει οτι καποιο προβλημα υπηρξε στον σκληρο δισκο, μου εβγαλε την εντολη (δεν την θυμαμαι ακριβως) FSHDK/ F να πατησω και να κανω λεει τεστ στον σκληρο.... πολυ περιεργο!
kallileo Οκτώβριος 7, 2007 #11 Οκτώβριος 7, 2007 To προβλημα σου ειναι πολυ απλο....απλα μαλλον δεν κανεις αυτο που πρεπει.Κατεβασε το Iso καψε το σε cd και τρεξε τα diagnostic tool της Hitachi. Δες τι προβληματα βγαζει και κανε την αναλογη κινηση.http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/dft32_v410_b00.isoΤα Windows σου λενε μαλλον να κανει chkdsk. Check Disk δηλαδη για διορθωση dirty volume. Δοκιμασε.
Luigi Οκτώβριος 7, 2007 Author #12 Οκτώβριος 7, 2007 οχι οχι δεν εχει να κανει με αυτο, το δοκιμασα, κατι αλλο φταει, συγκεκριμενα το error που μου βγαζει συνεχεια ειναι αυτο **STOP** 0x0000007BΕψαξα στο νετ και δε βρηκα μια ικανοποιητηκη απαντηση
kallileo Οκτώβριος 7, 2007 #13 Οκτώβριος 7, 2007 Μα αφου σου λεει οτι εχεις προβλημα με τον δισκο....και το πιθανοτερο με το boot volume.http://support.microsoft.com/kb/324103
Luigi Οκτώβριος 8, 2007 Author #15 Οκτώβριος 8, 2007 ναι ναι την εβαλα,τελωσπαντων, υποψιαζομαι οτι η ram που εχω δεν ειναι συμβατη με το motherboard, θα σας πω σε καμια βδομαδα
Luigi Οκτώβριος 13, 2007 Author #16 Οκτώβριος 13, 2007 Λοιπον ακουστε να δειτε πλακα που επαθα,το πηγα το pc στο e-shop (απο εκει τα πηρα ολα) και μου ειπανε οτι τελικα ο σκληρος και η καρτα γραφικων ειναι ελαττωματικα και οτι θα χρειαστει να στειλουνε ξανα πισω τα προιοντα τους ..... και επεισης ειπανε οτι θα κανει περιπου 8 μερες για να το τεκαρουνε και να δουνε οτι οντως εχουνε προβλημα...και η τελικη αποφαση μου ειναι η εξης, δεν ξαναπαιρνω τιποτα απο το e-shop πια οτιδηποτε ακομα και να το χουνε 50% φθηνοτερα απο οπουδηποτε αλλουεξηπηρετηση 0 οι απατεωνες!!!!!!!!
DuKe Οκτώβριος 13, 2007 #18 Οκτώβριος 13, 2007 Αρχική απάντηση από Luigiκαι εκει που τα σεταρω ολα ωραια και καλα μου βγαζει ενα τρελο Disk boot failure , please insert system disk and press enter , εχω κανει ολες τις ρυθμισεις απο τα BIOS ΠΟΥ χρειαζοντα για να bootarei ο σκληρος αλλα τιποτα Αρχική απάντηση από Luigi lol πολυ νουμπικες ερωτησεις, ο σκληρος ειναι στο καινουργειο το pc αδειος εντελως Αρχική απάντηση από Luigi Κι ομως παιδια,το χω βαλει στο boot from cd νομιζω οτι κατι αλλο θα πρεπει να φταιει, ισωςε να χρειαζεται να βαλω κανα floppy με τους drivers για sata στην Motherboard? Αρχική απάντηση από Luigiκαταφερα μετα απο πολυ παιδεμα και το εκανα να bootarei τελικα απο το cd Αρχική απάντηση από Luigi ναι ναι την εβαλα,τελωσπαντων, υποψιαζομαι οτι η ram που εχω δεν ειναι συμβατη με το motherboard, θα σας πω σε καμια βδομαδα Αρχική απάντηση από Luigi Λοιπον ακουστε να δειτε πλακα που επαθα,το πηγα το pc στο e-shop (απο εκει τα πηρα ολα) και μου ειπανε οτι τελικα ο σκληρος και η καρτα γραφικων ειναι ελαττωματικα και οτι θα χρειαστει να στειλουνε ξανα πισω τα προιοντα τους ..... και επεισης ειπανε οτι θα κανει περιπου 8 μερες για να το τεκαρουνε και να δουνε οτι οντως εχουνε προβλημα...και η τελικη αποφαση μου ειναι η εξης, δεν ξαναπαιρνω τιποτα απο το e-shop πια οτιδηποτε ακομα και να το χουνε 50% φθηνοτερα απο οπουδηποτε αλλουεξηπηρετηση 0 οι απατεωνες!!!!!!!! Έχεις μπλέξει τα μπούτια σου κάπως??
Luigi Οκτώβριος 13, 2007 Author #19 Οκτώβριος 13, 2007 ε κοιτα μεχρι να βρω τι εφταιγε υπεθετα, αλλα το τελικο αποτελεσμα ειναι ομως οτι μετα απο αυτην την ταλαιπωρια δεν εχω και παλι pc εξαιτιας αυτωνων
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.