Jump to content

hd 2900 pro spec

lord

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από kallileo

Ρε παιδια μια βοηθεια.

Την εβαλα πανω κατευθειαν στο μπλοκ. Εβαλα το 6πινο του Taga 480 που εχω. Κανει διπλο μπιπ αλλα δεν ανοιγει...

Λετε να φταει που δεν ειναι συνδεμενο ανεμιστηρακι της ψυκτρας?

και τα 2 6πινα θελει

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Γ@μησε τα μετα σκεφτηκα οτι θελει και δευτερο....

Δεν εχω ξαναδει πιο μεγαλη καρτα στην ζωη μου. Η ψυκτρα ειναι απλα σαν βαρακι....την πιανεις με το χερι και πεταγονται οι φλεβες απο το μπρατσο...:eek:

Κατεβαζω Omega τωρα...

Απο που μπορω να βρω τελευταιους omega για vista?

ΥΓ. Αυτο με το δευτερο μολεξ το επαθα και εγω και πιστευα οτι ειχα χαλασμενη καρτα. :p

Αρχική απάντηση από Vadergr

ΥΓ. Αυτο με το δευτερο μολεξ το επαθα και εγω και πιστευα οτι ειχα χαλασμενη καρτα. :p

Δεν εχω δει κανεναν modified driver για Vista....

Αυτο με το μπρατσο το επαθες????? :D

Αρχική απάντηση από Vadergr

καλα εσυ δε θα επερνες καρτα για HTPC? :p

Αρχική απάντηση από ea6gka

Βασικα τετοιο τερας δεν νομιζω να ειναι καλη σκεψη για HTPC...

Αρχική απάντηση από kallileo

Βασικα τετοιο τερας δεν νομιζω να ειναι καλη σκεψη για HTPC...

ετσι για την ιστορια και το παραδοξο του θεματος...σημερα ειδα χ2900χτ σε thermaltake bach (htpc)

Και αν νομιζεις οτι ειναι και το μονο παραδοξο...την συνοδευε ενας Q6600 ...και μαλιστα Β3:p

(δεν κανω πλακα...αυριο μπορει να φερω κανενα πειστηριο)

Ακομα δεν προλαβα να βαλω αρχισανε οι μ@λακιες με drivers. Δε μου βρισκει με τιποτα το secondary adapter με τους omega.

Αρχική απάντηση από ea6gka

Αληθεια ειναι.Ηθελα λιγο περισσοτερη ησυχια στο desktop γιατι μενει ανοιχτος ο υπολογιστης για σχεδον 24/7.

Τελευταια στιγμη μπηκα στον πειρασμο :p

Αρχική απάντηση από hurin [Σήμερα, στις 19:05]

Κοίταξε, το σύστημα (3800χ2 + 7900γτ) μέχρι τώρα με είχε βολέψει μια χαρά. Όμως έχει αρχίσει να κωλώνει (πάνε και 2 χρόνια από τότε που το έστησα). Δεν ξέρω πόσο "πνοή" θα του δώσει η 2900, ή αν καλύτερα να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα για αναβάθμιση.

Και να βγει καποια ακομα καλυτερη καρτα θα της ριχνεις ακομα μεγαλυτερο bottleneck με τον 3800+, ειδικα αμα τον εχεις σε stok ρολογια, 9800gts + amd 64 X2 στα 2.2 ghz = no go

Απο το review στο guru3d μπορεις να δεις καθαρα οτι απο τα 8 Gaming Benchmarks στα 5 κερδίζει η 8800GTS 320 και στα 3 η 2900XT 512(αναφερω την 2900ΧΤ γιατι η pro με φλασαρισμα γινεται ΧΤ) ενω στα 3DMARK η υπεροχη της 2900ΧΤ ειναι ξεκάθαρη 2-0, εχουνε κανει καλη δουλεια εκει οι τυποι τις AMD. Ειναι αυτο που ανεφερε και καποιος αλλος οτι η AMD ριχνει δίχτυα και οτι πιασει μεχρι την επομενη γεννια, ξαναζεσταμενο φαγητο που αγκομαχει να περάσει την 8800GTS 320 μια καρτα 8+ μηνων παλίοτερη.

εχω συγκεντρώσει και τα στοιχεια απο ολα τα review για γρηγορη αναγνωση.

Τα δικα μου συμπεράσματα ειναι :

στα -

μεγαλυτερη καταναλωση, μεγαλυτερη θερμοτητα, μεγαλυτερο θορυβο, με προβληματα επιδωσεων με την ενεργοποίηση των φιλτρων, με προβληματικους drivers και που χανει στα περισσοτερα παιχνιδια ακομα και απο την 8800GTS 320.

στα +

καλη τιμη, στις καινουργιες μηχανες γραφικων δειχνει να αποδίδει(ελπιδοφόρο) τα σπαει στα 3DMark.

Τωρα απο αυτο το review δεν μου φαίνεται και διαμαντακι όπως είπανε καποιοι εδω μεσα ακομα και στα 210. :whistling

post-3978-1416073215,3087_thumb.jpg

2900 + cat7.10 performance

pcper.com

Update (10/10/07): The real magic of AMD's Catalyst 7.10 update comes when you plug in a second HD 2900 XT card -- our CrossFire experiences with this driver were WORLDS above what we had to deal with on the 7.9 driver revision. In all of our games we saw notable improvements in the scaling of CrossFire and in some cases turned a negative performance gain into a strong positive one. In Bioshock we saw a 54% gain in CrossFire performance, in Company of Heroes we saw a 73% gain and in World of Conflict a 93% gain. The other two titles, Call of Juarez and Lost Planet, which already had CrossFire scaling with the 7.9 driver, still saw improvements of 9% and 20% respectively when tested with the new Catalyst 7.10 drivers.

Πλέον κοντράρεται στα ίσια με την GTS 640 αν και δεν γνωρίζω πόση διαφορά κάνει η διαφορετική mobo. WTF τόσες mobο, τη badaxe βρήκαν να βάλουν που είναι 100 χρονών; Τεσπά. Ακόμα driver issues έχει και φαίνεται πολύ στο WIC(flat performance).

Αρχική απάντηση από Arxagelos [Σήμερα, στις 00:21]

μεγαλυτερη καταναλωση, μεγαλυτερη θερμοτητα, μεγαλυτερο θορυβο, με προβληματα επιδωσεων με την ενεργοποίηση των φιλτρων, με προβληματικους drivers και που χανει στα περισσοτερα παιχνιδια ακομα και απο την 8800GTS 320.

στα +

καλη τιμη, στις καινουργιες μηχανες γραφικων δειχνει να αποδίδει(ελπιδοφόρο) τα σπαει στα 3DMark.

Τωρα απο αυτο το review δεν μου φαίνεται και διαμαντακι όπως είπανε καποιοι εδω μεσα ακομα και στα 210. :whistling

Τα 30 watt απτην gts ειναι τοσο τραγικη διαφορα ? power.jpg

Για τις θερμοκρασιες και τον θορυβο υπαρχει η thermalright HR 03 R600 και διαφορα μπλοκ για οσους εχουν νερο, μας εχει συνηθισει σε τετοια stock cooler η ATI εδω και χρονια, αυτο με τα φιλτρα που λες νομιζω ισχυει μονο οταν ενεργοποιεις το AA, ε προσωπικα στα 1600*1200 ισως και 1280 στην 19αρα crt δεν θα χαλαστω ιδιαιτερα αμα παιξω καποιο απτα ΤΟΣΑ unreal engine 3.0 παιχνιδια με AA στο off γιατι ετσι κι αλλιως δεν προτεινεται να βαζουμε AA σε τετοια παιχνιδια τουλαχιστον με την τωρινη κατασταση, αποτι κοιταγα και σε κατι graphs πιο παλια υπηρχαν games στα οποια η 2900 πραγματικα ξεφευγε απτον ανταγωνισμο ητανε απενεργοποιημενο το ΑΑ :)

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 02:29]

Πλέον κοντράρεται στα ίσια με την GTS 640 αν και δεν γνωρίζω πόση διαφορά κάνει η διαφορετική mobo. WTF τόσες mobο, τη badaxe βρήκαν να βάλουν που είναι 100 χρονών; Τεσπά. Ακόμα driver issues έχει και φαίνεται πολύ στο WIC(flat performance).

Ναι αλλα μηλαει για crossfire ομως , αυτο θα σου ελεγα και εγω.

38% gain in Bioshock 1600x(crossfire)

54% gain in Bioshock 1920x(crossfire)

Σε single card οι 7.10 δωσανε 2 fps στο μεσω ορο παραπανω στα 1600

και 2.7 fps στα 1920Χ.

49% gain in company of heroes 1600x(crossfire)

49% gain in company of heroes 1600x(crossfire)

Στο Company of Heroes σε single card 1600x -0.9 fps

και σε 1920X -1.8 fps.

9% gain in Call of Juarez 1600x(crossfire)

9% gain in Call of Juarez 1920x(crossfire)

Στο Call of Juarez σε single card 1600x -0.4 fps

και σε 1920Χ +0.1 fps

18% gain in Lost Planet 1600x(crossfire)

20% gain in Call of Juarez 1920x(crossfire)

Στο Lost Planet σε single card 1600x +0.2 fps

και σε 1920Χ +0.1 fps

93% gain in World in Conflict 1600x(crossfire)

33% gain in World in Conflict 1920x(crossfire)

Στο World in Conflict σε single card 1600x +1.3 fps

και σε 1920Χ +0.1 fps

Εγω απο αυτα βλεπω μηδενικη εως και αρνητικη διαφορα απο 7.09 σε 7.10. μονο στο crossfire τα παει καλα αν και αυτο ειναι σχετικο γιατι πχ στο world in conflict λεει για 93% αυξηση αλλα ειναι απελπιστικα πίσω απο τις nvidia και παλι.;)

Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 02:57]

Τα 30 watt απτην gts ειναι τοσο τραγικη διαφορα ?

Για τις θερμοκρασιες και τον θορυβο υπαρχει η thermalright HR 03 R600 και διαφορα μπλοκ για οσους εχουν νερο, μας εχει συνηθισει σε τετοια stock cooler η ATI εδω και χρονια, αυτο με τα φιλτρα που λες νομιζω ισχυει μονο οταν ενεργοποιεις το AA, ε προσωπικα στα 1600*1200 ισως και 1280 στην 19αρα crt δεν θα χαλαστω ιδιαιτερα αμα παιξω καποιο απτα ΤΟΣΑ unreal engine 3.0 παιχνιδια με AA στο off γιατι ετσι κι αλλιως δεν προτεινεται να βαζουμε AA σε τετοια παιχνιδια τουλαχιστον με την τωρινη κατασταση, αποτι κοιταγα και σε κατι graphs πιο παλια υπηρχαν games στα οποια η 2900 πραγματικα ξεφευγε απτον ανταγωνισμο ητανε απενεργοποιημενο το ΑΑ :)

ναι αλλα με την προσθηκη ψηκτρας έρχεσαι περιπου στα λεφτα τις 8800gts 320. Αυτο που λες για τα φιλτρα συμφωνω, δεν το χρησιμοποιώ το ΑΑ έτσι και αλλιως σε μεγαλες αναλύσεις αλλα παραμενει προβλημα για την Ατι και για αλλους χρηστες.

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 02:29]

Αυτο είπα και εγώ χθές οταν το διάβαζα. . . . Ενα σωρό μobos p35 με 2Χ16ρια lanes και πολύ καλύτερες υλοποιήσεις γενικότερα και διαλέξαν το bad axe... Στα nv ομως δεν βάλαν ενα 650ρι nvidia της βουρτσας , Βάλαν την ναυαρχιδα το 680 .

Anywa1 , 2-3 κατακλυσμοί μειναν ακόμη μέχρι να πιάσει παλμό η κάρτα . [των 200ε για μερικους που ξεχνιούντε...] :hehe:

*Αν δεν παραλάβω και σήμερα ακυρώνω την παραγγελία και με τα $ πάω αγοράζω αγχολυτικά - αμφεταμίνες κλπ . :D

clock-per-clock παίζει να είναι και πιο γρήγορο το 975XBX από P35. Μπορεί να μην είχαν χ38 για να δοκιμάσουν.

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Σήμερα, στις 08:57]

*Αν δεν παραλάβω και σήμερα ακυρώνω την παραγγελία και με τα $ πάω αγοράζω αγχολυτικά - αμφεταμίνες κλπ . :D

Όχι σύντροφε αλέκο. Δείξε σθένος. Θα έρθει και η δική μας ώρα. Όπως λέει και το ρητό, Θα γυρίσει ο τροχός, θα ξεχυθεί και ο κατακλυσμός.

Μη πω τπτ άλλο για τα μπαλάκια που τρέχουν στη κλειτ....

Αρχική απάντηση από tifozif1 [Σήμερα, στις 09:06]

clock-per-clock παίζει να είναι και πιο γρήγορο το 975XBX από P35. Μπορεί να μην είχαν χ38 για να δοκιμάσουν.

Όχι απαραίτητα σε 3d. Το οτι έχει μεγαλύτερο btw στις μνήμες δεν σημαίνει οτι είναι καλό και σε 3d. Σε Pi τρώει μαύρο απο το X38. Δες xs.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.