gdp77 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2007 Λόγω της ανάγκης που μου παρουσιάστηκε για σύλληψη εικόνας από VCR και δημιουργία ενός 5λεπτου clip, αποφάσισα να αγοράσω μια κάρτα τηλεόρασης + σύλληψης εικόνας. Μετά από σχετική έρευνα στο διαδίκτυο και προσδιορισμό των αναγκών μου κατέληξα στην AVerTV Hybrid+FM Volar. Την Παρασκευή μετά τη δουλειά, πήγα σε γνωστό κατάστημα Η/Υ στο Ψυχικό, απ' όπου και την αγόρασα προς 89 ευρώ. Από τον κατασκευαστή η συσκευή έχει εγγύηση 1 έτους, όμως από το κατάστημα μου έδωσαν 2, οπότε ελέγξτε πριν αγοράσετε. Σάββατο πρωί σήμερα και μου "κατέβηκε" η ιδέα πριν τη χρησιμοποιήσω να την παρουσιάσω στο forum του thelab, παίρνοντας αφορμή από σχετικό thread στο οποίο είχα απαντήσει λίγες μέρες πριν. Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση, να αναφέρω ότι η εξωτερική λύση σε usb μορφή επιλέχθηκε επειδή εκτιμήθηκαν κυρίως τα εξής πλεονεκτήματα : α) Δε χρειάζεται να ανοίξεις το κουτί για να κάνεις τοποθέτηση και να βγάζεις - βάζεις κάθε φορά που αναβαθμίζεις. β) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο desktop στο σπίτι, αλλά και στο laptop στη δουλειά. γ) Εύκολη πρόσβαση σε εισόδους-εξόδους για σύνδεση καλωδίων. Τα specifications της συσκευής αναφέρονται αναλυτικά στο link που έχω δώσει. Γενικά κάνει τα πάντα (εκτός από το να δεχτεί από εξωτερική πηγή ψηφιακό σήμα. Για ψηφιακή TV χρησιμοποιείται μόνο ο εσωτερικό δέκτης ή έρχεται από εξωτερική πηγή, αλλά με αναλογικά καλώδια μόνο). Έχουμε και λέμε λοιπόν: Καταρχήν η συσκευασία είναι compact, αλλά ταυτόχρονα πλήρης σε παρελκόμενα. Το κουτί είχε το απαραίτητο προστατευτικό αφρολέξ και στο πάνω και στο κάτω μέρος, ώστε να αισθάνεσαι σίγουρος πως, όποια κακομεταχείριση και να πέρασε η συσκευασία στη μεταφορά, τα περιεχόμενα είναι ακέραια. Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνονται: Πάνω και από αριστερά : cd με drivers (η AVERMEDIA είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει υποστήριξη και Linux) και MediaCenter Software μέσα από το οποίο μπορείς να ελέγξεις πλήρως τη συσκευή, ΜΜCX-to-RF καλώδιο (για σύνδεση εξωτερικής κεραίας), manual και τηλεκοντρόλ με μπαταρία. Κάτω και από αριστερά : κεραία ραδιοφώνου, usb extension (πολύ χρήσιμο για να μη σκύβετε), S-video/Composite/Stereo RCA 3 σε 1 καλώδιο (στο οποίο θα συνδέσετε εξωτερικές πηγές για σύλληψη αναλογικής εικόνας), κεραία τηλεόρασης και τέλος η ίδια η συσκευή. Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατό να συνδεθούν όλα αυτά τα καλώδιο σε μία τόσο μικρή και κομψή συσκευή, ιδού η απάντηση : Όπως βλέπετε, η συσκευή διαθέτει μόνο δύο εισόδους. Στην μικρή στρογγυλή συνδέονται οι κεραίες με τα απαραίτητα "ανταπτοράκια" , ενώ στην "πλακέ" είσοδο συνδέονται οι εξωτερικές πηγές για σύλληψη εικόνας (π.χ. VCR). Το πλακέ βυσματάκι φαίνεται αρκετά στιβαρό και ανθεκτικό, αλλά παρόλα αυτά, με το που το είδα μου γεννήθηκε στο μυαλό η απορία "τι γίνεται αν το χάσεις ή από κάποιο ατύχημα καταστραφεί;". Λογικά μόνο η AVER φτιάχνει τέτοιου τύπου καλώδια και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι δυνατό να βρεις άλλο σε περίπτωση απώλειας. Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε σύλληψη εικόνας από VCR (όπως εγώ), θα χρειαστεί να αγοράσετε και ένα επιπλέον καλώδιο, ώστε να επιτευχθεί η διασύνδεση του VCR με το AVerTV. Εγώ προτίμησα τη λύση από scart σε S-Video και Stereo RCA, αφού δίνει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας σε σχέση με την composite (κίτρινο RCA). Το κόστος αγοράς ενός τέτοιου καλωδίου καλής ποιότητας (επιχρυσωμένο, χάλκινο wiring, καλό shielding και overmolded pins για να μη στραβώνουν) ανήλθε στην περίπτωσή μου στα 8 ευρώ. Λόγω φόρτου εργασίας θα συνεχίσω την παρουσίαση αύριο ή μέσα στην εβδομάδα: Εγκατάσταση λογισμικού MediaCenter και λειτουργία Συμπεράσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 6, 2007 Author #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 reserved Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 20, 2007 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 μπορουμε να εχουμε και κανα screen απο τη ποιοτητα ληψης αναλογικων και ψηφιακων καναλιων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 20, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Την παράτησα την παρουσίαση λόγω του ban που έφαγα εκείνες τις ημέρες και δεν υπάρχει υλικό για να τη συνεχίσω.Στο θέμα τώρα, τα αναλογικά τα δείχνει ανάλογα με την κεραία. Αν το συνδέσεις με εξωτερική, η εικόνα είναι όσο καλή είναι και στην τηλεόρασή σου. Τα ψηφιακά, ακόμα και με την κεραιούλα που σου δίνει στο πακέτο έχουν τέλεια εικόνα. Αν δεν είναι σε καλό σημείο η κεραία και δεν έχει "καλό σήμα", τότε έχεις πάλι τέλεια εικόνα αλλά χάνεις καρέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 20, 2007 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 μπορεις σε παρακαλω να κανεις ενα screenshot απο το καναλι που πιανεις καλυτερα? εχω λογο που το ζηταω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 20, 2007 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 βασικα και εμενα με ενδιαφερει...Θελω να δω τι ποιοτητα μπορει να εχει σε 22" wide...μπορει να υποστηριξει wide res? oxi e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 20, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 1) Υποστηρίζει wide 2) Από αναλογική tv (με την εσωτερική κεραιούλα) 3) Από ψηφιακή tv 4) Τι ψάχνεις να βρεις ; Τα screenshots αδικούν τη συνολική ποιότητα εικόνας, γιατί φαίνονται θολά ενώ στην κινούμενη εικόνα αυτό δεν υπάρχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 20, 2007 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 i pci εκδοση αυτης. πως γινεται ολες οι pci που εχω παρει να ειναι μουφες ?????? και ειναι με εξωτερικη κεραια ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 20, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Όχι με την καμία.... Μάλλον δεν έχει καλό shielding, ή κάποια συσκευή σου μέσα στο κουτί έχει τρελό EMI πρόβλημα. Εγώ έτσι πιάνω τα χειρότερα κανάλια (με την εσωτερική κεραία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 20, 2007 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 τι μπορει να το προκαλει? εχω απηβδησει με τις κ@λοκαρτες. και τι αλλο να παρω , την καλυτερη πηρα (θεωρητικα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 20, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 Έχω ακούσει ότι παρεμβολές προκαλούν συνήθως τα τροφοδοτικά, γι αυτό λέει ότι κάρτες ήχου, tv κτλ πρέπει να μπαίνουν στην τελευταία pci όσο πιο μακριά. Από κει και πέρα δεν ξέρω αν μπορεί να προκαλούν παρεμβολές τα ανεμιστήρια, ψυγεία κτλ. Κάποιος, με γνώσεις πάνω στο θέμα θα μπορούσε να μας διαφωτίσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Οκτώβριος 20, 2007 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2007 τα τροφοδοτικααα? α τωρα εξηγουντε ολα , thanks man:devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Οκτώβριος 21, 2007 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Στο λινουξ ειναι πληρως λειτουργικη? Η χρηση της ειναι με software της εταιριας ή τριτου (πχ tvtime)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 21, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2007 Δυστυχώς δεν έχει software για Linux, μόνο drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 22, 2007 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 Παντως το FM δε ξερω...κατι δε μαρεσει. Κατι παιζει.μετακινουμε στο δωματιο και αρχιζουν τα παρασιτα..Τι εξω την εχω τη κεραια τη μεσα...Δοκιμασα και την Mini antenna κεραια και τπτ... Καμια ιδεα ; Υ.Γ ναι πηγα και το αγορασα edit : οκ......εβαλα την κεραια της πολυκατοικιας για FM ολα τζετ φαινονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 22, 2007 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 Οριστε πως το εκανα...Ετσι προχειρα παντα...Θα το κανω καλυτερα..απλως δε μαρεσουν τα καλωδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 22, 2007 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 και μια πιο κοντινη Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 22, 2007 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 Να και το mad... Ψηφιακα καναλια πως εχω ; I have no idea... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 22, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 Δεξί κλικ και αλλάζεις την πηγή σε ψηφιακό DVB Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 22, 2007 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2007 Nice....Ωραια ποιοτητα btw....το control πως δουλευει ; Δοκιμαζα απο ολες τις μεριες τπτ...Εβγαλα τη ζελατινα και το ανοιξα , ειχε τη μπαταρια κανονικα..Εψαξα λιγο απο το prog , για remote και δε βρηκα τπτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.